омекотител за твърда вода SLIM MIDI 20 BNT

4.78 до 5 / 27 гласа
(10 Мнения)


960.00 лв.

Oмекотител за твърда вода SLIM MIDI 20 BNT е предназначен за апартаменти или къщи обитавани от 3 - 4 живущи. Монтиран на входа на водопроводна инсталация осигурява мека вода в целия дом. Автоматичният програматор BNT 1650 (Fleck) управлява процеса на регенерацията на йонообменна смола. Изключително лесни настройки.

 

 

ПРИЛОЖЕНИЕTO И НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ НА OМЕКОТИТЕЛЯ ЗА ТВЪРДА ВОДА SLIM MIDI 20 BNT

Омекотителят за твърда вода SLIM MIDI 20 BNT е предназначен за премахване на твърдостта на водата в къщи, ресторанти, автомивки, локални парни инсталации и навсякъде където има нужа от мека вода. Омекотител за вода с 20 литра йонообменна смола и атоматичен програматор BNT 1650 е подходящ за обекти със средно потребление на вода. Такива са жилища обитавани от 3 до 4 човека с една или две бани. Производителността на омекотители за вода с 20 литра смола е 0.75 м3/час.  Тесният корпус (шир. 22.5 см) на омекотителите SLIM MIDI позволява монтаж на малка площ.

Омекотителите на вода гарантират измерими икономически и здравословни ефекти. Омекотяването на водата се осъществява чрез отстраняване на компонентите, причиняващи твърдост на водата. Това основно са калций и магнезий. При омекотяване на водата калциеви и магнезиеви йони  (отговорни за твърдостта на водата) се заместват с натриеви йони. Това се извършва когато водата преминава през йонообменна смола. Когато ресурсът на йонообменната смола се изчерпи, тя се регенерира с разтвор на сол.

 

 

ПРЕДИМСТВАТА НА ПРОГРАМАТОРА BNT 1650

Управляващата глава (контролер, програматор) BNT 1650 контролира работата на омекотителя. Програматорът BNT 1650 е разработен специално за нуждите на домашни уреди за обработка на вода. Отличава със солидна, опростена и здрава конструкция. Това гарантира дългосрочна и безпроблемна работа на целия уред за омекотяване на водата SLIM MIDI 20 BNT. Качеството на изработка, функционалност и добър външен вид са отличителните черти на програматора BNT 1650. При производството на контролери BNT 1650 се прилагат най-добрите практики на американската компанията Fleck. Препоръчваме омекотители  с управляващата глава BNT 1650 като много добра алтернатива на RX глави и другите програматори на реномирани производители.

Управляващата глава BNT 1650  е оборудвана с байпас, позволяващ бързо демонтиране на омекотителя от водната система и смесване на омекотената с необработената вода. Със смесването на омекотена с неомекотена вода може да се регулира степента на твърдост на водата в желаните от потребителя граници. Байпасът е с блокаж на присъединителните връзки. Светещият LCD дисплей показва текущото време и количеството вода оставащо до следващата регенерация.

ИНСТРУКЦИЯ НА ПРОГРАМАТОРА BNT 165

 

НАСТРОЙКИ НА ОМЕКОТИТЕЛЯ ЗА ТВЪРДА ВОДА SLIM MIDI 20 BNT

Омекотителят SLIM MIDI 20 BNT е настроен за омекотяване на вода с твърдост 18 немски градуса. В този случай регенерациите ще се провеждат след омекотяване на 3,1 м3 вода, като уредът ще изчаква до 2 часа през нощта. Ако Вашата вода е с друга твърдост или 2 часа през нощта не е подходящо за Вас време за провеждане на регенерация на йоообменна смола омекотителят може да бъде настроен за други подходящи параметри. Тези настройки могат да бъдат извършени от нашите специалисти преди изпращане на уреда.

 

КЪДЕ СЕ ИНСТАЛИРА СИСТЕМА ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ НА ТВЪРДА ВОДА?

Уредите за омекотяване на вода с йонообменна смола се поставят в началото на водопроводната инсталация, след водомера. Преди омекотителя задължително се монтира механичен филтър за твърди частици за предпазване на автоматичния програматор. Необходим е достъп до канализация и ел. захранване. 

Монтажът не е труден, може да се извърши от квалифициран водопроводчик, който спазва инструкциите за монтаж. 

СИСТЕМИ ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДА -  МОНТАЖ И СВЪРЗВАНЕ С ВиК

Добре е да се изгради байпас, който да се използва при аварии. Ако водата ще се използва за поливане да не се забравя да се направи отклонение преди омекотителя.

 

ВАЖНИ ЗАБЕЛЕЖКИ ПРИ МОНТАЖА НА ОМЕКОТИТЕЛИТЕ С BNT ПРОГРАМАТОР:

Накрайникът на отбелязаният със стрелка кабел да се вкара в гнездото на байпаса, както е показано на долната снимка.

 

КАКВА Е ЦЕНАТА НА КОНСУМАТИВИТЕ И КАК СЕ ПОДДЪРЖА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА  ВОДА?

 

Поддръжката на уреда е лесна и се състои в допълване на таблетирана сол в резервоара и подмяна на предварителния механичен филтър за вода. Един чувал  таблетирана сол - 25 кг е на цена 24.90 лева. Това количество е достатъчно за 2 до 3 месеца за едно четиричленно семейство. Парите за таблетирана сол се спестяват от икономия на перилни и почистващи препарати. При пране с мека вода е препоръчително перилните препарати да се използват много пестеливо. Почистването на плочките, мивките, душовете, тоалетните чинии е безпроблемно когато няма варвикиви отлагания. Не се налага използване на скъпи, агресивни и вредни за здравето препарати. Цената на  омекотител за вода е несравнимо ниска спрямо ползите, които носи - чиста и мека вода.

 

Битовите омекотители за вода не са подходящи за промишлена употреба. Препоръчителното месечно потребление на вода при омекотителя Slim Midi 20 BNT е от 15 до 25 м3.Това не означава, че уредът не може да омекоти повече вода за 1 месец.  В случай на по-голямо потребление, регенерациите на смолата ще бъдат извършвани през по-кратък интервал от време, което ще съкрати живота на йонообменната смола. При правилна употреба на битови уреди за омекотяване на  вода в средностатистическо домакинство животът на смолата е от 12-15 до 20 години.

 

АКО НЕ СТЕ СИГУРНИ КОЙ МОДЕЛ ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА ВОДА Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС ОБАДЕТЕ СЕ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ НА ТЕЛЕФОНА ПОСОЧЕН НАЙ-ОТГОРЕ НА САЙТА. ЗАПИТВАНЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ И ПО ИМЕЙЛА ИЛИ ЧРЕЗ ФОРМУЛЯРА ЗА ВРЪЗКА С НАС В КОНТАКТИТЕ.

 

Ползите от мека вода у дома са многобройни. Повече по темата може да прочетете в темата:

ИЗГОДНО ЛИ Е ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДА В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ?

Как става процесът на омекотяване на водата е описано в темата:

КОТЛЕН КАМЪК И ОМЕКОТЯВАНЕ НА ТВЪРДА ВОДА С ЙОНООБМЕННА СМОЛА.

Как да намерим място за монтаж на уреда за мека вода в малък апартамент четете в темата:

ОМЕКОТИТЕЛИ ЗА ВОДА В МАЛЪК АПАРТАМЕНТ

Ползотворното влияние на мека вода върху човешкия организъм са описани в темата:

КАКВА Е МОЯТА ИЗГОДА ОТ ЗАКУПУВАНЕ НА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ВОДА?

 

ПОЧУВСТВАЙ  УДОВОЛСТВИЕТО ОТ МЕКАТА ВОДА. 

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:    

►програматор -  BNT 1650

►количество смола - 20 литра

►компактен корпус

►размери  (см) -  22,5 x 44 x 110 шир./дълб./вис  

►минимална дълбочина за монтаж (с байпас и присъединяване към водопровода) 63 см;

►присъединяване 1” външна резба

►обем на резервоара за сол - 50 кг

►размер на резервоара за смолата (см)   8 x 35 инча;

►захранване - 220-240V/50-60Hz

►фабрично монтиран байпас.

►консумация на енергия по време на регенерация 9 W;

►вид  регенерация  - Down flow

►присъединяване 1” външна резба BSP

►разстоянието от основата до центъра на тръбите за вход и изход на водата 93 см

►разстоянието между центъра на тръбите за вход и изход на водата 5,5 см

►разстояние от основата до изхода за обратна вода (използвана вода по време на регенерация) 87 см

►работна температура от  + 2 до +45 ⁰C

►работно налягане  от 1,8 до 6 бара

►среден разход на сол за 1 регенерация - 3,5 кг

►времетраене на 1 регенерация  - 2 часа

►фабрично монтиран байпас

►производителност  0,75 м3/час (зависи от твърдостта на водата)

►максимален дебит - 1,2 м3/час;

►спад на налягане 0.2 бара

Максимално потребление на вода между регенерациите при различна твърдост на входящата вода:

►при 15 ⁰dH  - 3,73 m3

►при 20 ⁰dH – 2,8 m3

►при 30 ⁰dH – 1,86 m3

Характеристики на управляваща глава BNT 1650:

►надеждност и безаварийност;

►автоматична регенерация;

►отложена или незабавна регенерация;

►лесно обслужване;

►байпас с възможност за смесване на водата в комплекта. 

 

 

 

 

Павирани ЕООД

  
02.11.2017

Само веднъж се налива вода в резервоара. По време на експлоатация уредът сам допълва нужното количество вода за разтваряне на солта.


Михаил

  
31.10.2017

Първоначално върху солта се изливат20л вода за 30л.смолаПо време на експлоатацията на BNT 165 как се следи нивото на тази вода.Ръчно ли се налива пак или омекотителя сам си я възстановява.


Павирани ЕООД

  
24.10.2017

Водата се определя като много твърда, когато измерената твърдост е 20 немски градуса. За определяне на твърдостта на водата се използват различни скали. Най-чести са немски, френски градуси, ppm, мг CaCO3/литър и др. Най-лесно това става с капки. Предлагаме такива, които измерват твърдост на водата в немски градуси. Може да ги намерите в категория резервни части и аксесоари, подкатегория тестери за вода, датчици.


rama

  
22.10.2017

kakvo e tvirdost 20 nemski gradusa


Павирани ЕООД

  
01.07.2017

Разликата между уред за омекотяване на вода SLIM MIDI 20 BNT и SLIM MIDI 20 RX е в програматора. И двата програматора са автоматични, но BNT в сравнение с RX е по-опростен, което обуславя по-лесно обслужване за потребителя. При RX по време на регенерация не се подава вода в инсталация. При BNT в инсталацията се подава твърда, неомекотена вода. И с двата вида не сме имали проблеми.


Петър Колчаков

  
28.06.2017

Здравейте, каква е разликата между този модел и \"SLIM MIDI 20 RX\"?


Павирани ЕООД

  
26.06.2017

Механичен филтърен патрон, който се сменя струва 3,30 лв.


Ani

  
24.06.2017

Колко струва подмяната на филтъра?


Павирани ЕООД

  
26.03.2017

Здравейте, Моля не посочвайте Вашите данни в коментарите. Тук те са публични. За Ваша защита данните като телефонни номера, трите имена и др.изтривам и редактирам. Когато ги посочвате при заявката от сайта те не са публични и служат само за да можем да обработим и да изпратим Вашата заявка.


Цветко Х. Х.

  
27.02.2017

До офис на Еконт - Перник пазара до поискване ХХХХХХХ


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден