Стандартни размери на филтри за вода.

13 May 2020

СТАНДАРТНИ РАЗМЕРИ НА ФИЛТЪРНИ КОЛОНИ

Продаваните от фирма Павирани ЕООД филтри за вода са със стандартни размери. Това означава, че те са съвместими с филтри предлагани от други фирми и производители.

1. Филтърни колони с размер 5 инча са с височина ок. 19 см и диаметър ок. 11 см. Присъединителни размери 1/2", 3/4" и 1". Най-често се използват 1/2 и 3/4 цола.

Поради малкия си размер те се използват когато дебитът на водата е малък затова приложението им е ограничено. Могат да се монтират преди уреди като пералня, миялна.  Употребяват се за механично пречистване на вода с ниска степен на замърсяване.

2. Филтърни колони с размер 10 инча са с височина ок. 31 см и диаметър ок. 12 см. Присъединителни размери 1/4", 1/2", 3/4" и 1". Те са най-често изполвани и се предлагат с голямо разнообразие на модели. Могат да се монтират поединично или като системи включващи 2, 3 или повече броя филтърни колони.

Приложение на филтърните колони с размер 10 инча:

  • като филтри за водопровод - монтират се след водомера
  • преди бойлера
  • за предварителна филтрация в системи за обратна осмоза
  • в системи от филтри за пречистване на питейна вода

Асортиментът от филтри за тези колони е най-богат и включва механични, карбонови и специализирани картриджи.

3. Филтърни колони с размер 20 инча "SLIM" са с височина ок. 58 см и диаметър ок. 13.5 см.

Основно се продават с присъединителен размер 3/4 и 1 цол. Използват се на места с по-голям дебит. Намират приложение при пречистване на вода в домашни водопроводни инсталации. В индустрия се прилагат на места, където не е необходим голям дебит. В тях най-често се поставят механични или карбонови филтри. 

4. Филтърни колони Big Blue 10 инча са с височина ок. 34,5 см и диаметър ок. 17,5 см. Произвеждат се с присъединителни размери 1", 1 1/4" и 1 1/2". 

Най-често се използват с присъединяване 1 цол. Предлагат се и като филтърни системи обединяващи 2 или 3 колони с включени манометри на входа и изхода и специална метална рамка. Идеални са  за инсталиране на входа на водопровода в еднофамилни къщи. С поставени механични филтри и филтри от активен въглен перфектно защитават цялата водопроводна инсталация. Могат да се прилагат и в индустрия, където дебитът не е много голям.

5. Филтърни колони Big Blue 20 инча са с височина ок. 60 см и диаметър ок. 17,5 см. Произвеждат се с присъединителни размери 1", 1 1/4" и 1 1/2". 

Най-често се използват с присъединяване 1 цол. Предлагат се и като филтърни системи обединяващи 2 или 3 колони с включени манометри на входа и изхода и специална метална рамка. Големи и много ефективни. Могат да се прилагат както в къщи така и в индустрия.

СТАНДАРТНИ РАЗМЕРИ НА ФИЛТЪРНИ ПАТРОНИ - КАРТРИДЖИ

1. Филтърни патрони 5 инча (2 1/2" х 4 7/8"). Съвместими са с филтърните колони с размер 5 инча. 

Асортиментът включва механични филтри с различна точност на филтрация, карбонови филтри, омекотяващи филтри. Малкият им капацитет обуславя ограниченото им приложение. 

2. Филтърни патрони 10 инча (9 7/8" x 2 1/2"). Съвместими са с филтърните колони с размер 10 инча. Най-често използвани при пречистване на вода в дома с най-голям набор от различни видове. Използват се и като предварителни филтри в стандартни системи за обратна осмоза.

3. Филтърни патрони с размер 20 инча "SLIM" (20" х 2,5"). Съвместими са с филтърни колони 20 инча "SLIM".

4. Филтърни патрони с размер 10 инча Big Blue (9 7/8" x 4 1/2"). Съвместими с филтърни колони 10ВВ.

5. Филтърни патрони с размер 20 инча Big Blue (20" x 4 1/2"). Съвместими с филтърни колони 20ВВ.

6.  Филтърни патрони 30 инча "SLIM" (30" x 2 1/2").  За промишлено приложение.

7.  Филтърни патрони 40 инча "SLIM" (40" x 2 1/2"). За промишлено приложение.

СТАНДАРТНИ РАЗМЕРИ ЛИНЕЙНИ ФИЛТРИ ЗА ВОДА

1. Линейни филтри с размер 2" х 10". Те са с дължина ок. 25 см и диаметър ок. 5 см.

2. Линейни филтри с размер 2,5" х 12". Те са с дължина ок. 28 см и диаметър ок. 6,6 см.

Присъединяване към водопровода става посредством фитинги или директно към маркуч с вградени във филтъра бързи връзки. Използват се в системи за пречистване на вода за питейни цели, в системи за обратна осмоза, като филтри за хладилник или кафе машина, дейонизиращи фитри за премахване на остатъчни йони след системи за обратна осмоза. В зависимост от предназначение са с различен вид пълнеж: активен въглен, полипропилен за механично пречистване, омекотяваща смола, полифосфат и други видове пречистващи водата материали.

 

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top