филтърна система за питейна вода EXCITO-B

4.39 до 5 / 112 гласа
(43 Мнения)


203.50 лв.

на 12 вноски по 19.60 лв.

Най-продаваната филтърна система за пречистване на вода за пиене на полски производител Аквафилтер. Отстранява от водата хлор, механични замърсявания, тежки метали, бактерии и вируси. Пречистената с филтърната система водопроводна вода е вкусна и годна за пиене трапезна вода. Филтрите се сменят много лесно, без специални умения и уреди. Съвременна технология, лесен монтаж, качествени материали. 5 нива на филтрация. 2 стотинки за литър чиста трапезна вода.

Хигиенен сертификат за системи за питейна вода EXCITO; FP3-2    

СЪС ЗАКУПУВАНЕТО НА ФИЛТЪРНАТА СИСТЕМА EXCITO B ВИЕ ПЕЧЕЛИТЕ:

 • 2 стотинки за 1 литър чиста и здравословна вода за пиене;
 • клапан против течове;
 • спирате да купувате вода, пестите пари;
 • лесна и евтина поддръжка;
 • може да се свърже с ледогенератора на хладилника;
 • голямо удобство, трапезна вода е винаги на разположение.

Пречистване на вода за пиене с филтърни системи е много по-удобно и по-сигурно отколкото използване на кани с филтър. При филтърните системи водата се пречиства на много нива. Те съдържат поредица от специално подбрани и сертифицирани за контакт с питейна вода филтри. Филтърните системи се свързват с водопровода, инсталират се в шкафче под кухненска мивка или на друго удобно за потребителя място. Чиста, трапезна вода се налива от отделна батерия, което е удобно и хигиенично. Повече информация в темата: Кана с филтър или система от филтри за вода? Какво да избера?

В цената на ситемата EXCITO B са включени всичките филтри, капилярна мембрана, канелка за пречистена вода, маркучи и фитинги за присъединяване към водопроводна инсталация. Към всяка система подаряваме клапан против течове, който автоматично спира подаване на вода към системата в случай на изтичане на вода. Клапанът се инсталира на маркуч, който довежда вода към системата и се закрепва на долната повърхност на шкафа, в който е монтирана системата. 

КОЙ МОЖЕ ДА МОНТИРА ФИЛТЪРНАТА СИСТЕМА EXCITO B?

Системата е подготвена за самостоятелен монтаж.  Филтрите се сменят много лесно благодарение на бързите връзки. Системата лесно се свързва с водопровода посредством включения в комплекта спирателен кран, който се завива към същесвуващия водопровод. Допълнителната батерия се поставя от горе, като се пробива много малък отвор в плота или в мивката. По този начин чиста и вкусна вода е удобна за наливане и е винаги на разположение. Комплектът съдържа всички необходими за присъединяване към водопровода части, както и нова със съвременен дизайн керамична канелка.

Може да се монтира под кухненската мивка, върху кухненския плот или на друго удобно място. 

ФИЛТРИРАЩА СИСТЕМА  EXCITO B МОНТИРАНА В ДЕТСКА ГРАДИНА В ПЛОВДИВ

КОЛКО ЧЕСТО СЕ СМЕНЯТ ФИЛТРИТЕ И КАКВА Е ЦЕНАТА?

При обикновено домашно ползване целият комплект филтри  се подменя през 6 месеца (ок.4000л).  Капилярната мембрана  се сменя през 12 месеца. 

За около 9 лева на месец ще разполагате с 660 литра много добре пречистена вода, която вашето семейство ще може да ползва освен за пиене и за приготвяне на храната. Водата, която купуваме обикновено се използва само за пиене. Не се замисляме, обаче, че готвим със същата водопроводната водата, която не можем директно да пием. 

ЕТАПИ НА ФИЛТРАЦИЯ НА ВОДАТА. КАКВИ ПРИМЕСИ ПРЕЧИСТВА ФИЛТЪРНАТА СИСТЕМАТА?

Шест нива на филтрация гарантират отлично пречистване на водата за питейни цели, което е само една степен по-ниско от обратна осмоза. Системата пречиства водата от органични съединения, тежки метали, пестициди, хлор, утайки, песъчинки, вируси, бактерии, механични замърсявания. Водата става вкусна и годна за консумация.

Филтриращата система EXCITO B съдържа: 

 • AIPRO-20M-QM – механичен филтър за вода. Премахва пясък, ръжда, тиня, мътилка. 
 • AISTRO-2-QM – филтър съдържащ омекотяваща и обезжелезаваща смола. Понижава твърдост на водата и намалява съдържанието на желязо. 
 • AICRO-3-QM – карбонов филтър от кокосови черупки. Премахва до 98% от хлора и органичните вещества. Подобрява вкусът и мирисът на водата. 
 • AICRO-4-QM – висококачествен карбонов филтър от кокосови черупки и KDF® смола. Отстранява до 99% от свободния хлор, органични вещества, пестициди, тежки метали и много други. 
 • TLCHF-2T – капилярна мембрана - отстранява най-малките механични примеси, вируси и бактерии. 

 Капилярна мембрана  е най-новото поколение механичен филтър. Тя е изработена от тънки, намаляващи от вън на вътре кухи влакна с размер на отворите  0,02 микрона. Това позволява задържането на  99,8% от бактерии, спори, гъбички и вируси. Общата площ на капилярната мембрана е около 1.5м2. 

 3 степени на филтрация на вода от капилярна мембрана: 

 • повърхностно филтриране 
 • начална дълбока филтрация 
 • крайния филтрация - премахване на примеси по-големи от 0,02 микрона. 

 Мембраната филтрира 100% от водата - не изхвърля вода в канализацията, не деминарализира водата.

КАК РАБОТИ КАПИЛЯРНА МЕМБРАНА? 

Капилярните мембрани са изработени от тънки кухи влакна под формата на тънки тръбички. Диаметърът им намалява от външната към вътрешната страна на влакното. Големи замърсяващи водата частици се задържат на повърхността на капилярите (повърхностна филтрация), докато по-малките преминават по-нататък в каналчетата докато бъдат задържани (двуетапна дълбочинна филтрация). След изчерпване капацитета на мембраната, тя се запушва, което води до внезапно спадане на налягането. Живот на мембраната зависи от качеството на водата, но не трябва да надвишава 12 месеца. Капилярните мембрани не премахват съдържащите се във водата минерали.

СИСТЕМИТЕ С МЕМБРАНА ЗА УЛТРАФИЛТРАЦИЯ НЕ НАМАЛЯВАТ ЕЛЕКТРОПРОВОДИМОСТТА НА ВОДАТА. СЛЕДОВАТЕЛНО, НЯМА ДА ИМА СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА МЕЖДУ ИЗМЕРЕНИТЕ С TDS УРЕД  СТОЙНОСТИ НА ЗАХРАНВАЩА И ПРЕЧИСТЕНА СЪС СИСТЕМИ С УЛТРАФИЛТРАЦИЯ ВОДА.

ПРЕДИМСТВАТА НА КАПИЛЯРНА МЕМБРАНА: 

 • 100% филтрация, не изхвърля вода в канализация;
 • ниски експлоатационни разходи;
 • премахва Cryptosporidium, Гардия и други вредни патогени;
 • премахва Salmonella eutericlis (3.2 микрона), 
 • премахва Ешерихия коли (3.1 микрона), 
 • отстранява Lactobacillus delbrueckii (1-9 микрона).

ЗАЩО ПРЕЧИСТЕНАТА СЪС ФИЛТЪРНАТА СИСТЕМА ВОДА СЕ НАЛИВА ОТ ОТДЕЛНА КАНЕЛКА?

Този начин на наливане на вода за питейни нужди е много по-удобен за потребителите. 

Обикновено клиентите ни се притесняват, че батерията от системата за пречистване на питейна вода няма да се вписва в интериора на тяхната кухня и ще пречи при ползване на кухненската мивка. Батерията в системата е с малки размери, красив и модерен дизайн и не създава никакви неудобства. Ползването на отделна батерия за чиста трапезна вода е много по-хигиенично отколкото наливане на същата вода от кухненската батерия и пречистването на вода за пиене с филтри, които се завиват на самата кухненска батерия. 

МОЖЕ ЛИ СИСТЕМАТА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА СОНДАЖНА ВОДА ЗА ПИТЕЙНИ НУЖДИ?

Преди да бъде използвана за битови нужди сондажната вода трябва да се изследва за опасни микроорганизми и вредни замърсявания. Когато е установено наличие на болестотврорни бактерии най-добрият начин да бъдат елиминирани е UV дезинфекция. Ако изследванията не показват микробиологично замърсяване да се следи за поява в близост до сондажа на нови отходни ями, които могат да бъдат източник на зарази. 

При неустановено или отстранено микробиологично замърсяване системата може да се ползва за пречистване на питейна вода. Ако имате нужда от допълнителна консултация свържете се с нас на посочения телефон за консултации или на имейл адрес: pavirani.1@gmail.com

Системата да не се ползва за микробиологично замърсена или от неизвестен източник вода.

ЗАБЕЛЕЖКА: при обикновено домашно потребление количеството смола в AISTRO-2-QM е достатъчно за оптимално функциониране за срок от 3-6 месеца. Дълготрайно съхраняване на AISTRO-2-QM в топло и сухо помещение ще изсуши смолата и обемът й ще бъде намален. При контакт с вода смолата отново ще набъбне и това няма да се отрази на нейните свойства.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ  И ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА  ФИЛТЪРНА СИСТЕМА EXCITO B

Важно! С цел предпазване на капилярната мембрана, маркучът преди мембраната да се откачи и от там да се промият филтрите в продължение на 10 минути (с 15 лтра вода). Това промиване да се прави при всяка смяна на филтрите. Водата може да се използва след 5-6 часа, което време е необходимо за активиране на филтрите.

ВНИМАНИЕ: 

Производителят Аквафилтер е променил накрайниците на линейните филтри от серията QM. Новите накрайници са с увеличаващ здравината на филтрите предпазен фланец.

При предишния вид накрайник на филтрите от серията QM връзките на филтрите с фитингите се обезпечаваха с блокиращ клипс.

При новия вид накрайник на филтрите от серията QM връзките не се обезпечават с блокиращ клипс. Поставяне на блокиращия клипс на новия вид накрайник ще повреди бързата връзка и ще направи невъзможна подмяна на филтъра. 

Разглобяване на бързата връзка при новите накрайници на линейните филтри от серията QM на Аквафилтер. Без блокиращия клипс!

СМЯНА НА ФИЛТРИ ПРИ СТАРИЯТ ВИД НАКРАЙНИЦИ

КАК ДА ИЗБЕРА НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ЗА МЕНЕ ФИЛТЪРНА СИСТЕМА ЗА ПИТЕЙНА ВОДА?  Тази статия ще Ви помогне да се ориентирате в богатия асортимент от системи за пречистване на водата за пиене.

СЕРТИФИКАТ  ISO 9001:2008 НА AQUAFILTER EUROPE

СПЕЦИФИКАЦИЯ (английски език)   

Системата е произведена в Полша.

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

 • размер (вис., шир., дълж.) - 390/350/100 (мм)
 • размер на батерията 295/156 (мм)
 • присъединяване - ½” (окомплектовано със сферъчен кран)
 • работна температура - от +2 до +42ºC
 • оптимално работно налягане - 3,5 бара
 • присъединителен маркуч - PE (полиетилен)
 • вид фитинги - QC (бързи връзки)
 • степените на филтрация - 7

Пенев

  
11.09.2021

Ползвам екзито Б, ако не греша 3 години. Доволни сме! Монтирах системата в кухненския шкаф. Ползваме за пиене и готвене, пречистената вода. Сега виждам, че съм сменил филтрите преди година и трябва да поръчам нови :) При една от смените имах малък проблем. Бай китаец беше запушил филтрите, но от фирмата след кратка добра комуникация, ми ги смениха и пак всичко си беше наред :) Препоръчвам и филтърната система Екзито-Б и фирмата продавач Павирани. Пожелавам си повече коректни фирми в България!


Павирани ЕООД

  
26.05.2021

Хлорираната на вид вода е от въздух, който е бил във филтрите. Ще се изчисти. Черното е от активен въглен. Явно има запушени капиляри, затова не се пълни цялата мембрана с вода.


Янислав Трифонов

  
26.05.2021

Да, водата си тече нормално след мембраната, това което забелязах е, че в долната част леко почерня, от въглена предполагам. Доста промивах, засега изглежда наред водата, като я пусна по-силно, но като я пусна слабо - тече малко като хлорирана (на вид). И друго, което ми направи впечатление - корпусът на мембраната не се пълни целият с вода, както беше преди, а само до половината някъде. Това не разбирам защо се получава... Благодаря Ви за коментара!


Павирани ЕООД

  
26.05.2021

Причината да се промиват филтрите и водата при промиването да не минава през мембраната е евентуално запушване на мембраната от прашинките активен въглен. Ако водата тече нормално след мембраната, това означава, че няма проблем. В случай на промиване на филтрите без да се откачи мембраната, просто трябва малко по-дълго промиване, за да може това, което е попаднало в мембраната също да се отмие. 


Янислав Трифонов

  
26.05.2021

Ползваме вече 6 месеца системата, доволни сме, наистина към 6-я месец започна да се усеща промяна във вкуса на водата, т.е. време за смяна на филтрите. Имам един въпрос обаче свързан с това - поръчах и смених 4-те филтъра, но не се \"усетих\" да махна мембраната (която би трябвало да се сменя на година) и пуснах водата да се промият филтрите през нея - дали е проблем това и дали съм нарушил функционалността ѝ ?


Павирани ЕООД

  
05.05.2021

Благодаря Ви за хубавите думи Г-жо Гочева.  Относно това дали може да се дава тази вода на бебета и малки деца. Имам приятелка, която е лекар неонатолог. Тя проучи въпроса много внимателно и според нея пречистената с тази система вода може да се дава на малки деца и даже на новородени. Доста от тези системи са инсталирани в детски градини. 


Магдалена Гочева

  
05.05.2021

Здравейте! След дълго проучване и четене по темата, реших да закупя системата Excito- B, и съм изключително доволна. Водата е коренно различна от нефилтрираната, няма никакъв мирис на препарати, много е вкусна, предполагам от омекотяването, което е от значение при твърдата варненска вода. Канелката е много елегантна и удобна. Срещнахме само малък проблем в началото на монтажа, защото кранчето за включване към водопровода беше дефектно и капеше вода, но от фирмата веднага получихме ново и всичко си дойде на мястото. Благодарим! Като препоръка бих дала предложение да се заснеме кратко видео за монтажа на системата от самото начало до края, тъй като в инструкцията снимките са черно-бели и малко трудно се разбира какво точно трябва да се направи, но при нас послужиха добре допълнителните указания по телефона. Бих искала да попитам, дали тази филтрирана вода е подходяща за деца на 1 година и всъщност, от каква възраст може да се дава на деца. Благодаря още веднъж!


Павирани ЕООД

  
20.05.2020

Ефектът \"бяла вода\" ще изчезне с още промиване. Ако когато сипете в чаша водата е бяла, а след време бялото изчезва, това се държи на въздушни мехурчета. Между пълнежа на филтрите има въздух, който постепенно се озвобождава.Имахме много такива случаи. Винаги след промиване се оправя. В самите филтри няма нищо опасно за здравето.


Георги Маринов

  
20.05.2020

Здравейте, вчера монтирах системата EXCITO B и спазих всички инструкции за монтажа, особено частта с промиването и предпазването на капилярната мембрана като промих не с 10 л., а с 20! При мен също се появи този ефект \"бяла вода\"!!! Та искам да разбера проблем ли е или е нещо нормално, защото закупих тази система специално за да се пие пречистената вода от сина ми, който е на 2 години, а сега не знам безопасно ли е или не?!!


Георги

  
09.12.2019

Здравейте, как се решава проблема с побеляването на водата. След монтажа системата е промита с около 15 литра вода както е описано в инструкцията за монтаж на системата. Маркучът преди капилярната мембрана беше откачен и от там се направи промиването. На другата сутрин водата беше бяла. Източих още около 15 литра от канелката, но водата продължава да е бяла. Благодаря.


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден