система филтърни колони тройна 1/2 "

Каталожен номер: 3798

4.47 до 5 / 15 гласа
(17 Ревюта)
84.70 лв.

Тройна система филтърни колони  FHPRCL12-B-TRIPLE - 10 ", присъединяване 1/2 цола месингова резба.

СПЕЦИФИКАЦИЯ (английски език)

 

Произведена от Aquafilter Europe тройната система филтърни колони е предназначена за филтрация на студена вода. В зависимост от качеството на водата, в системата може да бъдат поставяни различни видове филтърни елементи (картриджи). Най-често се използват механични филтри за пречистване от водата на твърди частици и карбонови филтри с активен въглен. 

 Комплектът включва 3 броя филтърни колони, планка, ключ и антибактериални центриращи пръстени. Съвместима със стандартни филтърни патрони с размер 21/2 х10 инча (256 х 62 мм). Приложение: филтър за водопровод или пречистване на вода за пиене (монтаж под кухненска мивка). 

Месинговата резба за присъединяване към водопровода е с размер 1/2 цола.

За допълнителна защита от течове филтърните колони са с 2 броя оринги.

В главите на филтърните колони е монтиран клапан за обезвъздушаване на системата. 

ТРОЙНАТА СИСТЕМА ФИЛТЪРНИ КОЛОНИ FHPRCL12-B-TRIPLE ВКЛЮЧВА:

  • 3 броя стандартни филтърни колони 10 инча
  • тройна планка за закрепване
  • ключ за лесно отвиване на чашите при подмяна на филтрите
  • 3 броя антибактериални центриращи пръстени за правилно поставяне на филтърни елементи

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ТРОЙНАТА СИСТЕМА ФИЛТЪРНИ КОЛОНИ FHPRCL12-B-TRIPLE

Системата от три броя филтърни колони FHPRCL12-B-TRIPLE е предназначена за филтрация на студена вода. Може да бъде монтирана на входа на водопровода или под кухненска мивка. Тройната система филтърни колони е решение за потребители, които не могат или не желаят на плота да имат втора батерия за пречистена вода. В този случай водата може да се ползва както за пиене, така и за други цели.

Препоръчаната комбинация от филтри при монтаж в кухня, когато водата ще се ползва за консумация:

1. механичен филтър за вода за твърди частици FCPS 20 + комбиниран активен въглен с KDF смола FCCBKDF +  антибактериален сребърен филтър с активен въглен GAC NS

или икономичен вариант

2. антибактериален механичен филтър FCPS 20 AB  + комбиниран механичен и карбонов филтър FCCA STO + филтър с активен въглен Platinum Wasser

ПРЕДИМСТВАТА НА ТРОЙНАТА СИСТЕМА ФИЛТЪРНИ КОЛОНИ FHPRCL12-B-TRIPLE

  • Високо качество
  • Конкурентна цена
  • Не изисква специална поддръжка
  • Лесна за свързване към водопровода
  • Произведена от FDA CFR-21 съвместими материали
  • Произведена в ЕС от висококачествени компоненти 
  • Филтърните колони са снабдени с 2 оринга за по-голяма херметичност.

МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ НА ТРОЙНАТА СИСТЕМА ФИЛТЪРНИ КОЛОНИ

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:  

  • Работно налягане: 6 бара (90 PSI)
  • Минимална работна температура: 2°C (35ºF)
  • Максимална работна температура: 45°C (113.00 ° F) *
  • Размери  390 x 140 x 360  (мм)
  • Присъединяване 1/2 цола месингова резба
  • Материал на чашата - полиетилен терефталат (PET)
  • Материал на главата - полипропилен (PP)
  • Материал на уплътнение NBR
  • Брой уплътнения - по 2 броя на всяка филтърна колона

* Тествана и сертифицирана от WRAS само за 23°C

Коментари 10

Laura Willson

Laura Willson
Gyoksel Ahmedov

Вземи си оправи бутона за поръчване, шматка. Не се знае скам ли си не си ли .. ако при тебе работи истрий си кеша на брузера

19.09.2023
Laura Willson
Костадинов

Здравейте, Предстои ми монтиране на система за филтрация на водата (вече закупена - 2 х BB20, ще се монтира след водомера със 1. мех.ф. 5-10 микр. и 2. карбонов филтър). Под мивката ще монтирам система за питейна вода (вкл. за готвене, кафе, чай и др.), подвързана към батерията, която е с 2 крана, съответно за чешмяна и питейна вода. (батерията е налична. предстои закупуване на системата за пречиатване на пит. вода) В предвид мн. високата твърдост на водата (гр.Варна) си мисля за следната 3+1 конфигурация: # система филтърни колони тройна 1/2 \" (3798) 1. омекотяващ и механичен филтър FCCST-STO (3772) 2. филтър с активен въглен и KDF смола FCCBKDF (3615) или FCCBKDF2 (3879) 3. механичен филтър S-PS от PP шнур 1 микрон (39033) 4. капилярна мембрана TLCHF-2T (3708) Евентуално, като допълнение - филтър за предпазване на пералня от котлен камък FHPRA (3628) Целта е добра и надеждна система за ограничено пространство с универсални (като стандарт) и не висока цена консумативи и без изхвърляне на вода. Ето и въпросите: 1. Правилно ли са избрани филтрите и тяхната последователност? 2. Възможен ли е (предлага ли се) вариант с цял (не комбиниран) филтър с KDF смола? (например: KDF/въглен/1микр.(+мембр.0,02)) 3. Има ли капилярна мембрана с форма и размер на станд. филтри, която да се монтира като трети елемент? (например: мех.1микр./KDF+въглен/мембр.0,02) 4. Трябва ли да се монтира филтър за пералня и за съдомиялната? (тя използва сол за омекотяване на водата) 5. Какви допълнителни елементи ще са необходими? (преходници, бързи връзки, тръбички и др. - присъединителните накрайници на батерията са 3/8F)

05.05.2021
Laura Willson
Йорданов

Да, забравих да уточня, ще има хидрофорна помпа с разширителен съд за нормално налягане. Проби на водата тепърва ще правя, предполагам ще се наложи да слагам и дезинфектиращи препарати в кладенеца. Както казах - не мисля да ползвам водата за питейни нужди, а за миене/къпане, в момента правя списък на всичко, което трябва да купя и монтирам. За центробежните филтри е указано, че могат да се свързват каскадно, възможно ли е същото и за механичните?

27.04.2020
Laura Willson
Павирани ЕООД

Дебитът на водата зависи от налягането във водопровода, няма как да посочим конкретни данни. Филтрите не намаляват чувствително налягането на водата. Водата от кладенец изследвана ли е? Ако в нея има бактерии или опасни елементи, те не могат да бъдат пречистени само с такива филтри. Не можем да дадем гаранция за пълно пречистване на кладенчова вода с неизвестни примеси. Да, първият филтър, който се монтира при сондажни или кладенчови води е механичен. След това всичко зависи от качеството на водата. Въпросът ми е след кой филтър се свръзва батерия на мивка, използвана за миене? Предполагам, че питате за поредността на филтрите. Тя такава, както е в описанието. Отклонението за кухненска батерия се прави след първият механичен филтър.

27.04.2020
Laura Willson
Йорданов

Здравейте, Не виждам данни за дебит на водата след тройната система. Ситуацията при мен е кладенец, връзка с ВиК засега не. Доколкото разбирам ми трябва центробежен филтър, механичен филтър, тройна колона, капилярна мембрана. Въпросът ми е след кой филтър се свръзва батерия на мивка, използвана за миене?

27.04.2020
Laura Willson
Павирани ЕООД

Здравейте Г-н Борисов, 1. За еднофамилна къща от 5 членно семейство с 3 бани и кухня при средно потребление от 15-16м3 за месец , каква система за омекотяване ще ме посъветвате да взема като водопровода в къщата е 1/2\\\'\\\' ? За еднофамални къщи с 3 бани и 5 живущи предлагаме тези два вида системи за омекотяване на вода: омекотителна система за вода Supreme Soft 32 кат. номер 3830 омекотител за твърда вода Logix New Line 30 кат. номер 3638 2. Само едно нещо не разбрах от упоменатото във вашия отговор на моят въпрос \\\" Варовикът от водата , къде отива като се пречисти \\\" ? - казвате в канализацията , тоест по мое разбиране тази система освен , че се връзва на водопровода , тя се свързва с тръба и за обратна вода или греша , понеже и в блога за омекотяване на водата не го срещнах като обяснение ? Мисълта ми е при реакцията на водата със солта и смолата варовикът се отделя , но къде отива точно , отлага се на дъното на системата ли или … Да, системата се свързва и с канализация. Смолата отнема калций и магнезий и на това място поставя натрий. Когато се изтощи се промива с разтвор на натриев хлорид и по този начин се регенерира. Водата от промивките се отправя в канализация. Това го описах в темите за омекотяване на вода в блога. КАК РАБОТИ И ОМЕКОТЯВА ВОДАТА ОМЕКОТИТЕЛНАТА СИСТЕМА? В бутилката на омекотителните системи има специална орицателно заредена йонообменна смола. Разтворени във водата и отговорни за нейната твърдост йони са положително заредени. Когато водата преминава през смолата калциеви и магнезиеви йони се отнемат и се заменят с натриеви йони. Това е причината омекотителнте инсталации с йонообменна смола да са толкова ефективни и при правилен подбор на уреда да гарантират мека вода. Когато капацитетът на йонообмен се изчерпи, автоматичният програматор включва регенерация на смолата. По време на регенерацията настъпва обратен процес, калций и магнезий в смолата се заменя с натрий и се изплаква в канализацията. Процесът на регенерацията може да бъде задействан в удобно за потребителя време, когато няма консумация на вода. 3.Само забравих да допълня за въпросния филтър , който е нов продукт : филтър против варовик с активен въглен \\\"FCPRA-C \\\" в състава е упоменато съдържанието на активен въглен , да не би да е сгрешено понеже казвате ,че нямат активен въглен? Да, този филтър е с активен въглен и полифосфат. FCPRA-C не омекотява водата, полифосфатът не допуска отлагане на котлен камък. Този филтър също няма да се справи за целия водопровод.

31.05.2019
Laura Willson
Г-н Борисов

Само забравих да допълня за въпросния филтър , който е нов продукт : филтър против варовик с активен въглен \"FCPRA-C \" в състава е упоменато съдържанието на активен въглен , да не би да е сгрешено понеже казвате ,че нямат активен въглен ?

31.05.2019
Laura Willson
Г-н Борисов

Отново Ви благодаря за бързият отговор ! За еднофамилна къща от 5 членно семейство с 3 бани и кухня при средно потребление от 15-16м3 за месец , каква система за омекотяване ще ме посъветвате да взема като водопровода в къщата е 1/2\'\' ? Само едно нещо не разбрах от упоменатото във вашия отговор на моят въпрос \" Варовикът от водата , къде отива като се пречисти \" ? - казвате в канализацията , тоест по мое разбиране тази система освен , че се връзва на водопровода , тя се свързва с тръба и за обратна вода или греша , понеже и в блога за омекотяване на водата не го срещнах като обяснение ? Мисълта ми е при реакцията на водата със солта и смолата варовикът се отделя , но къде отива точно , отлага се на дъното на системата ли или … ? Само това искам да обясните по-подробно самият процес , когато водата от водопровода навлезе в системата , какво точно става ? Благодаря ви още веднъж за вниманието ! Съжалявам , че задавам доста въпроси , но искам подробно да се запозная с нещата , за да бъде постигнат максимално търсения ефект , а именно премахването на варовика !

31.05.2019
Laura Willson
Г-н Борисов

Отново Ви благодаря за бързият отговор ! За еднофамилна къща от 5 членно семейство с 3 бани и кухня при средно потребление от 15-16м3 за месец , каква система за омекотяване ще ме посъветвате да взема като водопровода в къщата е 1/2\'\' ? Само едно нещо не разбрах от упоменатото във вашия отговор на моят въпрос \" Варовикът от водата , къде отива като се пречисти \" ? - казвате в канализацията , тоест по мое разбиране тази система освен , че се връзва на водопровода , тя се свързва с тръба и за обратна вода или греша , понеже и в блога за омекотяване на водата не го срещнах като обяснение ? Мисълта ми е при реакцията на водата със солта и смолата варовикът се отделя , но къде отива точно , отлага се на дъното на системата ли или … ? Само това искам да обясните по-подробно самият процес , когато водата от водопровода навлезе в системата , какво точно става ? Благодаря ви още веднъж за вниманието ! Съжалявам , че задавам доста въпроси , но искам подробно да се запозная с нещата , за да бъде постигнат максимално търсения ефект , а именно премахването на варовика !

31.05.2019
Laura Willson
Павирани ЕООД

Здравейте Г-н Борисов, 1. Моята идея беше в тройната система да поставя : механичен филтър 5микрона , омекотяващ карбонов филтър с KDF смола и новият филтър , който предлагате-филтър против варовик с активен въглен . От вашият отговор разбрах ,че по този начин няма да може да се премахне варовикът от водата . Да, няма да може да се премахне варовик от цялата водопроводна инсталация. 2. Първият ми въпрос е , каква е ролята на този филтър против варовик с активен въглен? Филтрите против варовик не са с активен въхлен. Те са с йонообменна смола. Предполагам,. че питате къде могата да се прилагат - навсякъде където минава малко количество вода и водата да не е с висока твърдост. Например в системи за питейна вода. 3. След като прочетох внимателно статията ви за омекотяване на водата , до колкото разбирам разликата в тези системи е количеството смола в тях и съответно колкото повече е тя ,то толкова по-голямо количество вода ще пречисти и , че смолата се сменя в период на 10-15години , а солта на 2-3 месеца . Да, точно така. Само, че солта не се сменя. Тя се разтваря и служи за регенериране на смолата. 4. Освен дейностите по смяната на консумативите ( сол , смола) , необходимо ли е нещо друго да се извършва по поддръжката на тази система ? Освен допълване на сол в резервоара се следи за замърсяването на предварителен механичен филтър. 5. Третият ми въпрос е варовикът от водата къде отива? Той се задържа от смолата и по време на регенерация се изхвърля в канализация. Предлагам в блога да прочетете темата: Омекотяване на вода - най-често задавани въпроси. 6. Четвъртият ми въпрос е , преди системата монтират ли се отново филтри за пречистване на водата и съответно след нея монтират ли се филтри за пречистване и ще окаже ли драстично влияние на налягането? Да, монтира се предварителен механичен филтър. Както писах по-рано този филтър не намалява драстично налягането. Механичните филтри се сменят когато видимо се замърсят. При замърсен филтър нялягането пада. 7. Последният ми въпрос е , тази система за пълно омекотяване на водата , на водомерния възел ли се монтира и какъв ще е максималния процент на пречистване на водата от варовик? Водата се омекотява напълно при правилно подбрана система. Монтира се в началото на водопровода за да може да има мека вода в цялата инсталация.

31.05.2019

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top