Пожарна арматура NIBCO на българския пазар от Павирани ЕООД.

10 Sep 2014

 

От началото на 2014 година фирма NIBCO разшири офертата си за българския пазар с противопожарна арматура.

Предлаганите спирателни вентили и допълнителна арматура са сертифицирани по UL (Underwriters Laboratories) и FM (Factory Mutual). Тези продукти са придобили и техническо одобрение, издадено от ITB (Полски институт по строителство) удостоверяващо тяхната годност за употреба в Стационарни противопожарни системи и автоматични спринклерни системи, както и в промишлени инсталации изискващи покриване на тези нормативи.

Съгласно изискванията на сертифициращите органи (UL, FM) всеки отделен артикул от противопжарната арматура на Нибко е фабрично тестван. Собствените производствени мощности на фирма NIBCO, като леарни на чугун и качествения входящ контрол на влаганите материали  е основание за отличното качество на изделията. Пожарната арматура на NIBCO е с 5 годишна гаранция и е придружена със съответната документация – сертификати, техническа спецификация и всички необходими за проектиране и монтаж документи.  

 Качеството на марката NIBCO е добре познато на световните пазари, за което свидетелстват вече готови големи проекти: MARINA BAY SANDS CASINO RESORT в Сингапур, TAIPEI FINANCIAL CENTER в Тайван PALM JUMEIRAH, DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT, DUBAI METRO в Дубай, AMSTERDAM AIRPORT SCHIPHOL в Амстердам и много други.

В предимставата на пожарната арматура на  NIBCO се е убедила и фирма Боради, която многократно ги заявява за своите обекти.

Фирма NIBCO предлага спирателни вентили тип „бътерфлай“ (GD-1765-8N, GD-4765-8N,WD-3510-8, LD-3510-8), възвратни вентили (KW-900-W, KG-900-W, F-908-W), шибърни кранове (F-607-RW, F-607-OTS , F-609-RW) в диапазон покриващ размерите от 1/2 цола(DN15) до 16 цола (DN400).

„Бътерфлай” пожарните кранове са с чугунен корпус, като се присъединяват към системата фланшово с болтове или щтифтове (WD, LD) или на гъвкава връзка – канал (GD). Те са с електронен мониторинг (Supervisory Switches) - информиращ BMS или FAS за състоянието на крана. Могат да бъдат поръчани с удължители, позволяващи ръчно управление от другата страна на стената (към символа на крана се прибавят буквите WP).  Използват се за регулиране и затваряне на потока на водата.

Шибърните кранове на NIBCO работят в напълно отворено или затворено положение.

F-607-RW – фланцов шибър с гумен клин и повдигащ се централен щифт (O.S.&Y.-Outside Screw &Yoke).

F-607-OTS- фланцов шибър с месингов клин и повдигащ се централен щифт.

F-609-RW- (N.R.S.-Non Rising Stem) - шибър с гумен клин позволяващ монтаж на хоризонтален (NIP-2 AJ) или вертикален (NIP-1AJ) индикатор.

Възвратни клапи на NIBCO автоматично се отварят и затварят като пропускат водата само в едната желана посока.

KG-900-W присъединяват се към инсталацията на канал; KW-900-W присъединяват се към инсталацията между фланци със съответна гарнитура; F-908-W присъединяват се към инсталацията на фланци.

Официален вносител и представител на противопожарна арматура NIBCO е фирма „Павирани” ЕООД.

Най-често използваните кранове са на разположение в склада на Нибко в гр. Лодз, Полша и могат бързо и на конкурентни цени да бъдат доставени до България. Повече информация за предлаганите продукти, както и техническата спецификация може да намерите тук

 

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top