филтърна система за питейна вода EXCITO-B (copy)

3.91 до 5 / 11 гласа
(4 Мнения)


179.00 лв.

Купи в комплект


Този продукт не е в наличност. Изберете друг артикул от нашия каталог.

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 17.24 лв. на месец

Най-продаваната филтърна система за пречистване на вода за пиене на Аквафилтер EXCITO B. Отстранява от водата хлор, механични замърсявания, тежки метали, бактерии и вируси. Водопроводна вода пречистена с филтърната система е вкусна и годна за пиене трапезна вода. Филтрите се сменят много лесно, без специални умения и уреди. Съвременна технология, лесен монтаж, качествени материали. 7 нива на филтрация. 2 стотинки за литър чиста трапезна вода.

СПЕЦИФИКАЦИЯ (английски език)         

ЕТАПИ НА ФИЛТРАЦИЯ НА ВОДАТА. КАКВИ ПРИМЕСИ ПРЕЧИСТВА ФИЛТЪРНАТА СИСТЕМАТА?

Седем нива на филтрация гарантират отлично пречистване на водата за питейни цели, което е само една степен по-ниско от обратна осмоза. Системата пречиства водата от органични съединения, тежки метали, пестициди, хлор, утайки, песъчинки, вируси, бактерии, механични замърсявания. Водата става вкусна и годна за консумация.

 

Филтриращата система EXCITO B съдържа: 

AIPRO-20M-QM – механичен филтър за вода. Премахва пясък, ръжда, тиня, мътилка. 

AISTRO-2-QM – филтър съдържащ омекотяваща и обезжелезаваща смола. Понижава твърдост на водата и намалява съдържанието на желязо. 

AICRO-3-QM – карбонов филтър от кокосови черупки. Премахва до 98% от хлора и органичните вещества. Подобрява вкусът и мирисът на водата. 

AICRO-4-QM – висококачествен карбонов филтър от кокосови черупки и KDF® смола. Отстранява до 99% от свободния хлор, органични вещества, пестициди, тежки метали и много други. 

TLCHF-2T – капилярна мембрана - отстранява най-малките механични примеси, вируси и бактерии. Сега в нов прозрачен корпус. 

 Капилярна мембрана  (UF - мембрана) е най-новото поколение механичен филтър. Тя е изработена от тънки, намаляващи от вън на вътре кухи влакна с размер на отворите  0,002 микрона. Това позволява задържането на  99,8% от бактерии, спори, гъбички и вируси. Общата площ на капилярната мембрана е около 1.5м2. 

 3 тристепени на филтриране на вода от капилярна мембрана: 

 ►повърхностно филтриране 
 ►начална дълбока филтрация 
 ►крайния филтрация - премахване на примеси по-големи от 0,002 микрона. 

 Мембраната филтрира 100% от водата - не изхвърля вода в канализацията, не деминарализира водата.

ПРЕДИМСТВАТА НА КАПИЛЯРНА МЕМБРАНА: 

  • 100% филтрация, не изхвърля вода в канализация;
  • ниски експлоатационни разходи;
  • премахва Cryptosporidium, Гардия и други вредни патогени;
  • премахва Salmonella eutericlis (3.2 микрона), 
  • премахва Ешерихия коли (3.1 микрона), 
  • отстранява Lactobacillus delbrueckii (1-9 микрона).

КАК РАБОТИ КАПИЛЯРНА МЕМБРАНА? 

Капилярните мембрани са изработени от тънки кухи влакна под формата на тънки тръбички. Диаметърът им намалява от външната към вътрешната страна на влакното. Големи замърсяващи водата частици се задържат на повърхността на капилярите (повърхностна филтрация), докато по-малките преминават по-нататък в каналчетата докато бъдат задържани (двуетапна дълбочинна филтрация). След изчерпване капацитета на мембраната, тя се запушва, което води до внезапно спадане на налягането. Живот на мембраната зависи от качеството на водата, но не трябва да надвишава 12 месеца. Капилярните мембрани не премахват съдържащите се във водата минерали.

СИСТЕМИТЕ С МЕМБРАНА ЗА УЛТРАФИЛТРАЦИЯ НЕ НАМАЛЯВАТ ЕЛЕКТРОПРОВОДИМОСТТА НА ВОДАТА. СЛЕДОВАТЕЛНО, НЯМА ДА ИМА СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА МЕЖДУ ИЗМЕРЕНИТЕ С TDS УРЕД  СТОЙНОСТИ НА ЗАХРАНВАЩА И ПРЕЧИСТЕНА СЪС СИСТЕМИ С УЛТРАФИЛТРАЦИЯ ВОДА.

КОЛКО ЧЕСТО СЕ СМЕНЯТ ФИЛТРИТЕ И КАКВА Е ЦЕНАТА?

При обикновено домашно ползване филтрите се подменят през 6 месеца (ок.4000л). Цената на целия комплект филтри е 52.30 лева. Капилярната мембрана (39.90 лева) се сменя през около 12 месеца. За около 9 лева на месец ще разполагате с 660 литра много добре пречистена вода, която вашето семейство ще може да ползва освен за пиене и за приготвяне на храната. Водата, която купуваме обикновено се използва само за пиене. Не се замисляме, обаче, че готвим със същата водопроводната водата, която не можем директно да пием. 

ЗАЩО ПРЕЧИСТЕНАТА СЪС ФИЛТЪРНАТА СИСТЕМА ВОДА СЕ НАЛИВА ОТ ОТДЕЛНА КАНЕЛКА?

Този начин на наливане на вода за питейни нужди е много по-удобен за потребителите.

Обикновено клиентите ни се притесняват, че батерията от системата за пречистване на питейна вода няма да се вписва в интериора на тяхната кухня и ще пречи при ползване на кухненската мивка. Батерията в системата е с малки размери, красив и модерен дизайн и не създава никакви неудобства. Ползването на отделна батерия за чиста трапезна вода е много по-хигиенично отколкото наливане на същата вода от кухненската батерия и пречистването на вода за пиене с филтри, които се завиват на самата кухненска батерия. 

СЪС ЗАКУПУВАНЕТО НА ФИЛТЪРНАТА СИСТЕМА EXCITO B ВИЕ ПЕЧЕЛИТЕ:

  • 2 стотинки за 1 литър чиста и здравословна вода за пиене директно от чешмата;
  • спирате да купувате вода, пестите пари;
  • лесна и евтина поддръжка;
  • може да се свърже с ледогенератора на хладилника.

ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДАТА ЗА  ПИЕНЕ С ФИЛТЪРНИ СИСТЕМИ Е ПО-УДОБНО И ПО-СИГУРНО ОТКОЛКОТО ИЗПОЛЗВАНЕ НА КАНИ С ФИЛТЪР. ПРИ ФИЛТЪРНИТЕ СИСТЕМИ ВОДАТА СЕ ПРЕЧИСТВА НА МНОГО НИВА, С ПОРЕДИЦА ОТ СПЕЦИАЛНО ПОДБРАНИ И СЕРТИФИЦИРАНИ ЗА КОНТАКТ С ПИТЕЙНА ВОДА ФИЛТРИ. ФИЛТЪРНИТЕ СИСТЕМИ СЕ СВЪРЗВАТ С ВОДОПРОВОДА И СЕ МОНТИРАТ ПОД КУХНЕНСКА МИВКА ИЛИ НА ДРУГО УДОБНО ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ МЯСТО. ЧИСТА ТРАПЕЗНА ВОДА СЕ НАЛИВА ОТ ОТДЕЛНА КАНЕЛКА, КОЕТО ОСВЕН, ЧЕ Е  УДОБНО Е И ХИГИЕНИЧНО. 

В цената на ситемата EXCITO B са включен всичките филтри, капилярна мембрана, канелка за пречистена вода, маркучи и фитинги за присъединяване към водопроводна инсталация.

КОЙ МОЖЕ ДА МОНТИРА ФИЛТЪРНАТА СИСТЕМА EXCITO B?

Системата е подготвена за самостоятелен монтаж.  Филтрите се сменят много лесно благодарение на бързите връзки. Системата лесно се свързва с водопровода посредством включения в комплекта спирателен кран, който се завива към същесвуващия водопровод. Допълнителната батерия се поставя от горе, като се пробива много малък отвор в плота или в мивката. По този начин чиста и вкусна вода е удобна за наливане и е винаги на разположение. Комплектът съдържа всички необходими за присъединяване към водопровода части, както и нова със съвременен дизайн керамична канелка.

Може да се монтира под кухненската мивка, върху кухненския плот или на друго удобно място. 

ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ  И ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА  ФИЛТЪРНА СИСТЕМА EXCITO B

Важно! С цел предпазване на капилярната мембрана, маркучът преди мембраната да се откачи и от там да се промият филтрите в продължение на 10 минути (с 15 лтра вода). Това промиване да се прави при всяка смяна на филтрите. Водата може да се използва след 5-6 часа, което време е необходимо за активиране на филтрите.

ВНИМАНИЕ: 

Производителят Аквафилтер е променил накрайниците на линейните филтри от серията QM. Новите накрайници са с увеличаващ здравината на филтрите предпазен фланец.

При предишния вид накрайник на филтрите от серията QM връзките на филтрите с фитингите се обезпечаваха с блокиращ клипс.

При новия вид накрайник на филтрите от серията QM връзките не се обезпечават с блокиращ клипс. Поставяне на блокиращия клипс на новия вид накрайник ще повреди бързата връзка и ще направи невъзможна подмяна на филтъра. 

Разглобяване на бързата връзка при новите накрайници на линейните филтри от серията QM на Аквафилтер. Без блокиращия клипс!

СМЯНА НА ФИЛТРИ ПРИ СТАРИЯТ ВИД НАКРАЙНИЦИ

МОЖЕ ЛИ СИСТЕМАТА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА СОНДАЖНА ВОДА ЗА ПИТЕЙНИ НУЖДИ?

Преди да бъде използвана за битови нужди сондажната вода трябва да се изследва за опасни микроорганизми и вредни замърсявания. Когато е установено наличие на болестотврорни бактерии най-добрият начин да бъдат елиминирани е UV дезинфекция. Ако изследванията не показват микробиологично замърсяване да се следи за поява в близост до сондажа на нови отходни ями, които могат да бъдат източник на зарази. 

При неустановено или отстранено микробиологично замърсяване системата може да се ползва за пречистване на питейна вода. Ако имате нужда от допълнителна консултация свържете се с нас на посочения телефон за консултации или на имейл адрес: pavirani.1@gmail.com

Системата да не се ползва за микробиологично замърсена или от неизвестен източник вода.

ЗАБЕЛЕЖКА: при обикновено домашно потребление количеството смола в AISTRO-2-QM е достатъчно за оптимално функциониране за срок от 3-6 месеца. Дълготрайно съхраняване на AISTRO-2-QM в топло и сухо помещение ще изсуши смолата и обемът й ще бъде намален. При контакт с вода смолата отново ще набъбне и това няма да се отрази на нейните свойства.

ТАЗИ СИСТЕМА Е МОНТИРАНА В БОЛНИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ

КАК ДА ИЗБЕРА НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ЗА МЕНЕ ФИЛТЪРНА СИСТЕМА ЗА ПИТЕЙНА ВОДА?  Тази статия ще Ви помогне да се ориентирате в богатия асортимент от системи за пречистване на водата за пиене.

СЕРТИФИКАТ  ISO 9001:2008 НА AQUAFILTER EUROPE

Системата е произведена в Полша.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

►размер (вис., шир., дълж.) - 390/350/100 (мм)

►размер на батерията 295/156 (мм)

►присъединяване - ½” (окомплектовано със сферъчен кран)

►работна температура - от +2 до +42ºC

►работно налягане - 4 бара

►присъединителен маркуч - PE (полиетилен)

►вид фитинги - QC (бързи връзки)

►степените на филтрация - 7

Павирани ЕООД

  
23.07.2018

Изходящият от система за питейна вода маркуч е 6 мм. Ако по някакъв начин ( с преходник) се свърже с кухненска батерия, водата ще бъде с много малък дебит. Освен това, ако се пречиства водата, която се използва за миене на съдове, филтрите в системата ще трябва да се сменят много по-често. Ако не Ви харесва канелката, която е включена в комплекта, може да монтирате трипътна батерия. Имаме два вида такива батерии - хром и сатен. За свързване с хладилник е необходим тройник и маркуч.


Георги Иванов

  
22.07.2018

Здравейте, Имам два бързи въпроса: Не ме радва особенно канелката, може ли да се свърже към обикновен кухнески смесител, преход ли ми е необходим и ще тече ли вода или ще капе в този случай? Какво ми е необходимо за да свържа смесител + хладилник, тройник или нещо такова? Благодаря


Павирани ЕООД

  
06.03.2017

Тази система е за пречистване на вода за пиене. Няма ресурс да пречисти вода в цялата инсталация. Присъединителните маркучи са много тънки.


Севов

  
25.02.2017

може ли да се монтира в бянята непосредствено след водомера/


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден