Как да изберем най-добрият йонизатор за алкална вода?

12 Nov 2014

ОТ КАКВО ДА СЕ РЪКОВОДИМ ПРИ ИЗБОРА НА ЙОНИЗАТОР ЗА АЛКАЛНА ВОДА?

Йонизаторът за алкална вода е уред, който има огромно въздействие върху здравето на цялото семейство. Всеки, който в продължение на няколко седмици  употребява подходящо подбрана алкална вода със сигурност няма да се откаже от нея. Подобряването на  функциите на тялото е удивително.

Ако единственият критерий за избор на йонизатор за алкална вода е цената на устройството, тогава най-добре е да се избере най-евтиният модел. На пазара се предлагат най-различни видове кани за жива вода. Според мене тези кани не могат достатъчно добре да се справят със задачата производсвото на алкална жива вода. Положението при тях е подобно на това с кани за пречистване на вода.

Понеже уредът за алкална вода трябва дълго време да служи на цялото семейство, добре е да купите най-добрият модел, който можете да си позволите. Това съвсем не означава, че трябва да бъде най-скъп. В интернет лесно може да проверите параметрите на тези устройства и да изберете най-подходящият за Вас.

 

КОИ ОТ ПАРАМЕТРИТЕ И ФУНКЦИИТЕ НА ЙОНИЗАТОРА ЗА АЛКАЛНА ВОДА НАИСТИНА СА ВАЖНИ?

При закупуване на йонизатор за алкална вода непременно да се обърне внимание на материала, от който са направени електродите. Някои производители използват стоманени платки - тези устройства са с къс живот. Има устройства със стоманени платки, покрити със слой от сребро, това е по-добре, но все още не е гаранция за дългосрочна употреба. Много добър избор са устройства с титанови плочи. Тези електроди са изключително трайни. Най-добрите и най-надеждните йонизатори за вода са с титаново - платинени електроди. Това е и най-скъпата част на устройството. Платиненият  слой гарантира максимална хигиена, а титановият осигурява изключително дълъг живот на йонизатора, минимум 20 години. Ако дълго искате да се наслаждавате на полезната придобивка обърнете внимание върху тези характеристики на йонизатора.

Друго много важно при избора е показателят окислително-редукционен потенциал ORP. То трябва да бъде възможно най-ниско (от -400mV до -500mV) при запазване на най-високо рН ( 9,5 - 10,0 ).

Качеството на произвежданата вода зависи не само от материала на електродите, а и от техния размер. Производителите обикновено обявават броя на електродите, а те могат да бъдат с различни по големина размери. Колкото по-голям е размерът на електродите, толкова по-добри ще бъдат параметрите на произвежданата вода.  Добрите йонизатори са с вградени рН  и ORP  метър.

Всяко устройство трябва да отговаря на определени параметри по отношение на pH и ORP на произвежданата вода. Ако приоритетът е да се ползва алкална вода само за пиене, нямаме проблеми с кожата и не смятаме да ползваме водата за почистване на хранителни продукти и дома е достатъчно йонизаторът да произвежда вода с рН в диапазон от 5.0 - 9.5. Тези модели са по-евтини и гарантират  здравословна и вкусна алкална вода за ежедневна употреба. Такава вода добре предпазва тялото срещу окисляване.

По-скъпите модели йонизатори за алкална вода произвеждат вода с  рН в интервала  от 2.5 - 12.0 и осигуряват вода с най-много приложения. Тук е мястото да се отбележи, че параметрите на произвежданата вода зависят основно от качеството на входящата вода и най-вече от количеството на разтворените в нея минерали. За получаване на силно алкална вода някои производители използват усилватели на електролиза. Такива могат да бъдат калциев сулфид съдържащ се във вградения в йонизатора филтър или електролитна течност. Добрите йонизатори могат да произвеждат вода с достатъчно високо pH без да е необходимо добавяне на химия в процеса на електролизата. Също така, за пиене не е нужно водата да бъде с много високо pH.  По-важен при пиене на алкалната вода показател е окислително-редукционен потенциал - ORP.

На пазара има устройства с вграден порт за поставяне на минерали като безвреден турмалин или хималайска сол.

Заслужава ли си да се обръща внимание върху дебита на  водата ? Привидно  изглежда , че колкото по-голям дебит, толкова по-добре. На практика, битовите йонизатори за вода произвеждат най-добра  вода при дебит от 1.5 до 2 литра / мин. Предлагаме и полупрофесионелен модел (йонизатор за алкална вода Chanson Revolution), който е с 9 големи електроди и може да прави ефективна йонизация в диапазон от 2 до 4.5 л / мин.

 

Много добър, покриващ най-високи критерии е йонизаторът за алкална вода Chanson Miracle MAX.

 

   Предимства на Chanson Miracle MAX :

 ►най-високо качество и прецизност на филтрация;

 ►най-малкият йонизатор със седем големи йонизиращи плочи;

 ►2 контейнера за минерали, които могат лесно да бъдат сменяни;

 ►функция за контрол на дебита на водата;

 ►включване от Touch-Screen панел;

 ►функция самопочистване;

 ►усъвършенствана електронна система удължаваща живота на плочите и намаляваща разхода на енергия;

 ►усъвършенствана технология против прегряване;

 ►лесно сменяем карбонов блок филтър от кокосови черупки импрегниран със сребро;

 ►пригоден за работа с хималайска сол, която обогатява водата с полезни минерали и придава неповторим вкус;

 ►функция за запаметяване на настройките;

 ►функция следене състоянието на йонизиращите плочи;     

             

Най-добър в света уред за алкална вода за монтаж под плота е йонизаторът за алкална вода Chanson Miracle Max Royale.     

                         

Много удобен е йонизатор за вода за монтаж под кухненска мивка. Този модел е с уникалната функция ТУРБО за усилване процеса на електролизата.

Тази статия също ще Ви помогне в избора на подходящ за Вас йонизатор за вода: ЗАЩО ДА ИЗБЕРА ЙОНИЗАТОР ЗА АЛКАЛНА ВОДА ОТ МАРКАТА CHANSON?      

 

 

 

Коментари 5

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

Не продаваме уреди за водородна вода. Доколкото съм запозната и двата вида уреди имат електроди от покрит с платина титан. Йонизаторите са по-мощни, а генераторите за водородна вода са преносими.

2023-09-04 20:51:04
Laura Willson
Нейка Костадинова

Каква е разликата между йонизатор и уред за водородна вода

2023-08-19 17:24:35
Laura Willson
Маргарита Георгиева

Моля обяснете ми: Току що поръчах обикновен йонизатор и веднага след това видях по-добри и по-скъпи, да съжалявам ли за избора си. Ще йонизирам вода само за 2-ма души. Имам инсталация на Цептер за пречистване на водата, ще е добре ли да използвам пречистена вода и как ще се отрази това на йонизацията? Благодаря ви предварително!

2023-05-12 12:06:04
Laura Willson
Павирани ЕООД

Уредите на Канген се предлагат в мултилевъл система на продажби, където надценката се добавя на всяко ниво. Това обуславя високата им цена. Продаваните от фирма Павирани йонизатори са наш внос и ги предлагаме от няколко години. Осигуряваме гаранционна и след гаранционна поддръжка и сервиз. Първо, което трябва да решите при избора на йонизатор е къде искате да бъде монтиран: на плота или под него. Когато уредът е монтиран под плота водата се извежда над плота с допълнителна, включена в комплекта батерия. Имаме на склад двата типа уреди. За повече информация може да се обадите на телефон за технически консултации, който е обявен на сайта.

2017-10-24 11:20:27
Laura Willson
delyana byalova

Molq pred dilema Sam kakvo da izber za doma i semeistvoto mi Kangen ili drug a mashina? Molq as preporaki.blagodarq predvaritelno

2017-10-23 19:27:53

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top