филтърна система за питейна вода EXCITO-B

Каталожен номер: 3679

4.42 до 5 / 126 гласа
(52 Ревюта)
203.50 лв.

на 12 вноски по 19.60 лв.

Най-продаваната филтърна система за пречистване на вода за пиене на полски производител Аквафилтер. Отстранява от водата хлор, механични замърсявания, тежки метали, бактерии и вируси. Пречистената с филтърната система водопроводна вода е вкусна и годна за пиене трапезна вода. Филтрите се сменят много лесно, без специални умения и уреди. Съвременна технология, лесен монтаж, качествени материали. 5 нива на филтрация. 2 стотинки за литър чиста трапезна вода.

Хигиенен сертификат за системи за питейна вода EXCITO; FP3-2    

СЪС ЗАКУПУВАНЕТО НА ФИЛТЪРНАТА СИСТЕМА EXCITO B ВИЕ ПЕЧЕЛИТЕ:

  • 2 стотинки за 1 литър чиста и здравословна вода за пиене;
  • спирате да купувате вода, пестите пари;
  • лесна и евтина поддръжка;
  • може да се свърже с ледогенератора на хладилника;
  • голямо удобство, трапезна вода е винаги на разположение.

Пречистване на вода за пиене с филтърни системи е много по-удобно и по-сигурно отколкото използване на кани с филтър. При филтърните системи водата се пречиства на много нива. Те съдържат поредица от специално подбрани и сертифицирани за контакт с питейна вода филтри. Филтърните системи се свързват с водопровода, инсталират се в шкафче под кухненска мивка или на друго удобно за потребителя място. Чиста, трапезна вода се налива от отделна батерия, което е удобно и хигиенично. Повече информация в темата: Кана с филтър или система от филтри за вода? Какво да избера?

В цената на ситемата EXCITO B са включени всичките филтри, капилярна мембрана, канелка за пречистена вода, маркучи и фитинги за присъединяване към водопроводна инсталация. 

КОЙ МОЖЕ ДА МОНТИРА ФИЛТЪРНАТА СИСТЕМА EXCITO B?

Системата е подготвена за самостоятелен монтаж.  Филтрите се сменят много лесно благодарение на бързите връзки. Системата лесно се свързва с водопровода посредством включения в комплекта спирателен кран, който се завива към същесвуващия водопровод. Допълнителната батерия се поставя от горе, като се пробива много малък отвор в плота или в мивката. По този начин чиста и вкусна вода е удобна за наливане и е винаги на разположение. Комплектът съдържа всички необходими за присъединяване към водопровода части, както и нова със съвременен дизайн керамична канелка.

Може да се монтира под кухненската мивка, върху кухненския плот или на друго удобно място. 

ФИЛТРИРАЩА СИСТЕМА  EXCITO B МОНТИРАНА В ДЕТСКА ГРАДИНА В ПЛОВДИВ

КОЛКО ЧЕСТО СЕ СМЕНЯТ ФИЛТРИТЕ И КАКВА Е ЦЕНАТА?

При обикновено домашно ползване целият комплект филтри  се подменя през 6 месеца (ок.4000л).  Капилярната мембрана  се сменя през 12 месеца. 

За около 9 лева на месец ще разполагате с 660 литра много добре пречистена вода, която вашето семейство ще може да ползва освен за пиене и за приготвяне на храната. Водата, която купуваме обикновено се използва само за пиене. Не се замисляме, обаче, че готвим със същата водопроводната водата, която не можем директно да пием. 

ЕТАПИ НА ФИЛТРАЦИЯ НА ВОДАТА. КАКВИ ПРИМЕСИ ПРЕЧИСТВА ФИЛТЪРНАТА СИСТЕМАТА?

Шест нива на филтрация гарантират отлично пречистване на водата за питейни цели. Системата пречиства водата от органични съединения, тежки метали, пестициди, хлор, утайки, песъчинки, вируси, бактерии, механични замърсявания. Водата става вкусна и годна за консумация. Трябва да се отбележи, че системата Excito B не е система за обратна осмоза. Тази система не намалява показанията на TDS метъра, не отстранява флуор, хормони, антибиотици и други видове замърсявания, които не са описани тук. 

Филтриращата система EXCITO B съдържа: 

  • AIPRO-20M-QM – механичен филтър за вода. Премахва пясък, ръжда, тиня, мътилка. 
  • AISTRO-2-QM – филтър съдържащ омекотяваща и обезжелезаваща смола. Понижава твърдост на водата и намалява съдържанието на желязо. 
  • AICRO-3-QM – карбонов филтър от кокосови черупки. Премахва до 98% от хлора и органичните вещества. Подобрява вкусът и мирисът на водата. 
  • AICRO-4-QM – висококачествен карбонов филтър от кокосови черупки и KDF® смола. Отстранява до 99% от свободния хлор, органични вещества, пестициди, тежки метали и други производни на хлора. 
  • TLCHF-2T – капилярна мембрана - отстранява най-малките механични примеси, вируси и бактерии. 

 Капилярна мембрана  е най-новото поколение механичен филтър. Тя е изработена от тънки, намаляващи от вън на вътре кухи влакна с размер на отворите  0,02 микрона. Това позволява задържането на  99,8% от бактерии, спори, гъбички и вируси. Общата площ на капилярната мембрана е около 1.5м2. 

 3 степени на филтрация на вода от капилярна мембрана: 

  • повърхностно филтриране 
  • начална дълбока филтрация 
  • крайния филтрация - премахване на примеси по-големи от 0,02 микрона. 

 Мембраната филтрира 100% от водата - не изхвърля вода в канализацията, не деминарализира водата.

КАК РАБОТИ КАПИЛЯРНА МЕМБРАНА? 

Капилярните мембрани са изработени от тънки кухи влакна под формата на тънки тръбички. Диаметърът им намалява от външната към вътрешната страна на влакното. Големи замърсяващи водата частици се задържат на повърхността на капилярите (повърхностна филтрация), докато по-малките преминават по-нататък в каналчетата докато бъдат задържани (двуетапна дълбочинна филтрация). След изчерпване капацитета на мембраната, тя се запушва, което води до внезапно спадане на налягането. Живот на мембраната зависи от качеството на водата, но не трябва да надвишава 12 месеца. Капилярните мембрани не премахват съдържащите се във водата минерали.

СИСТЕМИТЕ С МЕМБРАНА ЗА УЛТРАФИЛТРАЦИЯ НЕ НАМАЛЯВАТ ЕЛЕКТРОПРОВОДИМОСТТА НА ВОДАТА. СЛЕДОВАТЕЛНО, НЯМА ДА ИМА СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА МЕЖДУ ИЗМЕРЕНИТЕ С TDS УРЕД  СТОЙНОСТИ НА ЗАХРАНВАЩА И ПРЕЧИСТЕНА СЪС СИСТЕМИ С УЛТРАФИЛТРАЦИЯ ВОДА.

ПРЕДИМСТВАТА НА КАПИЛЯРНА МЕМБРАНА: 

  • 100% филтрация, не изхвърля вода в канализация;
  • ниски експлоатационни разходи;
  • премахва Cryptosporidium, Гардия и други вредни патогени;
  • премахва Salmonella eutericlis (3.2 микрона), 
  • премахва Ешерихия коли (3.1 микрона), 
  • отстранява Lactobacillus delbrueckii (1-9 микрона).

ЗАЩО ПРЕЧИСТЕНАТА СЪС ФИЛТЪРНАТА СИСТЕМА ВОДА СЕ НАЛИВА ОТ ОТДЕЛНА КАНЕЛКА?

Този начин на наливане на вода за питейни нужди е много по-удобен за потребителите. 

Обикновено клиентите ни се притесняват, че батерията от системата за пречистване на питейна вода няма да се вписва в интериора на тяхната кухня и ще пречи при ползване на кухненската мивка. Батерията в системата е с малки размери, красив и модерен дизайн и не създава никакви неудобства. Ползването на отделна батерия за чиста трапезна вода е много по-хигиенично отколкото наливане на същата вода от кухненската батерия и пречистването на вода за пиене с филтри, които се завиват на самата кухненска батерия. 

МОЖЕ ЛИ СИСТЕМАТА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА СОНДАЖНА ВОДА ЗА ПИТЕЙНИ НУЖДИ?

Преди да бъде използвана за битови нужди сондажната вода трябва да се изследва за опасни микроорганизми и вредни замърсявания. Когато е установено наличие на болестотврорни бактерии най-добрият начин да бъдат елиминирани е UV дезинфекция. Ако изследванията не показват микробиологично замърсяване да се следи за поява в близост до сондажа на нови отходни ями, които могат да бъдат източник на зарази. 

При неустановено или отстранено микробиологично замърсяване системата може да се ползва за пречистване на питейна вода. Ако имате нужда от допълнителна консултация свържете се с нас на посочения телефон за консултации или на имейл адрес: pavirani.1@gmail.com

Системата да не се ползва за микробиологично замърсена или от неизвестен източник вода.

ЗАБЕЛЕЖКА: при обикновено домашно потребление количеството смола в AISTRO-2-QM е достатъчно за оптимално функциониране за срок от 3-6 месеца. Дълготрайно съхраняване на AISTRO-2-QM в топло и сухо помещение ще изсуши смолата и обемът й ще бъде намален. При контакт с вода смолата отново ще набъбне и това няма да се отрази на нейните свойства.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ  И ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА  ФИЛТЪРНА СИСТЕМА EXCITO B

Важно! С цел предпазване на капилярната мембрана, маркучът преди мембраната да се откачи и от там да се промият филтрите в продължение на 10 минути (с 15 лтра вода). Това промиване да се прави при всяка смяна на филтрите. Водата може да се използва след 5-6 часа, което време е необходимо за активиране на филтрите.

ВНИМАНИЕ: 

Производителят Аквафилтер е променил накрайниците на линейните филтри от серията QM. Новите накрайници са с увеличаващ здравината на филтрите предпазен фланец.

При предишния вид накрайник на филтрите от серията QM връзките на филтрите с фитингите се обезпечаваха с блокиращ клипс.

При новия вид накрайник на филтрите от серията QM връзките не се обезпечават с блокиращ клипс. Поставяне на блокиращия клипс на новия вид накрайник ще повреди бързата връзка и ще направи невъзможна подмяна на филтъра. 

Разглобяване на бързата връзка при новите накрайници на линейните филтри от серията QM на Аквафилтер. Без блокиращия клипс!

СМЯНА НА ФИЛТРИ ПРИ СТАРИЯТ ВИД НАКРАЙНИЦИ

КАК ДА ИЗБЕРА НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ЗА МЕНЕ ФИЛТЪРНА СИСТЕМА ЗА ПИТЕЙНА ВОДА?  Тази статия ще Ви помогне да се ориентирате в богатия асортимент от системи за пречистване на водата за пиене.

СЕРТИФИКАТ  ISO 9001:2008 НА AQUAFILTER EUROPE

СПЕЦИФИКАЦИЯ (английски език)   

Системата е произведена в Полша.

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

  • размер (вис., шир., дълж.) - 390/350/100 (мм)
  • размер на батерията 295/156 (мм)
  • присъединяване - ½” (окомплектовано със сферъчен кран)
  • работна температура - от +2 до +42ºC
  • оптимално работно налягане - 3,5 бара
  • присъединителен маркуч - PE (полиетилен)
  • вид фитинги - QC (бързи връзки)
  • степените на филтрация - 7

Коментари 10

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

Няма причина системата Excito B да не може да бъде монтирана хоризонтално.

04.09.2023
Laura Willson
Acho

Предвид че системата е херметизирана, може ли да се монтира полегнала хоризонтално вместо изправена?

01.09.2023
Laura Willson
Павирани ЕООД

Здравейте, ще сменим запушеният филтър за наша сметка. Ще го изпратим до посоченият от Вас адрес или офис на Еконт. Телефон за връзка с отдел онлайн магазин е 0899 107 101. Работно време: понеделник-петък от 9 до 17 часа.

05.03.2023
Laura Willson
Н. Г.

Здравейте! Закупихме машината, но при първоначалното промиване се оказа, че зеленият филтър Aicro 4 преди мембраната е запушен и не пропуска вода. Какво се прави в случая?

05.03.2023
Laura Willson
Павирани ЕООД

1. Водата от водопровод ли е или от сондаж?2. Механичен филтър на входа е много фин, ще се запушва и ще трябва често да се сменя. Най-фин филтър, който  се поставя на входа е 20 микрона. А ако водата е по-мътна може да се наложи многостепенна филтрация, като се започва от 50 или 100 микрона.3. FCCBKDF2 по-добре е да се инсталира само за бойлера.4. Съдомиялните са с вграден резервоар със йонообменна смола, която се регенерира със сол. Това е причината в съдомиялните да се слага сол.5. Системата за питейна вода EXCITO-B  най-добре е да се инсталира под кухненска мивка, но ако според Вас друго място е по-удачно, няма проблем. Подборът на филтрите зависи основно от качеството на водата, която ще се филтрира.

25.01.2023
Laura Willson
Димитър Атанасов

Здравейте, Павирани! Ориентирал съм се към следната конфигурация: след водомера две филтърни колони съответно с Aнтибактериален механичен филтър 5 микрона FCPS5-AB и омекотяващ карбонов филтър с KDF смола FCCBKDF2. Оттам четворно разклонение на линията - първо разклонение към система за питейна вода EXCITO-B; второ разклонение към съдомиялна; трето разклонение за студена вода към кухненска мивка и четвърто разклонение за топла вода през 10л. бойлер. Идеята на двете филтърни колони в началото е грижа за съдомиялната и бойлера. Бихте ли споделили дали този вариант е удачен и ако има по-добър вариант какъв би бил той?

24.01.2023
Laura Willson
Явор Ганчев

Здравейте, Комплектът пристигна без двата обезпечаващи клипса за цялата система. Има два клипса, който са на капилярната мембрана. Как се процедира в случая?

17.01.2023
Laura Willson
Росен Добрев

Карам вече две години. Нищо не съм сменял. Направо забравих. Но няма проблем.

05.12.2022
Laura Willson
Станислав Рачев

Здравейте, каква е разликата между този филтър, обратната осмоза и йонизатора за вода.

08.11.2022
Laura Willson
Пенев

Ползвам екзито Б, ако не греша 3 години. Доволни сме! Монтирах системата в кухненския шкаф. Ползваме за пиене и готвене, пречистената вода. Сега виждам, че съм сменил филтрите преди година и трябва да поръчам нови :) При една от смените имах малък проблем. Бай китаец беше запушил филтрите, но от фирмата след кратка добра комуникация, ми ги смениха и пак всичко си беше наред :) Препоръчвам и филтърната система Екзито-Б и фирмата продавач Павирани. Пожелавам си повече коректни фирми в България!

11.09.2021

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top