филтърен патрон активен въглен FCCBL 10 Big Blue

5 до 5 / 8 гласа
Добави мнение


25.50 лв.

FCCBL 10BB карбонов блок филтър от активен въглен. Премахва до 99% от свободния хлор и до  85% от намиращите се във водата органични сустанции,  фенол, бензол, производни на хлор разтворители, полиароматни съединения, органични замърсявания. Подобрява и облагородява вкуса и мириса на водата. Поставя се във филтърно тяло BigBlue с размер 10 инча.

СПЕЦИФИКАЦИЯ (АНГЛИЙСКИ ЕЗИК)

ПРИЛОЖЕНИЕ

Карбонови блок филтри притежават по-голяма абсорбираща повърхност и повече активни центрове, което увеличава с 25% производителността му в сравнение с обикновения активен въглен. Допълнително имат възможност да отстраняват механични частици с големина до 3µm. Отлично отстраняват хлора от водата със съдържание на колоидни и органични субстанции до 200мг/л.  Поставят се във филтърно тяло BigBlue с размер 10 инча. Живот на патроните  до 52 000 литра (в зависимост от качеството на преминаващата вода). Предназначен за пречистване на студена вода. Да не се използва при микробиологично замърсена и с неизвестен произход вода. С цел удължаване на живота обикновено преди карбонови филтри се монтира механичен филтър за вода.

 

ХАРАКТЕРИСТИКИ

►отстранява до 99% от свободния хлор;

►елиминира органични замърсявания и пестициди;

►премахва механични замърсявания с размер до 3 микрона;

►подобрява вкусът и ароматът на водата;

►много добра филтрация с нисък спад на налягане;

 

Твърдите частици запушват активните центрове на активния въглен. Това намалява ефективността на филтрацията. За удължаване живота на карбоновите филтри от серията FCCBL се препоръчва преди тях да се монтира филтърна колона с механичен филтърен патрон.

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

►размер 25 x 10.5см (9 7/7" х 4 1/2");

►спад на налягане 0.2-0.4 бара;

►производителност до 20 литра/мин.;

►работна темп. от +2 до +80°C;

►живот на патроните – от 3-6 месеца (в зависимост от качеството на пречистваната вода, до 52 000 литра);

►съдържание на патроните: битумен активен въглен;

►материал на капачките - полипропилен;

►материал на мрежата LDPE;

►материал на уплътнение - силикон.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден