Филтриращи кани правят вода от кока кола. Вашите филтърни системи справят ли се с това?

16 Mar 2015

Получих запитване дали системите за пречистване на питейна вода предлагани от фирма Павирани могат да се справят с обезцветяването на кока кола, както правят филтриращите кани и дали сме правили такива тестове.

В интернет има много клипчета демонстриращи как филтрите на филтриращите кани или на бутилките с филтър от активен въглен избистрят кока кола, вино и други оцветени напитки. Такива тестове са много ефектни и целта им е да впечатлят потенциалните купувачи. За целта се използват различни видове кани или бутилки с филтър. Филмите доказват и показват как след преминаването през филтри за кана, кока кола става на вода. Всеки от производителите на кани за филтриране на вода убеждава, че филтрите от съответната марка пречистват по-добре.

За да сме наясно за какво става въпрос, първо да обясня, че веществата, които основно се използват за пречистването на питейната вода са: активен въглен, специално обработен полипропилен и различни видове смоли (омекотяваши, KDF, калциев сулфид). Тези материали се използват както във филтрите на каните, така и в продаваните от Павирани филтърни системи. Разликата е в количеството и качеството на използваният за пречистването на водата материал. Филтрите в каните са много малки, следователно техният ресурс на пречистване на водата също е малък. 

Материалът, който е с големи способности на абсорбиране на различни вещества е активният въглен. Той е виновникът за обезцветяването на колата и други напитки. Активният въглен в педлаганите от фирма Павирани филтри е с най-високо качество, а количеството му е няколко пъти повече в сравнение с това във филтрите за кани.

По принцип нашите системи за питейна вода представляват поредица от специално подбрани за пречистване на вода предназначена за пиене филтри. Използваните суровини са сертифицирани, производителят Аквафилтер от няколко години изнесъл производството в Полша. Бях в техният завод, непрекъснато поддържам връзка и с техния технически отдел. За разлика от филтрите на каните, в нашите системи във всеки отделен филтър е точно описан видът на използвания материал.

Предлаганите от нас системи се включват към водопровода, следователно няма как там да се налее кола или друга оцветена течност. 

В заключение, ако кока кола или друга цветна напитка премине през който и да е качествен филтър от активен въглен резултатът ще бъде обезцветяването на течността.

 

 

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top