пречистване на питейна вода - обратна осмоза

Каталожен номер: 3715

4.25 до 5 / 51 гласа
(15 Ревюта)
239.00 лв.

Този продукт не е в наличност. Изберете друг артикул от нашия каталог.

Система за пречистване на питейна вода с обратна осмоза с минерализатор SUPREME RO 6 осигурява чиста трапезна вода на ниска цена. Идеално пречиства водопроводна вода от опасни замърсявания.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ НА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА

 

 

 

Филтърни системи с мембрана за обратна осмоза прилагат най-добра технология за пречистване на водата за питейни нужди. От водата се отстраняват над 99% от вредните примеси: бактерии, вируси, тежки метали, флуор, радиоактивни елементи, пестициди, хлор. При 4 членно семейство инвестицията в системата се изплаща за около 6-7 месеца (ако семейството купува бутилирана вода). 

СЪС ЗАКУПУВАНЕТО НА СИСТЕМАТА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ВИЕ ПЕЧЕЛИТЕ:   

  • спирате да купувате вода от магазина;
  • постоянен достъп до доказано чиста и здравословна вода;
  • пестите пари – само 3-4 стотинки за литър съвършено чиста вода;
  • инвестицията се изплаща за около 6 месеца; 
  • препоръчва се при предразположение към образуване на камъни в бъбреците и жлъчката; 
  • евтина поддръжка - 4.80 лв. на месец.
  • може да се свърже и с ледогенератора на хладилника;
  • пречистване на водата - без никакви химикали;
  • бърз и лесен монтаж;
  • спестява тонове пластмасови опаковки.
ПРЕЧИСТЕНА СЪС СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ВОДА Е ИДЕАЛНА ЗА:
  • пиене и готвене
  • приготвяне на топли напитки- кафе, чай. Чистата вода подчертава техния аромат;
  • приготвяне на каши и млека за бебета и деца;
  • препоръчва се при предразположение към образуване на камъни в бъбреците и жлъчката;
  • ледени кубчета без допълнителен мирис;
  • миене на хранителни продукти.

ОБРАТНА ОСМОЗА КАТО МЕТОД НА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА

Процесът обратна осмоза се основава на природните закони. Водната молекула в сравнение с пестициди, йони на тежките метали, микроорганизми и всички вредни и ненужни примеси е с много малък размер. Това позволява през микроскопично малките отвори на осмотичната мембрана да преминава чиста вода, а замърсяванията с част от водата да се изхвърлят в канализацията. Тук възниква въпросът: колко вода се изхвърля в канализацията? Обикновено в домашните инсталации за пречистване на 1 литър вода 3 литра отиват в канализацията. Това може да изглежда много, но само да си представим, че с едно пускане на тоалетно казанче се изхвърлят поне 9 литра. 

ЗАЩО ВОДАТА СЕ НАЛИВА ОТ ОТДЕЛНА КАНЕЛКА?

Много от нашите клиенти се притесняват от факта, че за наливане на пречистената със системата за обратна осмоза трапезна вода ще ползват отделна от чешмата в кухнята батерия. Този начин на ползване на водата за питейни цели е удобен, практичен и много по-хигиеничен от това една батерия да се ползва за измиване на мръсни съдове и за пиене. Отворът, който се прави за допълнителната батерия в кухненския плот или мивката е много малък и не предизвиква никакви неудобства. В практиката е установено, че допълнителната канелка по никакъв начин не пречи на другите дейности извършвани в кухненската мивка. Самата батерия е с малки размери, но достатъчни да се ползва за наливане на водата за пиене, готвене, измиване на продукти и друхи дейности свързани с храната.

КОЛКО ЧЕСТО СЕ НАЛАГА ПОДМЯНА НА ФИЛТРИ И КАКВА Е ЦЕНАТА ?

Филтрите са стандартни и лесни за подмяна. Сменят се през 6 месеца. Цената на комплект филтри след първите 6 месеца - 13.20 лева. Филтрите за втората смяна след 12 месеца струват 39.10 лева.

I. Смяна, след първите 6 месеца: 

  • 1 брой механичен филтър  FCPS 20 - 3.30 лева 
  • 1 брой механичен филтър  FCPS5 - 3.30 лева
  • 1 брой карбонов филтър FCCBL -  8.00 лв. 

II. Смяна, след 12 месеца: към филтрите от първата смяна се добавят:

  • 1 брой линеен филтър с активен въглен AICRО  -   8.90 лв
  • 1 брой минерализатор   AIMRO -  18 лв

ЗА УЛЕСНЕНИЕ НА НАШИТЕ КЛИЕНТИ НАПРАВИХМЕ НАЙ-ДОБРА КОНФИГУРАЦИЯ ОТ ФИЛТРИ ЗА ДВЕТЕ СМЕНИ.

Комплект фитри за първа смяна (малка смяна).

Комплект филтри за втора смяна (голяма смяна)

При смяната на филтрите минерализаторът AIMRO  може да бъде заменен с понижаващ ORP, активиращ водата и алкализиращ филтър AIFIR 100

Комплектът включва всички необходими елементи за монтажа на системата. Всичките части на системата могат да бъдат подменени с нови.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА СМЯНА НА ФИЛТРИ В СИСТЕМИТЕ ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА

КОЙ МОЖЕ ДА МОНТИРА СИСТЕМА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПИТЕЙНА ВОДА С МЕМБРАНА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА?

Системи за обратна осмоза най-често се монтират под кухненската мивка или на друго удобно за потребителя място. Чиста и годна за пиене трапезна вода се налива от отделна от кухненската батерия канелка, която се поставя над кухненския плот. 

Монтажът на системата може да бъде извършен самостоятелно или от добър водопроводчик.

В гр. Пловдив тази услуга  се предлага от специалисти на фирма Павирани.

При възникнали въпроси относно монтажа може да се обадите за съвет на телефон за безплатни консултации в горното поле на сайта.

 От  тук може да изтеглите подробна  ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ

Системата е подготвена за монтаж, който не е сложен. 

ПРИ 6 СТЕПЕННАТА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ВОДАТА СЕ ПРЕЧИСТВА НА МНОГО НИВА:

Шест нива на пречистване -  пречистената със системата водопроводна вода е вкусна,  годна за пиене трапезна вода. 

I. Етап – подготвителен механичен филтър от полипропиленова пяна 20 микрона 

Отстранява неразтворени във водата твърди частици с размер над 20 микрона. Удължава живота на следващите филтърни патрони и по-специално на този от активен въглен.

II. Етап – карбонов филтър от пресован активен въглен 
Отстранява хлор и неговите съединения, както и част от органичните замърсявания. Необходим за предпазване на осмотичната мембрана от вредното действие на хлора и неговите производни. Пресованиятактивен въглен отделя по-малко прахови частици от гранулитраната му форма.

III. Етап – механичен филтър от полипропиленова пяна 1 микрон
Отстранява по-малки наразтворени във водата вещества като тиня, ръжда и др. Предпазва осмотичната мембрана от прашинки от активен въглен евентуално отделени в предишния етап.

IV. Етап – осмотична мембрана (Vontron 75 GPD).
Съществен етап от филтрирането. Основава се на принципа на обратната осмоза - най-прецизният метод за пречистване на водата. Осмотичната мембрана е с големина на порите от 0.001 микрона, малко по-големи от водната молекула. Затова през мембраната на практика преминава само вода. Технологичният прогрес позволява производство на мембрани отделяши механични и органични замърсявания, тежки метали, радиоактивни елементи. След преминаване през мембраната водата е чиста, без химически съединения, тежки метали и други вещества попаднали в нея като страничен продукт на цивилизацията. Мембраната ефективно отстранява химически вещества попаднали във водата от обработка на селскостопански площи с торове и препарати за растителна защита.  Понеже филтрирането в тази фаза става много бавно, затова обработената на този етап вода се събира в буферен съд. Премахва 96-99% от всичките разтворени във водата субстанции както и всичките бактерии и вируси.

Повече информация в темата: КАК РАБОТИ ОСМОТИЧНАТА МЕМБРАНА?

V.Етап - линеен филтър от най-висококачествен активен въглен от кокосови черупки. Отстранява летливи субстанции, придавайки на водата вкус на изворна вода. Избистря водата премахвайки остатъчни ароматни частици (AICRO).

VI. Етап – минерализатор от натурални доломитни скали .Обогатява пречистената вода с необходими за функциониране на човешкия организъм минерали, като калий, натрий, магнезий, калций. Придава на водата качества на слабоминерализирана трапезна вода.

МОЖЕ ЛИ СИСТЕМАТА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА СОНДАЖНА ВОДА ЗА ПИТЕЙНИ НУЖДИ?

Преди да бъде използвана за битови нужди сондажната вода трябва да се изследва за наличие на опасни микроорганизми и вредни замърсявания. Ако е установено наличие на болестотврорни бактерии най-добрият начин да бъдат елиминирани е UV дезинфекция. 

Ако изследванията не показват микробиологично замърсяване да се следи за поява в близост до сондажа на нови отходни ями, които могат да бъдат източник на зарази. 

При неустановено или отстранено микробиологично замърсяване системата за обратна осмоза може да се ползва за пречистване на питейна вода. Ако имате нужда от допълнителна консултация свържете се с нас на посочения телефон за консултации или на имейл адрес: pavirani.1@gmail.com

СИСТЕМАТА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА СЪДЪРЖА:

  • две филтърни тела с механични филтърни патрони от полипропиленови влакна;
  • филтърно тяло с филтърен патрон от активен въглен;
  • карбонов филтър с активен въглен от кокосови черупки;
  • мембрана за обратна осмоза (Vontron 75 GPD);
  • минерализатор;
  • буферен съд от полипропилен 12 литра (вместимост на пречистена вода 7 л);
  • присъедителни маркучи от полиетилен;
  • батерия за пречистена вода;
  • присъединителни фитинги.

Комплектът включва всички необходими елементи за монтажа на системата.

Разполагаме с голям набор от резервни части за всичките нашите филтриращи системи. Всичките елементи на уредите за пречистване на вода могат да бъдат сменени с нови. 

Филтриращата система е произведена в Полша. Монтажът е лесен, може да бъде извършен самостоятелно или от квалифициран водопроводчик.

С ЦЕЛ ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА МИКРОБИОЛОГИЧНО ЗАМЪРСЯВАНЕ, РАЗОПАКОВАНИТЕ ФИЛТРИ И МЕМБРАНАТА ДА СЕ ПИПАТ С ДОБРЕ ИЗМИТИ РЪЦЕ. ПРЕПОРЪЧВАМЕ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕДНОКРАТНИ РЪКАВИЦИ.

БИТОВИ СИСТЕМИ ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА - НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ  тук ще намерите отговори на вълнуващите Ви въпроси свързани с домашните системи за обратна осмоза.

КАК ДА ИЗБЕРА НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ЗА МЕНЕ ФИЛТЪРНА СИСТЕМА ЗА ПИТЕЙНА ВОДА?  Тази статия ще Ви помогне да се ориентирате в богатия асортимент от системи за пречистване на водата за пиене.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ВОДА ПРЕЧИСТЕНА СЪС СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА 

 

 

Технически характеристики:
►раб. температура от 2-45°C

►раб. налягане до 6 бара (препоръчително 2,5-4 бара)

►производителност 280 литра/денонощие

►присъединяване ½’’

►размер: вис. 46см; шир.42 см; дълб. 14 см

►размер на буферния съд: вис. 34,5 см; диаметър 23,5 см; обем 12 л (полезен обем 7 л)

 

Филтрите се сменят:

►механичните и активен въглен- през 6 месеца

►минерализатор- през 12 месеца

►мембрана-през ок. 2- 3 години (зависи от качеството и количеството на обработена вода

Коментари 10

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

Ако водата ще ползвате за питейни нужди не е добра идея да се отстранява минерализатор. Минерализаторът е вече монтиран, изваден от опаковката, няма как да го продадем отделно. Ако все пак желаете да ползвате система без минерализатор може да го махнете.

19.01.2020
Laura Willson
Denis Zalynskiy

Здравейте! Колко ще бъде струва таз система без минерализатор?

19.01.2020
Laura Willson
Павирани ЕООД

Четирипътният клапан спира подаване на вода след напълване на буферният съд.

13.11.2019
Laura Willson
Минчо

Здравейте, След напълване на буферен съд с чиста вода, има ли нещо което спира процеса, тоест да затваря крана за входяща в системата вода? Не виждам връзка с електропреностната мрежа (или батерии) - тоест няма датчици и електрически кранове които да спират входящата вода нали?

13.11.2019
Laura Willson
Павирани ЕООД

Да, системите за обратна осмоза премахват от водата нитрати и нитрити.

22.03.2019
Laura Willson
Антон Пеловски

Този комплект за вода с обратна осмоза премахва ли нитрати и нитрити ?

22.03.2019
Laura Willson
Павирани ЕООД

Ако системата за обратна осмоза е монтирана на горния етаж, а водата ще се ползва на долния това е възможно. Ако водата трябва да се изкачи 5 метра нагоре, това няма да стане. Налягането на водата е прекалено ниско.

13.12.2018
Laura Willson
Кристиян Коев

Здравейте мога ли да монтирам продукта с номер 3715 в помещение на по далечно разстояние например около 10 метра от откадето ще се ползва пречистената вода и денивелация 5 метра.Благодаря

12.12.2018
Laura Willson
Павирани ЕООД

Централата на Aquafilter Europe се намира в Полша, в гр. Лодз. Производителят декларира, че техните продукти се произвеждат в страни от ЕС. Преди доста години Аквафилтер е изнесъл производствените линии от Китай в Полша. Всичките компоненти на техните филтри и системи са със сертификати за контакт с питейна вода (американски NFS и европейски WRAS). Системите за обратна осмоза на Aquafilter Europe притежават сертификат на полски хигиенен институт. Другите системи за обратна осмоза са с марката Supreme. Собстевеникът на тази марка е полската фирма Полаква. Според производителя и тези системи се произвеждат в страни от ЕС. Tехните системи притежават сертификат на полски хигиенен институт.

20.07.2018
Laura Willson
Пламен Маринов

Какво производство е 6 степенната система и филтрите ? Всичките системи ли са полски ?

17.07.2018

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top