филтър за предпазване на пералня от котлен камък FHPRA

4.3 до 5 / 33 гласа
(11 Мнения)


14.90 лв.

Купи в комплект


Този продукт не е в наличност. Изберете друг артикул от нашия каталог.

Предпазва пералнята от отлагания на котлен камък. Увеличава ефективността на перилните препарати до 30%. Монтира се лесно между спирателния кран и маркуча довеждащ вода в пералнята.

СПЕЦИФИКАЦИЯ (английски език)

ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА ЗА ПИЕНЕ.

ПРОДУКТЪТ Е ВРЕМЕННО ИЗЧЕРПАН!!!

ПРЕДИМСТВАТА НА ФИЛТЪРА ЗА ПЕРАЛНЯ: 

  • възпрепятства отлагане на котлен камък при домашните уреди;
  • многократна употреба;
  • до 30% може да се намали количеството на използваните перилни препарати;
  • допълнителен предпазващ филтър;

Филтърът съдържа полифосфатни кристали, които при контакт с водата не позволяват калциевите и магнезиевите соли да образуват кристали, благодарение на което котленият камък не се отлага върху уредите. За многократна употреба - смолата лесно и евтино може да бъде сменяна с нова. Животът на смолата във филтъра е 2-3 месеца в зависимост от качеството и количеството обработена вода.

Резервната смола е достатъчна за 3 смени .

Котленият камък отлагащ се върху елементите на домашните уреди (барабани, нагреватели) поврежда съоръженията и увеличава разхода на енергията. За разлика от йонообменните смоли полифосфатът не понижава твърдостта на водата. 

Филтърът FHPRA е предназначен за студена битова вода. Оборудван е с краен филтър предпазващ от преминаване на частици смола извън филтъра.

СВЪРЗВАНЕ НА ФИЛТЪРА С ПЕРАЛНЯ И ВОДНА ИНСТАЛАЦИЯ

1. Да се спре подаване на водата към пералнята.

2. Филтърът да се завие между спирателния кран и маркучът на захранваща вода на пералнята.

3. Да се отвори спирателния кран.

4. Пералнята да се включи на програма еднократно плакнене с цел промиване на филтъра. 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

  • присъединяване ¾‘‘ вътрешна резба × ¾‘‘ външна резба
  • работна температура 2-45ºC
  • максимално работно налягане 6 атм.
  • уплътнение EPDM
  • живот на смолата 2-3 месеца

Stanislav Grozdanov

  
19.12.2018

Здравейте, искам да попитам за този дунапрен който е на изхода на филтъра каква роля играе защото днес монтирах такъв филтър и пуснах да мине вода през него без вързан уред на изхода вода не излизаше а само капеше при нормално налягане на входа. Премахнах дунапрена и всичко се оправи и водата текна нормално.


Павирани ЕООД

  
26.09.2017

Този филтър има малко дунапрен на входа и на изхода. Способността му да задържа песъчинки и много малка. Той не премахва по-дребни твърди частици. Предлагаме голямо разнообразие от механични филтри за вода, които елиминират всички видове механични замърсявания, като пясък, утайки, мътилка и др. Предлагаме ги също в комплект с филтърни колони. Повече за тях може да прочетете в категория ФИЛТЪРНИ КОЛОНИ.


Ивайло

  
23.09.2017

Филтърът спира ли песъчинки от водопровода?


Павирани ЕООД

  
14.09.2017

Филтърът за пералня може да бъде монтиран както във вертикално, така и в хоризонтално положение.


живка кьосева

  
08.09.2017

филтъра задължително ли трябва да е монтиран във вертикално положение?


Павирани ЕООД

  
04.07.2017

В този филтър не може да бъде поставен механичен филтърен елемент.


Нико Стойчев

  
03.07.2017

Възможно ли е поставянето на механичен филтър в този продукт?


Павирани ЕООД

  
01.12.2014

След консултация със специалист химик във фирмата производител, господин Возниак, относно фитъра за перания получих следната информация:1. Има много видове полифосфати.2. Няма обмен на йони между полифосфат и калциеви или магнезиеви соли.Това е било установено емпирично от господин Возниак.Ако има такъв обмен той е много минимален и не прави водата мека.3. Механизмът на предпазване от котлени отлагания се състои в това, че при контакт с полифосфата молекулите на калциевите или магнезиевите соли не могат да се обединяват в по-големи кристали, поради това не могат да образуват котлен камък върху нагревателите.4. Преди време използваният полифосфат не е имал сертификат за контакт с питейна вода. Това обяснява нашето предупреждение да не се използва за питейна вода. Полифосфатът използван сега във филтъра е със сертификат за питейна вода.4. Според мене, въпреки, че не е вреден, няма смисъл този филтър да се използва за питейна вода. Той не пречиства водата, а само не допуска образуване на котлен камък. Благодаря на Господин Солаков за коментара. Накара ме да обогатя информацията относно полифосфатите.


Николай Солаков

  
27.11.2014

Уважаеми консултанти, пиша коментар относно действието на полифосфатните кристали. В описанието си сте написали, че при действието на кристалите за омекотяване на водата в оекотената фракция се отделя CaPO3 и за това е опасно да се използва за пиене. Разгледах химичната реакция на процеса и се оказа, че в омекотената вода се отделя единствено натриев йон в резултат от йонно-обменната реакция при която се обменя Na-йон с Ca-йон, като фосватната част си остава в поликристалната структура. Това е приината поради която кристалите могат да се рециклират. Моля да си оправите описанието в сайта ви а да се избегне ивентуалната заблуда на потребителите...


Павирани

  
26.05.2014

Здравейте, филтърът е подходящ и за съдомиялна. Все пак всичко зависи от водата, ако е много твърда по-добре е да се монтира централен омекотител, който освен за съдониялната ще осигурява мека вода в цялата инсталация. Имаме широка гама от тези омекотители подходящи за малък апартамент, по-голям апартамент или голяма къща: http://pavirani.com/%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%82%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0-1202.html Съдомиялните обикновено имат вграден омекотител за вода, но той е с малък капацитет и не може да се справи с много варовита вода.


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден