УВ бактерицидни лампи на полски производител TMA

19 Apr 2024

Фирмата TMA е производител на UV стерилизатори за вода, различни видове течности и въздух от 1998г. Тяхната оферта включва много модели с различна мощност. TMA стерилизаторите се произвеждат изцяло в Полша с материали и компоненти от  ЕС. От 2015 г. логото на TMA  е и върху вложените в стерилизатори, а производени от Philips (световен лидер на този тип флуоресцентни лампи) УВ излъчватели.

Висок стандарт на стерилизаторите с марката TMA

Тъй като няма опасност от предозиране с UV радиацията, правилото при обеззарязаване на вода или течности е да се използват стерилизатори с достатъчно голяма мощност. Ако мощността на излъчвателя не е достатъчна, може да се получи микробиологично замърсяване на инсталацията след УВ системата. От мощността на излъчвателя  зависи дозата радиация при определен дебит.

1. TMA стандарт за радиационна доза за питейни води е 400 J/m2. При канадският производител Viqua, стандартът за питейни води е 300 J/m2. 
2. TMA поднасят информацията за мощността на самият излъчвател и отделно на цялата система. Тези стойности могат да се различават значително в зависимост от сложността на системата за управление на бактерицидната лампа. Ефективността на стерилизацията се определя от мощността и качеството на самият УВ излъчвател.  Другите производители често подават информация за мощността на цялата система и е трудно да се стигне до данни за мощността на самият UV излъчвател. 

TMA разполага със собствени матрици и шприцформи за изработка на пластмасови елементи.  Електронните и алармените системи се запояват на място.  Електронните платки са тройно лакирани за перфектната защита от външни влияния. Корпусите на всичките устройства за UV дезинфекция на TMA са направени изцяло от ръчно полирана киселиноустойчива стомана.  В  допълнение, те се обработват с повишаващи тяхната устойчивост химически агенти, след което отново се полират. Качеството на повърхността надвишава Европейските и американските стандарти. Заваръчните шевове са изпълнени прецизно и се отличават с най-високо качество. Заварките не се шлайфат за да се замаскират неизправности. Специално внимание се обръща върху безопасността на стерилизаторите при тяхната употреба. Всеки стерилизатор преминава тест за херметичност.  Дизайнът и конструкцията на корпусите осигуряват ниска работна температура по повърхността на кварцови тръби (под 55°C), което ги предпазва от образуване на варовикови отлагания. Смяната на UV излъчвателя (резервната лампа) не изисква употреба на специални и сложни инструменти.  

Отличителните свойства на TMA  стерилизатори

Използваната от TMA  стомана е произведена в европейски стоманодобивни заводи и покрива всички изисквания за качество, което е потвърдено със сертификати. УВ излъчвателят определя ефикасността на стерилизация. Много производители влагат, произведени в малки заводи в Азия, излъчватели, които са с реално занижени параметри. Използването на такива излъчватели води до по-ниска от изчислената ефективност на стерилизация, при което има опасност от микробиологично замърсяване на инсталацията. TMA  използват само UV излъчватели от реномирани производители. Друг важен елемент е системата за управление. И тук TMA разчита на доказани производители като ABB, Schneider, Hager, Moeller Eaton или Wago.

Подбор на правилен модел УВ стерилизатор за вода. 

Изборът на подходящ модел УВ стерилизатор зависи от това за какво ще се използва водата и желаният дебит. 

ТАБЛИЦА ЗА ПОДБОР НА УВ СТЕРИЛИЗАТОР 

Всеки стерилизатор за вода се състои от:

  • корпус от неръждаема стомана (AISI 304L или AISI 316L);
  • поставен в корпуса и защитен с кварцова тръба UV  излъчвател; 
  • система за управление.

Автор: Анна Николова

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top