система за алкална вода EXCITO CL

Каталожен номер: 3760

4.67 до 5 / 55 гласа
(17 Ревюта)
169.00 лв.

Този продукт не е в наличност. Изберете друг артикул от нашия каталог.

Филтрираща система за питейна алкална вода EXCITO-CL осигурява отлично пречистване,  понижава ORP на водата ( до -100mV), алкализира и омекотява водата. За първи път в система за пречистване на питейна вода е използвана специално патентована от Аквафилтер, антибактериална нано-сребърна (NANO SILVER) технология  BACINIX™. 

СПЕЦИФИКАЦИЯ (английски език)

 

ИЗЧЕРПАН ПРОДУКТ!!!

С МОНТИРАНЕТО НА ФИЛТРИРАШАТА  СИСТЕМА СПЕСТЯВАТЕ ПАРИ ОТДЕЛЯНИ ЗА БУТИЛИРАНА ВОДА, КУПУВАТЕ ЗДРАВЕ И УДОБСТВО. 

EXCITO-CL е уникална, иновативна система за пречистване, аклализиране и активиране на питейна вода. Много подходяща е за семейства ценящи здравословен начин на живот, които искат да употребяват качествена вода за пиене и готвене.

Пречистена със системата вода е с нисък редокс потенциал (отрицателно ORP), антиоксиданти свойства, повишено  рН и превъзходен вкус.  Възвръща алкално-киселинният баланс на телесните течности, поддържа организма здрав и го изпълва с енергия. Тази вода е чудесно средство за неутрализиране на свободните радикали и намаляване на киселинността на тялото, които според последни проучвания са отговорни за редица заболявания.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ФИЛТЪРНА СИСТЕМА EXCITO CL

ЕТАПИ НА ФИЛТРАЦИЯ И ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДАТА.

5 специално подбрани за пречистване на водата линейни филтри с прозрачен корпус отстраняват ненужните и вредните примеси, понижават ORP до -150 mV, повишават pH и омекотяват водата.

1.AIPRO-1MS-CL - механично пречистване на водата от твърди частици с размер до 5 микрона, като пясък, ръжда, мътилка, тиния, утайки.

2. AISTRO-L-CL - омекотяващ филтър с висококачествена йонообменна смола.

3. FCCBL-S-C - карбонов филтър от екструдиран активен въглен и зеолит.  Премахва хлор, органични съединение, пестициди, тежки метали, намалява концентрация на железни съединения.

4. AIFIR-200  минерализиращ и алкализиращ филтър

►произвежда антиоксидантна вода

►унищожава свободните радикали 

►понижава ORP (окислително-редукционен потенциал)

►повишава pH на водата

►подобрява вкусът на водата

5. AICRO-AB - антибактериален карбонов филтър за прецизно шлифоване на вкусът и ароматът на водата. 

ИНОВАТИВНИ МЕТОДИ ПРИЛОЖЕНИ В СИСТЕМАТА

    Нано-сребърна антимикробна технолгия. Наносреброто е известен антимикробен агент, който възпрепятства развитието на микроорганизми и предпазва филтрите от замърсяване с бактерии и други микроби.

 

 

AIFIR 100 - съчетава древната китайска медицина със съвременните научни постижения. Специално разработен за нуждите на съвременния човек минерализиращ, алкализиращ и понижаващ окислително редукционен потенциал линеен филтър за вода. Снабдява тялото с енергия, усилва метаболизма, укрепва имунната система, притежава успокояващ ефект. Със своето положително влияние върху биохимичните процеси подпомага разтварянето на токсини и тяхното изхвърляне извън организма. След преминаването през филтъра водата придобива антоксидантни свойства и става мощно оръжие в борбата със свободните радикали. Известно е, че свободните радикали предизвикват клетъчни мутации, които могат да доведат до туморни образования. Допълнителните функции на филтъра са повишаване на pH и добавяне на полезни минерали. Алкалната вода регулира телесните течности и е най-добро средство за намаляване на повишена киселинност на организма. 

Количество минерали дбавяни във водата от AIFIR 200: 

Ca²⁺ - 27.25 мг/л

Mg²⁺ - 27.71 мг/л

OH- - 0 мг/л

CO3²-  -24.01 мг/л

HCO3− - 18.31 мг/л

Посочените данни са получени при тестове в лабораторни условия и варират в зависимост от температура и дебита на водата. 

ПРОЗРАЧНИ КОРПУСИ НА ФИЛТРИТЕ. ВИЖДАТЕ КАКВО КУПУВАТЕ, ВИЖДАТЕ КАК РАБОТИ.

КОЛКО ЧЕСТО СЕ СМЕНЯТ ФИЛТРИТЕ В СИСТЕМАТА EXCITO-CL?

AIPRO-1MS-CL, AISTRO-CL   и FCCBL-S-C се сменят през 3-6 месеца (зависи от качеството на водата).

AIFIR-100  и AICRO-AB през 6- 12 месеца (зависи от качеството на водата).

Ако  AIPRO-1MS-CL не е наличен той може да бъде заменен с AIPRO-1M-AQ. 

ЗАЩО ПРЕЧИСТЕНАТА С ТАЗИ СИСТЕМА ВОДА СЕ НАЛИВА ОТ ОТДЕЛНА БАТЕРИЯ?

Този начин на наливане на вода за питейни нужди е много по-удобен за потребителите.

Обикновено клиентите ни се притесняват, че батерията от системата за пречистване на питейна вода няма да се вписва в интериора на тяхната кухня и ще пречи при ползване на кухненската мивка. Батерията в системата е с малки размери, красив и модерен дизайн и не създава никакви неудобства. Ползването на отделна батерия за чиста трапезна вода е много по-хигиенично отколкото наливане на същата вода от кухненската батерия и пречистването на вода за пиене с филтри, които се завиват на самата кухненска батерия. 

 

КОЙ МОЖЕ ДА МОНТИРА СИСТЕМАТА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПИТЕЙНА ВОДА EXCITO CL?

Системата е подготвена за самостоятелен монтаж.  Филтрите се сменят много лесно благодарение на бързите връзки. Системата лесно се свързва с водопровода посредством включения в комплекта спирателен кран, който се завива към същесвуващия водопровод. Допълнителната батерия се поставя от горе, като се пробива много малък отвор в плота или в мивката. По този начин чиста и вкусна вода е удобна за наливане и е винаги на разположение. Комплектът съдържа всички необходими за присъединяване към водопровода части, както и нова със съвременен дизайн батерия с керамична глава.

Може да се монтира под кухненската мивка, върху кухненския плот или на друго удобно място. 

 

МОЖЕ ЛИ СИСТЕМАТА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА СОНДАЖНА ВОДА ЗА ПИТЕЙНИ НУЖДИ?

Преди да бъде използвана за битови нужди сондажната вода трябва да се изследва за наличие на опасни микроорганизми и вредни замърсявания. Ако е установено наличие на болестотворни бактерии най-добрият начин да бъдат елиминирани е UV дезинфекция. Ако изследванията не показват микробиологично замърсяване да се следи за поява в близост до сондажа на нови отходни ями, които могат да бъдат източник на зарази. 

При неустановено или отстранено микробиологично замърсяване системата може да се ползва за пречистване на питейна вода. Ако имате нужда от допълнителна консултация свържете се с нас на посочения телефон за консултации или на имейл адрес: pavirani.1@gmail.com

КАК ДА ИЗБЕРА НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ЗА МЕНЕ ФИЛТЪРНА СИСТЕМА ЗА ПИТЕЙНА ВОДА?  Тази статия ще Ви помогне да се ориентирате в богатия асортимент от системи за пречистване на водата за пиене.

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

►размери (вис. x шир. x дълж.): 438 mm x 100 mm x 360 mm;

►присъединяване 1/2";

►работна температура на водата от + 2°C до +45°C ;

►дебит 2,9 л/мин.;

►работно налягане 6 bar (90 PSI);

►маркучи 1/4”;

►батерия: FXFCH17-C;

►картриджи: AIPRO-1M-AB-CL, AISTRO-L-CL, FCCBL-S-CL, AIFIR-100, AICRO-AB

 

Коментари 10

Laura Willson

Laura Willson
Любо

Видях ,че ако водата е много твърда не е удачно да се ползва директно тази система . А трябва да мине през предварителна филтрация . Имам два въпроса 1.Каква е водата в София 2. Колко струва допълнителната система за филтрация . Моля пишете ми на мейла.

07.03.2019
Laura Willson
Павирани ЕООД

Здравейте, Резервните филтри към всичките системи може да намерите като свързани продукти. Те се намират най-отдолу, под информацията за продукта.

04.12.2018
Laura Willson
иван

Здравейте,ползвам системата но срещам трудност при намирането на филтрите,може ли линкове за поръчка на всички 5 филтъра.

04.12.2018
Laura Willson
Павирани ЕООД

Системата Excito CL не е препоръчително да се използва при много варовита вода. Предлагам на Вашето внимание системата с ултрафилтрация Excito B или система за обратна осмоза. Когато, водата е твърда, върху кристалната тръба на UV лампа се отлага варовик. Това влияе върху ефективността на дезинфекцията на водата, тъй като UV лъчите не могат добре да проникват във водата. решението е тази тръба да се почиства с лимонена киселина, което е неудобно и отнема време. При това положение, преди UV дезинфекция, се препоръчва монтаж на система за омекотяване на вода. Предлагаме голямо разнообразие на такива системи с различна производителност. Тези системи гарантират мека вода в цялата водопроводна инсталация и защитават уредите от котлен камък.

14.05.2018
Laura Willson
Йордан

Здравейте, искам да ви попитам EXCITO CL подходяща ли е за вода от сондаж която е доста варовита. Имам поставен механичен филтър и УВ лампа.

13.05.2018
Laura Willson
Павирани ЕООД

За всичките системи от филтри, както и продавани от Павирани уреди поддържаме резервни филтри. Те са налични и могат да бъдат изпратени веднага. Цената на всичките филтри: AIPRO-1MS-CL 11,50 лв AISTRO-L-CL - 12,90 лв FCCBL-S-CL - 12,90 лв AIFIR 200 - 36 лв AICRO-AB - 10,90 лв

21.02.2018
Laura Willson
Полина Вълчева

Здравейте, искам да попитам каква е цената на всички филтри за смяна? Има ли наличност на филтрите постоянно, защото съм харесала системата,но ако не се предлагат консумативи няма да си я купя.

16.02.2018
Laura Willson
Павирани ЕООД

Здравейте Г-н Неделчев, AIFIR 2000 се препоръчва след системите за обратна осмоза. Регулатор за налягане PLV-0104-50 е за системи за питейна вода. Регулатор за налягане PLV-0104-80 е за системи за обратна осмоза.

16.01.2018
Laura Willson
Петър Неделчев

Здравейте, Дали е удачно към система EXCITO CL, като краен външен филтър да се добави AIFIR-2000 с цел йонизиране на водата? В брошурата като регулатор на налягането на постъпващата вода е посочен PLV-0104-80, понеже не успях да го открия, може ли да се замени с PLV-0104-50 и как би се отразило на системата?

07.01.2018
Laura Willson
Павирани ЕООД

Здравейте, инструкциите за монтаж (на български език) на всяка от системите са публукувани в описанието на продукта. Отделно в горното меню има раздел инструкции, където може да намерите всичките инструкции поместени на сайта н, разделени по видове уреди. Преди издърпване на маркуча от фитинга, връзката трябва да се освободи с отстраняване на предпазния клипс.

23.02.2017

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top