Хомеопатията - помага ли или е безполезна?

08 Feb 2015

Искам да споделя моят опит с хомеопатично лечение. Прекият повод за настоящата публикация е последното боледуване на сина ми – доста тежка ангина.

Да започна с предисторията. Срещата ми с хомеопатията започна около 2000 година, когато след поредния антибиотик, изписан на малкия ми тогава син се сетих, че познавам лекар, който практикува хомеопатия - др. Недева. Обърнах се към нея и подехме лечението на обичайните детски болести с хомеопатични лекарства. Повече не се наложи да давам антибиотици на сина ми. Това съвсем не означава, че не е боледувал. Минавахме през обичайните детски настинки и болести, но не се е налагало да прибягваме до антибиотици. Нормално е децата в предучилищна възраст да боледуват често.

По това време моята приятелка д-р Пепа Марчева, видяла успехите и действието на хомеопатията, решила да завърши курса на Boiron и от 2005г. активно практикува и лекува с хомеопатични лекарства. Естествено започнала да лекува и нас. Излекува ме от хроничен цистит, заради който изпих редица антибиотици и въпреки това периодично ми е създавал големи проблеми. След приложеното от д-р Марчева хомеопатично лечение (тогава буквално уринирах кръв) циститът ми изчезна.

Тук искам да изкажа моите благодарности към д-р Марчева, която преди няколко дни пак спаси сина ми от антибиотик. Беше се разболял от херпангина. Това е много болезнено вирусно заболяване, което преминава трудно и тежко. Много често след вирусите идват бактерии, причиняващи доста усложнения и които се лекуват с антибиотици. И този път успяхме без антибиотик. Леля Пепи е давала на сина ми своите „вълшебни“ гранули и болестта отмина. Това не означава, че тя отрича изцяло антибиотичното лечение. Според нея антибиотиците са нужни, но се изписват само по преценка на лекаря и само когато наистина се налага. 

Знам, че има много противници на хомеопатията, смятащи, че е безполезна, а терапевтичното й действие е палцебо ефект. Говорихме с д-р Марчева за господина, който демонстративно изпи 280 хомеопатични хапчета и нищо не се е случило. Всеки, който е взимал хомеопатични лекарства знае, че те не се пият. За да подействат, гранулите се поставят под езика.  

Не съм лекар и не искам да споря, споделям само личен опит. Даже да е плацебо ефект пак си заслужава, след като спасява от прием на конвенционални, с много странични ефекти лекарства.

Какво общо има хомеопатията с водата? Хомеопатията използва свойството на водата да помни и да пренася енергия. Колкото повече е разредено хомеопатичното лекарство толкова по-силно е действието му.

Доктор Пепа Марчева приема в 5 ДКЦ – (Поликлиника Тракия) ет.1 кабинет 6 – гр. Пловдив.

Моб. Тел: 0899 107 979 (свидетел съм, вдига и в почивните дни).

Служебен тел: 032 261 154

Благодаря ти Пепи!

Анна Николова

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top