филтрираща система за питейна вода - обратна осмоза

4.43 до 5 / 142 гласа
(19 Мнения)


359.00 лв.

6 степенната система за обратна осмоза пречиства водата от всички вредни примеси и е най-добрият избор за осигуряване на чиста питейна вода.

 

6 степенната филтърна система на реномиран европейски производител Aquafilter е най-продавана стандартна система за обратна осмоза. Системата отстранява от водата до 99% от всички вредни примеси: флуор, пестициди, хлор, хлорамини, тежки метали, радиоактивни елементи, микроорганизми. Цената на 1 литър здравословна и вкусна трапезна вода е ок. 4 стотинки.  Пречистената със филтриращата система водопроводна вода е идеално чиста и годна за пиене трапезна вода.

ПРИ ЗАКУПУВАНЕТО НА ФИЛТРИРАЩАТА СИСТЕМА ВИЕ ПЕЧЕЛИТЕ:  

 • спирате да купувате вода от магазина;
 • постоянен достъп до доказано чиста и здравословна вода;
 • пестите пари – само 3-4 стотинки за литър съвършено чиста вода;
 • инвестицията се изплаща за около 6 месеца; 
 • евтина поддръжка - 4.80 лв. на месец;
 • с чистата вода кафето и чаят са със силен аромат.
 • може да се свърже и с ледогенератора на хладилника.

МНОГО ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОМАШНО ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА СЪС СИСТЕМИ ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ЩЕ НАМЕРИТЕ В БЛОГА НИ В РАЗДЕЛ ОБРАТНА ОСМОЗА

ПРЕЧИСТЕНА СЪС СИСТЕМАТА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ВОДА Е ИДЕАЛНА ЗА:

 • пиене и готвене
 • приготвяне на топли напитки- кафе, чай. Чистата вода подчертава техния аромат;
 • приготвяне на каши и млека за бебета и деца;
 • препоръчва се при предразположение към образуване на камъни в бъбреците и жлъчката;
 • ледени кубчета без допълнителен мирис;
 • миене на хранителни продукти.

ФИЛТРИРАЩАТА ВОДАТА СИСТЕМА ОБРАТНА ОСМОЗА СЕ ПРЕПОРЪЧВА ПРИ ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИЕ КЪМ ОБРАЗУВАНЕ НА КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ И ЖЛЪЧКАТА.

КОЙ МОЖЕ ДА МОНТИРА ФИЛТРИРАЩАТА СИСТЕМА ОБРАТНА ОСМОЗА?

 

Системи за обратна осмоза най-често се монтират под кухненската мивка или на друго удобно за потребителя място. Инсталацията може да бъде извършена самостоятелно или от добър водопроводчик. В гр. Пловдив тази услуга се предлага от специалисти на фирма Павирани а в другите градове от нашите партньори. При възникнали въпроси относно монтажа може да се обадите за съвет на телефон за безплатни консултации в горното поле на сайта.

От  тук може да изтеглите подробна  ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ

Монтажът на системата не е сложен. 

С ЦЕЛ ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА МИКРОБИОЛОГИЧНО ЗАМЪРСЯВАНЕ, РАЗОПАКОВАНИТЕ ФИЛТРИ И МЕМБРАНАТА ДА СЕ ПИПАТ С ДОБРЕ ИЗМИТИ РЪЦЕ. ПРЕПОРЪЧВАМЕ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕДНОКРАТНИ РЪКАВИЦИ.

ОБРАТНА ОСМОЗА КАТО МЕТОД НА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДАТА

Процесът обратна осмоза се основава на природните закони. През микроскопично малките отвори на осмотичната мембрана преминава чиста вода, а замърсяванията с част от водата се изхвърлят в канализацията. Тук възниква въпрос: колко вода се изхвърля в канализацията? Обикновено в домашните инсталации за пречистване на 1 литър вода 3 литра отиват в канализацията. Това може да изглежда много, но само да си представим, че с едно пускане на тоалетно казанче се изхвърлят поне 9 литра. 

Повече информация в темата: КАК РАБОТИ ОСМОТИЧНАТА МЕМБРАНА?

КОЛКО ЧЕСТО СЕ НАЛАГА ПОДМЯНА НА ФИЛТРИ В СИСТЕМАТА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА И КАКВА Е ЦЕНАТА ?

Филтрите се сменят през 6 месеца. Цената на комплект филтри след първите 6 месеца - 13.20 лева. Филтрите за втората смяна след 12 месеца струват 39.10 лева.

I. Смяна, след първите 6 месеца: 

 • 1 брой механичен филтър  FCPS 20 - 3.30 лева 
 • 1 брой механичен филтър  FCPS5 - 3.30 лева
 • 1 брой карбонов филтър FCCBL -  6.60 лв. 

II. Смяна, след 12 месеца: към филтрите от първата смяна се добавят:

 • 1 брой линеен филтър с активен въглен AICRО  -   7.90 лв
 • 1 брой минерализатор   AIMRO -  18 лв

ЗА УЛЕСНЕНИЕ НА НАШИТЕ КЛИЕНТИ НАПРАВИХМЕ НАЙ-ДОБРА КОНФИГУРАЦИЯ ОТ ФИЛТРИ ЗА ДВЕТЕ СМЕНИ.

Комплект фитри за първа смяна (малка смяна).

Комплект филтри за втора смяна (голяма смяна)

Предваритените механични филтри FCPS могат да бъдат подменени с антибактериални механични филтри за вода FCPS AB.

Предварителният карбонов филтър FCCBL може да бъде подменен с подобрен карбонов филтър за вода с активен въглен FCCBL S.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА СМЯНА НА ФИЛТРИ В СИСТЕМИТЕ ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА

ПРЕЧИСТЕНАТА СЪС СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ВОДА СЕ НАЛИВА ОТ ОТДЕЛНА ОТ КУХНЕНСКАТА БАТЕРИЯ КАНЕЛКА. 

Обикновено клиентите ни се притесняват, че батерията от системата за обратна осмоза няма да се вписва в интериора на тяхната кухня и ще пречи при ползване на кухненската мивка. Батерията в осмотичната система е с красив и модерен дизайн, малки размери и не причинява никакви неудобства. Ползването на отделна батерия за чиста трапезна вода е много по-хигиенично отколкото наливане на същата вода от кухненската батерия и пречистването на вода за пиене с филтри, които се завиват на самата кухненска батерия. 

Този начин на наливане на вода за питейни нужди е много по-удобен за потребителите.

 

МОЖЕ ЛИ ФИЛТРИРАЩАТА СИСТЕМА ОБРАТНА ОСМОЗА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА СОНДАЖНА ВОДА ЗА ПИТЕЙНИ НУЖДИ?

Преди да бъде използвана за битови нужди сондажната вода трябва да се изследва за наличие на опасни микроорганизми и вредни замърсявания. Ако е установено наличие на болестотврорни бактерии най-добрият начин да бъдат елиминирани е UV дезинфекция. Ако изследванията не показват микробиологично замърсяване, да се следи за поява в близост до сондажа на нови отходни ями, които могат да бъдат източник на зарази. 

Ако няма микробиологично замърсяване на сондажна вода или е отстранено с UV система за дезинфекция, системата за обратна осмоза може да се ползва за пречистване на вода за питейни цели. Ако имате нужда от допълнителна консултация свържете се с нас на посочения телефон за консултации или на имейл адрес: pavirani.1@gmail.com

СХЕМАТА НА 6 СТЕПЕННА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА 

1. Механичен филтър за вода

2. Карбонов филтър с активен въглен

3. Механичен филтър за вода

4. Мембрана за обратна осмоза

5. Линеен филтър с гранулиран активен въглен

6. Минерализатор за вода

ФИЛТРИРАЩАТА СИСТЕМА ОБРАТНА ОСМОЗА  СЪДЪРЖА:  

 • две филтърни колони с механични филтри (FCPS5 , FCPS 20) от полипропиленови влакна;
 • филтърна колона с филтърен патрон (FCCBL) от активен въглен;
 • линеен филтър с активен въглен от кокосови черупки (AICRO);
 • произведена в САЩ мембрана за обратна осмоза  75 GPD (TFC-75F);
 • минерализатор (AIMRO);
 • буферен съд от полипропилен;
 • присъединителен фитинг 1/2";
 • присъедителни маркучи от полиетилен;
 • батерия за пречистена вода.
 • допълнителен филтърен патрон с гранулиран активен въглен (GAC)

Комплектът включва всички необходими елементи за монтажа на системата.

Разполагаме с голям набор от резервни части за всичките нашите филтриращи системи. Всичките елементи на уредите за пречистване на вода могат да бъдат сменени с нови. 

Филтриращата система е произведена в Полша. Монтажът е лесен, може да бъде извършен самостоятелно или от квалифициран водопроводчик.

ПРИ 6 СТЕПЕННАТА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ВОДАТА СЕ ПРЕЧИСТВА НА МНОГО НИВА:

Шест нива на пречистване -  пречистената със системата водопроводна вода е вкусна,  годна за пиене трапезна вода. 

I. Етап – подготвителен механичен филтър от полипропиленова пяна 20 микрона (FCPS 20).
Отстранява неразтворени във водата твърди частици с размер над 20 микрона. Удължава живота на следващите филтърни патрони и по-специално на този от активен въглен.

II. Етап – карбонов блок флтър от активен въглен (FCCBL).
Отстранява хлор и неговите съединения, както и част от органичните замърсявания. Необходим за предпазване на осмотичната мембрана от вредното действие на хлора и неговите производни. Пресованиятактивен въглен отделя по-малко прахови частици от гранулитраната му форма.

III. Етап – механичен филтър от полипропиленова пяна 5 микрона (FCPS5).
Отстранява по-малки наразтворени във водата вещества като тиня, ръжда и др. Предпазва осмотичната мембрана от прашинки от активен въглен евентуално отделени в предишния етап.

IV. Етап – осмотична мембрана (TFC-75F).
Съществен етап от филтрирането. Основава се на принципа на обратната осмоза - най-прецизният метод за пречистване на водата. Осмотичната мембрана е с големина на порите от 0.001 микрона, малко по-големи от водната молекула. Затова през мембраната на практика преминава само вода. Технологичният прогрес позволява производство на мембрани отделяши механични и органични замърсявания, тежки метали, радиоактивни елементи. След преминаване през мембраната водата е чиста, без химически съединения, тежки метали и други вещества попаднали в нея като страничен продукт на цивилизацията. Мембраната ефективно отстранява химически вещества попаднали във водата от обработка на селскостопански площи с торове и препарати за растителна защита. Мембраните в системите за обратната осмоза RX 541141XX са на американска фирма FILMTEC патентовала метода още през 1970 година. Понеже филтрирането в тази фаза става много бавно, затова обработената на този етап вода се събира в буферен съд. Премахва 96-99% от всичките разтворени във водата субстанции както и всичките бактерии и вируси.

V.Етап - линеен филтър от най-висококачествен активен въглен от кокосови черупки. Отстранява летливи субстанции, придавайки на водата вкус на изворна вода. Избистря водата премахвайки остатъчни ароматни частици (AICRO).

VI. Етап – специално разработен от Полската академиа на науките (ПАН) съвместно с медицински институти минерализатор (AIMRO). Обогатява пречистената вода с необходими за функциониране на човешкия организъм минерали, като калий, натрий, магнезий, калций. Придава на водата качества на слабоминерализирана трапезна вода.

СПЕЦИФИКАЦИЯ (английски език)

БИТОВИ СИСТЕМИ ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА - НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ  в тази статия ще намерите отговори на вълнуващите Ви въпроси свързани с домашните системи за обратна осмоза.

КАК ДА ИЗБЕРА НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ЗА МЕНЕ ФИЛТЪРНА СИСТЕМА ЗА ПИТЕЙНА ВОДА?  Тази статия ще Ви помогне да се ориентирате в богатия асортимент от системи за пречистване на водата за пиене.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ВОДА ПРЕЧИСТЕНА СЪС СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА 

СЕРТИФИКАТ  ISO 9001:2008 НА AQUAFILTER EUROPE

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:


►раб. температура от +2 до +45°C

►раб. налягане до 6 бара (препоръчително 2,5-4 бара)

►производителност 280 литра/денонощие

►присъединяване ½’’

►размер: вис. 46см; шир.42 см; дълб. 14 см

►размер на буферния съд: вис. 40 см; диаметър 28см.

 

ФИЛТРИТЕ СЕ СМЕНЯТ:

►механичните и активен въглен- през 6 месеца

►минерализатор- през 12 месеца

►мембрана-през ок. 2- 3 години (зависи от качеството и количеството на обработена вода)

Павирани ЕООД

  
21.08.2017

1. Препоръчвам Ви тази система за обратна осмоза. Монтираният омекотител ще помогне за правилна работа на системата. 2. Ако ще Ви е удобно да ползвате водата само от диспенсъра на хладилника, решението е системата да бъде свързана само с него, без да се монтира допълнителната батерия е добро. Ако желаете да го монтирате по този начин, моля при поръчката да го пищете в полето за коментари или да пишете тук. Цената на канелката ще бъде приспадната и ще бъдат добавени допълнително маркучи и фитинги. Колко е разстоянието от мястото за монтажа на системата до диспенсъра на хладилника? Тази информация е необходима за да знаем колко маркуч да изпратим.


Тервел Караджов

  
16.08.2017

Здравейте, Имам монтиран омекотител Logix 70, каква система за обратна осмоза ми е необходима? Също така може ли да не си купувам допълнителна чешма, ще я свържа (системата за обратна осмоза) към хладилника.


Павирани ЕООД

  
07.09.2016

От нас ли е закупена системата? Ако е така, кога е била закупена? Нашите системи са с 2 години гаранция. Причината може да бъде в четирипътен клапан или в регулатора на потока. Проверих заявките и намерих, че на 31.08.2016 г сте закупили мембрана за обратна осмоза и регулатор на потока. Ако проблемът продължава може да смените четирипътният клапан. Ако системата е наша и е закупена преди по-малко от 2 години клапанът ще Ви бъде изпратен безплатно.


Любомир Антонов Тодоров

  
02.09.2016

Здравейте,имам 5-степенна осмотична система и от известно време имам следния проблем - системата не спира да филтрира вода,дори когато резервоарът е вече пълен.Къде може да е проблемът?


Павирани ЕООД

  
27.06.2016

Да към 6 степенната система за обратна осмоза може да се добавят допълнителни филтри. Това се отнася и за AIFIR 100. За целта се добавят скоби и фитинги за свързване. AIFIR 100 добавя минерали във водата и ако се прибави след съществуващия минерализатор водата може да стане прекалено минерализирана.


Миросав

  
25.06.2016

Здравейте, Искам да закупя 6 степенна система за обратна осмоза и да добавя филтър AIFIR 100 към нея. Има ли възможност за добавяне на седми филтър?


Павирани ЕООД

  
18.06.2015

В двата строителни магазина на Павирани в гр. Пловдив са монтирани системи за обратна осмоза. Там може да опитате пречистена с тези системи вода. Адресите на магазините ще намерите в раздел контакти. Ако имате въпроси може да ги зададете на тел. 0899 107 124 Иван Петков или на телефона за консултации посочен на този сайт най-горе.


Georgi

  
18.06.2015

Здравейте , може ли малко повече информация за системата ,аз съм от Пловдив къде мога да я погледна,мерси


Павирани ЕООД

  
09.05.2015

Домашните системи за обратна осмоза, както и използваните в тях мембрани не са същите както в промишлените системи, които деминерализират водата до степен чиста водна молекула. Промишлените мембрани за обратна осмоза са с по-малки пори и за да мине водната молекула през тях е необходимо да се приложи по-голямо налягане. Такова пречистване не може да бъде постигнато в домашни условия, не е и необходимо. Обратноосмотичната вода от промишлени системи се използва например във фармацевтична промишленост. При измерването с TDS на общата минерализация на водата преди и след мембрана в домашна система за обратна осмоза е видно, че общата минерализация след мебраната намалява с 90%. Молекулите на полезните минерали като магнезий, калций са с най-малък размер и това е причина част от тях да преминат през мембрана в домашна система за обратна осмоза. Тежките метали, пестицидите, флуор и другите вредни съставки са с по-голям размер, следователно шансът да преминат през мембраната е нищожен. Това е причината системите за обратна осмоза да пречистват 98-99% от вредните примеси. Ако обратноосмотичната вода е толкова вредна, защо се допуска да се продава такава вода в магазините като трапезна вода. Има директива на ЕС, защо тогава много от бутилираните води са обратноосмотични. Прочетете етикетите на бутилките с трапезна вода, на тях ясно е написано, че водата е пречистена със система за обратна осмоза. Такава вода, и то двойно осмотично пречистена се продава и от производители на бебешки и детски храни. Относно световните организации и техните становища, мисля, че сме наясно как защитават големи корпоративни интереси. Интересно защо WHO няма отношение към \\\\\\\"храната\\\\\\\" в лъскавите опаковки, към оцветени с бои и изкуствено подсладени напитки, които при това се рекламират за децата. Нима в тях има полезни минерали? Нека да спомена, че освен системи за обратна осмоза предлагаме и такива без мембрана за обратна осмоза. Всеки е свободен да реши каква вода ще пие.


John

  
09.05.2015

http://bg.wikipedia.org/wiki/Обратна_осмоза Ползването на обратно осмотична вода за питейни нужди се отрича от Световна здравна организация (WHO), Европейския научен комитет по токсикология и екотоксикология — http://www.ecetoc.org/ и от Директива на Съвета на ЕС номер 98/83/EC за питейните води от 1998 година. Изследвания доказват пряк отрицателен ефект върху чревната лигавица, метаболизма и минералната хомеостаза, както и върху други функции на тялото -– нисък или никакъв прием на калций, магнезий и други съществени елементи и микроелементи. Също така загуба на натрупани калций, магнезий и други основни елементи, приети с храната, чрез отнемане от клетките в организма, както и възможно повишаване на токсичните елементи в организма.[5] Това са само част от фактите, свързани с ползването на такъв тип вода за ежедневни питейни нужди.


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден