карбонов блок филтър BL 10N

Каталожен номер: 39341

4.5 до 5 / 2 гласа
Напишете мнение
9.40 лв.

Картриджите от пресован активен въглен перфектно премахват нежелани примеси, подобряват вкусът и ароматът на водата. Съвместими със стандартни филтърни колони с размер 10 инча

Филтърните патрони (картриджи) от пресован активен въглен са предназначени за филтриране на студена вода. Премахват от водата хлор, хлорни производни, намаляват концентрация на олово, токсични тежки метали,  органични съединения и механични примеси. Подобряват вкуса и аромата на водата. Обикновено се използва във филтри за обратна осмоза и филтри под мивка. Картриджът BL 10N е със стандартни размери 10 инча и е съвместим със стандартни филтърни колони 10 инча на различни производители. Карбоновите филтри под формата на карбонов блок се характеризират с ниско отделяне на прашинки в сравнение с картриджи с гранулиран активен въглен (GAC). Тази характеристика ги прави особено подходящи за предварителна филтрация в системите за обратна осмоза. 

ВНИМАНИЕ! Картриджът трябва добре да се промие преди употреба. Промиването да продължи до изчезване на оцветяване на водата. За целта филтърът да се постави под течаща вода.

ЗАБЕЛЕЖКА: Филтърът да не се използва за микробиологично замърсена вода и с неизвестен произход вода. За удължаване на живота на филтрите с активен въглен препоръчва се преди тях да се инсталира механичен филтър за твърди частици. Животът на картриджа зависи от степента на замърсяване на пречистваната вода. Препоръчителните в сецификацията срокове за смяна се отнасят за водопроводна питейна вода. 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

  • размер: 251 x 68 мм (9 7/8" x 2 1/2");
  • спад на налягане: 0.14 бара;
  • работно налягане: до 6 бара
  • производителност: до 5 литра/мин.;
  • работна темп. на водата: от +2 до + 30 °С
  • живот на патроните: от 3-6 месеца (зависи от качеството на пречистваната вода);
  • материал на капачките - полипропилен;
  • материал на мрежата полипропилен;

Производителят си запазва правото да променя цвета на капачката. 

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top