механичен и карбонов филтър FCCA STO

Каталожен номер: 3617

4.44 до 5 / 9 гласа
(7 Ревюта)
8.25 лв.

Филтър за вода с активен въглен и полипропиленови влакна FCCA STO пречиства водата от механични замърсявания като пясък, ръжда, утайки, мътилка, тиня, хлор, органични съединения, някои пестициди. Подобрява вкусът и ароматът на водата. Поставя се във филтърни колони 10 инча.

СПЕЦИФИКАЦИЯ (английски език)

 

СВОЙСТВАТА НА КОМБИНИРАНИЯ ФИЛТЪР ЗА ВОДА С АКТИВЕН ВЪГЛЕН И МЕХАНИЧНО ПРЕЧИСТВАНЕ FCCA STO

►премахва утайки, пясък, твърди неразтворими частици с големина до 10 микрона

филтърът подобрява свойствата на водата

►премахва пестициди

►премахва до 99% от свободния хлор от водата

►премахва до 85% от органични вещества

►конкурентна цена

►съдържа одобрен и сертифициран от NSF за контакт с питейна вода гранулиран активен въглен от кокосови черупки (GAC)

►филтърът подобрява вкуса и аромата на водата

►високо европейско качество, произведен в ЕС

►оборудван с пост филтър предпазващ от отмиване на прашинки активен въглен

►осигурява максимален контакт на активния въглен с водата

Полипропиленови влакна пречистват водата от механични замърсявания - песъчинки, утайки, седименти, ръжда с големина до 10 микрона.  

Гранулиран активен въглен (GAC) от кокосови черупки елиминира хлор, производни на хлор разтворители, полиароматни съединения, ароматни въглеводороди, фенол, бензол и други органични субстанции. 

 

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ФИЛТЪРА ЗА ВОДА С АКТИВЕН ВЪГЛЕН И МЕХАНИЧНО ПРЕЧИСТВАНЕ FCCA STO

За пречистване на питейна вода. Филтърът фабрично е поставен в двустепенен филтър за питейна вода на Аквафилтер. Филтърният патрон FCCA STO е съвместим с филтърни колони с размер 10 инча.

 

ВИДОВЕ ФИЛТРИ ЗА ВОДА ОТ СЕРИЯТА FCCA

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

размер 250 Х 71 мм, 9 7/8" х 2 1/2"

работна темп. от +2 до +55 °C

►максимално работно налягане 6 бара

►дебит 1.9 л

►материал на корпуса HDPE

►материал на капачката полипропилен

►материал на уплътнението силикон

►материал на пост филтър полипропилен

живот на патроните от 3 до 6 месеца (в зависимост от качеството на водата), до 8000 литра.

Коментари 7

Laura Willson

Laura Willson
Красимир Додев

Здравейте искам да попитам защо всяка сутрин като пускам вода да минава през механичен и карбонов филтър FCCA STO, водата първите 10 секунди мирише на развалено яйце реших да отворя един филтър и като го отворих в края намерих след активния въглен една бяла смес която прилича като някакъв химичен продукт или по-точно като някакъв тип бяла смола Не знам но това в трети филтър го намирам, винаги след като свърши капацитета на филтъра го отварям за да видя какво има вътре ,филтрите ги използвам един месец не ги използвам до шест месеца а всеки месец се сменя филтъра и това ме притеснява защото никъде не е описано и миризмата на водата която всяка сутрин ката пускам да се филтрира през колоната винаги мирише на развалено яйце или един вид сяра...Моля обяснете какво е това нещо бяло в края на филтъра и защо никъде не е упоменато като състав...

07.11.2023
Laura Willson
Павирани ЕООД

Здравейте Г-жо Петрова, Както сама пишете, Вие сте доволна от филтрите. Ако лекарят Ви е препоръчал вода бедна на минерали добре е да помислите за система за обратна осмоза. Имайте предвид, че този филтър не отстранява минерали. Механичната част премахва твърди частици, а активният въглен основно поправя вкуса и аромата на водата, като я пречиства от хлор и хлорни съединения.

29.05.2019
Laura Willson
Маргарита Петрова

Разбрах по коментарите че имате проблем с филтрите разрешихте ли го ,аз лично от години ги ползвам и имам проблеми с бъбреците и съм доволна от тях.Питам дали сте разрешили проблема за да знам ,какви мерки да предприема да търся ли други варианти.

29.05.2019
Laura Willson
Давид Петров

Филтъра е комбиниран , но е само с 1 механична и 1 карбонова част, а в снимката на обявата е показано , че след карбоновата част има отново механична част.

05.05.2019
Laura Willson
Павирани ЕООД

Здравейте Г-н Петров, причината е да не можете да се свържете с представител от фирмата е поредицата от почивни дни. Доствачикът на този филтър е един и същи - Аквафилтер. От Вашето описание на филтъра предполагам, че може служител на фирмата да е сгрешил и да е изпратен друг вид филтър. Както пишете филтърът не е комбиниран, половината от него не е механичен филтър. Ще Ви пиша и на посочения имейл за да разрешим проблема. Относно проблемите с бъбреците - този филтър е само механичен и активен въглен. Да, пречиства водата от хлор и някои съставки, но във Вашия случай бих препоръчала система за обратна осмоза. С уважение. Анна Николова

05.05.2019
Laura Willson
Давид Петров

Последният път в който закупих 6 броя от съответният филтър 4 от филтрите явно бяха от нова/друга партида и няма нищо общо с качеството на предните(и етикетите им бяха различни).Инсталирах първия филтър от новаата паартида в двустепенната филтърна система купена от същият сайт преди време.Както винаги промих филтъра с 15л вода, но във водата продължиха да се утаяват частички приличащи на песъчинки.Не говоря за 2-3 песъчинки, а за 1 чаена лъжица песъчинки на 1,5л вода!!!!!Промих филтъра с още 30-35л вода , но проблема остана.Песъчинките са кафеникави,а като размер - малко по-малки от плажен пясък.Тъй като причината поради която си взех филтъра е проблем с бъбреците и е много важно да няма песъчинки във водата която пия , реших да сменя филтъра.И 4-те филтъра от новата партида имаха този проблем.Освен това след филтъра с въглен нямат 2-ри механичен филтър както пише в описанието.Опитвам се да сесвъжа със сайта но не ми вдигат!!! Не купувайте филтрите, ако имате проблеми с бъбреците и т.н.Сега съм в процес на търсене на друга фирма предлагаща филтри , като се надявам да не остана разочерован и от тях и да се наложи да си купувам бутилирана вода.

05.05.2019
Laura Willson
ivan todorov

как следва да се постави филтъра-FCCA STO-във филтърното тяло?

29.03.2014

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top