филтър за омекотяване на вода

Каталожен номер: 3771

5 до 5 / 1 гласа
(9 Ревюта)
8.70 лв.

Този продукт не е в наличност. Изберете друг артикул от нашия каталог.

Празен филтърен корпус FCEB на Аквафилтер с размер 10 инча напълнен с Indion 225 NaF. След изчерпване на ресурса на смолата, филтърът може да бъде напълван многократно. Количество смола нужно за запълване на филтъра ок. 400 грама. Приложение - за омекотяване на вода.

Коментари 9

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

1. TDS метър отчита колко йони има във водата. Йоните правят водата електропроводима. Използва се за измерване на износване на мембрана за обратна осмоза. Само соли, основи и киселини се дисоциират (разпадат) в йонна форма. 2. Никой от изброените филтри не отнема соли (йони) от водата. 3. Механичните филтри премахват твърди частици. Те не се отчитат с TDS метър. 4. Капилярната мембрана е много фин механичен филтър. 5. Карбоновите филтри премахват хлор, хлорни и органични съединения (напр. пестициди). Тези съединения не присъстват във водата в йонна форма. 6. В омекотяващи филтри с йонообменна смола настъпва процес на йонообмен. Нормално е да се наблюдава увеличение на показанията на TDS метър. 7. Побеляване на водата е от мехурчета въздух, който е във филтрите. Въздухът се издига на повърхността и водата бързо се избистря. Това явление ще отмине.

13.07.2021
Laura Willson
В. Костадинов

P.S. Водата след системата изглежда бяла (почти като мляко) и \'шупти\' т.е., като че ли продължава някаква реакция ... след около 10-20 сек. се избистря.

13.07.2021
Laura Willson
В. Костадинов

Здравейте, Закупих от вас и монтира такъв филтър (със смола) за омекотяване на водат. В системата: 1. механичен филтър 10 µ - BB20 2. карбонов филтър - BB20 3. механичен филтър 1 µ 10\" 4. филтър за омекотитяване със смола (настоящият продукт) 5. филтър за ултра филтрация 0,02 µ дебит след ултра филтрация ~100-150 л./ч. налягане на вход 3,8 bar. В резултат проводимостта на водата (измерена с TDS метър) се увеличи вместо да се намали ?!? След монтаж на карбоновия филтър системата е промита с >200 л. вода. След монтаж на останалите филтри системата е промита с >150 л. вода. Стойности: преди системата - 670 µs (335 ppm) след карбоновия филтър - 720 µs (360 ppm) след ултра филтрация - 760 µs (380 ppm) Каква може да е причината за този обратен ефект? Как да разбера дали и до колко системата работи?

13.07.2021
Laura Willson
Павирани ЕООД

Празен корпус ще намерите в търсачката на сайта с код 3762. Може да бъде напълнен със зеолит. Зеолит съдържа филтър с активен въглен с код 3719.

20.09.2019
Laura Willson
Любо

Здравейте, може ли да се използва филтърното тяло вместо смола да се пълни със зеолид. Имате ли филтри със зеолид или насипно ?

20.09.2019
Laura Willson
Павирани ЕООД

Честотата на подмяната на смолата зависи от твърдостта на водата и потреблението. Йонообменната смола се сменя когато се изтощи и спре да омекотява водата. Имайте предвид, че ресурсът на филтри с малко количество смола, какъвто е този филтър е малък. За добри резултати при омекотяване на вода препоръчвам системи за омекотяване на вода, които ще намерите на този сайт в категория ОМЕКОТИТЕЛИ.

16.01.2019
Laura Willson
Събин Бармуков

Здравейте, На какъв период от време следва да се сменя пълнежа от йоннообмунна смола? Поздрави!

16.01.2019
Laura Willson
Павирани ЕООД

Благодаря за интересния въпрос. Извинявайте за късния отговор, отне ми време докато уточня казуса със специалисти. Тяхната препоръка е йонообменната смола и полифосфатът да се използват поотделно в два корпуса. Първият да бъде с йонообменна смола, а вторият с полифосфат. При производството на филтрите в Аквафилтер, когато се правят комбинации от различни материали, те са с механичен филтър или активен въглен. Имат такива филтри с полифосфат в комбинация с механично пречистване и другия вид с активен въглен.

20.09.2018
Laura Willson
Колев

Здравейте. Може ли такъв вид празен филтърен корпус да се зарежда, освен с йонообменна смола, с полифосфатна сол??? Въпроса ми е предизвикан от факта, че и единия материал и другия са предвидени за омекотяване на водата и против натрупване на котлен камък. При монтаж на система от филтърна колона мога да сложа и от двата вида за по добри резултати. Ако греша някъде може да ме поправите - разчитам на вашето професионално и адекватно мнение. Желязото във водата влияе негативно на йонообменната смола а на полифосфата не мога да прочета никъде дали е така??? Поздрави.

13.09.2018

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top