Полезни ли са минералите, които приемаме с водата?

18 Jun 2014

Дейонизирана вода пречистена със система за обратна осмоза полезна или вредна?

Нуждае ли се човешкият организъм от неорганичните минерали във водата?

 

МИТ: ПРЕЧИСТЕНА СЪС СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ВОДА Е БЕДНА НА ПОЛЕЗНИ  МИНЕРАЛИ.

ИСТИНА: ОБРАТНАТА ОСМОЗА ПРЕМАХВА ОТ ВОДАТА НЕОРГАНИЧНИ МИНЕРАЛИ, КОИТО СА НЕЗДРАВОСЛОВНИ.

Вярно е, че обратната осмоза премахва минералите от чешмяната вода. Този факт трябва обаче да се анализира комплексно. По-голямата част от минералите, които приема човешкият организъм произхождат от храната, а не от водата, която пием . Например, една чаша портокалов сок (около 200 мл ) съдържа толкова  добри минерали колкото 113 литра вода. Опитайте се  на закуска да изпиете  113 литра вода!

Друг въпрос, който също е важно да се отбележи е вид минерали, които се съдържат във водата. Водата от чешмата съдържа неорганични минерали, които не могат да бъдат усвоени от човешкото тяло. Хората се нуждаят от органични минерали, които се усвояват лесно, а такива могат да се набавят и да бъдат  извлечени от живите организми, като зеленчуците , плодовете и др. Неорганичните минерали не носят никакви ползи за хората,  дори могат да вредят на здравето.

КОЙ ИСКА ДА ИЗПИЕ  130 КИЛОГРАМА КАМЪНИ?

Учените са изчислили, че в рамките на 60 години от живота си, човекът  може да  приеме в тялото си между 90 и на 130 килограма камъни (минерали), които тялото му не е  в състояние да използва  от питейна чешмяна или бутилирана вода. Това са минерали, които филтрите в системите за обратната осмоза отстраняват от чешмяната вода. Повечето от тези  ненужни минерали все пак се  отстраняват  от тялото ни чрез бъбреците, но някои от тях остават в тъканите и образуват камъни в бъбреците, жлъчката, калцират ставите. Основните виновници са калциевите соли, каквито в изобилие има в твърда вода.

„Това, което човешкото тяло не е в състояние да използва или изхвърли, трябва да го съхранява. Следователно, неорганичните соли (неорганични минерали) се задържат в човешкото тяло, и с течение на времето се проявяват под формата на втвърдяване на артерии, камъни в бъбреците, пикочния канал, жлъчния мехур, ставите и като причинно-следствен фактор увеличени мастни клетки. За да е сто процента здрав човешкият организъм трябва да бъде свободен от всякакви неорганични минерали.” - Пол Брег  -  диетолог и специалист по здравословно хранене.

Пол Брег през целия си живот е насърчавал пиенето и сам е пиел  вода  лишена от всякакви минерали. Починал на  81 възраст, от усложнения след  инцидент  при сърфиране!

СЪВЪРШЕНО ЧИСТА ВОДА!

Филтри за вода с мембрана за обратна осмоза осигуряват най-чиста  питейна вода. Факт е, че обратната осмоза е единственият метод на пречистване на вода, който е в състояние да премахне от водата всичките опасни и вредни вещества включително флуорът, пестицидите, хормоните, антибиотиците и др.

Според  Световната здравна организация полезните минерали идват от храната , а не от водата, която пием .

Това, което наистина трябва да ни притеснява във връзка с водата, която пием не е липса на минерали, а наличие на вредни и направо опасни химически съединения.  

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top