филтър за предпазване на пералня от котлен камък FHPRA

Каталожен номер: 3628

4.28 до 5 / 39 гласа
(13 Ревюта)
16.40 лв.

Предпазва пералнята от отлагания на котлен камък. Увеличава ефективността на перилните препарати до 30%. Монтира се лесно между спирателния кран и маркуча довеждащ вода в пералнята.

СПЕЦИФИКАЦИЯ (английски език)

ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА ЗА ПИЕНЕ.

ПРЕДИМСТВАТА НА ФИЛТЪРА ЗА ПЕРАЛНЯ: 

  • възпрепятства отлагане на котлен камък при домашните уреди;
  • многократна употреба;
  • до 30% може да се намали количеството на използваните перилни препарати;
  • допълнителен предпазващ филтър;

Филтърът съдържа полифосфатни кристали, които при контакт с водата не позволяват калциевите и магнезиевите соли да образуват кристали, благодарение на което котленият камък не се отлага върху уредите. За многократна употреба - смолата лесно и евтино може да бъде сменяна с нова. Животът на смолата във филтъра е 2-3 месеца в зависимост от качеството и количеството обработена вода.

Резервната смола е достатъчна за 3 смени .

Котленият камък отлагащ се върху елементите на домашните уреди (барабани, нагреватели) поврежда съоръженията и увеличава разхода на енергията. За разлика от йонообменните смоли полифосфатът не понижава твърдостта на водата. 

Филтърът FHPRA е предназначен за студена битова вода. Оборудван е с краен филтър предпазващ от преминаване на частици смола извън филтъра.

СВЪРЗВАНЕ НА ФИЛТЪРА С ПЕРАЛНЯ И ВОДНА ИНСТАЛАЦИЯ

1. Да се спре подаване на водата към пералнята.

2. Филтърът да се завие между спирателния кран и маркучът на захранваща вода на пералнята.

3. Да се отвори спирателния кран.

4. Пералнята да се включи на програма еднократно плакнене с цел промиване на филтъра. 

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

  • присъединяване ¾‘‘ вътрешна резба × ¾‘‘ външна резба
  • работна температура 2-45ºC
  • максимално работно налягане 6 атм.
  • уплътнение EPDM
  • живот на смолата 2-3 месеца

Коментари 10

Laura Willson

Laura Willson
Елена Спасева

Здравейте, Трябва да напълня филтъра за пералня с нова смола, когато предишната се в стопила напълно ли ?

20.06.2023
Laura Willson
Живко Ашминов

Материала във филтъра направо се беше разложил и задръстил дунапренчето още преди второто пускане на пералнята. Махнах филтъра, понеже беше толкова задръстен, че не пропускаше вода и пералнята показваше грешка. За тези пари наистина очаквах повече.

29.04.2023
Laura Willson
Stanislav Grozdanov

Здравейте, искам да попитам за този дунапрен който е на изхода на филтъра каква роля играе защото днес монтирах такъв филтър и пуснах да мине вода през него без вързан уред на изхода вода не излизаше а само капеше при нормално налягане на входа. Премахнах дунапрена и всичко се оправи и водата текна нормално.

19.12.2018
Laura Willson
Павирани ЕООД

Този филтър има малко дунапрен на входа и на изхода. Способността му да задържа песъчинки и много малка. Той не премахва по-дребни твърди частици. Предлагаме голямо разнообразие от механични филтри за вода, които елиминират всички видове механични замърсявания, като пясък, утайки, мътилка и др. Предлагаме ги също в комплект с филтърни колони. Повече за тях може да прочетете в категория ФИЛТЪРНИ КОЛОНИ.

26.09.2017
Laura Willson
Ивайло

Филтърът спира ли песъчинки от водопровода?

23.09.2017
Laura Willson
Павирани ЕООД

Филтърът за пералня може да бъде монтиран както във вертикално, така и в хоризонтално положение.

14.09.2017
Laura Willson
живка кьосева

филтъра задължително ли трябва да е монтиран във вертикално положение?

08.09.2017
Laura Willson
Павирани ЕООД

В този филтър не може да бъде поставен механичен филтърен елемент.

04.07.2017
Laura Willson
Нико Стойчев

Възможно ли е поставянето на механичен филтър в този продукт?

03.07.2017
Laura Willson
Павирани ЕООД

След консултация със специалист химик във фирмата производител, господин Возниак, относно фитъра за перания получих следната информация:1. Има много видове полифосфати.2. Няма обмен на йони между полифосфат и калциеви или магнезиеви соли.Това е било установено емпирично от господин Возниак.Ако има такъв обмен той е много минимален и не прави водата мека.3. Механизмът на предпазване от котлени отлагания се състои в това, че при контакт с полифосфата молекулите на калциевите или магнезиевите соли не могат да се обединяват в по-големи кристали, поради това не могат да образуват котлен камък върху нагревателите.4. Преди време използваният полифосфат не е имал сертификат за контакт с питейна вода. Това обяснява нашето предупреждение да не се използва за питейна вода. Полифосфатът използван сега във филтъра е със сертификат за питейна вода.4. Според мене, въпреки, че не е вреден, няма смисъл този филтър да се използва за питейна вода. Той не пречиства водата, а само не допуска образуване на котлен камък. Благодаря на Господин Солаков за коментара. Накара ме да обогатя информацията относно полифосфатите.

01.12.2014

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top