резервна смола за филтър за пералня

Каталожен номер: 3608

4.75 до 5 / 8 гласа
(2 Ревюта)
10.40 лв.

Опаковката съдържа 250г смола (полифосфатни кристали) и е достатъчна за 3 смени. Подмяната на изхабената смола с нова става лесно като се отвие чашката на филтъра, изсипе съдържанието, постави новите гъбообразни филтри и напълни с нова смола.

Предпазва домашните уреди от отлагания на котлен камък. Увеличава ефективността на перилните препарати до 30%.

Полифосфатните при контакт с водата не позволяват калциевите и магнезиевите соли да образуват кристали, благодарение на което котленият камък не се отлага върху уредите. За многократна употреба - смолата лесно и евтино може да бъде сменяна с нова. Животът на смолата 2-3 месеца в зависимост от качеството и количеството обработена вода.

Котленият камък отлагащ се върху елементите на домашните уреди (барабани, нагреватели) поврежда съоръженията и увеличава разхода на енергията. За разлика от йонообменните смоли полифосфатът не понижава твърдостта на водата. 

Коментари 2

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

След консултация със специалист химик във фирмата производител, господин Возниак, относно фитъра за перания получих следната информация:1. Има много видове полифосфати. 2. Няма обмен на йони между полифосфат и калциеви или магнезиеви соли.Това е било установено емпирично от господин Возниак. Ако има такъв обмен той е много минимален и не прави водата мека. 3. Механизмът на предпазване от котлени отлагания се състои в това, че при контакт с полифосфата молекулите на калциевите или магнезиевите соли не могат да се обединяват в по-големи кристали, поради това не могат да образуват котлен камък върху нагревателите. 4. Преди време използваният полифосфат не е имал сертификат за контакт с питейна вода. Това обяснява нашето предупреждение да не се използва за питейна вода. Полифосфатът използван сега във филтъра е със сертификат за питейна вода.4. Според мене, въпреки, че не е вреден, няма смисъл този филтър да се използва за питейна вода. Той не пречиства водата, а само не допуска образуване на котлен камък. Благодаря на Господин Солаков за коментара. Накара ме да обогатя информацията относно полифосфатите.

01.12.2014
Laura Willson
Николай Солаков

Уважаеми консултанти, пиша коментар относно действието на полифосфатните кристали. В описанието си сте написали, че при действието на кристалите за омекотяване на водата в омекотената фракция се отделя CaPO3 и за това е опасно да се използва за пиене. Разгледах химичната реакция на процеса и се оказа, че в омекотената вода се отделя единствено натриев йон в резултат от йонно-обменната реакция при която се обменя Na-йон с Ca-йон, като фосватната част си остава в поликристалната структура. Това е причината поради която кристалите могат да се рециклират. Моля да си оправите описанието в сайта ...

27.11.2014

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top