Кой е прецакан?

02 Nov 2014

1. „Каквото и да избереш все ще си прецакан!“

2.„Ей,чудите се как да вземате на балъците паричките!Страната ни е една от най богатите на минерални извори.С нищо тази ваша„преработена“вода не превъзхожда трапезните слабоминерални води,които се продават навсякъде.Дори да си купиме такива„джаджи“,тъкмоще дойде ред да си избием паричките и хоп-ще се развали и ще трябва нова.Извод. ПИЙТЕ СИ ОБИКНОВЕННА МИНЕРАЛНА ВОДА И НЕ СИ ДАВАЙТЕ ПАРИТЕ ЗА ГЛУПОСТИ И ДА ПЪЛНИТЕ ГУШИТЕ НА ТАРИКАТИТЕ!“

Такива и подобни коментари намирам във фейсбук страницата ни.  Цитирам дословно.

Толкова много сме свикнали да се надцакваме, че не можем да си представим някой да работи честно и да получава справедливо възнаграждение за това.  

Благодаря на многобройните ни доволни клиенти, които оставят и такива коментари:

„Освен, че Закупих си такава система. Мога да кажа, че водата, която пия, не е същата. Прекрасен вкус. Доволен съм. Съжалявам само, за това че толкова години съм пил безвкусна, твърда, силно хлорирана вода.“

Само със слабата осведоменост на автора на втория коментар мога да си обясня мнението, че водата най-добре е да се купува от магазина.

►пренасянето на бутилки с вода създава доста неудобства;
►излиза многократно по-скъпо отколкото водата да се филтрира у дома;
►замърсява околната среда с пластмасови отпадъци.

Наливането на вода от многобройните чешми крие своите рискове. Да така са постъпвали нашите деди, но от тогава доста се постарахме със замърсяването на земята. Водата е добър разтворител и може да пренесе тези замърсявания на големи разстояния.  Доста често при изследване на вода, която от години се използва за пиене се установява наличие на голямо количество тежки метали.

Така наречената от автора на коментара „преработена“ вода се пречиства със сертифицирани за питейна вода филтри, а парите похарчени за една система от филтри се избиват само за няколко месеца. Сами следим за редовна подмяна на консумативи, които са евтини и така знаем какво пием. Имаме изградена система за напомняне и с Вашето съгласие можем  през 6 месеца да Ви подсещаме за това.

Много от бутилираните води не са минерални. Така наречените трапезни води се пречистват  със същата технология  каквато предлагаме ние. Това може да се прочете върху етикетите. За целта се използват големи промишлени инсталации.

Нека да споделя мнението на много лекари: минералните води са за лечение, а не за ежедневна употреба. Наскоро разбрах, че в древността минералните води са се използвали само за къпане, не и за пиене.

Несъстоятелно е и мнениечо, че „тъкмо щеси избием парите и всичко ще се развали“. Първо в домашните системи от филтри (изключвам йонизаторите) няма електроника. Следователно няма какво да се повреди. Ако все пак след време се наложи нещо да бъде подменено всичките части  могат да бъдат сменени, стандарти са и ги имаме на склад.

За да могат нашите клиенти да направят най-добрия за тях избор на система за пречистване на вода е важно да получат възможно най-много информация за предлагание продукти.  За това на сайта  всичките артикули са подробно описани и придружени с техническа спецификация. Тази информация постоянно се допълва и обогатява. За мене пречистването на водата е не само биснес, то е и кауза. Лично аз и моето семейство ползваме домашни филтри за пречистване и активиране на вода. Когато се убедих в ползата, която носят започнах да ги предлагам и в магазините.  Смятам, че водата в днешно време е разтворила доста химични продукти на нашата цивилизация и от това няма друго спасение освен пречистването у дома.

Забелязах и едно интересно явление, докато системите за пречистване на вода за пиене срещат доста съпротива, уредите за омекотяване на вода се приемат много добре. Котленият камък е досаден и лесно забележим, а уврежданията на организма трудно се свързват с качеството на питейната вода.

Вярно е, че се сблъскваме с много недобросъвестни търговци, които с всякакви трикове се опитват да ни продадат ненужни джаджи. Все пак имаме разум и свободна воля за да отсеем полезните от безполезните и ненужните вещи.

Нека да завърша със стихотворение на Христо Смирненски. 

На търговците скубачи

О търтеи, вий тука останахте, 
де няма въшки, слънце, боеве; 
засмени се прегърнахте, стиснахте, 
„грабете и пълнете” си казахте 
„днес своите джобове!”

Защо остахте, гарвани грабливи? 
За хубост ли на прашния ни град? 
Премного има тук жени красиви: 
студентки мили, ученички живи... 
Те накит са богат.

Пари, пари, за тях вий останахте 
да скубете днес бедния народ, 
живота вече вий добре разбрахте 
и своите джобове дълбоки натъпкахте 
без труд, без кървав пот!

Какво за вас, че синове достойни
мрат за България със слава, с чест,
че в боеве борците многобройни
без страх глави си слагат в тез дни знойни?!
Грабете си вий днес!

Ала и вий се трудите пък неуморно,
— на, повишихте всичко десеторно, 
за туй дело тъй мръсно, тъй позорно 
аз плюя върху вас!

Крадци, венец ви свивам от коприва, 
потапям го в безчестни и срам 
и нек краси, сган низка, нечестива, 
тълпа от демони, тълпа граблива, 
челата мръсни вам.

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top