УВ бактерицидни лампи на полски производител TMA

19 Dec 2020

Фирмата TMA е производител на UV стерилизатори за вода, други течности и въздух от 1998г. Тяхната оферта включва много модели с различна мощност. TMA стерилизаторите се произвеждат в Полша с материали и компоненти от  ЕС. От 2015 г. логото на TMA  е и върху вложените в стерилизатори, а производени от Philips (световен лидер на този тип флуоресцентни лампи) УВ излъчватели.

Всеки стерилизатор за вода се състои от:

  • корпус от неръждаема стомана (AISI 304L или AISI 316L);
  • поставен в корпуса и защитен с кварцова тръба UV  излъчвател; 
  • система за управление.

Отличителните свойства на TMA  стерилизатори

Използваната от TMA  стомана покрива всички изисквания за качество, потвърдено със сертификати, е произведена в европейски стоманодобивни заводи. УВ излъчвателят определя ефикасността на стерилизация. Много производители влагат, произведени в малки заводи в Азия, излъчватели, които са с реално занижени параметри. Използването на такива излъчватели води до по-ниска от изчислената ефективност на стерилизация, при което има опасност от микробиологично замърсяване на инсталацията. TMA  използват само UV излъчватели от реномирани производители. Друг важен елемент е системата за управление. И тук TMA разчита на доказани производители като ABB, Schneider, Hager, Moeller Eaton или Wago.

TMA разполага със собствени матрици и шприцформи за изработка на пластмасови елементи.  Електронните и алармените системи се запояват на място. За най-добра защита от външни влияния електронните платки са тройно лакирани . Корпусите на всичките устройства за UV дезинфекция са направени изцяло от ръчно полирана киселиноустойчива стомана. Качеството на повърхността надвишава Европейски и американски стандарти. Корпусите  допълнително се обработват с повишаващи тяхната устойчивост химически агенти, след което отново се полират. Заваръчните шевове са изпълнени прецизно и се отличават с най-високо качество. Заварките не се шлайфат за да се замаскират неизправности. Специално внимание се обръща върху безопасността на стерилизаторите при тяхната употреба. Всеки стерилизатор преминава тест за херметичност.  Дизайнът и конструкцията на корпусите осигуряват ниска работна температура по повърхността на кварцови тръби (под 55°C), което ги предпазва от образуване на варовикови отлагания. Смяната на UV излъчвателя (резервната лампа) не изисква употреба на специални и сложни инструменти.  

Висок стандарт на стерилизаторите с марката TMA

Тъй като няма опасност от предозиране с UV радиацията, правилото при обеззарязаване на вода или течности е да се използват стерилизатори с достатъчно голяма мощност. Ако мощността на излъчвателя не е достатъчно голяма, може да се получи микробиологично замърсяване на инсталацията след УВ системата. От мощността на излъчвателя  зависи дозата радиация при определен дебит.

1. TMA стандарт за радиационна доза за питейни води е 400 J/m2. При канадският производител Viqua, стандартът за питейни води е 300 J/m2. 
2. TMA поднасят информацията за мощността на самият излъчвател и отделно на цялата система. Тези стойности могат да се различават значително в зависимост от сложността на системата за управление на бактерицидната лампа. Ефективността на стерилизацията се определя от мощността и качеството на самият УВ излъчвател.  Другите производители често подават информация за мощността на цялата система и е трудно да се стигне до данни за мощността на самият излъчвател. 

Автор: Анна Николова

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top