филтърен патрон активен въглен FCCBL 5 инча

5 до 5 / 10 гласа
(2 Мнения)


4.80 лв.

Купи в комплект


FCCBL 5 карбонови блок филтри от активен въглен. Премахват до 99% от свободния хлор и до  85% от намиращите се във водата  летливи органични сустанции, фенол, бензол, производни на хлор разтворители, полиароматни съединения, органични замърсявания. Подобряват и облагородяват вкуса и мириса на водата.

СПЕЦИФИКАЦИЯ (АНГЛИЙСКИ ЕЗИК)

ПРИЛОЖЕНИЕ

Предназначен за пречистване на студена вода. Да не се използва при микробиологично замърсена и с неизвестен произход вода.

Поставя се във филтърно тяло с размер 5 инча. С цел удължаване на живота обикновено преди карбонови филтри се монтира механичен филтър за вода.

 

ХАРАКТЕРИСТИКИ

►отстранява до 99% от свободния хлор;

►елиминира органични замърсявания и пестициди;

►премахва механични замърсявания с размер до 3 микрона;

►подобрява вкусът и ароматът на водата;

►много добра филтрация с нисък спад на налягане;

 

Карбонови блок филтри притежават по-голяма абсорбираща повърхност и повече активни центрове, което увеличава с 25% производителността му в сравнение с обикновения активен въглен. Допълнително имат възможност да отстраняват механични частици с големина до 3µm. Отлично отстраняват хлора от водата със съдържание на колоидни и органични субстанции до 200мг/л.

Твърдите частици запушват активните центрове на активния въглен. Това намалява ефективността на филтрацията. За удължаване живота на карбоновите филтри от серията FCCBL се препоръчва преди тях да се монтира филтърна колона с механичен филтърен патрон.

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

►размер 12.4 х 6.9 см (4 7/8" х 2 1/2");

►производителност 3- 6 литра/мин.;

►работна темп. от +2 до +80 °C;

►живот на патроните – от 3-6 месеца (в зависимост от качеството на пречистваната вода, до 7000 литра);

►съдържание на патроните: битумен активен въглен;

►материал на капачките - полипропилен;

►материал на мрежата LDPE;

►материал на уплътнение - силикон.

Павирани ЕООД

  
09.02.2018

Здравейте Г-н Халачев, за сега няма начин използваните филтри да се рециклират. По смисъла на закона за управление на отпадъците те попадат в графа битови отпадъци и могат да бъдат изхвърляни заедно с тях. Нямаме други предписания от органите, които се занимават с прилагане на този закон.


Петко Халачев

  
08.02.2018

Какво да правя използваните филтри ?


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден