омекотител за твърда вода SLIM MIDI 20 BNT

Каталожен номер: 3816

4.64 до 5 / 50 гласа
(26 Ревюта)
1095.00 лв.

на 12 вноски по 105.49 лв.

Oмекотител за твърда вода SLIM MIDI 20 BNT е предназначен за апартаменти или къщи обитавани от 3 - 4 живущи. Монтиран на входа на водопроводна инсталация осигурява мека вода в целия дом. Автоматично управление, изключително лесни настройки.

 

 

ПРИЛОЖЕНИЕTO И НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ НА OМЕКОТИТЕЛЯ ЗА ТВЪРДА ВОДА SLIM MIDI 20 BNT

Предназначен за премахване на твърдостта на водата омекотителят SLIM MIDI 20 BNT, с 20 литра йонообменна смола и атоматичен програматор BNT 7650, е подходящ за обекти със средно потребление на вода. Такива са жилища обитавани от 3 до 4 човека с една баня. Производителността на омекотители за вода с 20 литра смола е 0.75 м3/час.  Тесният корпус (шир. 22.5 см) на омекотителите SLIM MIDI позволява монтаж на малка площ.

Омекотителите на вода гарантират измерими икономически и здравословни ефекти. Омекотяването на водата се осъществява чрез отстраняване на компонентите, причиняващи твърдост на водата. Това основно са калций и магнезий. При омекотяване на водата калциеви и магнезиеви йони  (отговорни за твърдостта на водата) се заместват с натриеви йони. Това се извършва когато водата преминава през йонообменна смола. Когато ресурсът на йонообменната смола се изчерпи, тя се регенерира с разтвор на сол.

ПРЕДИМСТВАТА НА ПРОГРАМАТОРА BNT 7650

Управляващата глава (контролер, програматор) BNT 7650 контролира работата на омекотителя. Клапанът BNT 7650 е по-нова версия на BNT 1650 и е разработен специално за нуждите на домашни омекотители за вода. Отличава със солидна, опростена и здрава конструкция. Това гарантира дългосрочна и безпроблемна работа на целия уред за омекотяване на водата SLIM MIDI 20 BNT. Качеството на изработка, функционалност и добър външен вид са отличителните черти на програматора BNT 7650. При производството на контролери BNT 7650 се прилагат най-добрите практики на американската компанията Fleck. Препоръчваме омекотители  с управляващата глава BNT 7650 като много изгодна алтернатива на омекотители с клапани на реномирани производители. Другото важно предимство на BNT управляващите глави е, че не спират подаване на вода по време на регенерация.

Управляващата глава BNT 7650  е оборудвана с байпас, позволяващ бързо демонтиране на омекотителя от водната система и смесване на омекотената с необработената вода. Със смесването на омекотена с неомекотена вода може да се регулира степента на твърдост на водата в желаните от потребителя граници. Байпасът е с блокаж на присъединителните връзки. Светещият LCD дисплей показва текущото време и количеството вода оставащо до следващата регенерация.

ИНСТРУКЦИЯ НА ПРОГРАМАТОРА BNT 165

НАСТРОЙКИ НА ОМЕКОТИТЕЛЯ ЗА ТВЪРДА ВОДА SLIM MIDI 20 BNT

Омекотителят SLIM MIDI 20 BNT е фабрично настроен за омекотяване на вода с твърдост 18 немски градуса. В този случай регенерациите ще се провеждат след омекотяване на 3,1 м3 вода, като уредът ще изчаква до 2 часа през нощта. Ако Вашата вода е с друга твърдост или 2 часа през нощта не е подходящо за Вас време за провеждане на регенерация на йоообменна смола омекотителят може да бъде настроен за други подходящи параметри. 

КЪДЕ СЕ ИНСТАЛИРА СИСТЕМА ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ НА ТВЪРДА ВОДА?

Уредите за омекотяване на варовита вода се монтират в началото на водопроводната инсталация, след водомера. Преди омекотителя задължително се монтира механичен филтър за твърди частици за предпазване на автоматичния програматор. Необходим е достъп до канализация и ел. захранване. 

Монтажът не е труден, може да се извърши от квалифициран водопроводчик, който спазва инструкциите за монтаж. 

СИСТЕМИ ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДА -  МОНТАЖ И СВЪРЗВАНЕ С ВиК

Добре е да се изгради байпас, който да се използва при аварии. Ако водата ще се използва за поливане да не се забравя да се направи отклонение преди омекотителя.

ВАЖНИ ЗАБЕЛЕЖКИ ПРИ МОНТАЖА НА ОМЕКОТИТЕЛИТЕ С BNT ПРОГРАМАТОР:

Накрайникът на отбелязаният със стрелка кабел да се вкара в гнездото на байпаса, както е показано на долната снимка.

КАКВА Е ЦЕНАТА НА КОНСУМАТИВИТЕ И КАК СЕ ПОДДЪРЖА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА  ВОДА?

Поддръжката на уреда е лесна и се състои в допълване на таблетирана сол в резервоара и подмяна на предварителния механичен филтър за вода. Един чувал сол от 25 кг е достатъчен за 2 до 3 месеца за едно четиричленно семейство. Парите за таблетирана сол се спестяват от икономия на перилни и почистващи препарати. При пране с мека вода е препоръчително перилните препарати да се използват много пестеливо. Почистването на плочките, мивките, душовете, тоалетните чинии е безпроблемно когато няма варвикиви отлагания. Не се налага използване на скъпи, агресивни и вредни за здравето препарати. Цената на  омекотител за вода е несравнимо ниска спрямо ползите, които носи - чиста и мека вода.

Битовите омекотители за вода не са подходящи за промишлена употреба. Препоръчителното месечно потребление на вода при омекотителя Slim Midi 20 BNT е от 14 до 17 м3. Това не означава, че уредът не бива да омекотява повече вода за 1 месец.  В случай на по-голямо потребление, регенерациите на смолата ще бъдат извършвани през по-кратък интервал от време, което ще съкрати живота на йонообменната смола. При правилна употреба на битови уреди за омекотяване на  вода в средностатистическо домакинство животът на смолата е от 12-15 до 18 години.

Ако месечното потребление на водата е по-голямо от 17 м3 или твърдостта на водата надвишава 17 немски градуса е препоръчително да се монтира система за омекотяване на вода с повече йонообменна смола - 25 или 30 литра. 

АКО НЕ СТЕ СИГУРНИ КОЙ МОДЕЛ ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА ВОДА Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС ОБАДЕТЕ СЕ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ НА ТЕЛЕФОНА ПОСОЧЕН НАЙ-ОТГОРЕ НА САЙТА. ЗАПИТВАНЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ И ПО ИМЕЙЛА ИЛИ ЧРЕЗ ФОРМУЛЯРА ЗА ВРЪЗКА С НАС В КОНТАКТИТЕ.

Ползите от мека вода у дома са многобройни. Повече по темата може да прочетете в темата:

ИЗГОДНО ЛИ Е ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДА В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ?

Как става процесът на омекотяване на водата е описано в темата:

КОТЛЕН КАМЪК И ОМЕКОТЯВАНЕ НА ТВЪРДА ВОДА С ЙОНООБМЕННА СМОЛА.

Как да намерим място за монтаж на уреда за мека вода в малък апартамент четете в темата:

ОМЕКОТИТЕЛИ ЗА ВОДА В МАЛЪК АПАРТАМЕНТ

Ползотворното влияние на мека вода върху човешкия организъм са описани в темата:

КАКВА Е МОЯТА ИЗГОДА ОТ ЗАКУПУВАНЕ НА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ВОДА?

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ОМЕКОТИТЕЛНА ИНСТАЛАЦИЯ ЗА ВОДА?

ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДА - НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

ПОЧУВСТВАЙ  УДОВОЛСТВИЕТО ОТ МЕКАТА ВОДА. 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:    

  • програматор -  BNT 7650
  • количество смола - 20 литра
  • вид смола- високопроизводителна смола PURSANIT CER-E 100
  • компактен корпус
  • размери  (см) -  22,5 x 44 x 110 шир./дълб./вис  
  • минимална дълбочина за монтаж (с байпас и присъединяване към водопровода) 63 см;
  • присъединяване 1” външна резба
  • обем на резервоара за сол - 50 кг
  • размер на резервоара за смолата (см)   8 x 35 инча;
  • захранване - 220-240V/50-60Hz
  • фабрично монтиран байпас.
  • консумация на енергия по време на регенерация 9 W;
  • вид  регенерация  - Down flow
  • присъединяване 1” външна резба BSP
  • разстоянието от основата до центъра на тръбите за вход и изход на водата 93 см
  • разстоянието между центъра на тръбите за вход и изход на водата 5,5 см
  • разстояние от основата до изхода за обратна вода (използвана вода по време на регенерация) 87 см
  • работна температура от  + 2 до +45 ⁰C
  • работно налягане  от 1,8 до 6 бара
  • среден разход на сол за 1 регенерация - 3,5 кг
  • времетраене на 1 регенерация  - 2 часа
  • фабрично монтиран байпас
  • производителност  0,75 м3/час (зависи от твърдостта на водата)
  • максимален дебит - 1,2 м3/час;
  • спад на налягане 0.2 бара
  • тегло 18,5 кг

Максимално потребление на вода между регенерациите при различна твърдост на входящата вода:

  • при 15 ⁰dH  - 3,73 m3
  • при 20 ⁰dH – 2,8 m3
  • при 25 ⁰dH – 2,24 m3

Характеристики на управляваща глава BNT 7650:

  • надеждност и безаварийност;
  • автоматична регенерация;
  • не спира подаване на вода по време на регенерация;
  • отложена или незабавна регенерация;
  • лесно обслужване;
  • байпас с възможност за смесване на водата в комплекта. 

 

 

 

 

Коментари 10

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

здравейте Г-жо Христова, Подходяща за Вас е омекотителна система с 20 или 25 литра йонообменна смола. Такива са всичките омекотителни системи с числото 20 или 25 в наименованието. омекотител за твърда вода CRYSTAL MIDI 20 Logix е с много здрав програматор омекотител за твърда вода SLIM MIDI 20 BNT и система за омекотяване на вода HERA-L 20 са много компактни и могат да се монтират на ограничено пространство омекотител за твърда вода Saturn XL 25 л е с повече полезни функции, като ваканционен режим и др. Имайте предвид, че преди омекотителна система задължително трябва да се монтира механичен филтър за вода. Омекотителна система може да се монтира в мокро помещение, но трябва да се защити от директно обливане с вода. Не е задължително да се монтира непосредствено след водомера, но е добре да омекотява цялата използвана у дома вода.

23.01.2024
Laura Willson
Десислава Христова

Здравейте. Коя система препоръчвате за твърдост на водата 19+ градуса, става въпрос за град Силистра. Една баня с тоалетна и отделна тоалетна с до 3ма възрастни и до около 10 кубика вода месечно. Може ли системата да се инсталира примерно в мокрото помещение? Водомера е в тоалетната но е на гърба почти на мокрото.Благодаря

22.01.2024
Laura Willson
Павирани ЕООД

В спецификацията на продукта е дадена следната информация: консумация на енергия по време на регенерация 9 W. През другото време омекотителят не консумира ел.енергия.

01.11.2023
Laura Willson
Павирани ЕООД

В спецификацията на продукта е дадена следната информация: консумация на енергия по време на регенерация 9 W. През другото време омекотителят не консумира ел.енергия.

01.11.2023
Laura Willson
Ивайло Калайджиев

Колко киловата консумира на час? Благодаря.

31.10.2023
Laura Willson
Красимир Кирилов

Предложете ми омекотител за вода за потребление най много 13-14 кубика на месец.с.Кърпачево общ.Летница обл.Ловеч.Водата е много варовита но незнам колко е твърда.

07.09.2023
Laura Willson
Огнян Костуков

Здравейте, колебая се между два модела кой ще ми свърши работа в моя случай. Твърдостта на водата е 17 Потребление на водата от 7-9м3 Омекотител за твърда вода SLIM MIDI 20 BNT или Slim mini 10 BNT Мисля че slim mini 10 много често ще прави регенерации. Колко пъти е препоръчително да се прави регенерация на месец? Благодаря!

02.01.2023
Laura Willson
Павирани ЕООД

1. Когато има спиране на ел.захранване по време на регенерация, при възстановяването му регенерацията продължава от там където е спряла. 2. Когато няма ток, водата под въздействие на налягане във водопровода продължава да преминава през смолата и продължава да се омекотява. 3. Контролерът е с батерия и помни настройките. При по-продължително спиране на тока може да се наложи настройване на текущо време.

09.06.2022
Laura Willson
Ивайло Христов

При евентуално спиране на ел.захранването по време на регенерация на смолата, какво се случва и какво трябва и не трябва да се прави при възтановяване на захранването. А в случай че машината НЕ Е в процес на регенерация и спре захранването, продължава ли да омекотява водата без ел.захранване и нулира ли се след това брояча на дебита на водата до следващата регенерация?

19.05.2022
Laura Willson
Ангел Павлов

Не вярвах, че окетотителната ще докара водата до (0)немски градуси от (25),но с удоволствие вече мога да го потвърдя!!! Според мен спрямо цена-качество, тази омекотителна няма аналог!!!!! Поздравления

08.12.2021

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top