омекотител за твърда вода Logix New Line 30

Каталожен номер: 3638

4.51 до 5 / 90 гласа
(12 Ревюта)
1675.00 лв.

на 12 вноски по 161.36 лв.

Напълно автоматичен омекотител за вода Logix New Line 30 поредназначен за  големи апартаменти и къщи с 5-8 обитатели. Изцяло решава проблеми с варовита вода. Автоматична регенерация на смолата в зависимост от потреблението по предварително зададени параметри на водата. Монтира се на входа на водопровода, след водомера.

НАСТРОЙКИ НА ПРОГРАМАТОРА LOGIX 

 

Logix New Line е уред от висок клас предназначен за омекотяване на водата в еднофамилни къщи, големи апартаменти, офиси, навсякъде, където има нужда от мека вода. Препоръчва се за големи жилища с 5 до 8 обитатели и до 3 бани с месечно потребление на вода  до 25 кубика.

Омекотителят е оборудван с автоматичен обемен програматор LOGIX 255/760, марка  AUTOTROL -  на PENTAIR - САЩ. Количество вода, която може да бъде омекотена между регенерациите е до 7 м3 (при твърдост на водата 12 немски градуса). 

Допълнителното оборудване  – ByPass значително улеснява инсталацията на уреда и обезпечава потребление на вода по време на регенерация. Три независими защити от наводнение.

КЪДЕ И КАК СЕ МОНТИРА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА ВОДА ?

Омекотителят за вода се монтира на входа на водопроводната инсталация,  след водомера.  Монтажът е лесен и може да бъде извършен от квалифициран  водопроводчик.  Необходим е достъп до канализацията и ел. захранване. Преди омекотителната инсталация задължително се монтира един предварителен механичен филтър или филтърна система ако водата е с повече твърди частици.

ПРЕПОРЪЧВАНА СХЕМА НА СВЪРЗВАНЕ НА СИСТЕМА ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДА С ВОДОПРОВОДНА ИНСТАЛАЦИЯ

ПРИМЕР ЗА МОНТАЖ НА СИСТЕМА ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДА С ПРЕДВАРИТЕЛНИ ФИЛТРИ

Връзката с канализация за отвеждане на отпадна по време на регенерация вода, може да се направи на височина не по-голяма от 70 см над нивото на управляваща глава.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ЛЕСНО СВЪРЗВАНЕ С КАНАЛИЗАЦИЯ

Препоръчаната бърза връзка е на цената ок. 1 лев. При желание може да бъде поръчана заедно с омекотителната инсталация. Моля да го запишете като коментар към заявката.

КАКВА Е ЦЕНАТА НА КОНСУМАТИВИТЕ И КАК СЕ ПОДДЪРЖА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА ВОДА?

Поддръжката на уреда за омекотяване на твърда вода е лесна и се състои в допълване на таблетирана сол в резервоара и подмяна или изплакване на предварителния механичен филтър.  Един чувал таблетирана сол - 25 кг е на цена 24.90 лева. Това количество е достатъчно за 2 до 3 месеца за едно четиричленно семейство. Парите за таблетирана сол се спестяват от икономия на перилни и почистващи препарати. При пране с мека вода е препоръчително перилните препарати да се използват много пестеливо. Почистването на плочките, мивките, душовете, тоалетните чинии е безпроблемно когато няма варовикови отлагания. Не се налага използване на скъпи, агресивни и вредни за здравето препарати. Цената на  омекотител за вода е несравнимо ниска спрямо ползите, които носи - чиста и мека вода.

ПО КАКЪВ НАЧИН СЕ ОМЕКОТЯВА ВОДАТА?

Омекотяването на водата се осъществява когато водата минава през йонообменна смола, където отговорни за нейната твърдост калциеви и магнезиеви йони се заменят с натриеви. Когато йонообменната способност на смолата се изчерпи тя автоматично се регенерира с разтвор на сол. Честотата на регенерациите зависи от потреблението и степента на твърдост на водата.

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДАТА?

 • удължава се животът на домашните уреди, без отлагания от котлен камък;
 • улеснява се почистването на  плочките, батериите, мивките;
 • икономисва се ел.енергия;
 • край на кожните алергии, сърбежи и пърхота;
 • намалява се количеството на използваните перилни препарати до 60%.
 • защитава се безценното ни здраве.
 • Омекотената вода осигурява реални финансови икономии чрез намаляване на необходимостта от поддръжка и подмяна на бойлери, перални и миялни машини,  душове, батерии като удължава  техния живот.
 • Меката вода подобрява ефективността на уредите за отопление. При използването на твърда вода натрупването на котления камък върху нагревателя на бойлера е ок. 1,6 мм за една година. Това от своя страна намалява ефективността на уреда с 12%, 3,2 mm за две години е 25% неефективност. Омекотената вода постепенно премахва отлаганията и възвръща оптималната производителност на системите за отопление.

 • Меката вода спестява пари отделяни за закупуване на сапун и почистващи продукти. Много от нашите клиенти използват само една чаена лъжичка прах за едно пране в перална машина. Отпада необходимостта да се използват продукти като Calgon. Количеството на тоалетен сапун, душ гел, шампоан е много редуцирано.
 • Къпането с мека вода прави кожата копринено гладка без да е необходимо използването на кремове, масла или други овлажнители. Ежедневният душ е лукс и удоволствие без скъпи препарати.
 • При  изплакване с мека вода не остават мръсни петна.
 • Меката вода прави косата мека и лесна за разресване и прическа . Поради тази причина много фризьори използват мека вода.
 • Омекотената вода спестява време. Проучванията показват, че домакините губят значителна част от времето си за почистване на следи от варовик.
 • Меката вода перфектно изпира и най-мръсните дрехи.  Белите дрехи остават такива без да се използват избелващи препарати.

 • Бръсненето с мека вода е значителни по-приятно. Ножчета за бръснене издържат по-дълго,  рискът от порязване и обриви е ограничен.
 • Омекотената вода облекчава състоянието при екзема, псориазис и други кожни заболявания. Много от клиентите споделят, че кожата им се рахубавява след като са закупили омекотител за вода.
 • Меката вода е екологична. Твърдата вода увеличава въглеродните емисии, инсталиране на омекотител за вода помогна за опазване на нашата планета.
 • Меката вода вода позволява сапунът и детергентите ефективно да изпълняват своята роля. Можете да ги използвате в минимални количества и да спестите пари. Действието им е изключително резултатно с мека вода. Прането е бяло, дрехите се изпират идеално с много малко препарати. Кожата се чувства чудесно. Състоянието на сухата и алергична кожа кожата се подобрява значително. Меката вода ви позволява да използвате по-щадящи околната среда сапуни и почистващи препарати.

Повече информация може да прочетете в темата: Каква е моята изгода от закупуването на омекотител за вода?

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА МЕКА ВОДА И СПЕСТЕТЕ ПАРИ!

Произведен в Полша.

АКО НЕ СТЕ СИГУРНИ КОЙ МОДЕЛ ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА ВОДА Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС ОБАДЕТЕ СЕ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ НА ТЕЛЕФОНА ПОСОЧЕН НАЙ-ОТГОРЕ НА САЙТА. ЗАПИТВАНЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ И ПО ИМЕЙЛА ИЛИ ЧРЕЗ ФОРМУЛЯРА ЗА ВРЪЗКА С НАС В КОНТАКТИТЕ.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ОМЕКОТИТЕЛНА ИНСТАЛАЦИЯ ЗА ВОДА?

ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДА - НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

 • размери (вис./шир./дълб.)  114 х 31 х 55 см; Към височината на омекотителя да се предвиди разстояние от мин. 15 см за отваряне на капака при добавяне на сол.
 • минимална дълбочина за монтаж (с байпас и присъединяване към водопровода) 72 - 75 см;
 • работно налягане 1.5-6 бара;
 • обем на смолата        30 литра;
 • размер на бутилката със смола 10 х 35;
 • вид смола Indion 225NAF
 • захранване  230 V / 50-60 Hz / 12 V (зарядно);
 • присъединяване 1 цол външна резба;
 • управление - електронно,  програматор  LOGIX-255/760;
 • регенерация – напълно автоматична;
 • разход на сол по време на регенерация - ок. 1 кг / 1 м3 вода; ок. 4 кг за 1 регенерация;
 • разход на вода  за регенерация - макс. 200 литра (необходимо е свързване с канализация); 
 • ByPass - да – с автоматично минаване на водата по време на регенерация;
 • температура на водата  от +4 до +49°C;
 • производителност 1.2 м3/час (зависи от твърдостта на водата) ;
 • максимален дебит 1.9 м3/час;
 • обем на резервоара за сол  75 литра;
 • обем на бутилка със смолата   30 литра;
 • спад на налягане 0.3 бара;

КОЛИЧЕСТВО ОМЕКОТЕНА ВОДА МЕЖДУ РЕГЕНЕРАЦИИТЕ ПРИ РАЗЛИЧНА ТВЪРДОСТ НА ВОДАТА:

►15 ⁰dH - 5.6 m3

►20 ⁰dH – 4.2 m3

30 ⁰dH – 2.8 m3

 

Коментари 10

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

Здравейте Г-н Чанев, Отговорих Ви подробно на посоченият от Вас имейл.

04.05.2023
Laura Willson
Любомир Чанев

Здравейте! Смятам да закупя твърда вода Logix New Line 30. Твърдоста на водата е 20 немски градуса. Къщата е с две бани и се обитава от 4 човека. Освен мнението ви дали съм се насочил към правилната система, искам и да попитам за монтаж. Къщата е в Благоевград. Водата е от сонда със съд от 2кубика. Има инсталирани 3 филтъра за твърди частици и един с кристали.

04.05.2023
Laura Willson
Павирани ЕООД

Да, чува се шум по време на регенерация. Когато омекотителят се монтира в коридора, той обикновено се поставя в шкаф. Нямаме оплаквания от клиентите ни, които са инсталирали омекотителна с-ма в шкаф в коридора и нощно време да са притеснени от шума.

25.04.2023
Laura Willson
Иван Иванов

Здравейте! Смятам да монтирам системата в къща, но единственото подходящо място е в коридора пред спалнята и тъй като регенерацията е през нощта се притеснявам да не вдига шум и да ни буди. Не видях в спецификациите данни за това. Смятате ли, че шумът ще бъде проблем?

24.04.2023
Laura Willson
Павирани ЕООД

Омекотителят на Г-жа Градинарова работи, всичко е оправено с едно телефонно обаждане.

25.04.2016
Laura Willson
Павирани ЕООД

За проблема на Г-жа Градинарова разбрахме от настоящия коментар. Проучих случая и установих следното: 1. Системата за обратна осмоза на Г-жа Градинарова е оправена от Йордан Василев, който е посетил на място обекта където е монтирана системата и е сменил е повреденият клапан. 2. След като намерихме коментара на Г-жа Градинарова, обадихме се на Йордан Василев, от който взехме телефонният номер на съпруга на Г-жа Градинарова и започнахме действия по остраняване на проблема с омекотителя. Такива действия предприемаме при всички случаи на сигнали от нашите клиенти, а не защото Г-жа Градинарова се е оплакала публично. 3. За проблема с омекотителя е бил информиран по телефона Йордан Василев, който е отговорил, че това не е в неговите компетенции и на съпруга на Г-жа Градинарова е предоставил телефона на управителя. Съпругът на Г-жа Градинарова не се е обаждал на дадения му телефон. Когато не знаем за проблема няма как да го решим. Единствената грешка от нашата страна е, че Василев не е информирал за случая служител на нашата фирма. 4. При съществуващата и добре развита куриерска мрежа не е нужно да поддържаме сервиз във всичките градове на страната. Когато не можем да намерим решение по телефона уредът се изпраща за наша сметка в Пловдив. До сега не сме имали случай да не можем да помогнем. Имаме достатъчно добри специалисти, които установяват и отстраняват възникналите неизправности. 5. Не твърдя, че случаят на Г-жа Градинарова е такъв, но в практиката установихме, че най-честите грешки в работата на омекотителите са от неправилната намеса на потребителите: промяна в настройките, отстраняване на някои части (въпреки, че на самата част е написано да не се отстранява). Във всички тези случаи помагаме, намираме нужните компоненти, връщаме правилните настройки и много други подобни. Също така не оставяме без сервиз продадените от нас уреди в извънгаранционен период. Специално с програматора на омекотителя, който е закупила Г-жа Градинарова - Logix не сме имали проблеми. Това е един от най-надеждните програматори. 6.Не отнемаме правото на клиентите а се оплакват на сайта ни, но ако искат да получат навременна помощ по-добре е да ни информират по телефона или по имейла. С уважение Анна Николова

24.04.2016
Laura Willson
Ивелина Градинарова

На 18.03.2014г. с фактура №00000058688 си закупих Омекотителна система AF-30, преди това си закупих и уред за обратна осмоза RO 400. Инвестирах повече от 2000 лева за тези продукти, но за съжаление и двата продукта дадоха дефекти. Системата RO 400 беше замемена с друга, като преди 2 седмици и тя дефектира и се наложи да чакаме резервна част за смяна. Омекотителя преди около 4 седмици отказа да работи и тъй като Павирани нямат поддържащ серзиз в София се налага да се смени системата с нова, но вече от фирма, която поддържа сервизна мрежа в София. За съжаление всичко това се случва малко след изтичането на гаранцията, но и да беше преди това, пак възниква въпросът със сервизната мрежа. Моят съвет към всички, които поръчват подобни скъпи продукти извън района на Пловдив, да си помислят за поддръжката им след това.

22.04.2016
Laura Willson
Румен Барански

Моля да се свържете с мен! Интересуват ме омекотителите! Благодаря Ви! 089 865 45 15

01.11.2015
Laura Willson
Павирани ЕООД

Присъединяването към водопровода става посредством байпасна връзка, кято е включена в комплекта. Размерът на входа е 1 цол - DN32 (външна резба). Изходът също е 1\".

24.01.2015
Laura Willson
райна тенева

моля за геометричните размери и диаметри на вход и изход

23.01.2015

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top