Видове дограма

12 Jun 2016

Тук ще представим двата вида дограма, които предлага фирма Мастер Пластик – алуминиева и PVC дограма. Ще опишем накратко и богатата ни гама от продукти, защото под наименованието алуминиева или PVC дограма ще откриете разнообразие от профили, изработка и специфики на самия материал. Всичко това ще помогне на бъдещите клиенти да направят подходящ избор. Последователно ще представим видовете дограми и продуктите, които предлагаме.

Алуминиева дограма

 Алуминиевата дограма е характерна със  здравината и устойчивостта си на външните влияния и въздействия. Липсата на корозия, както и устойчивостта на материала на големи разлики в температурата, прави алуминиевата дограма предпочитан вариант при повишени изисквания за здравина и дълъг живот. Мастер Пластик предлага две разновидности – 375 ПОНИ и 530 ЕСКИМОС на фирма Алтест.

Нашият партньор Алтест е фирма, позиционирана на пазара от повече от 15 години, намираща се в гр. Бургас. Основната дейност на фирмата е производство на PVC и алуминиева дограма. Ние от Мастер Пластик предлагаме две от системите за алуминиева дограма, произвеждани от Алтест – студения профил ПОНИ и топлия профил ЕСКИМОС.

375 ПОНИ е продукт от гамата с непрекъснат термомост. Профила позволява монтаж на единично стъкло с дебелина между 4 и 10мм. За производството на профилите от модела се използва алуминиева сплав AIMgSiO 0,5 F22. Профилите позволяват монтажа на всякакви панти, обкови и други. Така че тази дограма е избор, който позволява гъвкавост и разнообразие при желанията по отношение на аксесоарите към профилите. Основните предимства на това предложение са ниската цена и класически, изчистен и непретенциозен дизайн. 

530 ЕСКИМОС е продукт от серията с прекъснат термомост. Този вид е по-подходящ за монтиране в дома, в сравнение с ПОНИ. Той е добър избор за търговски, промишлени, складови помещения, където максималната енергийна ефективност при отопление е трудно постижима, поради големината на помещенията. Термомостът осигурява по-високо ниво на топлоизолация. Системата има три уплътнения, което още повече подобрява изолационните качества. Стъклопакетите, които могат да се монтират, са с дебелина между 20 и 29мм. Тук отново, както и при ПОНИ сплавта за изработката е AIMgSiO 0,5 F22. Тази система позволява всички възможности за отваряне – едноосово или двуосово. Отново има възможност за монтиране на разнообразни обкови на профила.

PVC дограма

Дограмата с изключително добри топлоизолационни качества. В това отношение алуминиевата дограма ѝ отстъпва. Тя също е устойчива и лесна за поддръжка. Идеален избор за дома и малки до средни по големина офиси. PVC дограмата дава възможност за повече на брой камери , различни видове стъклопакети, с различен брой стъкла.

Както и за алуминиевите профили, ние от Мастер Пластик, се доверяваме на Алтест. Една от основните линии сред предлаганите профили от Алтест, която предлагаме и ние, е известната KMG.

Мастер Пластик предлага следните варианти KMG профили:

 

KMG Prelude

Това е четирикамерна дограма с високи топлоизолационни качества, устойчива на корозия и деформации, причинени от повишено налягане. Коефициентът на топлопреминаване на профилите от тази серия е Uw = 1,6 W / (m² . K).  Тя е сред най-търсените PVC дограми в страната, широко популярна и предпочитана от строителните фирми за монтаж на построените от тях жилищни сгради.

 

KMG Prestige

Профилите от серията Prestige са шесткамерни. Коефициентът на топлопреминаване е Uw = 1,5 W / (m² . K). Тази система е замислена като продукт за външния пазар – Украйна, Русия, Молдова и други страни със студен климат. Тази дограма е много подходяща за такъв тип условия – с много ниски температури,  с високи изисквания за топлоизолация, както и за устойчивост на външни метеорологични влияния и екстремални температури.

Всички продукти на Алтест са преминали изследвания и тестове в независими лаборатории, така че качеството им е гарантирано, както и характеристиките, заложени в описанията на продуктите. Ние от Мастер Пластик използваме само най-качествените материали и се доверяваме на производители, доказали своето място на пазара с утвърден стандарт, високо качество и доказана гаранция на изработените от тях системи алуминиева и PVC дограма.

В серията Престиж се предлага и категорията Prestige ECO. Това е луксозната серия на KMG Prestige. Профилите са олекотени, но не за сметка на качествата им. Имат шест камери. Отличителното е високия клас дизайн, който може да задоволи и най-взискателните клиенти, за които дограмата е не само дограма, а част от естетическото оформление на помещението.

 

Другият наш основен партньор, от който се сдобиваме със системи за PVC профилите, е немската компания Aluplast. Те са фирма с повече от 30годишна история в производството на PVC дограма.  Няколко са сериите системи от гамата на Aluplast, които ние от Мастер Пластик използваме за изработката на профили:

 

Aluplast IDEAL 4000

Това е петкамерна дограма, която има много добри шумоизолационни и топлоизолационни качества. Това я прави добър избор за дома, където всеки иска тишина, но и добра енергийна ефективност и съответно добра изолация. Коефициентът на топлопреминаване е  1,3 W / m²K. Огромно предимство на тези профили е високо ниво на сигурност при опити за взлом в помещението.

 

Aluplast IDEAL 5000

Както и IDEAL 4000, така и тази система дава добра защита срещу опити за кражби. Това също е петкамерна дограма. Има трето допълнително уплътнение в рамката, което повишава шумоизолацията. Профилът е с три нива на запечатване, което също спомага за високото ниво на топло- и шумоизолация. Коефициентът на тополопроводимост е 1,2 W/m²K. Тази система позволява да се монтират на профилите стъкла с дебелина до 41мм.

 

Aluplast IDEAL 7000

Профилите с тази система са с коефициент на топлопроводимост 1.1 W/m²K. Профилите са шесткамерни, което ги прави подходящи за случаите, изискващи максимално ниво на топлоизолация. Те са с високо ниво и на шумоизолация. Дебелината на стъклата на тази профили е до 51мм. Те също, както и останалите от серията IDEAL, осигуряват високо ниво на предпазване от крадци.

 

Aluplast IDEAL 8000

Това също са шесткамерни профили, но дебелината на стъклата, които ще се монтират на профилите, може да достигне 59мм. Коефициентът на топлопроводимост на този вид дограма е 1,0 W/m²K. Това е дограма с изключителни качества по отношение на изолацията. Можете да предпочетете нея, ако наистина имате свръх изисквания към топло- и шумоизолацията.

 

Aluplast Energeto

Както забелязваме от името на  серията, Energeto са системи, насочени към подобряване на енергоспестяването. Ефектът се постига чрез запълване на камерите с полиуретанова пяна, която подобрява топлоизолационните качества. Освен това е премахната стоманената армировка в профилите и е заместена с нов синтетичен материал, продукт на съвместни разработки на Aluplast и BASF. От това обаче не страда стабилността на дограмата. Липсата на стоманени елементи не е пречка за добрата сигурност и стабилност на прозорците. Решението е в слепването на стъклото и профила, наречено bonding inside.  

 

В блога на Мастер Пластик може да разгледате още модели дограма, както и други продукти, като врати, стъклени витрини, композитни панели, фасади, алуминиеви парапети, душ кабини.

Гостуващ автор ЯНА МИТЕВА

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top