Йонизатор за вода - история на изобретението на уреда.

28 Sep 2014

Ако никога преди не сте чували за йонизирана жива вода, това може да звучи прекалено хубаво за да е истина. Но сами ще се  уверите, че тя има дълга история с доказан положителен ефект върху здравето на живи организми. Откритието как да се прави алкална животворна вода не е станало изведнъж.

Всичко започна през 1800, когато английски химик Майкъл Фарадей открива закона на електролизата. В началото на 19 век руснаците използват откритието на Фарадей и изобретчват първите машини за електролиза на водата.

Японските учени след това продължили  да разработват руската технология на електролиза на водата и са установили, че електричеството може да се използва за преструктуриране на водата,  като по този начин се пресъздават естествено протичащите в  природата процеси. Оказва се, че когато водата тече върху скалите тя става алкална с ниско ORP (окислително редукционен потенциал) точно каквато е произведена от йонизатора алкална вода.

Техните проучвания са намерили връзка между йонизирана вода и устойчивост към заболявания, повишено развитието на мускулите, ускорен метаболизъм, подобряване на умствената дейност. Техните заключения са невероятни  и озадачаващи. Как може йонизираната вода да бъде толкова полезна?

Учените в секретните японски лаборатории са открили образования,  наречени "микро-клъстери." Йонизираната вода  има по-малко молекули в  клъстери от водата, която тече от крана.

При обикновена чешмяна вода, водните молекули са групирани в големи групи - обикновено по 10-13 молекули в клъстер.  При йонизирана алкална вода, клъстерите са съставени само от пет или шест молекули. Това епохално откритие на японските учени е тайната зад невероятно мощна хидратираща сила на йонизирана вода , която променя живота и носи големи ползи за здравето.

Водни йонизатори за първи път се използват в японските болници , а за домашна употреба  са били одобрени през 1950г. Оттогава повече от 30 милиона души са използвали водни йонизатори и сега те могат да бъдат намерени в една от всеки пет японски къщи.

Ето и техническото обяснение: Йонизацията означава загуба или прибавяне на  един електрон.  Обикновено потокът на електроните става от отрицателния (-) полюс до положителния (+) полюс. При пускане на електрически ток движението на електронните потоци е в противоположна посока от положителния (+) полюс  към отрицателния (-) полюс.

 (-) Полюс получава електрони H2O + 2e- = 2OH- + H2

(+) Полюс губи електрони 2H2O - 4Е- = 4Н + + O2

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top