Филтър предпазващ бойлер от котлен камък - комплект

4.19 до 5 / 26 гласа
(9 Мнения)

57.30 лв.

Купи в комплект


Ефективно предпазва бойлера или други уреди, за които е необходим голям дебит на водата от отлагания на  котления камък върху нагревателите. Многократна употреба. Филтърното тяло лесно се отвива и в него се поставя нов патрон.

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ НА ФИЛТЪРНИЯ ПАТРОН

ПРИЛОЖЕНИЕ

Предпазва скъпи уреди (бойлер, пералня) от варовикови и котлени отлагания. 

Понеже моментния дебит и времето на пускането на водата са по-големи при бойлера в сравнение с пералнята, затова количеството смола нужно да предпази този уред трябва да бъде повече. Размерът на филтърния патрон FCPRA 10 е достатъчен за ефективно предпазване на домашния бойлер от котлен камък в продължение на 3-6 месеца (зависи от качеството и количеството на използваната вода).

КОМПЛЕКТЪТ СЪДЪРЖА: 

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ

Полофосфатът реагира с калциевия карбонат и калциевия бикарбонат и го превръща в безвреден за уредите калциев ортофосфат. В допълнение полифосфатът реагира и с желязосъдържащи съединения и предпазва от проблемите свързани с висока концентрация на желязо във водата. Полифосфатът не отстранява железни съединения, но ги стабилизира и разсейва така, че водата остава бистра и не образува кафяви петна.

Конструкцията на филтъра предоставя максимално дълъг контакт със съдържанието на филтъра за максимална производителност. 

ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА ПРЕДНАЗНАЧЕНА ЗА ПИЕНЕ

Тъй като калциевият фосфат не се усвоява от човешкия организъм, филтърът не трябва да се използва за пречистване на вода за пиене. За разлика от йонообменните смоли полифосфатът не понижава твърдостта на водата.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

  • присъединяване 1/2"
  • размер (вис., диаметър) 315/115мм
  • раб. темп. °C от + 2°C до + 45°C
  • максимално работно налягане 10 атм
  • живот на филтърния патрон 3-6 месеца (в зависимост от качеството и количеството на водата)

Да не се използва за микробиологично замърсена вода!

Павирани ЕООД

  
15.05.2019

Ако водата е много твърда или дебитът на водата е висок, полифосфатните кристали няма как изцяло да предотвратят образуване на котлен камък. Системите за омекотяване на вода с йонообменна смола ефикасно омекотяват водата.


Атанас Кьосев

  
15.05.2019

Ползвам такъв филтър вече 4 години, като през 6 месеца подменя кристалите! Количеството котлен камък, което изкарах от бойлер е същото, каквото е и ако нямаше филтър!)


Павирани ЕООД

  
14.03.2018

Здравейте Георги, Филтрите с полифосфатни кристали имат механични прегради във вид на мрежа и дунапрен, които предотвратяват преминаване на кристалите във водопровода. Имам две обяснения на случилото се: 1. Поради производствен дефект във Вашите филтри не е имало тези прегради. 2. Мрежата е била отстранена при монтажа. Бихте ли обяснили за този филтър ли става въпрос или за малкия филтър за пералня?


Георги

  
12.03.2018

Монтирах два филтъра такива на пералнята и миялната след около месец водата спря да преминава през тях нещо повече наложи се да разглобяване клапаните бяха се запекли от кристалите попаднали вътре. Нещо кристалите не са такива за които се описват. Отстраняването е трудно а като се има в предвид че водата минава през магнетизъм вентили и на двете машини работа по ремонта става по неприятна.. затова ги премахнаха и почистих всичко сега е ок. Без малко да изхвърля уреди значително по скъпо от котления камък които трябва да се почисти. Дано тези за бойлери са по истински тогава ще има много по голям ефект от повреди на нагревател и икономия на енергия.


Павирани ЕООД

  
05.06.2017

Върху ефективността на филтъра влияние оказва не само твърдост на водата. Важно е също времето на контакт на преминаваща през филтъра вода със съдържанието на филтъра. Това пък зависи от дебита на водата. Тъй като водата с твърдост 12 немски градуса се класифицира като умерено твърда, при 12 немски градуса ще има резултат от работата на филтъра.


Славчо Георгиев

  
29.05.2017

Бих искал да разбера при каква твърдост на водата е ефективен филтъра? Нашата вода е с твърдост 12 немски градуса.


Неделчо Неделчев

  
16.05.2016

Здравейте, благодаря и за този отговор. Но и тук не съм съвсем съгласен с Вас, именно поради факта, че в монтирания такъв филтър преди пералнята, кристалите изчезнаха ( разтопиха се ) с течение на времето. И съвсем скоро смятам да го презаредя с резервните кристали, които си бяха включени в доставката. Какво е обяснението в случая? Ако желаете ще Ви изпратя и снимка. Между другото, аз съм от Шумен - водата ни откровено НЕ става за пиене, че и за готвене.... :) Поздрави! Неделчо.


Павирани ЕООД

  
16.05.2016

Полифосфатните кристали не се разтварят и не изчезват. Покафеняват от ръждива вода. Нашият управител е монтирал филтър с полифосфатни кристали, след време е разглобил бойлера, в който не е намерил котлени отлагания. Водата в Пловдив е твърда. За да са ефективни, филтрите трябва да бъдат подменяни според инструкциите на производителя, които са приложени към всеки продукт.


Неделчо Неделчев

  
15.05.2016

Здравейте, имам въпрос и относно този продукт - филтър, предпазващ бойлера от котлен камък. Закупих от Вас, и монтирах такъв преди около година. До сега кристалите в патрона си стоят непокътнати. Само промениха цвета си към кафяв, но не се разтварят. За разлика от тези във филтъра, който монтирах на пералнята - там се рзтвориха с течение на времето. Някаква идея какво не е наред с бойлерния ми филтър? Поздрави! Неделчо Неделчев 0887 798945


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден