омекотител и пречиствател на вода Carbon 30

Каталожен номер: 39071

4.83 до 5 / 6 гласа
(8 Ревюта)
1360.00 лв.

Този продукт не е в наличност. Изберете друг артикул от нашия каталог.

Система за омекотяване и пречистване на твърда вода Carbon 30 с 20 литра йонообменна смола, 10 литра активен въглен и KDF смола. WiFi , аларма за ниско ниво на сол, защита от наводнение, ваканционен режим, сух резервоар за сол. Подходяща за жилища с 3-5 обитатели и месечно потребление на вода 14-17 м3.

Мултифункционална система за омекотяване и пречистване на вода Carbon 30 с йонообменна смола, активен въглен и KDF. Съчетание на омекотяване и пречистване на вода с активен въглен в един уред е много подходящо за хора, склонни към алергични реакции към твърда вода, хлор и тежки метали.

Йонообменна смола отнема калций и магнезий, при което водата става мека.

Активният въглен премахва органични съединения,  хлор, бензен, трихалометанови съединения, радон, разтворители, пестициди и стотици други изкуствени химикали, които се намерат във водата.

KDF (Kinetic Degradation Fluxion) намалява концентрация на тежки метали (арсен, кадмий, олово, живак) и сероводород. Предотвратява растежа на бактерии, с което защитава активният въглен от образуване на биофилм.

KDF е медно-цинков гранулат с висока чистота, който действа чрез реакции на окисляване/редукция (редокс). Използва се при предварителна обработка на вода. Удължава живота на активния въглен и подобрява неговата производителност.  Контролът на растежа на микроорганизмите  с KDF  смола се осъществява по два начина:

  1. При редокс  реакция се създава електрично поле, в което повечето от микроорганизмите не могат да оцелеят.
  2. От определени водни молекули се образуват хидроксилни радикали,  които пречат на  жизнените функции на микробите.

Резултатът е ефективен контрол на бактерии, водорасли и други микроби.

Неутрализирането на замърсителите е доста бързо. Краткото време за контакт на водата с KDF смолата не намалява нейната ефективност.

СХЕМА НА СИСТЕМАТА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ И ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДА CARBON 30

QR КОД ЗА СВАЛЯНЕ НА АПЛИКАЦИЯ ЗА WI FI

Апликацията е на китайския производител на управляваща глава RX - RUNXIN. Достъпни езици: английски, френски, испански. Достъпна за Android i iOS. За да може да бъде свалена е необходимо да се отблокира функцията инсталиране на приложения от неизвестен източник.

ПРЕДИМСТВАТА НА СИСТЕМА ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДА CARBON 30

Аларма за ниво на сол. Въз основа на броя на извършените регенерации, обема на смолата и въведената твърдост на вода, системата изчислява приблизителния разход на сол и съобщава, когато количеството сол в резервоара намалее. След добавяне на таблетирана сол в резервоара и нулиране на съобщението, главата отново отброява времето до следващото време за зареждане на резервоара със сол.
Защита срещу наводнения. Главата предпазва от прекомерен разход на вода, който може да бъде причинен от неконтролиран теч, например счупена тръба в инсталацията след системата за омекотяване. Това се постига с два програмируеми параметъра: времето на непрекъснат воден поток (задава се в мин.) и максималният дебит на водата (л / мин). При надвишаване на зададените параметри, главата автоматично ще се премести в затворено положение. Тази опция може да бъде деактивирана.
Ваканционен режим. Позволява защита на йонообменна смола срещу развитие на микроорганизми и други неблагоприятни ефекти на липсата на воден поток в случай на дълго отсъствие. В този режим главата впръсква солев разтвор в бутилката със смола и след това се премества в затворено положение. Благодарение на този режим уредът може безопасно да остане неизползван в продължение на много седмици.
Възможност за поставяне на главата в затворено положение. С помощта на бутон на клавиатурата можете да се настрои главата в затворено положение, при което се прекъсва подаването на вода към устройството.
Сух резервоар за сол. Между регенерациите, в резервоара за сол няма вода. Уредът автоматично напълва резервоара с вода преди самата регенерация. Солта се разтваря в продължение на 240 мин., след което започва  регенерацията. 
Модул  WiFi. Управляващата глава е снабдена с WiFi модул, който позволява дистанционно наблюдение на системата за омекотяване на вода Saturn и промяна на настройки. С приложението инсталирано на смартфон, е възможно да се провери режимът на работа на уреда, евентуални аларми или грешки, да се променят параметри като твърдост на водата или време на регенерация. Да се предизвика ръчна незабавна регенерация.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

  • Автоматична управляваща глава  RX105 
  • Количество смола: 20 литра
  • Количество активен въглен: 10 литра
  • Размери 1070x325x525 мм (вис. х шир. х дълб.)
  • Присъединяване 3/4 цолa
  • Размер на бутилка за смола 10 х 35
  • Капацитет на резервоара за сол 65 кг
  • Разход на сол за регенерация 4,5 кг
  • Разход на вода за регенерация 170 литра
  • Вид регенерация Up-flow/Down-flow 
  • Работно налягане 1,5 - 6 бара
  • Работна температура 5 - 50°C
  • Захранване 100-240/50-60 V/Hz
  • Максимална мощност 18 W
  • Вграден байпас
  • Подаване на твърда вода по време на регенерация. 

Благодаря на Г-н Пъндарски за коментара във фейсбук страницата ни, който коментар с неговото разрешение публикувам:  "Здравко Пандърски: Изключителни продукти предлагате! Наскоро се сдобих със системата за омекотяване на вода Carbon 30 и разликата само за един ден е огромна в качеството на водата,вече не е твърда,приятна е за пиене и за къпане е превъзходна.Нямам съмнения , че проблема с бойлера,пералнята и миялната вече е решен. Благодаря , бъдете здрави!"

ВАЖНО!!!!    ПРИ СВЪРЗВАНЕ НА ГЛАВАТА С БАЙПАСА ДА НЕ СЕ УПОТРЕБЯВА ТЕФЛОНОВА ЛЕНТА. ХЕРМЕТИЧНОСТТА НА ВРЪЗКАТА СЕ ОСИГУРЯВА С ВКЛЮЧЕНИТЕ В КОМПЛЕКТА УПЛЪТНИТЕЛИ.

Carbon 30 е фабрично оборудван с байпас, който се свързва с главата посредством фитинг. На долната снимка са представени резбовани отвори на главата, в които  следва да се завият фитинги. Фитингите за виват на ръка. Уплътняване става с уплътнител. В никакъв случай да не се използва тефлонова лента. Навиване на тефлонова лента може да причини повреда на главата!!!!

На тази снимка е представена главата с фитинг с уплътнител, който ръчно да се завие в резбования отвор на главата.  

Тази снимка представлява главата с навития фитинг, който със скоби следва да се свърже с байпаса. В комплекта се намира още един фитинг, който по същия начин (без тефлон) да се завие в другия резбован отвор на главата (синият кръг).

ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ И УПОТРЕБА НА ОМЕКОТИТЕЛ CARBON 30

 

Коментари 8

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

1. Carbon 30  е с 20 литра йонообменна смола. Това количество не е достатъчно за омекотяване на вода с твърдост 30-32 немски градуса. 2. За тази твърдост на вода и потребление до 15 м3/месец подходящ е уред с поне 30 литра смола. Не препоръчвам този с BNT глава, защото от опит установихме, че тази глава не става за толкова твърда вода. 3. Срокът на живота на смолата зависи от честотата на регенерации. Обикновено смолата издържа от 8 до даже 15 години. Когато смолата се изтощи напълно лесно се разбира, водата спира да е мека. 4. Правихте ли анализ на водата? Той е задължителен за сондажи. Повече информация ще намерите в блога ни в темите: Анализ на сондажна или кладенчова вода и Сондажи и кладенци - пречистване на вода от собствен водоизточник - цялостно решение. 5. Ако държите да има пречистване с активен въглен, може да монтирате филтърна колона с филтърен патрон с активен въглен. 5. Предлагаме и имаме на склад както йонообменна смола, така и активен въглен. 6. Относно годността за пиене на пречистената вода - зависи от резултатите от лабораторно изследване. При всички случаи водата може да се пречисти до степен чиста и безопасна за консумация трапезна вода. Ако има микроорганизми задължително се монтира  УВ стерилизатор. 7. Прецизно пречистване на вода за пиене е със система за обратна осмоза. Това не означава, че тя може да се монтира при микробиологично замърсена вода.

14.07.2021
Laura Willson
Светослав Славчев

Имам няколко въпроса относно Carbon 30 - 1.Би ли бил достатъчен при твърдост на водата 30-32 немски градуса /водата е от сондаж, с монтирани утайник и филтри/ и потребление 10-12 куб.м на месец? 2.При тази твърдост на водата ориентировъчно след колко време ще е необходима смяна на смолата и активния въглен? 3.В сайта не видях да продавате като консуматив смолата и активния въглен, имате ли ги и колко струват? 4.Пречистената вода годна ли е за пиене?

14.07.2021
Laura Willson
Павирани ЕООД

Благодаря Ви за въпроса Г-н Станчев! Благодаря, че обърнахте внимание, на това, че като свързани продукти е била вкарана система филтърни колони, при която единият филтърен елемент е бил с активен въглен. Грешката е поправена. Преди тази система се монтира само механичен филтър за вода.

29.03.2021
Laura Willson
Павлин Станчев

Здравейте! Какъв е смисълът от монтаж на предварителен филтър с активен въглен при условие че в самата система си има такъв активен въглен?

29.03.2021
Laura Willson
Павирани ЕООД

Максималната мощност 18 W, която упомената е в техническите данни, е мощността по време на регенерация. През другото време консумацията на ток е съвсем малка.

25.01.2021
Laura Willson
Иван Григоров

Здравейте, Не видях в документацията каква е консумацията на ток за час на омекотителя, Питам защото за мен това е доста важно при избора на омекотител. Поздрави

24.01.2021
Laura Willson
Павирани ЕООД

1. Според информация от производителя активният въглен и KDF се подменят заедно с йонообменна смола, т.е. когато се изтощи смолата. Това обикновено се налага след 8-10 години. Зависи от твърдостта на водата и потреблението. 2. Carbon 30 съдържа 20 литра йонообменна смола. При голямо потребление (над 17 м3 на месец, при условие, че твърдостта на водата не надвишава 16 немски градуса) и при много твърда вода, това количество може да не бъде достатъчно. 3. Logix New Line 30 е с 30 литра йонообменна смола. Това количество е достатъчно и при по-голямо потребление 25-27 м3/месец и при по-голяма твърдост на водата. По-точно мога да изчисля ако разполагам с тези данни: твърдост на вода и месечно потребление.Ако желаете да пречиствате водата от хлор в целия водопровод, препоръчвам предварителен филтър с активен въглен. По принцип преди система за омекотяване на вода задължително се инсталира механичен филтър за твърди частици. След него може да се монтира филтър с активен въглен.  Предлагам следният комплект: - система филтри за водопровод BB10 двойна 1\" кат. номер 39173 - S-PS20MBB10 механичен филтър PP шнур 20 микр. BB 10 инча, кат. номер 3833 - филтърен патрон активен въглен FCCBL 10 Big Blue, кат. номер 3669

06.01.2021
Laura Willson
Влодимир Кънчев

Здравейте, опитвам се да избера между два модела системи за омекотяване на вода Carbon 30 и Logix New Line 30. Дали може имате информация на колко време/литра/ се подменя активният филтър и KDF смолата /не видях на сайта Ви да я предлагате/ при Carbon 30. И ако може да ме насочите според Вас кой модел е по-добрия вариант, ще се монтира в къща към ВиК мрежата, 5човека, две бани. Благодаря Ви.

06.01.2021

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top