UV система за дезинфекция на вода D8 2.1м3/ч

Каталожен номер: 39278

4.08 до 5 / 26 гласа
Напишете мнение
589.00 лв.

на 12 вноски по 56.74 лв.

Бактерицидна УВ лампа за обеззаразяване на вода за битови нужди TMA D8 е подобрен модел на TMA V 25. Мощност на УВ излъчвателя 42 W. Живот на UV излъчвателя 16 000 часа (ок. 666 дни). Висока производителност 2,1м3/час при доза 400 J/m2 - TMA стандарт (VIQUA стандарт 300 J/m2). 

СПЕЦИФИКАЦИЯ

 

Бактерицидните UV лампи на полския производител TMA са висок клас изделия, които се използват за обеззаразяване на вода в бита и промишленността. Благодарение на UV лъчите с дължина на вълната 254nm те елиминират 99,99% от намиращи се в обработваната вода бактерии и вируси. TMA стандарт за радиационна доза за обеззаразяване на вода за битови нужди: 400 J/m2 (при прозрачност на водата T10 = 95%). VIQUA стандарт за радиационна доза при обеззаразяване на вода със същата цел: 300 J/m2.

УВ лъчите дезинфекцират водата, като убива намиращите се в нея микроби. Процесът е физически и не влошава химическите свойства на водата. За да бъде ефективен водата трябва да бъде много добре пречистена от твърди частици. Задължително е преди УВ системата да бъде монтиран механичен филтър с точност на филтрация не по-малка от 20 микрона. При недостатъчно прозрачна вода, резултатът от действието на  УВ лъчите може да бъде незадоволителен. 

Облъчване на водата с ултравиолетова светлина е натурален, безопасен метод на дезинфекция. При тази процедура не се използват химикали, вкусът и ароматът на водата не се променят, няма опасност от предозиране на дезинфектант. Опасни микроорганизми, се подлагат на летална доза UV облъчване вътре в корпуса на устройството. Ултравиолетовата светлина унищожава микроорганизмите за части от секунда, като разгражда тяхната генетична информация (ДНК). Генерирани от лампата UV лъчи, се разпределят равномерно в протичащата през устройството вода. Специално проектиран електронен контролен панел управлява процеса за да се гарантира оптимално функциониране на устройството. Конструкцията на стерилизатора не позволява на лъчите да преминават през корпуса му и това го прави подходящ за домашна употреба. Лампата с нажежаема жичка е поместена в кварцова тръба и не влиза в контакт с вода. Стерилизаторът е безопасен и лесен при употреба.

ПРЕДИМСТВАТА НА UV СИСТЕМАТА TMA D 8

 • Удължен живот на УВ излъчвателя - 16 000 часа (666 дни)
 • Висока ефективност: 99% (при спазване на горните параметри)
 • Висока степен на защита на корпуса с излъчвателя:IP 66
 • Степен на защита на контролера: IP 41
 • Оптичен индикатор за работата на стерилизатора
 • Вертикален или хоризонтален монтаж
 • Защитна тръба от чист кварц осигурява високо проникване на UV лъчи
 • Подмяна на УВ излъчвателя без разхерметизиране на системата
 • Монтаж и подмяна на  УВ излъчвателя без инструменти (ключ за отвиване на уплътнителната втулка е включен в комплекта)
 • Корпус от  киселиноустойчива стомана 304L
 • Ниска работна температура на UV излъчвателя
 • Амалгамен излъчвател - незабавно включване на лампата след изключване или спиране на тока

ОПИСАНИЕ НА ПРИНЦИПА НА РАБОТА НА УВ СИСТЕМА
Дезинфекция е елиминиране на микроорганизми. Един от най-ефективните методи за дезинфекция на вода е UV стерилизацията, при която водата се облъчва с UVC лъчи. Този процес  протича в реакционна камера около централно разположената кварцова тръба. Вътре в кварцовата тръба се поставя UVC излъчвател, който отделя смъртоносна за патогенни бактерии и вируси радиация. Стерилизацията на водата с UV лампа не променя вкуса или миризмата на вода и, което е много важно, не може да се предозира. Важно е да се отбележи, че ако дозата радиация е по-слаба спрямо дебита и прозрачността на водата, дезинфекцията може да бъде недостатъчно ефективна. Винаги по-добре е да се избере УВ система с по-голяма мощност отколкото тя да не бъде достатъчна.  Дезинфекцията на вода с ултравиолетово лъчение не изисква използване на опасни за здравето химикали. Мястото на инсталиране на UV лампа не изисква допълнителна вентилация или осигуряване на други специални условия. Необходимо е да се осигури ел.захранване. Самото UVC лъчение не прониква извън специално конструирана реакционна камера. Този метод на дезинфекция успешно се използва за обеззаразяване на вода за бита и промишлеността. 

UVC ЛЪЧИ РАЗРУШАВАТ ДНК НА МИКРОБИТЕ

КОНСУМАТИВИ
Подмяна на UV излъчвателяс след 9000 часа(около година). Не е желателно често изключване на УВ лампата от ел.захранване. Всяко прекъсване на ел.захранване съкращава живота на УВ излъчвателя с 10-20 часа.
Разходът на ел.енергия за цялото устройство е само 41W

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

 • Удължен живот на излъчвателя: 16 000 часа (ок. 666 дни)
 • Номинален дебит: 2,1 м3/час
 • Размери на корпуса: дълж. 960 х диаметър 70 (мм)
 • Материал на корпуса: неръждаема стомана 304 L, сатен  (Ra<0,8µm)
 • Тегло на системата с контролера: 4,7 кг
 • Работно нялагане: 10 бара
 • Работна температура: 0,5 - 45 °C
 • Присъединяване: 1 цол
 • УВ излъчвател: 1 х 42 W, Philips
 • Обща мощност: 43 W
 • Материал на контролера: алуминий/ABS
 • Размери на контролера: 390 x 83 x 70 (мм)
 • Захранване: 220V – 240V 50/60Hz

Размери на корпуса в мм:

Z=960; Y=100; X=70; L=815; D=70; DN25 (1")

МОНТАЖ НА UV СИСТЕМА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ВОДА
Бактерицидната UV лампа TMA V25 за вода е с висока ефективност, като същевременно осигурява точната доза радиация за отстраняване на бактерии и вируси.
UV лампата може да се монтира вертикално и хоризонтално, по начин, който позволява на въздуха да излиза от реакционната камера (целият обем на камерата трябва да се напълни с вода).
Ако в инсталацията има помпа и резервоар за хидрофор, UV лампата трябва да бъде инсталирана след хидрофора, защото в противен случай водата ще тече през нея с много висока скорост, съобразена с капацитета на помпата - което обикновено надвишава ефективността на UV лампата, избрана за дадена инсталация.
Дори дезинфекцираната вода да е идеално чиста, преди УВ системата задължително се монтира прецизен механичен филтър. Много е важно да се извърши цялостна химическа дезинфекция на водопроводната система след UV лампата. UV стерилизаторът е бариера, през която "нови" опасни микроорганизми няма да проникнат, но ако те са се загнездили в други части на инсталацията, трябва да бъдат премахнати чрез еднократна дезинфекция на инсталацията, например с натриев хипохлорит (NaClO, белина).
UV стерилизацията е изключително ефективен метод за дезинфекция на вода, но трябва да се има предвид, че устройството не работи при спиране на тока.  Ако микробиологично замърсена вода попадне в инсталацията след UV лампата, процесът на дезинфекция трябва да бъде извършен. За предпазване от подобни събития, може да се използва поддържащ захранването UPS.

ХОРИЗОНТАЛЕН МОНТАЖ

ВЕРТИКАЛЕН МОНТАЖ

МОНТАЖ ПОД НАКЛОН

ВНИМАНИЕ!!!
UV стерилизаторът трябва да бъде монтиран по начин, който не позволява образуване на въздушна възглавница в стерилизаторната камера: при хоризонтален монтаж входът и изходът на водата трябва да бъдат от горе; при вертикален и диагонален монтаж входът на водата трябва да бъде от долу. Корпусът на лампата може да се монтира хоризонтално, вертикално и под ъгъл, а излъчвателят винаги да бъде хоризонтално или нагоре.

СХЕМА НА МОНТАЖ НА БАКТЕРИЦИДНИ UV ЛАМПИ

МОНТИРАНА УВ СИСТЕМА ЗА ВОДА TMA D 8

УВ лампа за стерилизация на вода TMA VD 8 е монтирана след предварителни филтри за водопровод и система за омекотяване на вода Logix New Line 30.

СЕРТИФИКАТ НА ПОЛСКИ ИНСТИТУТ ПО ХИГИЕНА НА UV СИСТЕМИ СЕРИЯ D

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ НА UV СИСТЕМИ НА ТМА

ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА УВ СИСТЕМИ D2 - D14 TMA

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top