капилярна мембрана TLCHF-2T

4.64 до 5 / 11 гласа
(6 Мнения)


39.90 лв.

Купи в комплект


Капилярна мембрана TLCHF-2T. Отстранява и най-финните механични замърсявания, вируси и бактерии. Конструкцията на мембраната позволява  премахването на 99.8% от тези вредни субстанции, без да лишава водата от полезни минерали. 

 

СПЕЦИФИКАЦИЯ (английски език)

Капилярна мембрана  е най-новото поколение механичен филтър. Тя е изработена от тънки, кухи влакна поставени в прозрачен линеен корпус. Размерът на каналчетата  във влакната намалява от вън на вътре. По-големите частици се задържат в началото на влакното, а по-малките във вътрешността. Отворите на мембраната са с размер 0.02 микрона.Това позволява задържането на  99,8% от бактерии, спори, гъбички и вируси. Общата площ на капилярната мембрана е около 1.5м2. 

 

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Пречистване на питейна вода. Капилярната мембрана TLCHF-2T е съвместима с повечето от системи за пречистване на питейна вода.

 

 

3 степени на филтриране на вода от капилярна мембрана: 

 ►повърхностно филтриране 
 ►начална дълбока филтрация 
 ►финална филтрация - премахване на примеси по-големи от 0,02 микрона. 

 Мембраната филтрира 100% от водата - не изхвърля вода в канализацията, не деминарализира водата.

 

 

 

 

КАК РАБОТИ КАПИЛЯРНА МЕМБРАНА? 

Капилярните мембрани са изработени от тънки кухи влакна под формата на тънки тръбички. Диаметърът им намалява от външната към вътрешната страна на влакното. Големи замърсяващи водата частици се задържат на повърхността на капилярите (повърхностна филтрация), докато по-малките преминават по-нататък в каналчетата докато бъдат задържани (двуетапна дълбочинна филтрация). След изчерпване капацитета на мембраната, тя се запушва, което води до внезапно спадане на налягането. Живот на мембраната зависи от качеството на водата, но не трябва да надвишава 12 месеца. Капилярните мембрани не премахват съдържащите се във водата минерали.

 

ПРЕДИМСТВА НА КАПИЛЯРНА МЕМБРАНА: 

►100% филтрация, не изхвърля вода в канализация;

►ниски експлоатационни разходи;

►премахва Cryptosporidium, Гардия и други вредни патогени;

►премахва Salmonella eutericlis (3.2 микрона), 

►премахва Ешерихия коли (3.1 микрона), 

►отстранява Lactobacillus delbrueckii (1-9 микрона).

 

ВАЖНО: СЛЕД МОНТАЖА КАПИЛЯРНАТА МЕМБРАНА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМИЕ С 10 ЛИТРА ВОДА (НАЙ-МАЛКО 5 МИНУТИ). ВОДАТА ОТ ПРОМИВКАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ УПОТРЕБЯВА ЗА ПИЕНЕ.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

►филтрация    0.02µ;

►работна температура от  +2 до +42ºC;

►максимално работно налягане   4 бара;

►размер         27 см x 5 см;

►живот     6-12 месеца (зависи от качеството и количеството на преминала вода);

►присъединяване 1/4", вътрешна резба. 

Павирани ЕООД

  
14.03.2018

Здравейте Г-н Станчев, капилярната мембрана е с нова, подобрена конструкция. Монтажът не е променен, извършва се по същия начин. Самата мембрана вече не е прозрачна, а с с млечнобял цвят. Този вид материал е по-здрав и по-издръжлив. Също така новата мембрана е по-къса, но капилярите в нея са със същата дължина. Маркучите в системата Excito B са с достатъчна дължина за присъединяване на мембраната. Разбирам Вашето притеснение. При какъвто и да е проблем винаги може да се обадите на телефон за техническа консултация, който ще намерите на нашия сайт 0899 107 100. На който и друг номер да се обадите, ще Ви упътим към технически обучени за филтрите за вода служители на Павирани. Анна Николова - управител


Иван Станчев

  
09.03.2018

Поръчах и получих освен 4-те фалтъра И КАПИЛЯРНА МЕМБРАНА.Неприятно ОТНОВО съм изненадан, че никъде не ме успокоява никакво обяснение - става ли новата и КАК на мястото на старата. Предната промяна на филтрите отдавна я преодолях, но ми струваше излишни емоции. Сега КАКВО?????? Извенявайте, но го играете като преди години \"търговците\" пред \"МАГУРАТА\". Вземаш нещо и вътве не Е, това което си очаквал......... При толкова фирми и филтри вече съжалявам за избора на система........................... Последно някъде написано ли е, как става смяната???


Павирани ЕООД

  
03.03.2018

Производителят на капилярната мембрана е Aquafilter. Той е променил мембраната. Техническите данни според производителя не са променени.


Свилен

  
24.02.2018

Не е лошо да споменете някъде, че капилярната мембрана, която доставяте, изглежда различно и е по-малка от тази на снимката тук.


Павирани ЕООД

  
07.05.2016

Предполагам, че става въпрос за бялото Excito, което е на цена 99 лв. След системата Excito може да добавите капилярната мембрана TLCHF-2T, но тя няма как да се събере в кутията, в която се намират другите филтри. Капилярната мембрана може да бъде добавена, но ще бъде поставена извън кутията. За целта имаме съответните фитинги, скоби и маркучи.


Димитър Карагеров

  
05.05.2016

Мога ли след филтър EXCITO да си монтирам капилярна мембрана TLCHF-2T ?


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден