система за обратна осмоза Supreme RO6 New Line

Каталожен номер: 3678

4.03 до 5 / 32 гласа
(6 Ревюта)
312.90 лв.

на 12 вноски по 30.14 лв.

Системата за обратна осмоза SUPREME RO6 New Line осигурява чиста трапезна вода за пиене, приготвяне на храна и напитки на ниска цена. 6 етапа на пречистване. Лесна смяна на филтри - постфилтри с бързи връзки.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ  - СТАНДАРТНА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА

Предимствата на SUPREME RO6 New Line 

 • нови, по-надеждни корпуси на предварителните филтри 
 • присъединяване на постфитри с бързи връзки
 • ключ за отвиване на корпуса на мембрана за обратна осмоза

Филтърните системи с мембрана за обратна осмоза използват най-добра технология за пречистване на вода за питейни нужди. От водата се отстраняват над 99% от вредните примеси: бактерии, вируси, тежки метали, флуор, радиоактивни елементи, пестициди, хлор. При 4 членно семейство инвестицията в системата се изплаща за около 6-7 месеца (ако семейството купува бутилирана вода). 

СЪС ЗАКУПУВАНЕТО НА СИСТЕМАТА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ВИЕ ПЕЧЕЛИТЕ:   

 • спирате да купувате вода от магазина;
 • постоянен достъп до доказано чиста и здравословна вода;
 • пестите пари – само 3-4 стотинки за литър съвършено чиста вода;
 • инвестицията се изплаща за около 6 месеца; 
 • препоръчва се при предразположение към образуване на камъни в бъбреците и жлъчката; 
 • евтина поддръжка - ок. 5 лв. на месец.
 • може да се свърже и с ледогенератора на хладилника;
 • пречистване на водата - без никакви химикали;
 • бърз и лесен монтаж;
 • спестява тонове пластмасови опаковки.
ПРЕЧИСТЕНА СЪС СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ВОДА Е ИДЕАЛНА ЗА:
 • пиене и готвене
 • приготвяне на топли напитки- кафе, чай. Чистата вода подчертава техния аромат;
 • приготвяне на каши и млека за бебета и деца;
 • препоръчва се при предразположение към образуване на камъни в бъбреците и жлъчката;
 • ледени кубчета без допълнителен мирис;
 • миене на хранителни продукти.

ОБРАТНА ОСМОЗА КАТО МЕТОД НА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА

Процесът обратна осмоза се основава на природните закони. Водната молекула в сравнение с пестициди, йони на тежките метали, микроорганизми и всички вредни и ненужни примеси е с много малък размер. Това позволява през микроскопично малките отвори на осмотичната мембрана да преминава чиста вода, а замърсяванията с част от водата да се изхвърлят в канализацията. Тук възниква въпросът: колко вода се изхвърля в канализацията? Съотношението пречистена към отпадна вода основно зависи от: налягането и температурата на водата. Колкото са по-ниски тези параметри, толкова по-малко вода се прецежда през мембраната и количеството отпадна вода се увеличава.

ЗАЩО ВОДАТА СЕ НАЛИВА ОТ ОТДЕЛНА КАНЕЛКА?

Много от нашите клиенти се притесняват от факта, че за наливане на пречистената със системата за обратна осмоза трапезна вода ще ползват отделна от чешмата в кухнята батерия. Този начин на ползване на водата за питейни цели е удобен, практичен и много по-хигиеничен от това една батерия да се ползва за измиване на мръсни съдове и за пиене. Отворът, който се прави за допълнителната батерия в кухненския плот или мивката е много малък и не предизвиква никакви неудобства. В практиката е установено, че допълнителната канелка по никакъв начин не пречи на другите дейности извършвани в кухненската мивка. Самата батерия е с малки размери, но достатъчни да се ползва за наливане на водата за пиене, готвене, измиване на продукти и друхи дейности свързани с храната.

КОЛКО ЧЕСТО СЕ НАЛАГА ПОДМЯНА НА ФИЛТРИ И КАКВА Е ЦЕНАТА ?

Филтрите са стандартни и лесни за подмяна. Сменят се през 6 месеца. 

I. Смяна на всеки 6 месеца: 

II. Смяна, след 12 месеца: към филтрите от първата смяна се добавят:

При смяната на филтрите минерализаторът може да бъде заменен с понижаващ ORP, активиращ водата и алкализиращ филтър AIFIR 100. Осмотичната мембрана се сменя през 2-3 години. 

Комплектът включва всички необходими елементи за монтажа на системата. Всичките части на системата могат да бъдат подменени с нови.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА СМЯНА НА ФИЛТРИ В СИСТЕМИТЕ ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА

КОЙ МОЖЕ ДА МОНТИРА СИСТЕМА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПИТЕЙНА ВОДА С МЕМБРАНА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА?

Системи за обратна осмоза най-често се монтират под кухненската мивка или на друго удобно за потребителя място. Чиста и годна за пиене трапезна вода се налива от отделна от кухненската батерия канелка, която се поставя над кухненския плот. 

Монтажът на системата може да бъде извършен самостоятелно или от добър водопроводчик.

В гр. Пловдив тази услуга  се предлага от специалисти на фирма Павирани.

При възникнали въпроси относно монтажа може да се обадите за съвет на телефон за безплатни консултации в горното поле на сайта.

 От  тук може да изтеглите подробна  ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ  - СТАНДАРТНА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА

Системата е подготвена за монтаж, който не е сложен. 

ПРИ 6 СТЕПЕННАТА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ВОДАТА СЕ ПРЕЧИСТВА НА МНОГО НИВА:

Шест нива на пречистване -  пречистената със системата водопроводна вода е вкусна,  годна за пиене трапезна вода. 

I. Етап – подготвителен механичен филтър от полипропиленова пяна 20 микрона 

Отстранява неразтворени във водата твърди частици с размер над 20 микрона. Удължава живота на следващите филтърни патрони и по-специално на този от активен въглен.

II. Етап – карбонов филтър от пресован активен въглен 
Отстранява хлор и неговите съединения, както и част от органичните замърсявания. Необходим за предпазване на осмотичната мембрана от вредното действие на хлора и неговите производни. Пресованиятактивен въглен отделя по-малко прахови частици от гранулитраната му форма.

III. Етап – механичен филтър от полипропиленова пяна 1 микрон
Отстранява по-малки наразтворени във водата вещества като тиня, ръжда и др. Предпазва осмотичната мембрана от прашинки от активен въглен евентуално отделени в предишния етап.

IV. Етап – осмотична мембрана (Vontron 75 GPD).
Съществен етап от филтрирането. Основава се на принципа на обратната осмоза - най-прецизният метод за пречистване на водата. Осмотичната мембрана е с големина на порите от 0.001 микрона, малко по-големи от водната молекула. Затова през мембраната на практика преминава само вода. Технологичният прогрес позволява производство на мембрани отделяши механични и органични замърсявания, тежки метали, радиоактивни елементи. След преминаване през мембраната водата е чиста, без химически съединения, тежки метали и други вещества попаднали в нея като страничен продукт на цивилизацията. Мембраната ефективно отстранява химически вещества попаднали във водата от обработка на селскостопански площи с торове и препарати за растителна защита.  Понеже филтрирането в тази фаза става много бавно, затова обработената на този етап вода се събира в буферен съд. Премахва 96-99% от всичките разтворени във водата субстанции както и всичките бактерии и вируси. Съотношението пречистена към отпадна вода основно зависи от: налягането на водата и температурата на водата.

Повече информация в темата: КАК РАБОТИ ОСМОТИЧНАТА МЕМБРАНА?

V.Етап - линеен филтър от най-висококачествен активен въглен от кокосови черупки. Отстранява летливи субстанции, придавайки на водата вкус на изворна вода. Избистря водата премахвайки остатъчни ароматни частици (AICRO).

VI. Етап – минерализатор от натурални доломитни скали .Обогатява пречистената вода с необходими за функциониране на човешкия организъм минерали, като калий, натрий, магнезий, калций. Придава на водата качества на слабоминерализирана трапезна вода.

МОЖЕ ЛИ СИСТЕМАТА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА СОНДАЖНА ВОДА ЗА ПИТЕЙНИ НУЖДИ?

Преди да бъде използвана за битови нужди сондажната вода трябва да се изследва за наличие на опасни микроорганизми и вредни замърсявания. Ако е установено наличие на болестотврорни бактерии най-добрият начин да бъдат елиминирани е UV дезинфекция. 

Ако изследванията не показват микробиологично замърсяване да се следи за поява в близост до сондажа на нови отходни ями, които могат да бъдат източник на зарази. 

При неустановено или отстранено микробиологично замърсяване системата за обратна осмоза може да се ползва за пречистване на питейна вода. Ако имате нужда от допълнителна консултация свържете се с нас на посочения телефон за консултации или на имейл адрес: [email protected]

СИСТЕМАТА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА СЪДЪРЖА:

 • две филтърни тела с механични филтърни патрони от полипропиленови влакна;
 • филтърно тяло с филтърен патрон от активен въглен;
 • карбонов филтър с активен въглен от кокосови черупки;
 • мембрана за обратна осмоза (Vontron 75 GPD);
 • минерализатор;
 • буферен съд от полипропилен 12 литра (вместимост на пречистена вода 7 л);
 • присъедителни маркучи от полиетилен;
 • батерия за пречистена вода;
 • присъединителни фитинги.

Комплектът включва всички необходими елементи за монтажа на системата.

Разполагаме с голям набор от резервни части за всичките нашите филтриращи системи. Всичките елементи на уредите за пречистване на вода могат да бъдат сменени с нови. 

Филтриращата система е произведена в Полша. Монтажът е лесен, може да бъде извършен самостоятелно или от квалифициран водопроводчик.

С ЦЕЛ ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА МИКРОБИОЛОГИЧНО ЗАМЪРСЯВАНЕ, РАЗОПАКОВАНИТЕ ФИЛТРИ И МЕМБРАНАТА ДА СЕ ПИПАТ С ДОБРЕ ИЗМИТИ РЪЦЕ. ПРЕПОРЪЧВАМЕ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕДНОКРАТНИ РЪКАВИЦИ.

БИТОВИ СИСТЕМИ ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА - НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ  тук ще намерите отговори на вълнуващите Ви въпроси свързани с домашните системи за обратна осмоза.

КАК ДА ИЗБЕРА НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ЗА МЕНЕ ФИЛТЪРНА СИСТЕМА ЗА ПИТЕЙНА ВОДА?  Тази статия ще Ви помогне да се ориентирате в богатия асортимент от системи за пречистване на водата за пиене.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ВОДА ПРЕЧИСТЕНА СЪС СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

 • размери на системата:  450 мм x 140 мм x 390 мм (вис. х дълб. х шир.),
 • размери на резервоара: 345 мм x 235 мм (вис. х диаметър),
 • присъединяване: 3/8"
 • работно налягане: 3,0 - 6,0 бара
 • работна температура: 4°C - 30°C
 • производителност: 75 GPD (280 л/24ч)

Коментари 6

Laura Willson

Laura Willson
Росен Колев

Добър ден, Закупих от вас система за обратна осмоза RO6 New Line. При първоначалната инсталация резервоара не се пълни и водата изтича направо в канала без спиране, а от канелата само капи. Съотношението за чиста вода е 1/5. Принуден съм да спра захранващият кран за да нямам излишни течове. Номер на поръчката #18146. С уважение

05.11.2022
Laura Willson
Павирани ЕООД

Стандартният отвор е 35 мм и в него може да се монтира канелка.

21.06.2022
Laura Willson
Владислав

Здравейте, канелката дали ще влезе в стандартен отвор във плота

21.06.2022
Laura Willson
Goce Filipov

Hi, I would like to ask what type of housing for the membrane is used in Supreme RO6? BR// Goce

18.12.2020
Laura Willson
Павирани ЕООД

Да, тази система можете да свържете с трипътна смесителна батерия. В този случай ще можете да ползвате само един вид вода. Най-добре това да бъде водата след минерализатора. Включената в комплекта канелка е с 2 врътки, при което може да се налива минерализирана вода или вода, която не е преминала през минерализатор.

17.07.2020
Laura Willson
Неделчо Неделчев

Здравейте, мога ли да използвам тази система не с оригиналната канелка с два крана, а с трипътна смесителна батерия, като тези, които предлагате Вие?

17.07.2020

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top