комплект 4 бр. филтри за EXCITO B

Каталожен номер: 3692

4.55 до 5 / 11 гласа
(7 Ревюта)
56.00 лв.

Комплект резервни филтри за филтърна система за пречистване на вода Excito B. Филтрите елиминират от водата тежки метали, пестициди, хлор, органични вещества, мътилка, пясък, ръжда и др. Омекотяват и подобряват вкусът и ароматът на водата.Филтрите елиминират от водата тежки метали, пестициди, хлор, органични вещества, мътилка, пясък, ръжда и др. Омекотяват и подобряват вкусът и ароматът на водата.Филтрите елиминират от водата тежки метали, пестициди, хлор, органични вещества, мътилка, пясък, ръжда и др. Омекотяват и подобряват вкусът и ароматът на водата.

 

 

Важно! При всяка смяна на филтрите, с цел предпазване на капилярната мембрана, маркучът преди мембраната да се откачи и от там филтрите да се промият в продължение на 10 минути (с 15 литра вода). Това промиване да се прави при всяка смяна на филтрите. Водата може да се използва след 5-6 часа, което време е необходимо за активиране на филтрите.

Комплектът включва 4 бр. линейни филтри: 

  • AIPRO-20M-QM - механичен филтър за вода от полипропиленови влакна 20 микрона.  Премахва твърди частици над 20 микрона като пясък, ръжда, тиня и др.
  • AISTRO-2-QM - омекотяващ и обежелезаващ филтър за вода. Понижава твърдостта на водата и намалява съдържанието на желязото.
  • AICRO-3-QM - филтър с активен въглен от кокосови черупки. Отстранява до 98% от хлора и органичните вещества. Подобрява вкусът и мирисът на водата.
  • AICRO-4-QM - филтър с активен въглен от кокосови черупки и KDF® смола. Отстанява до 99% от свободния хлор и органични вещества. KDF® смолата премахва от водата тежките метали като: олово, никел, арсен, хром и много други, не допуска развитие на микроорганизми.

Внимание: 

Производителят Аквафилтер е променил накрайниците на линейните филтри от серията QM. Новите накрайници са с увеличаващ здравината на филтрите предпазен фланец.

При предишния вид накрайник на филтрите от серията QM връзките на филтрите с фитингите се обезпечаваха с блокиращ клипс.

При новия вид накрайник на филтрите от серията QM връзките не се обезпечават с блокиращ клипс. Поставяне на блокиращия клипс на новия вид накрайник ще повреди бързата връзка и ще направи невъзможна подмяна на филтъра. 

Разглобяване на бързата връзка при новите накрайници на линейните филтри от серията QM на Аквафилтер.

Без блокиращия клипс!

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

  • Работна температура - от +2 до +42ºC
  • Работно налягане - 4 бара
  • Вид фитинги - QM (бързи връзки)

Коментари 7

Laura Willson

Laura Willson
Рали

Мога ли да сложа цял комплект филтри за excito b в кутията на excito ST, дали се продават отделно връзките? Тъй като все няма наличен целия комплект за excito St.

06.05.2023
Laura Willson
Павирани ЕООД

За съжаление разделното събиране на отпадъците в България не е на желаното от нас ниво. Няма подходящо място за събиране на използваните филтри. Все пак, механичните филтри са изработени изцяло от пластмаса и биха могли да се изхвърлят в контейнерите, които са предназначени за пластмаса. Другите филтри са с различен пълнеж и би трябвало да се изхвърлят в общите контейнери. Считам, че въпреки отпадък от използвани филтри, при недоброто качество на водопроводната вода в повечето райони в България, пречистване на вода в дома е наложително.

16.12.2021
Laura Willson
Виктория Гочева

Здравейте! След като сменим филтрите, къде да изхвърлим използваните такива? Имате ли препоръки? Трябва ли да е на специално място?

15.12.2021
Laura Willson
Павирани ЕООД

При обикновено домашно потребление и нормално качество на водопроводна вода, препоръчаната смяна на филтрите е през 6 месеца. Производителят не посочва количество вода, защотото зависи от степента на замърсеност на водата.

28.11.2018
Laura Willson
Galen Getsov

За какво количество вода са предназначени. На колко литра трябва да се сменят?

27.11.2018
Laura Willson
Павирани ЕООД

Единият от филтрите (AISTRO 2 QM) в системата Excito B е омекотяващ водата филтър. Ако желаете, допълнително може да се добавят допълнителни филтри преди или след системата. Имайте предвид, че допълнителните филтри не се побират в кутията.

13.07.2016
Laura Willson
Krasimir

Да ви попитам има ли някакъв филтър за отстраняване на котлен камък ,който да сложа през exito-b

10.07.2016

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top