филтърна система за питейна вода EXCITO-B

4.53 до 5 / 99 гласа
(24 Мнения)


179.00 лв.

Купи в комплект


Най-продаваната филтърна система за пречистване на вода за пиене на Аквафилтер EXCITO B. Отстранява от водата хлор, механични замърсявания, тежки метали, бактерии и вируси. Водопроводна вода пречистена с филтърната система е вкусна и годна за пиене трапезна вода. Филтрите се сменят много лесно, без специални умения и уреди. Съвременна технология, лесен монтаж, качествени материали. 7 нива на филтрация. 2 стотинки за литър чиста трапезна вода.

СПЕЦИФИКАЦИЯ (английски език)         

СЪС ЗАКУПУВАНЕТО НА ФИЛТЪРНАТА СИСТЕМА EXCITO B ВИЕ ПЕЧЕЛИТЕ:

 • 2 стотинки за 1 литър чиста и здравословна вода за пиене директно от чешмата;
 • спирате да купувате вода, пестите пари;
 • лесна и евтина поддръжка;
 • може да се свърже с ледогенератора на хладилника.

Пречистване на вода за пиене с филтърни системи е много по-удобно и по-сигурно отколкото използване на кани с филтър. При филтърните системи водата се пречиства на много нива. Те съдържат поредица от специално подбрани и сертифицирани за контакт с питейна вода филтри. Филтърните системи се свързват с водопровода, инсталират се в шкафче под кухненска мивка или на друго удобно за потребителя място. Чиста, трапезна вода се налива от отделна батерия, което е удобно и хигиенично. Повече информация в темата: Кана с филтър или система от филтри за вода? Какво да избера?

В цената на ситемата EXCITO B са включен всичките филтри, капилярна мембрана, канелка за пречистена вода, маркучи и фитинги за присъединяване към водопроводна инсталация.

КОЙ МОЖЕ ДА МОНТИРА ФИЛТЪРНАТА СИСТЕМА EXCITO B?

Системата е подготвена за самостоятелен монтаж.  Филтрите се сменят много лесно благодарение на бързите връзки. Системата лесно се свързва с водопровода посредством включения в комплекта спирателен кран, който се завива към същесвуващия водопровод. Допълнителната батерия се поставя от горе, като се пробива много малък отвор в плота или в мивката. По този начин чиста и вкусна вода е удобна за наливане и е винаги на разположение. Комплектът съдържа всички необходими за присъединяване към водопровода части, както и нова със съвременен дизайн керамична канелка.

Може да се монтира под кухненската мивка, върху кухненския плот или на друго удобно място. 

ФИЛТРИРАЩА СИСТЕМА  EXCITO B МОНТИРАНА В ДЕТСКА ГРАДИНА В ПЛОВДИВ

КОЛКО ЧЕСТО СЕ СМЕНЯТ ФИЛТРИТЕ И КАКВА Е ЦЕНАТА?

При обикновено домашно ползване филтрите се подменят през 6 месеца (ок.4000л). Цената на целия комплект филтри е 41.80 лева. Капилярната мембрана (31.80 лева) се сменя през около 12 месеца. 

За около 9 лева на месец ще разполагате с 660 литра много добре пречистена вода, която вашето семейство ще може да ползва освен за пиене и за приготвяне на храната. Водата, която купуваме обикновено се използва само за пиене. Не се замисляме, обаче, че готвим със същата водопроводната водата, която не можем директно да пием. 

ЕТАПИ НА ФИЛТРАЦИЯ НА ВОДАТА. КАКВИ ПРИМЕСИ ПРЕЧИСТВА ФИЛТЪРНАТА СИСТЕМАТА?

Шест нива на филтрация гарантират отлично пречистване на водата за питейни цели, което е само една степен по-ниско от обратна осмоза. Системата пречиства водата от органични съединения, тежки метали, пестициди, хлор, утайки, песъчинки, вируси, бактерии, механични замърсявания. Водата става вкусна и годна за консумация.

Филтриращата система EXCITO B съдържа: 

 • AIPRO-20M-QM – механичен филтър за вода. Премахва пясък, ръжда, тиня, мътилка. 
 • AISTRO-2-QM – филтър съдържащ омекотяваща и обезжелезаваща смола. Понижава твърдост на водата и намалява съдържанието на желязо. 
 • AICRO-3-QM – карбонов филтър от кокосови черупки. Премахва до 98% от хлора и органичните вещества. Подобрява вкусът и мирисът на водата. 
 • AICRO-4-QM – висококачествен карбонов филтър от кокосови черупки и KDF® смола. Отстранява до 99% от свободния хлор, органични вещества, пестициди, тежки метали и много други. 
 • TLCHF-2T – капилярна мембрана - отстранява най-малките механични примеси, вируси и бактерии. Сега в нов прозрачен корпус. 

 Капилярна мембрана  е най-новото поколение механичен филтър. Тя е изработена от тънки, намаляващи от вън на вътре кухи влакна с размер на отворите  0,002 микрона. Това позволява задържането на  99,8% от бактерии, спори, гъбички и вируси. Общата площ на капилярната мембрана е около 1.5м2. 

 3 степени на филтрация на вода от капилярна мембрана: 

 • повърхностно филтриране 
 • начална дълбока филтрация 
 • крайния филтрация - премахване на примеси по-големи от 0,002 микрона. 

 Мембраната филтрира 100% от водата - не изхвърля вода в канализацията, не деминарализира водата.

КАК РАБОТИ КАПИЛЯРНА МЕМБРАНА? 

Капилярните мембрани са изработени от тънки кухи влакна под формата на тънки тръбички. Диаметърът им намалява от външната към вътрешната страна на влакното. Големи замърсяващи водата частици се задържат на повърхността на капилярите (повърхностна филтрация), докато по-малките преминават по-нататък в каналчетата докато бъдат задържани (двуетапна дълбочинна филтрация). След изчерпване капацитета на мембраната, тя се запушва, което води до внезапно спадане на налягането. Живот на мембраната зависи от качеството на водата, но не трябва да надвишава 12 месеца. Капилярните мембрани не премахват съдържащите се във водата минерали.

ПРЕДИМСТВАТА НА КАПИЛЯРНА МЕМБРАНА: 

 • 100% филтрация, не изхвърля вода в канализация;
 • ниски експлоатационни разходи;
 • премахва Cryptosporidium, Гардия и други вредни патогени;
 • премахва Salmonella eutericlis (3.2 микрона), 
 • премахва Ешерихия коли (3.1 микрона), 
 • отстранява Lactobacillus delbrueckii (1-9 микрона).

ЗАЩО ПРЕЧИСТЕНАТА СЪС ФИЛТЪРНАТА СИСТЕМА ВОДА СЕ НАЛИВА ОТ ОТДЕЛНА КАНЕЛКА?

Този начин на наливане на вода за питейни нужди е много по-удобен за потребителите. 

Обикновено клиентите ни се притесняват, че батерията от системата за пречистване на питейна вода няма да се вписва в интериора на тяхната кухня и ще пречи при ползване на кухненската мивка. Батерията в системата е с малки размери, красив и модерен дизайн и не създава никакви неудобства. Ползването на отделна батерия за чиста трапезна вода е много по-хигиенично отколкото наливане на същата вода от кухненската батерия и пречистването на вода за пиене с филтри, които се завиват на самата кухненска батерия. 

МОЖЕ ЛИ СИСТЕМАТА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА СОНДАЖНА ВОДА ЗА ПИТЕЙНИ НУЖДИ?

Преди да бъде използвана за битови нужди сондажната вода трябва да се изследва за опасни микроорганизми и вредни замърсявания. Когато е установено наличие на болестотврорни бактерии най-добрият начин да бъдат елиминирани е UV дезинфекция. Ако изследванията не показват микробиологично замърсяване да се следи за поява в близост до сондажа на нови отходни ями, които могат да бъдат източник на зарази. 

При неустановено или отстранено микробиологично замърсяване системата може да се ползва за пречистване на питейна вода. Ако имате нужда от допълнителна консултация свържете се с нас на посочения телефон за консултации или на имейл адрес: pavirani.1@gmail.com

Системата да не се ползва за микробиологично замърсена или от неизвестен източник вода.

ЗАБЕЛЕЖКА: при обикновено домашно потребление количеството смола в AISTRO-2-QM е достатъчно за оптимално функциониране за срок от 3-6 месеца. Дълготрайно съхраняване на AISTRO-2-QM в топло и сухо помещение ще изсуши смолата и обемът й ще бъде намален. При контакт с вода смолата отново ще набъбне и това няма да се отрази на нейните свойства.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ  И ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА  ФИЛТЪРНА СИСТЕМА EXCITO B

Важно! С цел предпазване на капилярната мембрана, маркучът преди мембраната да се откачи и от там да се промият филтрите в продължение на 10 минути (с 15 лтра вода). Това промиване да се прави при всяка смяна на филтрите. Водата може да се използва след 5-6 часа, което време е необходимо за активиране на филтрите.

ВНИМАНИЕ: 

Производителят Аквафилтер е променил накрайниците на линейните филтри от серията QM. Новите накрайници са с увеличаващ здравината на филтрите предпазен фланец.

При предишния вид накрайник на филтрите от серията QM връзките на филтрите с фитингите се обезпечаваха с блокиращ клипс.

При новия вид накрайник на филтрите от серията QM връзките не се обезпечават с блокиращ клипс. Поставяне на блокиращия клипс на новия вид накрайник ще повреди бързата връзка и ще направи невъзможна подмяна на филтъра. 

Разглобяване на бързата връзка при новите накрайници на линейните филтри от серията QM на Аквафилтер. Без блокиращия клипс!

СМЯНА НА ФИЛТРИ ПРИ СТАРИЯТ ВИД НАКРАЙНИЦИ

КАК ДА ИЗБЕРА НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ЗА МЕНЕ ФИЛТЪРНА СИСТЕМА ЗА ПИТЕЙНА ВОДА?  Тази статия ще Ви помогне да се ориентирате в богатия асортимент от системи за пречистване на водата за пиене.

СЕРТИФИКАТ  ISO 9001:2008 НА AQUAFILTER EUROPE

Сертификат за системи за питейна вода EXCITO

Системата е произведена в Полша.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

 • размер (вис., шир., дълж.) - 390/350/100 (мм)
 • размер на батерията 295/156 (мм)
 • присъединяване - ½” (окомплектовано със сферъчен кран)
 • работна температура - от +2 до +42ºC
 • работно налягане - 4 бара
 • присъединителен маркуч - PE (полиетилен)
 • вид фитинги - QC (бързи връзки)
 • степените на филтрация - 7

Павирани ЕООД

  
16.01.2018

Здравейте Г-н Нешев, поради няколко причини не е удачно да се свързва тази система с обикновена кухненска батерия. 1. Дебитът на водата след системата за пречистване на вода е прекалено нисък, за да може да се ползва водата за миене на чинии. 2. Филтрите е се изтощават много бързо и или ще трябва да се сменят прекалено често или системата няма да осигурява достатъчно пречистена вода за питейни цели. 3. Системата включва отделна батерия за пречистена вода. Ако няма как да направите отвор за да може да инсталирате тази батерия, решението е да замените кухненската батерия с трипътна смесителна батерия, която ще намерите в категория аксесоари - батерии за пречистена вода.


Димитър Нешев

  
10.01.2018

Здравейте, Може ли да я свържа към кухненската ми батерия? Поздрави


Павирани ЕООД

  
18.07.2017

Балончетата могат да бъдат от намиращия се във филтрите въздух или от недостатъчно промиване на филтрите. Винаги при смяната на филтрите, както и при първоначалният монтаж на филтриращи системи, филтрите трябва да се промият. Инструкцията за монтаж винаги може да намерите и да свалите от сайта ни.


Илия Гинев

  
14.07.2017

Закупих системата и 1 ден водата е бяла и с балончета. Това нормално ли е. След колко време ще започне да тече чиста и бистра


Павирани ЕООД

  
23.01.2017

Здравейте Г-н Динев. Филтрите се сменят през 6 месеца, а капилярната мембрана през 12 месеца. Когато потреблението на водата е малко, пак се налага филтрите да се сменят през този период от време. Когато обаче потреблението на водата е по-голямо от обикновено за едно 4 членно семейство (например в офис с по-голям брой служители), налага се филтрите да бъдат сменяни по-често. Освен това честотата на подмяната на филтрите зависи и от качеството на захранващата вода. Размерите на системата ще намерите в спецификацията на продукта (►размер (вис., шир., дълж.) - 390/350/100 (мм)), както и на схемата, която е до основната снимка.


Иван Динев

  
22.01.2017

Здравейте,интересува ме какви са размерите на филтриращата система?и ако потреблението ми е по 2,3 литра на ден на колко време се сменят филтрите или няма значение какво е потреблението на 3,6 мес.се сменят. Благодаря за отговора предварително


Павирани ЕООД

  
29.04.2016

Здравейте Г-н Станчев. Да прав сте, Аквафилтер са сменили накрайниците на резервните филтри за Excito B. При тях не е нужно да се поставя обезпечаващ клипс. Според тях това е за по-голяма здравина. Ние не сме имали проблеми с течащи филтри в системите Excito B. За сега разполагаме с малка наличност от предишните филтри. Когато ги заменим с новия модел ще качим на сайта новите инструкции.


Павирани ЕООД

  
27.04.2016

Здравейте Г-н Делчев. Вторият филтър в Excito B е омекотяващ. ►AISTRO-2-QM – филтър съдържащ омекотяваща и обезжелезаваща смола. Понижава твърдост на водата и намалява съдържанието на желязо. Няма смисъл от добавяне на още един омекотяващ филтър. Ако все пак желаете да го направите за да е вкусна водата последният филтър трябва да бъде карбонов (с активен въглен). Имайте предвид, че йонообменната смнола в омекотяващите филтри добавя натриеви йони.


Иван Станчев

  
26.04.2016

По-добре ще стане смяната на новите филтри с нов клип и пояснение как ще става следващата смяна. Старият ключ не става вече за новите връзки и малко съм притеснен лесно ли ще излизат от гнездата връзките?


Светослав Делчев

  
25.04.2016

Ползвам EXCITO B от две години в къщи и на работа и съм много доволен. Искам да добавя омекотител AISTRO-L-CL . Трябва ли да разместя филтрите в системата или е достатъчно да го добавя след нея?


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден