капилярна мембрана TLCHF-2T

Каталожен номер: 3708

4.44 до 5 / 16 гласа
(14 Ревюта)
43.90 лв.

Капилярна мембрана TLCHF-2T. Отстранява и най-финните механични замърсявания, вируси и бактерии. Конструкцията на мембраната позволява  премахването на 99.8% от тези вредни субстанции, без да лишава водата от полезни минерали. 

СПЕЦИФИКАЦИЯ (английски език)

Капилярна мембрана  е най-новото поколение механичен филтър. Тя е изработена от тънки, кухи влакна поставени в прозрачен линеен корпус. Размерът на каналчетата  във влакната намалява от вън на вътре. По-големите частици се задържат в началото на влакното, а по-малките във вътрешността. Отворите на мембраната са с размер 0.02 микрона.Това позволява задържането на  99,8% от бактерии, спори, гъбички и вируси. Общата площ на капилярната мембрана е около 1.5м2. 

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Пречистване на питейна вода. Капилярната мембрана TLCHF-2T е съвместима с повечето от системи за пречистване на питейна вода.

 

3 степени на филтриране на вода от капилярна мембрана: 

 ►повърхностно филтриране 
 ►начална дълбока филтрация 
 ►финална филтрация - премахване на примеси по-големи от 0,02 микрона. 

 Мембраната филтрира 100% от водата - не изхвърля вода в канализацията, не деминарализира водата.

 

КАК РАБОТИ КАПИЛЯРНА МЕМБРАНА? 

Капилярните мембрани са изработени от тънки кухи влакна под формата на тънки тръбички. Диаметърът им намалява от външната към вътрешната страна на влакното. Големи замърсяващи водата частици се задържат на повърхността на капилярите (повърхностна филтрация), докато по-малките преминават по-нататък в каналчетата докато бъдат задържани (двуетапна дълбочинна филтрация). След изчерпване капацитета на мембраната, тя се запушва, което води до внезапно спадане на налягането. Живот на мембраната зависи от качеството на водата, но не трябва да надвишава 12 месеца. Капилярните мембрани не премахват съдържащите се във водата минерали.

ПРЕДИМСТВАТА НА КАПИЛЯРНА МЕМБРАНА: 

  • 100% филтрация, не изхвърля вода в канализация;
  • ниски експлоатационни разходи;
  • премахва Cryptosporidium, Гардия и други вредни патогени;
  • премахва Salmonella eutericlis (3.2 микрона), 
  • премахва Ешерихия коли (3.1 микрона), 
  • отстранява Lactobacillus delbrueckii (1-9 микрона).

ВАЖНО: СЛЕД МОНТАЖА КАПИЛЯРНАТА МЕМБРАНА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМИЕ С 10 ЛИТРА ВОДА (НАЙ-МАЛКО 5 МИНУТИ). ВОДАТА ОТ ПРОМИВКАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ УПОТРЕБЯВА ЗА ПИЕНЕ.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

►филтрация    0.02µ;

►работна температура от  +2 до +42ºC;

►максимално работно налягане   4 бара;

►размер         27 см x 5 см;

►живот     6-12 месеца (зависи от качеството и количеството на преминала вода);

►присъединяване 1/4", вътрешна резба. 

Коментари 10

Laura Willson

Laura Willson
Людмила Стоянова

Здравейте, Преди три седмици монтирахме четирите филтъра от системата EXCITO B и капилярната мембрана TLCHF-2T (закупени от Вас в края на август). Преди един ден мембраната се е пробила някак, естествено през нощта и се бяхме наводнили. Пробивът е в областта на широката част, странно как се е получил. Имам намерение да поръчам нова мембрана, но как може да се избегне това в бъдеще? Ще съм благодарна, ако ми върнете отговор!

15.12.2021
Laura Willson
Павирани ЕООД

Тази мембрана е капсулована, не може да се отвива. В този случай изпращаме нова. Писах Ви на посоченият от Вас имейл адрес.

20.11.2020
Laura Willson
Янислав Трифонов

Здравейте, преди около месец закупих с-мата Excito-B, която включва и посочената тук мембрана. Монтирах я и всичко изглеждаше наред, докато преди 2 дни, не установих, че имам някакъв неголям теч вътре в кутията. След обстойно оглеждане, излезе, че когато е под налягане системата, корпусът на мембраната явно прокапва там където се завинтва (в широката част). Свалих я, опитах се да я развия и да проверява има ли и как е уплътнението и да я стегна наново. Но въпреки големите усилия - не успявам да я развия - нормално ли е да изисква огромно усилие тази операция? Двама души я държахме за да развием - но не става, а няма как да я хвана с тръбен ключ, защото ще се счупи. Дайте ми съвет как да постъпя и има ло ли е други оплаквания да протече от там?

20.11.2020
Laura Willson
Павирани ЕООД

Доколкото разбрах Хитър Петър желае да пречисти водата в цялата водопроводна инсталация. Предполага, че става въпрос за замърсена микробиологично сондажна вода. Този филтър не става за тази цел. На Хитър Петър отговорих по имейла. На сайта в блога ще намерите тема за пречистване на сондажна вода.

28.07.2020
Laura Willson
Хитър Петър

Всъщност към този филтър ми е достатъчна някаква система,цел комплект.Каква пропускливост,дебит има ?

28.07.2020
Laura Willson
Хитър Петър

Добре...разбрах много от написаното от Вас.Приемете думите ми от предния ден,като опит за провокация.А сега освен да свършим малко сериозна работа,друго не се сещам.Търся цяла система за пречистване/не само филтър,част от система/ на вода -един път от кал,песъчинки и втори път от микроби.Цена-качество има ли нещо подходящо ,като за мен.Може да е само или от микроби или от кал и песъчинки...

28.07.2020
Laura Willson
Павирани ЕООД

Здравейте Хитър Петър, ние не трием коментари, които не ни харесват, както правят на много други места. Освен това, тук няма да намерите фалшиви положителни коментари от мними клиенти. Тази мембрана не се монтира самостоятелно. Продаваме филтри и системи за пречистване на вода от над 10 години. Ако сме мошеници едва ли бихме се задържали на пазара толкова години. Освен онлайн, продаваме филтри за вода и в строителните ни магазини в гр. Пловдив.

27.07.2020
Laura Willson
Хитър Петър

Мислех да взема една,но като чета какви неуредици и несъответствия има се отказах.Тия са явно някакви мошеници !!!Един няма ,който да е доволен...

27.07.2020
Laura Willson
Павирани ЕООД

Здравейте Г-н Станчев, капилярната мембрана е с нова, подобрена конструкция. Монтажът не е променен, извършва се по същия начин. Самата мембрана вече не е прозрачна, а с с млечнобял цвят. Този вид материал е по-здрав и по-издръжлив. Също така новата мембрана е по-къса, но капилярите в нея са със същата дължина. Маркучите в системата Excito B са с достатъчна дължина за присъединяване на мембраната. Разбирам Вашето притеснение. При какъвто и да е проблем винаги може да се обадите на телефон за техническа консултация, който ще намерите на нашия сайт 0899 107 100. На който и друг номер да се обадите, ще Ви упътим към технически обучени за филтрите за вода служители на Павирани. Анна Николова - управител

14.03.2018
Laura Willson
Иван Станчев

Поръчах и получих освен 4-те фалтъра И КАПИЛЯРНА МЕМБРАНА.Неприятно ОТНОВО съм изненадан, че никъде не ме успокоява никакво обяснение - става ли новата и КАК на мястото на старата. Предната промяна на филтрите отдавна я преодолях, но ми струваше излишни емоции. Сега КАКВО?????? Извенявайте, но го играете като преди години \"търговците\" пред \"МАГУРАТА\". Вземаш нещо и вътве не Е, това което си очаквал......... При толкова фирми и филтри вече съжалявам за избора на система........................... Последно някъде написано ли е, как става смяната???

09.03.2018

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top