омекотител за твърда вода CRYSTAL MIDI 20 Logix

Каталожен номер: 3818

4.87 до 5 / 30 гласа
(4 Ревюта)
1554.00 лв.

на 12 вноски по 149.70 лв.

Омекотител за твърда вода CRYSTAL MIDI 20 Logix  за жилища с  2-4 живущи и за други обекти със средно потребление на вода. Автоматичен, високотехнологичен програматор LOGIX 255/760 се грижи за омекотяване на водата без да е необходима специална поддръжка.  Монтиран на входа на водопроводна инсталация уредът за омекотяване на твърда вода гарантира мека вода в целия дом.

НАСТРОЙКИ НА ПРОГРАМАТОРА LOGIX 

 

 

Омекотителят CRYSTAL MIDI 20 Logix  е уред предназначен за омекотяване на твърда вода за битови нужди в обекти със средно потребление на вода. Това означава, че е подходящ за средно големи жилища с до 2 бани и 3 до 4 обитатели. Препоръчителното месечно потребление на вода  до 15 кубика (зависи от твърдостта на водата). 

Цялото устройство е събрано в компактен естетичен корпус,  който служи като резервоар за сол, и в който се намира бутилка за смола. На бутилката е завит автоматичен обемен програматор LOGIX 255/760 производство на AUTOTROL -САЩ. Програматорът контролира работата на омекотителната инсталация. Грижата на потребителя е да следи и своевременно да допълва таблетирана сол.

  • Корпусът на омекотителя за вода CRYSTAL MIDI 20 Logix  е с 13 см по-нисък от корпуса на другия омекотител с програматор Logix 255/760 - Logix New Line 30.
  • Количество йонообменна смола в омекотителя CRYSTAL MIDI 20 Logix - 20 литра.
  • Производителност 0.75 м3/час.
  • За обекти с месечно потребление на вода до 15 м3.
  • Между регенерациите уредът може да омекоти до 4,6 м3 (при твърдост на водата 12 немски градуса). 
  • Допълнителното оборудване  – ByPass значително улеснява инсталацията на уреда и обезпечава потребление на вода по време на регенерация. 
  • Три независими защити от наводнение.
  • Гаранция за мека вода в целия дом.

КЪДЕ И КАК СЕ МОНТИРА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА ВОДА ?

Омекотителят за вода се монтира на входа на водопроводна инсталация,  след водомера.  Монтажът е лесен и може да бъде извършен от квалифициран  водопроводчик.  Необходим е достъп до канализацията и ел. захранване. Преди омекотителя е необходимо да се инсталира филтър за механично пречистване на вода

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ЛЕСНО СВЪРЗВАНЕ НА УРЕДА ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДА С КАНАЛИЗАЦИЯ

Препоръчаната бърза връзка е на цената ок. 1 лев. При желание може да бъде поръчана заедно с омекотителната инсталация. Моля да го запишете като коментар към заявката.

СИСТЕМИ ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДА -  МОНТАЖ И СВЪРЗВАНЕ С ВиК

НАСТРОЙКИ НА ПРОГРАМАТОРА LOGIX 

 

КАКВА Е ЦЕНАТА НА КОНСУМАТИВИТЕ И КАК СЕ ПОДДЪРЖА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА ВОДА?

Поддръжката на уреда за омекотяване на твърда вода е лесна и се състои в допълване на таблетирана сол в резервоара и подмяна или изплакване на предварителния механичен филтър.  Един чувал таблетирана сол - 25 кг  е достатъчнен за 2 до 3 месеца за едно четиричленно семейство. Парите за таблетирана сол се спестяват от икономия на перилни и почистващи препарати. При пране с мека вода е препоръчително перилните препарати да се използват много пестеливо. Почистването на плочките, мивките, душовете, тоалетните чинии е безпроблемно когато няма варвикиви отлагания. Не се налага използване на скъпи, агресивни и вредни за здравето препарати. Цената на  омекотител за вода е несравнимо ниска спрямо ползите, които носи - чиста и мека вода.

Битовите омекотители за вода не са подходящи за промишлена употреба. Препоръчителното месечно потребление на вода при омекотителя CRYSTAL MIDI 20 Logix  е от 10 до 15 м3.Това не означава, че уредът не може да омекоти повече вода за 1 месец.  В случай на по-голямо потребление, регенерациите на смолата ще бъдат извършвани през по-кратък интервал от време, което ще съкрати живота на йонообменната смола. При правилна употреба на битови уреди за омекотяване на  вода в средностатистическо домакинство животът на смолата е от 12-15 до 20 години.

МОНТИРАНА СИСТЕМА ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВАРОВИТА ВОДА

АКО НЕ СТЕ СИГУРНИ КОЙ МОДЕЛ ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА ВОДА Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС ОБАДЕТЕ СЕ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ НА ТЕЛЕФОНА ПОСОЧЕН НАЙ-ОТГОРЕ НА САЙТА. ЗАПИТВАНЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ И ПО ИМЕЙЛА ИЛИ ЧРЕЗ ФОРМУЛЯРА ЗА ВРЪЗКА С НАС В КОНТАКТИТЕ.

Ползите от мека вода у дома са многобройни. Повече по темата може да прочетете в темата:

ИЗГОДНО ЛИ Е ОМЕКОТЯВАНЕ НА ВОДА В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ?

Как става процесът на омекотяване на водата е описано в темата:

КОТЛЕН КАМЪК И ОМЕКОТЯВАНЕ НА ТВЪРДА ВОДА С ЙОНООБМЕННА СМОЛА.

Как да намерим място за монтаж на уреда за мека вода в малък апартамент четете в темата:

ОМЕКОТИТЕЛИ ЗА ВОДА В МАЛЪК АПАРТАМЕНТ

Ползотворното влияние на мека вода върху човешкия организъм са описани в темата:

КАКВА Е МОЯТА ИЗГОДА ОТ ЗАКУПУВАНЕ НА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ВОДА?

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

  • размери (вис./шир./дълб.)  104 х 31 х 55 см ;
  • минимална дълбочина за монтаж (с байпас и присъединяване към водопровода) 72-75 см;  Към височината на омекотителя да се предвиди разстояние от мин. 15 см за отваряне на капака при добавяне на сол.
  • работно налягане 1.5-6 бара;
  • количество йонообменна смола    20 литра;
  • вид смола PURSANIT CER-E 100
  • захранване  230 V / 50-60 Hz / 12 V (зарядно);
  • присъединяване 1 цол външна резба;
  • управление - електронно,  програматор  LOGIX-255/760;
  • регенерация – напълно автоматична;
  • разход на сол по време на регенерация - ок. 1 кг / 1 м3 вода; ок. 3 кг за 1 регенерация;
  • разход на вода  за регенерация - ок. 150 литра (необходимо е свързване с канализация); 
  • ByPass - да – с автоматично минаване на водата по време на регенерация;
  • температура на водата  от +4 до +49°C;
  • производителност 0,75 м3/час (зависи от твърдостта на водата) ;
  • максимален дебит 1.7 м3/час;
  • обем на резервоара за сол  60 кг;
  • размер на бутилка за смола (инч)  10 х 30;
  • спад на налягане 0.2 бара;

КОЛИЧЕСТВО ОМЕКОТЕНА ВОДА МЕЖДУ РЕГЕНЕРАЦИИТЕ ПРИ РАЗЛИЧНА ТВЪРДОСТ НА ВОДАТА:

►15 ⁰dH - 3,7 m3

►20 ⁰dH – 2,8 m3

►30 ⁰dH – 1,9 m3

Коментари 4

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

Да, водата обработена със системи за омекотяване вода е годна за пиене. Това при условие, че влизащата в омекотител вода е качество на питейна вода.

13.06.2023
Laura Willson
Антон Караиванов

Здравейте.Водата от тези системи става ли за пиене?

11.06.2023
Laura Willson
Павирани ЕООД

По принцип филтрите за вода намаляват налягането с ок. 0,2 бара. Това зависи от размера на филтъра и дебита на водата. Колкото по-голям е размерът на филтъра, толкова е по-малък спад на налягане. Към всеки филтър има спецификация ( на английски език), в която ще намерите диаграмата с подробни данни. Имаме монтирани системи за омекотяване на вода, преди които за инсталирани 2 (механичен и карбонов) или 3 филтъра (2 механични и 1 карбонов) и няма проблеми с налягането. Все пак зависи и от входящото налягане на водата.

05.06.2018
Laura Willson
Иван Казаков

Здравейте. Карбоновия филтър FCCBL S може ли да се използва като допълнителен след механичен филтър за система за омекотяване Midi Cristal 20 Logix? Двата филтъра няма ли да намалят много налягането и омекотителя да не може да работи? Апартамента ми е на 8ет. от 15. Благодаря

02.06.2018

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top