7 степенна система за обратна осмоза с йонизатор

Каталожен номер: 3219

4.58 до 5 / 55 гласа
(8 Ревюта)
418.00 лв.

на 12 вноски по 40.27 лв.

Системата за обратна осмоза е предназначена за филтрация на вода за пиене. Системата влючва 3 предварителни филтъра, мембрана за обратна осмоза, пост филтър, минерализатор и йонизатор. Перфектно пречиства, обогатява с необходимите минерали и активира водата. Методът обратна осмоза използва само природните закони за пречистване на вода и гарантира най-високо ниво на филтрация на водата.

СПЕЦИФИАЦИЯ (английски език)    

КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ ЗАКУПУВАНЕ НА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА?

Пречистема със система за обратна осмоза водопроводна вода е идеално чиста, вкусна и напълно годна за консумация. Чиста трапезна вода е винаги на разположение и може да се използва не само за пиене, но и за приготвяне на храната.

  • лесен и неограничен достъп до чиста и здравословна вода;
  • пестите пари – само 3-4 стотинки за литър съвършено чиста вода;
  • край на тежките туби с вода от магазина;
  • отстранява над 99.99% от вредните вещества: бактерии, вируси , тежки метали, хлор;
  • препоръчва се при предразположение към образуване на камъни в бъбреците и жлъчката;
  • евтина поддръжка - 5 лв. на месец;
  • екологично, не изхвърляте пластмаса;
  • може да се свърже със ледогенератора на хладилника.

Седем нива на пречистване на вода. Приложеният в седми етап на пречистване йонизатор AIFIR 2000 активира и структурира водата. Йонизираната вода много добре се усвоява от човешкия организъм и оказва положително въздействие върху физиологичните процеси в него. 

КАКВО Е ВЛИЯНИЕТО НА АКТИВИРАНА ВОДА ВЪРХУ ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ?

Активирана с йонизатор вода - регулира кръвното налягане, метаболизма, киселинността на телесните течности в живия организъм, стимулира кръвообращението, храносмилането. Оказва благоприятно влияние върху нервната система, помага при изхвърляне на токсините от организма. Отрицателните йони неутрализират свободните радикали, ускоряващи стареенето на организма. Минерализаторът придава на водата качества на слабоминерализирана трапезна вода.

СИСТЕМАТА СЪДЪРЖА:

  • три филтърни колони
  • механичен филтър с точност на филтрация 5 микрона (FCPS5)
  • карбонов филтър с гранулиран активен въглен (FCCA)
  • карбонов блок филтър  (FCCBL);
  • линеен филтър с активен въглен от кокосови черупки (AICRO);
  • мембрана за обратна осмоза  75 GPD (TFC-75F);
  • минерализатор (AIMRO);
  • буферен съд от полипропилен;
  • присъединителни фитинги 3/4" и 1/2";
  • присъедителни маркучи от полиетилен;
  • канелка за пречистена вода.
  • йонизатор AIFIR 2000;

Комплектът включва всички необходими елементи за монтажа на системата.

Системата е произведена в Полша.

ПРЕЧИСТЕНАТА СЪС СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ВОДА Е ИДЕАЛНА ЗА:

  • пиене и готвене
  • приготвяне на топли напитки- кафе, чай. Чистата вода подчертава техния аромат;
  • приготвяне на каши и млека за бебета и деца;
  • препоръчва се при предразположение към образуване на камъни в бъбреците и жлъчката;
  • ледени кубчета без допълнителен мирис;
  • миене на хранителни продукти;

КАКВА Е ЦЕНАТА И КОЛКО ЧЕСТО СЕ СМЕНЯТ КОНСУМАТИВИТЕ ЗА 7 СТЕПЕННАТА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ?

Филтрите са стандартни и лесни за подмяна. Сменят се през 6 месеца. Предварителните филтри в фабричната окомплектовка са един механичен и 2 карбонови (с активен въглен). Според качеството на водата в България, при първата смяна, препоръчваме предварителните филтри да бъдат 2 механични (20 и 5 микрона) и един карбонов блок филтър. 

I. Смяна, след първите 6 месеца (малка смяна):

II. Смяна, след 12 месеца (голяма смяна): към филтрите от първата смяна се добавят:

Йонизаторът AIFIR 2000  се сменя през 3-6 месеца, а мембраната за обратна осмоза  през 2-3 години (зависи от качеството и количеството на пречистена вода).

Корпусите за предварителни филтри (големи бели кани,  преди мембрана за обратна осмоза) са 3 на брой. Качеството на водопроводна вода в България обуславя използване на следните предварителни филтри в домашните системи за обратна осмоза в тази последователност:

  1. Механичен филтър с точност на пречистване 20 микрона. Поставя се в корпус с надпис SEDIMENT.
  2. Карбонов блок филтър. Поставя се в среден корпус с надпис CARBON.
  3. Механичен филтър с точност на пречистване 5 микрона. Поставя се в краен корпус с надпис CARBON.

Такива филтри предлагаме и като резервни при следващите смени.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА СМЯНА НА ФИЛТРИ В СИСТЕМИТЕ ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА

КОЙ МОЖЕ ДА МОНТИРА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА?

Системи за обратна осмоза най-често се монтират под кухненската мивка или на друго удобно за потребителя място. Инсталацията може да бъде извършена самостоятелно или от добър водопроводчик. В гр. Пловдив тази услуга   се предлага от специалисти на фирма Павирани а в другите градове от нашите партньори. При възникнали въпроси относно монтажа може да се обадите за съвет на телефон за безплатни консултации в горното поле на сайта.

Монтажът на системата не е сложен. От тук може да изтеглите подробна  ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ  - СТАНДАРТНА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА 

КАК СЕ ПРЕЧИСТВА ВОДАТА ПРИ 7 СТЕПЕННАТА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА?

Седем етапа на пречистване и филтриране на водата.

I. Етап – подготвителен механичен филтър от полипропиленова пяна 20 микрона. Пречиства неразтворени във водата твърди частици с размер над 20 микрона. Удължава живота на следващите филтърни патрони и по-специално на този от активен въглен.

II. Етап – карбонов филтър от пресован активен въглен. Отстранява хлор и неговите съединения, както и част от органичните замърсявания. Необходим за предпазване на осмотичната мембрана от вредното действие на хлора и неговите производни. Пресованият активен въглен отделя по-малко прахови частици от гранулитраната му форма.

III. Етап – механичен филтър от полипропиленова пяна 5 микрона.
Отстранява по-малки наразтворени във водата вещества като тиня, ръжда и др. Предпазва осмотичната мембрана от прашинки от активен въглен евентуално отделени в предишния етап.

IV. Етап – осмотична мембрана.
Съществен етап от филтрирането. Основава се на принципа на обратната осмоза - най-прецизният метод за пречистване на водата. Осмотичната мембрана е с големина на порите от 0.0001 микрона, малко по-големи от водната молекула. Затова през мембраната на практика преминава само вода. Технологичният прогрес позволява производство на мембрани отделяши механични и органични замърсявания, тежки метали, радиоактивни елементи. След преминаване през мембраната водата е чиста, без химически съединения, тежки метали и други вещества попаднали в нея като страничен продукт на цивилизацията. Мембраната ефективно отстранява химически вещества попаднали във водата от обработка на селскостопански площи с торове и препарати за растителна защита. Мембраните в системите за обратната осмоза RX 75253516 са на американска фирма FILMTEC патентовала метода още през 1970 година. Понеже филтрирането в тази фаза става много бавно, затова обработената на този етап вода се събира в буферен съд. Премахва 96-99% от всичките разтворени във водата субстанции както и всичките бактерии и вируси.

Повече информация в темата: КАК РАБОТИ ОСМОТИЧНАТА МЕМБРАНА?

V.Етап - линеен филтър от най-висококачествен активен въглен от кокосови черупки. Отстранява летливи субстанции, придавайки на водата вкус на изворна вода. Избистря водата премахвайки остатъчни ароматни частици.

VI. Етап специално разработени от Полската академиа на науките (ПАН) съвместно с медицински институти минерализатор (AIMRO).Обогатява пречистената вода с необходими за функциониране на човешкия организъм минерали, като калий, натрий, магнезий, калций. Придава на водата качества на слабоминерализирана трапезна вода.

VII.Етап - йонизатор за вода AIFIR 2000. Активира и структурира водата.

FIR (Far Infrared Rays) лъчите активират, обновяват и подсилват много органи. Последните изследвания в областта на биотехнологиите доказват, че лъчението FIR е много важно за живите организми. Поради това е наричано с термина биоенергетично излъчване. Всички живи организми в голяма степен се състоят от вода. Водните частици непрекъснато се движат. Ако те бъдат подложени на действието на лъчите с дължина 10 микрона ( то съвпада с движението на водните частици) тогава може да се наблюдава явлението резонанс. Под влиянието на резонанса водата се йонизира – образуват се OH‾‒ и H+ йони. Този процес наричаме активиране на водата. Наличието на активирана вода в човешкия организъм ускорява изхвърлянето на вредните продукти от обмяната на веществата.Проведените в САЩ изследвания доказват благоприятното влияние на тези лъчи. 

Активираната с йонизатор вода - регулира кръвното налягане, метаболизма, киселинността на телесните течности в живия организъм, стимулира кръвообращението, храносмилането. Оказва благоприятно влияние върху нервната система, помага при изхвърляне на токсините от организма. Отрицателните йони неутрализират свободните радикали, ускоряващи стареенето на организма.

С ЦЕЛ ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА МИКРОБИОЛОГИЧНО ЗАМЪРСЯВАНЕ, РАЗОПАКОВАНИТЕ ФИЛТРИ И МЕМБРАНАТА ДА СЕ ПИПАТ С ДОБРЕ ИЗМИТИ РЪЦЕ. ПРЕПОРЪЧВАМЕ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕДНОКРАТНИ РЪКАВИЦИ.

КАК ДА ИЗБЕРА НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ЗА МЕНЕ ФИЛТЪРНА СИСТЕМА ЗА ПИТЕЙНА ВОДА?  Тази статия ще Ви помогне да се ориентирате в богатия асортимент от системи за пречистване на водата за пиене.

СХЕМАТА НА СВЪРЗВАНЕ НА ЕЛЕМЕНТИТЕ В 7 СТЕПЕННА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА

СЕРТИФИКАТ  ISO 9001:2008 НА AQUAFILTER EUROPE

РЕЗУЛТАТИ ОТ ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ВОДА ПРЕЧИСТЕНА СЪС СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА 

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

►раб. температура от 2-45°C

►раб. налягане до 6 бара (препоръчително 2,5-4 бара)

►производителност 280 литра/денонощие

►присъединяване ½’’

►размер: вис. 46см; шир.42 см; дълб. 14 см.

►размер на буферния съд: вис. 40 см; диаметър 28см.

 

ФИЛТРИТЕ СЕ СМЕНЯТ:

►механичните и активен въглен- през 6 месеца

►минерализатор- през 12 месеца

►мембрана-през ок. 2- 3 години (зависи от качетвото и количеството на обработена вода)

►йонизатор през 3-6 месеца

Коментари 8

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

Здравейте Г-н Малев, на Вашия имейл изпратих подробен отговор. Тази система за обратна осмоза не може да бъде свързана с кухненска смесителна батерия. Решението е трипътна смесителна батерия, кат. номер 3785 и 3640. Такова свързване може да се осъществи със системата с кат. номер 3798. Използвайки търсачката на сайта лесно могат да бъдат открити въпросните артикули.

17.09.2018
Laura Willson
Тихомир Малев

Какъв е дебита и налягането след пречистващата система? Желая да монтирам пречистваща система по следният начин: Източник на вода - пречистваща система - смесителна батерия и малък 10 л бойлер - всичко това отива в смесителната батерия на кухнята ми. Не желая да монтирам допълнителна смесителна батерия, която е включена в комплекта на някой системи. На изхода може да падне малко дебита, но не да е драстично. Възможно ли е това да се осъществи и с какъв вид пречистваща система (обратна осмоза или само многостепенни филтри без осмоза)? Благодаря

16.09.2018
Laura Willson
Павирани ЕООД

Резервоарът, в който се събира пречистена с мембрана за обратна осмоза вода е съд под налягане. В него има гумен балон. Продаваните в комплект със системите за обратна осмоза съдове са готови за ползване, т.е. напомпени. Налягането,което трябва да бъде поддържано е между 0.4 и 0.6 атмосфери.

05.06.2017
Laura Willson
Иван Бараков

Какво има в резервоара за иста вода. По точно има ли гумен балон, ако да напопва ли се с въздух и до колко ata?

04.06.2017
Laura Willson
Павирани ЕООД

Моля не посочвайте Вашите коорднати в коментарите. Заявките може да правите в онлайн магазина, да използвате имейла или формуляра за запитвания. За ваша сигурност изтривам предоставените от Вас тук телефони и други координати.

06.11.2016
Laura Willson
Станка Младнова

Очаквам проформа фактураДанни: XXXXXXXXXXXXXX

04.11.2016
Laura Willson
Павирани ЕООД

pH на водата стига до 8.5 при нов йонизатор за вода AIFIR. След ок. 3 месеца използване на AIFIR pH спада до ок. 7.6. Това е измерено в реални условия. Трябва да се има предвид, че този параметър зависи и от захранваща вода.

25.09.2015
Laura Willson
Антония Димитрова

Интересувам се с какво РН е водата,колко алкална е?

20.09.2015

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top