UV стерилизатор за вода 1/4


4.75 до 5 / 40 гласа
Напишете мнение
99.00 лв.

Този продукт не е в наличност. Изберете друг артикул от нашия каталог.

Ултравиолетов стерилизатор за микробиологично пречистване на вода за битови нужди. Унищожава намиращите се във водата бактерии и вируси, без да променя химическите й свойства. Най-често се монтира след системите за пречистване на питейна вода за гарантиране на микробиологична стерилност.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ 

UV СТЕРИЛИЗАТОРЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДОБАВЕН СЛЕД СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА С ЦЕЛ ЦЯЛОСТНО МИКРОБИОЛОГИЧНО ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДАТА.

UV дезинфекция е най-добрият метод за стерилизация на вода за питейни нужди. UV технологията унищожава до 99,99% от всички микроорганизми в рамките на секунди, без добавяне на химикали, без вредни странични ефекти,  надеждно, ефективно и евтино. 

ПРЕДИМСТВАТА НА УЛТРАВИОЛЕТОВ СТЕРИЛИЗАТОР

►99.9% резултатност при дезинфекцията на водата;
►живот на лампата - 8000 часа (около 1 година);
►физико-химическите свойства на водата не се променят при ползването на стерилизатора.

БЕЗОПАСЕН ЛИ Е UV СТЕРИЛИЗАТОР ПРИ ДОМАШНА УПОТРЕБА? 

Конструкцията на стерилизатора не позволява на лъчите да преминават през корпуса му и това го прави подходящ за домашна употреба.

ОКАЗВАТ ЛИ UV ЛЪЧИТЕ ВРЕДНО ВЛИЯНИЕ ПРИ ОБЕЗЗАРЯЗАВАНЕ НА ВОДА ЗА ПИЕНЕ?

UV дезинфекция е чисто физически процес. Не се използват никакви химикали. Не влияе отрицателно върху вкусовите и химико-физическите параметри на водата. Светлината необходима за UV дезинфекция се генерира в специални UV лампи, облечени с кварцово стъкло. UV стерилизатор 1/4 е подходящ за дезинфекция на питейна  вода за домакински нужди, предварително пречистена  със система за обратна осмоза или друга система за от филтри за питейна вода. Това е най-добрият метод за стерилизация на вода за питейни нужди.

UV обеззарязаване е икономичен начин за пречистване на вода,  изисква минимална поддръжка и сравнително малка първоначална инвестиция. 

УЛТРАВИОЛЕТОВА СВЕТЛИНА РАЗРУШАВА ДНК НА МИКРООРГАНИЗМИ

КАК РАБОТИ UV СТЕРИЛИЗАТОР ЗА ВОДА?

За изкуствено образуване на ултравиолетови лъчи се използват газови излъчватели. В кварцова тръба се поставят живачни пари. Възбудени с електрически заряд живачните пари излъчват лъчи със определен спектър, които унищожават намиращите се във водата микроби. 

Ултравиолетовото излъчване е 4 вида UV-A, UV-B, UV-C и вакумно UV. Диапазонът на излъчване между  240 и 280 nm е от  UV-C вид. Именно това излъчване унищожава микробите. 

При правилно определен дебит отстранява 99,9% от микроорганизмите.

Резервният UV излъчвател е с мощност 6 вата и 2 щифта от двете му страни.

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

►размер 28.5/5 см;

максимално налягане 8 бара;

дължина на вълната 254 нанометъра;

корпус от неръждавейка;

температура на водата +2 ºC до +42ºC;

захранване 220-240V / 50 Hz;

мощност 6W;

живот до 8000 часа (за UV лампата);

производителност до 4 л/мин.

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top