филтрираща система за питейна вода - обратна осмоза

Каталожен номер: 3217

4.42 до 5 / 161 гласа
(23 Ревюта)
398.00 лв.

на 12 вноски по 38.34 лв.

6 степенната система за обратна осмоза пречиства водата от всички вредни примеси и е най-добрият избор за осигуряване на чиста питейна вода. 6 етапа на филтрация. 

 

 

6 степенната филтърна система на реномиран европейски производител Aquafilter е най-продавана стандартна система за обратна осмоза. Системата отстранява от водата до 99% от всички вредни примеси: флуор, пестициди, хлор, хлорамини, тежки метали, радиоактивни елементи, микроорганизми. Цената на 1 литър здравословна и вкусна трапезна вода е ок. 5 стотинки.  Пречистената със филтриращата система водопроводна вода е идеално чиста и годна за пиене трапезна вода.

ПРИ ЗАКУПУВАНЕТО НА ФИЛТРИРАЩАТА СИСТЕМА ВИЕ ПЕЧЕЛИТЕ:  

 • спирате да купувате вода от магазина;
 • постоянен достъп до доказано чиста и здравословна вода;
 • пестите пари – само 4 стотинки за литър съвършено чиста вода;
 • инвестицията се изплаща за около 6 месеца; 
 • евтина поддръжка - ок. 5 лв. на месец;
 • с чистата вода кафето и чаят са със силен аромат.
 • може да се свърже и с ледогенератора на хладилника.

МНОГО ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОМАШНО ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА СЪС СИСТЕМИ ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ЩЕ НАМЕРИТЕ В БЛОГА НИ В РАЗДЕЛ ОБРАТНА ОСМОЗА

ПРЕЧИСТЕНА СЪС СИСТЕМАТА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ВОДА Е ИДЕАЛНА ЗА:

 • пиене и готвене
 • приготвяне на топли напитки- кафе, чай. Чистата вода подчертава техния аромат;
 • приготвяне на каши и млека за бебета и деца;
 • препоръчва се при предразположение към образуване на камъни в бъбреците и жлъчката;
 • ледени кубчета без допълнителен мирис;
 • миене на хранителни продукти.

ФИЛТРИРАЩАТА ВОДАТА СИСТЕМА ОБРАТНА ОСМОЗА СЕ ПРЕПОРЪЧВА ПРИ ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИЕ КЪМ ОБРАЗУВАНЕ НА КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ И ЖЛЪЧКАТА.

КОЙ МОЖЕ ДА МОНТИРА ФИЛТРИРАЩАТА СИСТЕМА ОБРАТНА ОСМОЗА?

 

Системи за обратна осмоза най-често се монтират под кухненската мивка или на друго удобно за потребителя място. Инсталацията може да бъде извършена самостоятелно или от добър водопроводчик. В гр. Пловдив тази услуга се предлага от специалисти на фирма Павирани, а в другите градове от нашите партньори. При възникнали въпроси относно монтажа може да се обадите за съвет на телефон за безплатни консултации в горното поле на сайта.

От  тук може да изтеглите подробна  ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ  - СТАНДАРТНА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА

С ЦЕЛ ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА МИКРОБИОЛОГИЧНО ЗАМЪРСЯВАНЕ, РАЗОПАКОВАНИТЕ ФИЛТРИ И МЕМБРАНАТА ДА СЕ ПИПАТ С ДОБРЕ ИЗМИТИ РЪЦЕ. ПРЕПОРЪЧВАМЕ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕДНОКРАТНИ РЪКАВИЦИ.

ОБРАТНА ОСМОЗА КАТО МЕТОД НА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДАТА

Процесът обратна осмоза се основава на природните закони. През микроскопично малките отвори на осмотичната мембрана преминава чиста вода, а замърсяванията с част от водата се изхвърлят в канализацията. Тук възниква въпрос: колко вода се изхвърля в канализацията? Обикновено в домашните инсталации за пречистване на 1 литър вода 3 литра отиват в канализацията. Това може да изглежда много, но само да си представим, че с едно пускане на тоалетно казанче се изхвърлят поне 9 литра. 

Повече информация в темата: КАК РАБОТИ ОСМОТИЧНАТА МЕМБРАНА?

КОЛКО ЧЕСТО СЕ НАЛАГА ПОДМЯНА НА ФИЛТРИ В СИСТЕМАТА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА И КАКВА Е ЦЕНАТА ?

Филтрите се сменят през 6 месеца. Предварителните филтри в фабричната окомплектовка са един механичен и 2 карбонови (с активен въглен). Според качеството на водата в България, при първата смяна, препоръчваме предварителните филтри да бъдат 2 механични (20 и 5 микрона) и един карбонов блок филтър. 

I. Смяна, след първите 6 месеца: 

II. Смяна, след 12 месеца: към филтрите от първата смяна се добавят:

ЗА УЛЕСНЕНИЕ НА НАШИТЕ КЛИЕНТИ НАПРАВИХМЕ НАЙ-ДОБРА КОНФИГУРАЦИЯ ОТ ФИЛТРИ ЗА ДВЕТЕ СМЕНИ.

Комплект фитри за първа смяна (малка смяна).

Комплект филтри за втора смяна (голяма смяна)

Предваритените механични филтри FCPS могат да бъдат подменени с антибактериални механични филтри за вода FCPS AB.

Системите за обратна осмоза на AQUAFILTER EUROPE се продават с 4 предварителни филтъра (2 броя механични филтри, 1 брой блок филтър от пресован активен въглен и 1 брой филтър с гранулиран активен въглен). Това е продиктувана от особености на различни видове пазари, на които присъства AQUAFILTER EUROPE. Корпусите за предварителни филтри (големи бели кани,  преди мембрана за обратна осмоза) са 3 на брой. Качеството на водопроводна вода в България обуславя използване на следните предварителни филтри в домашните системи за обратна осмоза в тази последователност:

 1. Механичен филтър с точност на пречистване 20 микрона. Поставя се в корпус с надпис SEDIMENT.
 2. Карбонов блок филтър. Поставя се в среден корпус с надпис CARBON.
 3. Механичен филтър с точност на пречистване 5 микрона. Поставя се в краен корпус с надпис CARBON.

Такива филтри предлагаме и като резервни при следващите смени.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА СМЯНА НА ФИЛТРИ В СИСТЕМИТЕ ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА

ПРЕЧИСТЕНАТА СЪС СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ВОДА СЕ НАЛИВА ОТ ОТДЕЛНА ОТ КУХНЕНСКАТА БАТЕРИЯ КАНЕЛКА. 

Обикновено клиентите ни се притесняват, че батерията от системата за обратна осмоза няма да се вписва в интериора на тяхната кухня и ще пречи при ползване на кухненската мивка. Батерията в осмотичната система е с красив и модерен дизайн, малки размери и не причинява никакви неудобства. Ползването на отделна батерия за чиста трапезна вода е много по-хигиенично отколкото наливане на същата вода от кухненската батерия и пречистването на вода за пиене с филтри, които се завиват на самата кухненска батерия. 

Този начин на наливане на вода за питейни нужди е много по-удобен за потребителите.

 

МОЖЕ ЛИ ФИЛТРИРАЩАТА СИСТЕМА ОБРАТНА ОСМОЗА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА СОНДАЖНА ВОДА ЗА ПИТЕЙНИ НУЖДИ?

Преди да бъде използвана за битови нужди сондажната вода трябва да се изследва за наличие на опасни микроорганизми и вредни замърсявания. Ако е установено наличие на болестотврорни бактерии най-добрият начин да бъдат елиминирани е UV дезинфекция. Ако изследванията не показват микробиологично замърсяване, да се следи за поява в близост до сондажа на нови отходни ями, които могат да бъдат източник на зарази. 

Ако няма микробиологично замърсяване на сондажна вода или е отстранено с UV система за дезинфекция, системата за обратна осмоза може да се ползва за пречистване на вода за питейни цели. Ако имате нужда от допълнителна консултация свържете се с нас на посочения телефон за консултации или на имейл адрес: [email protected]

СХЕМАТА НА 6 СТЕПЕННА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА 

1.Механичен филтър за вода (FCPS 5)

2. Карбонов филтър с гранулиран активен въглен (FCCA)

3. Карбонов блок филтър за вода (FCCBL)

4. Мембрана за обратна осмоза

5. Линеен филтър с гранулиран активен въглен (AICRO)

6. Минерализатор за вода (AIMRO)

ФИЛТРИРАЩАТА СИСТЕМА ОБРАТНА ОСМОЗА  СЪДЪРЖА:  

 • три филтърни колони
 • механичен филтър с точност на филтрация 5 микрона (FCPS5)
 • карбонов филтър с гранулиран активен въглен (FCCA)
 • карбонов блок филтър  (FCCBL);
 • линеен филтър с активен въглен от кокосови черупки (AICRO);
 • мембрана за обратна осмоза  75 GPD (TFC-75F);
 • минерализатор (AIMRO);
 • буферен съд от полипропилен;
 • присъединителни фитинги 3/4" и 1/2";
 • присъедителни маркучи от полиетилен;
 • канелка за пречистена вода.

​​Комплектът включва всички необходими елементи за монтажа на системата.

Разполагаме с голям набор от резервни части за всичките нашите филтриращи системи. Всичките елементи на уредите за пречистване на вода могат да бъдат сменени с нови. 

Филтриращата система е произведена в Полша. Монтажът е лесен, може да бъде извършен самостоятелно или от квалифициран водопроводчик.

ПРИ 6 СТЕПЕННАТА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ВОДАТА СЕ ПРЕЧИСТВА НА МНОГО НИВА:

Шест нива на пречистване -  пречистената със системата водопроводна вода е вкусна,  годна за пиене трапезна вода. 

I. Етап – подготвителен механичен филтър от полипропиленова пяна 5 микрона (FCPS 5).
Отстранява неразтворени във водата твърди частици с размер над 20 микрона. Удължава живота на следващите филтърни патрони и по-специално на този от активен въглен.

II. Етап – карбонов блок флтър от активен въглен (FCCBL).
Отстранява хлор и неговите съединения, както и част от органичните замърсявания. Необходим за предпазване на осмотичната мембрана от вредното действие на хлора и неговите производни. Пресованиятактивен въглен отделя по-малко прахови частици от гранулитраната му форма.

III. Етап – карбонов филтър с гранулиран активен въглен  (FCCA).
Премахва остатъци от хлор във водата. Предпазва чувствителна към хлор мембрана от увреждане. Този филтър трябва добре да бъде промит от прашинките активен въглен. 

IV. Етап – осмотична мембрана (TFC-75F).
Съществен етап от филтрирането. Основава се на принципа на обратната осмоза - най-прецизният метод за пречистване на водата. Осмотичната мембрана е с големина на порите от 0.001 микрона, малко по-големи от водната молекула. Затова през мембраната на практика преминава само вода. Технологичният прогрес позволява производство на мембрани отделяши механични и органични замърсявания, тежки метали, радиоактивни елементи. След преминаване през мембраната водата е чиста, без химически съединения, тежки метали и други вещества попаднали в нея като страничен продукт на цивилизацията. Мембраната ефективно отстранява химически вещества попаднали във водата от обработка на селскостопански площи с торове и препарати за растителна защита. Мембраните в системите за обратната осмоза RX 541141XX са на американска фирма FILMTEC патентовала метода още през 1970 година. Понеже филтрирането в тази фаза става много бавно, затова обработената на този етап вода се събира в буферен съд. Премахва 96-99% от всичките разтворени във водата субстанции както и всичките бактерии и вируси.

V.Етап - линеен филтър от най-висококачествен активен въглен от кокосови черупки. Отстранява летливи субстанции, придавайки на водата вкус на изворна вода. Избистря водата премахвайки остатъчни ароматни частици (AICRO).

VI. Етап – специално разработен от Полската академиа на науките (ПАН) съвместно с медицински институти минерализатор (AIMRO). Обогатява пречистената вода с необходими за функциониране на човешкия организъм минерали, като калий, натрий, магнезий, калций. Придава на водата качества на слабоминерализирана трапезна вода.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА НА ПРЕДВАРИТЕЛНИ ФИЛТРИ

СПЕЦИФИКАЦИЯ (английски език)

БИТОВИ СИСТЕМИ ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА - НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ  в тази статия ще намерите отговори на вълнуващите Ви въпроси свързани с домашните системи за обратна осмоза.

КАК ДА ИЗБЕРА НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ЗА МЕНЕ ФИЛТЪРНА СИСТЕМА ЗА ПИТЕЙНА ВОДА?  Тази статия ще Ви помогне да се ориентирате в богатия асортимент от системи за пречистване на водата за пиене.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ВОДА ПРЕЧИСТЕНА СЪС СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА 

СЕРТИФИКАТ  ISO 9001:2008 НА AQUAFILTER EUROPE

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:


►раб. температура от +2 до +45°C

►раб. налягане до 6 бара (препоръчително 2,5-4 бара)

►производителност 280 литра/денонощие

►присъединяване ½’’

►размер: вис. 46см; шир.42 см; дълб. 14 см

►размер на буферния съд: вис. 40 см; диаметър 28см.

 

ФИЛТРИТЕ СЕ СМЕНЯТ:

►механичните и активен въглен- през 6 месеца

►минерализатор- през 12 месеца

►мембрана-през ок. 2- 3 години (зависи от качеството и количеството на обработена вода)

Коментари 10

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

Преди да зазимяване трябва да се спре подаването на вода към системата, да се източи водата от резервоара. Проблемът при дълго отсъствие е, че върху мокрите елементи могат да се развият микроби.Във всеки случай след като системата отново ще бъде пусната в експлоатация, трябва да се сменят всичките филтри и да се проведе дезинфекция на цялата система. https://pavirani.com/%D0%B4%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82_%D0%B7%D0%B0_%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0_%D0%B7%D0%B0_%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B0_%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B0-6483.html Ако мембраната е сравнително нова, тя може да бъде запазена. Прилагам линк към инструкцията. https://pavirani.com//sites/pavirani.com/files/uploads/instrukcia%20za%20eksploatacia%20na%20membrana%20za%20obratna%20osmoza.pdf

03.12.2020
Laura Willson
САШО БУКОВ

ЗДРАВЕЙТЕ. ИМАМ 6 СТЕПЕННА С-МА АКВАФИЛТЪР НА ЛЯТНАТА СИ КЪЩА.ПРЕЗ ЗИМАТА НЯМА ДА Я ИЗПОЛЗВАМ.ТРЯБВА ЛИ ДА НАПРАВЯ НЕЩО СЪС СИСТЕМАТА ЗА ТЕЗИ МЕСЕЦИ.

02.12.2020
Laura Willson
Павирани ЕООД

При 7 степенната система водата, след пречистване допълнително се обработва с FIR (Far Infrared Rays) лъчите. Повече по темата може да научите от тук: https://pavirani.com/%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80_%D0%B7%D0%B0_%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0_aifir_2000-1463.html

20.07.2018
Laura Willson
Пламен Маринов

От Сливен съм се спрял на две системи едната е 6 степенната а другата е 7 степенна с йонизатор . Въпроса ми е каква е разликата на йонизираната вода с миналата само през осмозата ?

17.07.2018
Laura Willson
Павирани ЕООД

1. Препоръчвам Ви тази система за обратна осмоза. Монтираният омекотител ще помогне за правилна работа на системата.2. Ако ще Ви е удобно да ползвате водата само от диспенсъра на хладилника, решението е системата да бъде свързана само с него, без да се монтира допълнителната батерия е добро. Колко е разстоянието от мястото за монтажа на системата до диспенсъра на хладилника? Тази информация е необходима за да знаем колко маркуч да изпратим.

21.08.2017
Laura Willson
Тервел Караджов

Здравейте, Имам монтиран омекотител Logix 70, каква система за обратна осмоза ми е необходима? Също така може ли да не си купувам допълнителна чешма, ще я свържа (системата за обратна осмоза) към хладилника.

16.08.2017
Laura Willson
Павирани ЕООД

От нас ли е закупена системата? Ако е така, кога е била закупена? Нашите системи са с 2 години гаранция. Причината може да бъде в четирипътен клапан или в регулатора на потока. Проверих заявките и намерих, че на 31.08.2016 г сте закупили мембрана за обратна осмоза и регулатор на потока. Ако проблемът продължава може да смените четирипътният клапан. Ако системата е наша и е закупена преди по-малко от 2 години клапанът ще Ви бъде изпратен безплатно.

07.09.2016
Laura Willson
Любомир Антонов Тодоров

Здравейте,имам 5-степенна осмотична система и от известно време имам следния проблем - системата не спира да филтрира вода,дори когато резервоарът е вече пълен.Къде може да е проблемът?

02.09.2016
Laura Willson
Павирани ЕООД

Да към 6 степенната система за обратна осмоза може да се добавят допълнителни филтри. Това се отнася и за AIFIR 100. За целта се добавят скоби и фитинги за свързване. AIFIR 100 добавя минерали във водата и ако се прибави след съществуващия минерализатор водата може да стане прекалено минерализирана.

27.06.2016
Laura Willson
Миросав

Здравейте, Искам да закупя 6 степенна система за обратна осмоза и да добавя филтър AIFIR 100 към нея. Има ли възможност за добавяне на седми филтър?

25.06.2016

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top