подобрен филтър с активен въглен FCCBL S

Каталожен номер: 3719

4.39 до 5 / 38 гласа
(18 Ревюта)
10.50 лв.

Този продукт не е в наличност. Изберете друг артикул от нашия каталог.

Карбонов блок филтър  FCCBL S (SILVER).  Битумен активен въглен, активен въглен от кокосови черупки, зеолит и други компоненти вложени в изделието пречистват водата от хлор и неговите производни, отстраняват тежки метали (олово, мед, живак) и радиоактивни елементи (стронций, цезий) и допълнително я омекотяват. Отлична филтрация, нисък спад на налягане, дълъг живот (до 37 600 литра).

СПЕЦИФИКАЦИЯ (английски език)

 

С КАКВО СА ПО-ДОБРИ КАРБОНОВИТЕ ФИЛТРИ ОТ СЕРИЯТА FCCBL S?

 Филтър с активен въглен FCCBL S (SILVER) е произведен от най-качествени суровини по уникална, разработена от развойното звено на Аквафилтер технология.  Уникалното при карбоновите картриджи от серията  FCCBL S е, че освен активен въглен съдържат и зеолит. Зеолитите са порести минерали, които се отличават със забележителна способност селективно да отделят и отново да приемат молекулите и йоните на различни вещества. Те могат да задържат намиращите се във водата вредни и радиоактивни елементи. Зеолитът преставлява природно молекулно сито.

FCCBL S (SILVER) гарантира съвършена филтрация при много нисък спад на налягане. Животът на карбоновите филтри от серията SILVER е над два пъти по-дълъг в сравнение с другите филтри от активен въглен и достига до 37600 литра (за стандартни 10 инчови патрони).

ПРИЛОЖЕНИЕ НА КАРБОНОВИТЕ ФИЛТРИ ОТ СЕРИЯТА FCCBL S

Премахват до 99% от свободния хлор и до  85% от намиращите се във водата  летливи органични сустанции, фенол, бензол, производни на хлор разтворители, полиароматни съединения, органични замърсители, тежки метали и радиоактивните елементи. Допълнително омекотяват водата, ограничават образуването на котления камък и редуцират наличните отлагания. Отстраняват механичните замърсявания с големина от 5 до 10 микрона. Подобряват и облагородяват вкуса и мириса на водата. Предназначени са за студена питейна и битова вода. Вложените в производството суровини са напълно безопасни при контакт с питейна вода. Да не се използват при микробиологично замърсена и с неизвестен произход вода.

Поставят се във филтърно тяло с размер 10 инча.

ПРЕДИМСТВАТА НА КАРБОНОВИТЕ ФИЛТРИ ОТ СЕРИЯТА FCCBL S
  • Конкурентни цени;
  • Високо качество;
  • Животът на картриджите  е с 30% по-дълъг  в сравнение с картриджи на други производители;
  • Премахват  тежки метали ( Pb, Cu, Hg , Sr , Cs );
  • Омекотяват  водата;
  • Осигуряват  отлична филтрация с малък спад на налягане;
  • Премахват  до 85 % от пестицидите;
  • Премахват  до 99 % от свободния хлор, органични  замърсявания, фенол и бензол;
  • Подпомагат отстраняване на отлагания от котлен камък;
  • Подобряват  вкуса и миризмата на водата;
  • Произведени в Полша от сертифицирани и безопасни материали.

ПРОИЗВЕЖДАНИ РАЗМЕРИ КАРБОНОВИ ФИЛТРИ ЗА ВОДА ОТ СЕРИЯТА FCCBL S

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

  • размер 25 x 6.9 см (9 7/8" x 2 1/2");
  • спад на налягане 0.14 бара;
  • производителност до 6 литра/мин.;
  • работна темп. на водата от +2 до + 23 °С
  • живот на патроните – от 3-6 месеца (в зависимост от качеството на пречистваната вода, до 37600 литра);
  • материал на капачките - полипропилен;
  • материал на мрежата LDPE;
  • материал на уплътнение - силикон.

Коментари 10

Laura Willson

Laura Willson
Весела Савова

Здравейте! С какъв е подходящо да заместя този филтър, тъй като в момента не е наличен? Поледността към момента е 1- антибактериален механичен филтър 20 микрона FCPS20-AB , 2- подобрен филтър с активен въглен FCCBL S , 3- филтър с активен въглен и KDF смола FCCBKDF. Благодаря!

06.07.2023
Laura Willson
Павирани ЕООД

Да, този филтър е съвместим с 10 инчови колони.

05.12.2022
Laura Willson
Веселин Желев

Здравейте, този филтър става ли за 10\' инчови колони?

04.12.2022
Laura Willson
Павирани ЕООД

Когато филтърът е нов не би трябвало да има проблем ако 10 дни не се използва. След това, ако водата се използва за пиене, трябва е да се източи малко вода за да се отмият евентуални микроорганизми. Имайте предвид, че изхабеният активен въглен е добра среда за развитие на бактерии.

11.10.2020
Laura Willson
Желев

Ако не се ползва повече от 10 дни филтър fccbl проблем ли е

11.10.2020
Laura Willson
Валентин Радев

Казвам се Валентин Радев от гр. Варна. Ползвам 10 инч. \"система\" за пречистване на водата \"Павирани\" от 3 години. В началото поставих система от 3 филтъра - антибактериален, втори - активен въглен и трети - механичен. От няколко месеца монтирах и един филтър (след първите три) само за студената вода на мивката в банята. Пред пералнята и бойлера съм също с по един филтър (за пералня и бойлер), ползвам и Калгон за пералня. Отделно съм инсталирал и система за електронно впръскване на полифосвати за \"отвеждане\" на варовика и не полепване по уредите. Следва да уточня от позиция на 3 год. си опит с Павирани: ефектът е изключителен и никога не може да се стигне до стерилна среда. Понякога сменям първия и третия (антибактериалния и мех. пречистващия) на 2,5 - 3 месеца, акт. въглен - на около 6 мес. Но когато е имало авария се сменят на 0,5 мес. Когато се сменят човек може да повърне от смрад. Ако не бяха филтрите ... не бих се къпал с тази вода (въобще не се касае са пиене). Така че, добре че са филтрите и само човек, който ги ползва, разбира за каква вода става въпрос. ПРЕПОРЪЧВАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

04.02.2020
Laura Willson
Павирани ЕООД

По принцип филтрите за вода намаляват налягането с ок. 0,2 бара. Това зависи от размера на филтъра и дебита на водата. Колкото по-голям е размерът на филтъра, толкова е по-малък спад на налягане. Към всеки филтър има спецификация ( на английски език), в която ще намерите диаграмата с подробни данни. Имаме монтирани системи за омекотяване на вода, преди които за инсталирани 2 (механичен и карбонов) или 3 филтъра (2 механични и 1 карбонов) и няма проблеми с налягането. Все пак зависи и от входящото налягане на водата.

05.06.2018
Laura Willson
Иван Казаков

Здравейте. Карбоновия филтър FCCBL S може ли да се използва като допълнителен след механичен филтър за система за омекотяване Midi Cristal 20 Logix? Двата филтъра няма ли да намалят много налягането и омекотителя да не може да работи? Апартамента ми е на 8ет. от 15. Благодаря

02.06.2018
Laura Willson
Павирани ЕООД

Благодаря Ви Г-н Борисов за коментара и споделеният опит. Да, карбоновият филтър FCCBL S притежава омекотяващи водата свойства.Съгласна съм с твърдението, че човекът е свикнал да съжителства с бактерии и прекалено стерилната среда е вредна. Има доказателства, че стерилната среда е причина за зачестилите алергии и автоимунни заболявания. Моето мнение е, че свикнахме и имаме механизми за отбрана от бактерии защото винаги съжителствахме с тях, но нямаме изработени механизми за защита от вредната \"химия\", която присъства отскоро в живота ни. Затова добре е водата да се пречиства от разтворените в нея химически вещества.Не мога да коментирам водата пречистена с двойна обратна осмоза. Предлаганите домашни системи за обатна осмоза са с една мембрана. Прилаганите при процеса на пречистването в дома налягания не са големи, следователно отворите в домашните мембрани са по-големи отколкото в промишлените. Както споменавах и в публикациите в блога на сайта, домашните системи за обратна осмоза не са като промишлените, където е необходима висока степен на чистота на водата. Порите в домашните мембрани са по-големи и пропускат част от молекулите с малък размер, а такива са полезните минерали.

19.07.2016
Laura Willson
Борис Борисов

Здраввейте, Съгласен съм с абсолютно всичките Ви коментари. Аз съм доволен , че с тези 20-30лв. си решавам огромния проблем с варовика по каната. Откак съм монтирал карбоновия филтър няма никакви видими отлагания върху капака на каната. през който се налива филтрираната вече вода. Мисля, че водата от двойна осмоза не бива да се консумира. Ние съжителстваме с толкова много бактерии, че тяхната липса може да се окаже опасна за нас. В ползата от този филтър ще Ви разкажа още един факт: Сутрин за чай си завирам вода от филтъра в стъклена кана. До сега вече осем месеца няма видимо отлагане на котлен камък.

07.07.2016

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top