омекотяващ карбонов филтър с KDF смола FCCBKDF2 (copy)

Каталожен номер: 3879

3.86 до 5 / 7 гласа
(5 Ревюта)
18.60 лв.

Изключително добре подбрана комбинация от активен въглен, йонообменна и KDF смола във филтъра FCCBKDF2  омекотява и пречиства водата от хлор, пестициди, тежки метали. Препоръчителна употреба: системи за питейна вода. Филтърът не е подходящ за пречистване на вода в цялата водопроводна инсталация. 

СПЕЦИФИКАЦИЯ (английски език)

Карбоновият филтър за вода  FCCBKDF2 съдържа комбинация от гранулиран активен въглен (GAC) с KDF® и омекотяваща смола. Подобрява качеството на питейна вода чрез намаляване на концентрацията на хлор, органични съединения (VOC) и тежки метали (олово, арсен , кадмий, живак). KDF смолата  възпрепятства размножаване на бактерии. При процеса на омекотяване на водата с йонообменна смола се намалява съдържанието на калций и магнезий.

Филтърът  FCCBKDF2 е много подходящ за тристепенна система за пречистване на питейна вода.

Този филтър се произвежда и с размер BigBlue. По заявка може да бъде доставен FCCBKDF210BigBlue. 

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:  

  • размери 250 х 71 мм, 97/8" х 21/2"   
  • работна темп. от + 2°C до +23 °C;
  • работно налягане 6 бара;
  • пълнеж полифосфат и гранулиран активен въглен от кокосови черупки (GAC);
  • корпус - HDPE - полиетилен с висока плътност;
  • капачки на корпуса - полипропилен
  • уплътнение - силикон;
  • предварителен и пост филтър - полипропилен

 

Коментари 5

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

Филтърът се поставя с уплътнението нагоре.

05.04.2021
Laura Willson
Делчо Делчев

Здравейте, каква е посоката за поставяне на филтъра - с уплътнението нагоре или надолу във филтърната колона?

03.04.2021
Laura Willson
Павирани ЕООД

Здравейте, по принцип филтрите с активен въглен са с голям ресурс и капацитет на пречистване. За разлика от пречистването с активнен въглен, омекотяването при филтърните патрони е в много по-малка степен. Тези филтри се препоръчват в системите за питейна вода, където дебитът на водата е нисък и потреблението е малко. За омекотяването на водата, с гаранция за пълно омекотяване при правилно избран уред, препоръчвам системи за омекотяване на твърда вода. Те се монтират след водомера, на захранващ водопровод и омекотяват водата в цялата инсталация.

29.09.2020
Laura Willson
Валентин Радев

Ползвам този вид филтър от 2.5 год. - само за студената вода на тоал. мивка в банята /вода за очите и зъбите/. Разбира се, монтирал съм преди това система от 3 фиртъра за целия апартамент - антибактериален, с активен въглен и механичен. Филтърът за омекатяване е ефективен повече през пролетните, летните и есенните месеци, защото се потребява повече студената вода. Трябва да тече много бавно водата /за да се омекоти/ - не става на силна струя. Двама души, ползване предимно за очи и зъби - издържа от 1.5 до 3 месеца / при мен по-скоро 3 месеца. Омекотява наистина - недостатък е само по-високата цена. Дано да съм бил полезен - Валентин

25.09.2020
Laura Willson
Ясен Дочев

Здравейте, моля за информация относно производителността и живота на филтъра. Благодаря.

18.04.2020

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top