филтър предпазващ от котлен камък FCPRA 5

5 до 5 / 4 гласа
(2 Мнения)


15.90 лв.

Купи в комплект


FCPRA 5  е филтърен патрон съдържащ специална смола (полифосфатни кристали), които създават обвивка около молекулите на твърдост на водата и по този начин предодвратяват образуване на котлен камък върху нагревателите. Може да бъде монтиран преди домашните уреди, където не е необходим голям дебит на водата (пералня, малък бойлер, миялна). Ефективно защитава тези уреди от котлени отлагания в продължение на 3-6 месеца.

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ

ПРИЛОЖЕНИЕ

Предпазва скъпи уреди (малък бойлер, пералня, съдомиялна) от варовикови и котлени отлагания. 

Понеже моментния дебит и времето на пускането на водата са по-големи при бойлера в сравнение с пералнята, затова количеството смола нужно да предпази този уред трябва да бъде повече. Размерът на  FCPRA 5 е достатъчен за ефективно предпазване на малък домашен бойлер от котлен камък в продължение на 3-6 месеца (зависи от качеството и количеството на използваната вода).

Подходящ за поставяне във филтърни тела с размер 5 инча. 

Оборудван с краен филтър не позволяващ частиците от полифосфатните кристали да бъдат отмивани извън филтъра.

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ

Полофосфатът реагира с калциевия карбонат и калциевия бикарбонат и го превръща в безвреден за уредите калциев ортофосфат. В допълнение полифосфатът реагира и с желязосъдържащи съединения и предпазва от проблемите свързани с висока концентрация на желязо във водата. Полифосфатът не отстранява железни съединения, но ги стабилизира и разсейва така, че водата остава бистра и не образува кафяви петна.

Конструкцията на филтъра предоставя максимално дълъг контакт със съдържанието на филтъра за максимална производителност. 

ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА ПРЕДНАЗНАЧЕНА ЗА ПИЕНЕ

Тъй като калциевият фосфат не се усвоява от човешкия организъм, филтърът не трябва да се използва за пречистване на вода за пиене. За разлика от йонообменните смоли полифосфатът не понижава твърдостта на водата.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

  • размер 12.5/6.5 см (за поставяне във филтърни тела с размер 5 инча)
  • раб. темп. °C от + 2°C до + 45°C
  • максимално работно налягане 6 атм
  • живот на филтърния патрон 3-6 месеца (в зависимост от качеството и количеството на водата)

Да не се използва за микробиологично замърсена вода!

Павирани ЕООД

  
30.04.2018

Този филтър може да се монтира преди пералнята при условие, че кладенчовата вода не е бактериално замърсена и не е много твърда - над 20 немски гардуса. Имайте предвид, че принципът на действие на филтрите с полифосфатните кристали е да прави обвивка около молекулите на твърдостта на водата и по този начин да предотвратява отлагане на котлен камък върху нагревателите. Те не омекотяват водата както го правят системите за омекотяване на вода с йонообменна смола.


Павлин Пръвчев

  
30.04.2018

Здравеите.интересува ме може ли комплекта филтър FCPRA 5 да се монтира преди съдомиална машина и да предотврати варовика от кладенчова вода по посудата от съдомиалната.Благодаря.


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден