система за омекотяване и пречистване на вода Supreme Multi

Каталожен номер: 3842

4.32 до 5 / 19 гласа
(5 Ревюта)
1835.00 лв.

Този продукт не е в наличност. Изберете друг артикул от нашия каталог.

Supreme Multi е мултифункционален уред за омекотяване на вода, който допълнително пречиства от водата желязо, манган, органични съединения и амоняк. Уредът се доставя по заявка. Срок на доставка 4-5 седмици.

СПЕЦИФИКАЦИЯ

Модерна многофункционалния система SUPREME MULTI е иновативен уред, който решава проблемите с петте най-често срещани замърсители на вода:

  • желязо; 
  • манган;
  • органични съединения; 
  • амоняк;
  • твърдост на водата;

Системата съдържа универсална смола ECOMIX® , която се състои от пет компонента. Отделните компоненти на смолата са отговорнин за отстраняване от водата на различни примеси.

Регенерация на смолата се осъществява с промиване със солев разтвор. Този процес се контролира от програматор и се извършва автоматично, както е при уредите за омекотяване на вода.

Системата SUPREME MULTI осигурява висок дебит на вода.

ПРЕДИМСТВАТА НА СИСТЕМАТА ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ И ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА SUPREME MULTI

  • висококачествена универсална смола ECOMIX®.
  • автоматичен програматор Erie, регенерация по обем
  • осветен LCD дисплей с меню на различни езици
  • окомплектован с байпас

МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА ЗА SUPREME MULTI

ВАЖНО! При програмиране на уреда трябва да се въведе компенсирана (сумарна) твърдост, която е резултат от: твърдост на водата, съдържание на желязо, манган и амониеви йони.

Всичките стойности на сумираните параметри да се приравнят в мг / л.

Сумарната твърдост, изразена в mg CaCO3 / литър, се изчислява съгласно формулата: 
Твърдост в мг CaCO3 / л + 80 х (Желязо в мг/ л + Манган в мг / л + Амониеви йони в мг NH4 /л)

ПРИМЕР:

- твърдост = 420 мг CaCO3 /л
- желязо = 0,9 мг / л
- манган = 0,45 мг /л
- амониеви йони = 0,7 мгNH4 /л
420 мг CaCO3 /л + 80 x (0,9 мг/л + 0,45 мг/л+ 0,7 мг/л) = 584 mg CaCO3 /л

Стойността в мг/литър да се превърне в твърдост на вода във френски градуси или немски градуси и да се въведе при първоначалното програмиране на уреда.

За преизчисляване на различни видове единици на твърдост на вода може да използвате:

КАЛКУЛАТОР ЗА ТВЪРДОСТ НА ВОДАТА

МАКСИМАЛНАТА СУМАРНА ТВЪРДОСТ НА ВОДА ЗА SUPREME MULTI Е 30 НЕМСКИ ГРАДУСА = 535 mg CaCO3/l

В ПРОГРАМАТОРА НА УРЕДА ДА СЕ ЗАДАДЕ КОМПЕНСИРАНА (СУМАРНА) ТВЪРДОСТ НА ВОДАТА ВЪВ ФРЕНСКИ  ИЛИ НЕМСКИ ГРАДУСИ.

СВОЙСТВАТА НА УНИВЕРСАЛНА СМОЛА ECOMIX® А

Универсалната смола ECOMIX® А е тествана в реални работни условия от 12 години. Технологията на производството на смолата ECOMIX® е добре утвърдена и патентована. Смолата ECOMIX® А е идеална  за отстраняване на твърдост, желязо, манган, амониеви йони и органични съединения, при пречистване на питейна вода.  ECOMIX® намалява нивото на органични замърсявания с  50%.  Смолата ECOMIX® А премахва четири основни форми на налично във водата желязо: +2 и +3 степен на окисление в разтворима форма, колоидна и органична форма. Ефективността на ECOMIX® А смола не зависи от рН на водата (смолата може да работи в диапазон от 5 до 10 pH), органични замърсявания, съединения на сяра или хлор.

Смолата ECOMIX® А е сертифицирана от TÜV SÜD. Този сертификат потвърждава безопасността на смолата при пречистване на питейна вода и на водата в хранително-вкусовата промишленост.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

►количество смола 24 литра;

►препоръчван максимален дебит 1.3 м3/час (зависи от твърдостта на водата) ;  

►мин. работно налягане 1.4 бара

►макс. работно налягане 8.3 бара

►мин. работна темп. +2°C

►макс. работна темп. +48°C    

►ел.захранване 230/50 V/Hz

►присъединяване към водопровода 3/4 цола външна резба;
►байпас 1 цол

►управление - електронно, автоматично по обем,  програматор  Erie 541N89;  

►размер на бутилката със смолата 10X35

►вид смола  -  универсална смола ECOMIX®

►вид регенерация - противопоточна UpFlow

►разход на сол за регенерация - 2,4 кг ;

►разход на вода за регенерация - 205 л (при налягане 3 бара);

►номинален йонообменен капацитет (м³x°f)   91,2

►номинален йонообменен капацитет (м ³x°d)   50,9

 

РАЗМЕРИ И ТЕГЛО                                                                     

►размери 34.5х108.4х57.3 (шир./вис/дълб. в см)

►дълбочина с байпас 65.8 см

►височина вход/изход 93.3 см

►височина вход/изход с байпас  93.9 см

►тегло 35,5 кг

►тегло с байпас 36 кг

►макс. обем на резервоара за сол 125 кг

Коментари 5

Laura Willson

Laura Willson
Елена Борисова

Здравейте, искам да монтирам система за пречистване на водата , направила съм изследване на водата преди една седмица,какво трябва да Ви предоставя ,за да определим най-подходящата за моята цел. Водата е от собствен водоизточник /сонда/.Същата ще се ползва за еднофамилна къща около 140 кв.м

06.07.2020
Laura Willson
Павирани ЕООД

Здравейте Г-н Тодоров, при зададена сумарна твърдост на вода 27 немски градуса, която нашите служители са изчислили по задаените от Вас параметри на водата, уредът трябва да прави регенерации през 1,867 м3 обработена вода. Тази стойност получих по формула зададена от производителя на смолата. Уредът автоматично изчислява тази стойност и както е видно те съвпадат. Относно разходите за солта, Supreme Multi е икономично. Цената на смолата при подмяната също не е висока. Най-скъпото на уреда е самото управление. Оптималното количество регенерации в месеца е 4-5 броя.

02.10.2019
Laura Willson
Георги Тодоров

Здравейте, закупих от вас уреда и вече го използваме. С учудване обаче установих , че цикъла на регенерация не е на всеки 4,5 кубика преминала през уреда вода (както е по фабрична настройка), а на 1,8 , тоест много често се влиза в режим на регенерация. Настроил съм уреда на 27 немски градуса - така ме консултираха колегите ви от магазина. Моето семейство ползваме 11-12 кубика на месец, и по първоначални сметки с помощта на Ваш колега трябваше в рамките на месец да има 2 до 3 регенерации, а те се оказаха 6. Това очевидно ще вдигне както разхода както на сол, така и ще съкрати живота на смолата в резервоара. Имате ли някаква таблица или разходни норми - зависимост между зададени немски градуси и брой регенерации на уреда. Това е важна информация, а при продажбата ми беше спестена. Благодаря! Поздрави,

20.09.2019
Laura Willson
Павирани ЕООД

Здравейте, системите с йонообменна смола работят на принципа на замяна на намиращите се във водата йони. Калциеви и магнезиеви йони присъстват във водата под формата на калциеви и магнезиеви карбонати и сулфати. Те образуват котлен камък и трудни за отстраняване варовикови отлагания. След подмяната на каций и магнезий с натрий се получават натриеви карбонати и сулфати, които са безвредни соли и лесно се отстраняват. Водата след тези уреди не е деминерализирана и е нормално при изсъхване на капки от нея да се получават такива бели петна. Както пишете, при тестване, след уреда водата е с почти нулева твърдост. Пожелавам Ви дълги години да се радвате на мека вода у дома. С уважение. Анна Николова.

19.03.2019
Laura Willson
Теменужка Станева

Здравейте, Закупихме от вас този уред, но по крановете и плочките остават бели петна, които приличат на сол. Нагласи ли сме уреда според твърдосттa и при тестване на водата, тя е с почти нулева твърдост. Дали машината работи нормално и трябва ли да остават някакви петна ? Благодаря ! Поздрави

19.03.2019

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top