филтър за омекотяване на вода

5 до 5 / 1 гласа
(6 Мнения)


7.50 лв.

Празен филтърен корпус FCEB на Аквафилтер с размер 10 инча напълнен с Indion 225 NaF. След изчерпване на ресурса на смолата, филтърът може да бъде напълван многократно. Количество смола нужно за запълване на филтъра ок. 400 грама. Приложение - за омекотяване на вода.

Павирани ЕООД

  
20.09.2019

Празен корпус ще намерите в търсачката на сайта с код 3762. Може да бъде напълнен със зеолит. Зеолит съдържа филтър с активен въглен с код 3719.


Любо

  
20.09.2019

Здравейте, може ли да се използва филтърното тяло вместо смола да се пълни със зеолид. Имате ли филтри със зеолид или насипно ?


Павирани ЕООД

  
16.01.2019

Честотата на подмяната на смолата зависи от твърдостта на водата и потреблението. Йонообменната смола се сменя когато се изтощи и спре да омекотява водата. Имайте предвид, че ресурсът на филтри с малко количество смола, какъвто е този филтър е малък. За добри резултати при омекотяване на вода препоръчвам системи за омекотяване на вода, които ще намерите на този сайт в категория ОМЕКОТИТЕЛИ.


Събин Бармуков

  
16.01.2019

Здравейте, На какъв период от време следва да се сменя пълнежа от йоннообмунна смола? Поздрави!


Павирани ЕООД

  
20.09.2018

Благодаря за интересния въпрос. Извинявайте за късния отговор, отне ми време докато уточня казуса със специалисти. Тяхната препоръка е йонообменната смола и полифосфатът да се използват поотделно в два корпуса. Първият да бъде с йонообменна смола, а вторият с полифосфат. При производството на филтрите в Аквафилтер, когато се правят комбинации от различни материали, те са с механичен филтър или активен въглен. Имат такива филтри с полифосфат в комбинация с механично пречистване и другия вид с активен въглен.


Колев

  
13.09.2018

Здравейте. Може ли такъв вид празен филтърен корпус да се зарежда, освен с йонообменна смола, с полифосфатна сол??? Въпроса ми е предизвикан от факта, че и единия материал и другия са предвидени за омекотяване на водата и против натрупване на котлен камък. При монтаж на система от филтърна колона мога да сложа и от двата вида за по добри резултати. Ако греша някъде може да ме поправите - разчитам на вашето професионално и адекватно мнение. Желязото във водата влияе негативно на йонообменната смола а на полифосфата не мога да прочета никъде дали е така??? Поздрави.


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден