омекотител за твърда вода CRYSTAL MIDI 20 Logix

4.85 до 5 / 26 гласа
(2 Мнения)


1554.00 лв.

на 12 вноски по 149.70 лв.

Омекотител за твърда вода CRYSTAL MIDI 20 Logix  за жилища с  3-4 живущи и за други обекти със средно потребление на вода. Автоматичен, високотехнологичен програматор LOGIX 255/760 се грижи за омекотяване на водата без да е необходима специална поддръжка.  Монтиран на входа на водопроводна инсталация уредът за омекотяване на твърда вода гарантира мека вода в целия дом.

 

 

Омекотителят CRYSTAL MIDI 20 Logix  е уред предназначен за омекотяване на твърда вода за битови нужди в обекти със средно потребление на вода. Това означава, че е подходящ за средно големи жилища с до 2 бани и 3 до 4 обитатели. Препоръчителното месечно потребление на вода    до 15 кубика. 

Цялото устройство е събрано в компактен естетичен корпус,  който служи като резервоар за сол, и в който се намира бутилка за смола. На бутилката е завит автоматичен обемен програматор LOGIX 255/760 производство на AUTOTROL -САЩ. Програматорът контролира работата на омекотителната инсталация. Грижата на потребителя е да следи и своевременно да допълва таблетирана сол.

►Корпусът на омекотителя за вода CRYSTAL MIDI 20 Logix  е с 13 см по-нисък от корпуса на другия омекотител с програматор LOgix 255/760 - Logix New Line 30.

►Количество йонообменна смола в омекотителя CRYSTAL MIDI 20 Logix - 20 литра.

►Производителност 0.75 м3/час.

►За обекти с месечно потребление на вода до 15 м3.

►Между регенерациите уредът може да омекоти до 4,6 м3 (при твърдост на водата 12 немски градуса). 

►Допълнителното оборудване  – ByPass значително улеснява инсталацията на уреда и обезпечава потребление на вода по време на регенерация. 

►Три независими защити от наводнение.

►Гаранция за мека вода в целия дом.

КЪДЕ И КАК СЕ МОНТИРА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА ВОДА ?

Омекотителят за вода се монтира на входа на водопроводна инсталация,  след водомера.  Монтажът е лесен и може да бъде извършен от квалифициран  водопроводчик.  Необходим е достъп до канализацията и ел. захранване. Преди омекотителя е необходимо да се инсталира филтър за механично пречистване на вода

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ЛЕСНО СВЪРЗВАНЕ НА УРЕДА ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДА С КАНАЛИЗАЦИЯ

Препоръчаната бърза връзка е на цената ок. 1 лев. При желание може да бъде поръчана заедно с омекотителната инсталация. Моля да го запишете като коментар към заявката.

СИСТЕМИ ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДА -  МОНТАЖ И СВЪРЗВАНЕ С ВиК

НАСТРОЙКИ НА ПРОГРАМАТОРА LOGIX 760/255

КАКВА Е ЦЕНАТА НА КОНСУМАТИВИТЕ И КАК СЕ ПОДДЪРЖА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА ВОДА?

Поддръжката на уреда за омекотяване на твърда вода е лесна и се състои в допълване на таблетирана сол в резервоара и подмяна или изплакване на предварителния механичен филтър.  Един чувал таблетирана сол - 25 кг е на цена 24.90 лева. Това количество е достатъчно за 2 до 3 месеца за едно четиричленно семейство. Парите за таблетирана сол се спестяват от икономия на перилни и почистващи препарати. При пране с мека вода е препоръчително перилните препарати да се използват много пестеливо. Почистването на плочките, мивките, душовете, тоалетните чинии е безпроблемно когато няма варвикиви отлагания. Не се налага използване на скъпи, агресивни и вредни за здравето препарати. Цената на  омекотител за вода е несравнимо ниска спрямо ползите, които носи - чиста и мека вода.

Битовите омекотители за вода не са подходящи за промишлена употреба. Препоръчителното месечно потребление на вода при омекотителя CRYSTAL MIDI 20 Logix  е от 15 до 25 м3.Това не означава, че уредът не може да омекоти повече вода за 1 месец.  В случай на по-голямо потребление, регенерациите на смолата ще бъдат извършвани през по-кратък интервал от време, което ще съкрати живота на йонообменната смола. При правилна употреба на битови уреди за омекотяване на  вода в средностатистическо домакинство животът на смолата е от 12-15 до 20 години.

МОНТИРАНА СИСТЕМА ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВАРОВИТА ВОДА

АКО НЕ СТЕ СИГУРНИ КОЙ МОДЕЛ ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА ВОДА Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС ОБАДЕТЕ СЕ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ НА ТЕЛЕФОНА ПОСОЧЕН НАЙ-ОТГОРЕ НА САЙТА. ЗАПИТВАНЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ И ПО ИМЕЙЛА ИЛИ ЧРЕЗ ФОРМУЛЯРА ЗА ВРЪЗКА С НАС В КОНТАКТИТЕ.

Ползите от мека вода у дома са многобройни. Повече по темата може да прочетете в темата:

ИЗГОДНО ЛИ Е ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДА В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ?

Как става процесът на омекотяване на водата е описано в темата:

КОТЛЕН КАМЪК И ОМЕКОТЯВАНЕ НА ТВЪРДА ВОДА С ЙОНООБМЕННА СМОЛА.

Как да намерим място за монтаж на уреда за мека вода в малък апартамент четете в темата:

ОМЕКОТИТЕЛИ ЗА ВОДА В МАЛЪК АПАРТАМЕНТ

Ползотворното влияние на мека вода върху човешкия организъм са описани в темата:

КАКВА Е МОЯТА ИЗГОДА ОТ ЗАКУПУВАНЕ НА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ВОДА?

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

►размери (вис./шир./дълб.)  104 х 31 х 55 см ;

►минимална дълбочина за монтаж (с байпас и присъединяване към водопровода) 72-75 см;

Към височината на омекотителя да се предвиди разстояние от мин. 15 см за отваряне на капака при добавяне на сол.

►работно налягане 1.5-6 бара;

►количество йонообменна смола    20 литра;

►вид смола Indion 225NAF

►захранване  230 V / 50-60 Hz / 12 V (зарядно);

►присъединяване 1 цол външна резба;

►управление - електронно,  програматор  LOGIX-255/760;

►регенерация – напълно автоматична;

►разход на сол по време на регенерация - ок. 1 кг / 1 м3 вода; ок. 3 кг за 1 регенерация;

►разход на вода  за регенерация - ок. 150 литра (необходимо е свързване с канализация); 

►ByPass - да – с автоматично минаване на водата по време на регенерация;

►температура на водата  от +4 до +49°C;

►производителност 0,75 м3/час (зависи от твърдостта на водата) ;

►максимален дебит 1.7 м3/час;

►обем на резервоара за сол  60 кг;

►размер на бутилка за смола (инч)  10 х 30;

►спад на налягане 0.2 бара;

КОЛИЧЕСТВО ОМЕКОТЕНА ВОДА МЕЖДУ РЕГЕНЕРАЦИИТЕ ПРИ РАЗЛИЧНА ТВЪРДОСТ НА ВОДАТА:

►15 ⁰dH - 3,7 m3

►20 ⁰dH – 2,8 m3

►30 ⁰dH – 1,9 m3

Павирани ЕООД

  
05.06.2018

По принцип филтрите за вода намаляват налягането с ок. 0,2 бара. Това зависи от размера на филтъра и дебита на водата. Колкото по-голям е размерът на филтъра, толкова е по-малък спад на налягане. Към всеки филтър има спецификация ( на английски език), в която ще намерите диаграмата с подробни данни. Имаме монтирани системи за омекотяване на вода, преди които за инсталирани 2 (механичен и карбонов) или 3 филтъра (2 механични и 1 карбонов) и няма проблеми с налягането. Все пак зависи и от входящото налягане на водата.


Иван Казаков

  
02.06.2018

Здравейте. Карбоновия филтър FCCBL S може ли да се използва като допълнителен след механичен филтър за система за омекотяване Midi Cristal 20 Logix? Двата филтъра няма ли да намалят много налягането и омекотителя да не може да работи? Апартамента ми е на 8ет. от 15. Благодаря


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден