UV стерилизатор за вода 1/4

4.57 до 5 / 23 гласа
(4 Мнения)


69.00 лв.

Ултравиолетов стерилизатор за микробиологично пречистване на вода за битови нужди. Унищожава намиращите се във водата бактерии и вируси, без да променя химическите й свойства. Монтира се след системите за пречистване на питейна вода за гарантиране на микробиологична стерилност.

 

 

 

UV технологията унищожава до 99,99% от всички микроорганизми в рамките на секунди, без добавяне на химикали, без вредни странични ефекти,  надеждно, ефективно и евтино. Това е най-добрият метод за дезинфекция на вода за питейни нужди. 

ПРЕДИМСТВАТА НА  UV СТЕРИЛИЗАТОР ЗА ВОДА:
►99.9% резултатност при дезинфекцията на водата;

►живот на лампата - 8000 часа (около 1 година);

►физико-химическите свойства на водата не се променят при ползването на стерилизатора.

БЕЗОПАСЕН ЛИ Е UV СТЕРИЛИЗАТОР ЗА ДОМАШНА УПОТРЕБА? 

Конструкцията на стерилизатора не позволява на лъчите да преминават през корпуса му и това го прави подходящ за домашна употреба.

UV ЛЪЧИТЕ ОКАЗВАТ ЛИ ВРЕДНО ВЛИЯНИЕ ПРИ ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА ЗА ПИЕНЕ?

UV дезинфекция е чисто физически процес. Не се използват никакви химикали. Не влияе отрицателно върху вкусовите и химико-физическите параметри на водата. Светлината необходима за UV дезинфекция се генерира в специални UV лампи, облечени с кварцово стъкло. UV стерилизатор 1/4 Aquafilter е подходящ за дезинфекция на питейна  вода за домакински нужди, предварително пречистена  със система за обратна осмоза или друга система за от филтри за питейна вода.

UV обеззарязаване е икономичен начин за пречистване на вода,  изисква минимална поддръжка и сравнително малка първоначална инвестиция. 

КАК РАБОТИ UV СТЕРИЛИЗАТОР ЗА ВОДА?

За изкуствено образуване на ултравиолетови лъчи се използват газови излъчватели. В кварцова тръба се поставят живачни пари. Възбудени с електрически заряд живачните пари излъчват лъчи със определен спектър, които унищожават намиращите се във водата микроби. 

Ултравиолетовото излъчване е 4 вида UV-A, UV-B, UV-C и вакумно UV. Диапазонът на излъчване между  240 и 280 nm е от  UV-C вид. Именно това излъчване унищожава микробите. 

При правилно определен дебит отстранява 99,9% от микроорганизмите.

МОЖЕ ДА БЪДЕ ДОБАВЕН СЛЕД СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА С ЦЕЛ ЦЯЛОСТНО МИКРОБИОЛОГИЧНО ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДАТА.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

►размер 28.5/4.8 см;

►максимално налягане 6 бара;

►дължина на вълната 254 нанометъра;

►температура на водата +2 ºC до +38ºC;

►захранване 220-240V / 50-60 Hz;

►мощност 6W;

►живот до 8000 часа (за UV лампата);

►производителност до 1.9  л/мин.

Павирани ЕООД

  
15.08.2017

Тази UV лампа е предназначена да дезинфекцира водата след системите за питейна вода. Според техническите характеристики тя ефективно работи и дезинфекцира водата при дебит до 1.9 л/мин. По принцип, най-често такъв е дебитът на водата след системите за питейна вода. При UV лампите колкото по-малък е дебитът на водата, толкова по-голяма е силата, с която се унищожават микробите. Оптималният дебит за тази лампа е ок. 1,5 л/мин.


Ivo Hristov

  
07.08.2017

Какъв е оптималния дебит?


Павирани ЕООД

  
15.01.2016

Да, този стерилизатор може да се монтира след всяка система за пречистване на питейна вода, включително и EXCITO-B.


Иван

  
14.01.2016

UV стелиризатора съвместим ли е с EXCITO-B? Възможно ли е да се монтира допълнително на изхода?


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден