омекотител за твърда вода Slim RX 10


4.78 до 5 / 27 гласа
Напишете мнение
798.00 лв.

Този продукт не е в наличност. Изберете друг артикул от нашия каталог.

Омекотител за твърда вода Slim Mini RX 10 е удачен за малки жилища обитавани от 2 - 3 човека или други обекти с малко потребление на вода. Много компактни размери позволяват монтаж на тясно място. Уредът за омекотяване на вода Slim RX 10 е с автоматичен програматор, който гарантира лесна поддржка.

 

 

Омекотителят за твърда вода Slim RX 10 е компактно устройство с номинална производителност  0.45 м3 / ч, чиято основна задача е да се премахнат отговорни за твърдостта на водата калциеви и магнезиеви соли.
Уредът се състои от компактен, пластмасов корпус, в който се намира пълна с йонообменна смола бутилка, електронна, автоматична контролираща процеса на омекотяване глава RX и байпас. Управляващата глава (програматорът, контролерът) е допълнително защитена с капак. Електронен дисплей на програматора показва текущия цикъл, продължителността на цикъла, и останалото количество вода до следващата регенерация. Бутилката е направена от устойчив на химикали материал.
Байпасът се използва като смесител на вода, за точен контрол на твърдостта на пречистената вода. Байпасът позволява омекотителната инсталация да се монтира перпендикулярно или успоредно на главата.
 
ПРИЛОЖЕНИЕ НА ОМЕКОТИТЕЛИ ЗА ТВЪРДА ВОДА SLIM RX 10

Oмекотителят за твърда вода Slim RX 10 е предназначен за опазване на водната инсталация и всички свързани с нея устройства в домовете обитавани от 2-3 човека и други обекти с малко потребление на вода.
Калциеви и магнезиеви соли в твърдата вода се отлагат във вид на котлен камък по нагревателите на домакинските уреди, което е причина за значително увеличаване на потреблението на ел.енергията. Варовиковите натрупвания по батериите, душ кабините, плочките и други повърхности са трудни за отстраняване и изискват употреба на агресивни препарати. Употреба на перилните прапарати се увеличава при прането с твърда вода.
Йонообменна смола в омекотителя за вода ефективно премахва причиняващи твърдост на водата калций и магнезий. 
 
ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ  МОЖЕШ  ДА  СЕ  ИЗБАВИШ  ОТ КОТЛЕНИЯ КАМЪК!

Забрави за проблемите, които причинява твърдата вода – котлен камък по нагревателите на уредите, мръсни петна по плочките и душ кабината  в банята, запушени цедки в батериите и много други.  Наслади се на мека, копринена кожа и коса след измиване с меката вода. Бръсненето с омекотената вода е гладко и приятно.  Прането е снежнобяло, дрехите са меки с ярки цветове.

С уреда за омекотяване на твърда вода всичко това е лесно постижимо, даже в малки апартаменти. Компактните размери на омекотителя ( 22,5 х 44 х 65 см) позволяват той да бъде монтиран на съвсем малка площ. Веднъж монтиран омекотителят не се нуждае от специалнна поддръжка. Автоматичен програматор следи и командва процеса на омекотяване на водата. 

 

МЕКА И ЧИСТА ВОДА:

►без отлагания от котлен камък удължава живота на домашните уреди;

►улеснява почистването на  плочките, батериите, мивките;

►предпазва от алергии;

►край на кожните сърбежи и пърхота;

►прави косата мека, а кожата добре хидратирана;

►икономисва ел.енергия;

►намалява количеството на използваните перилни препарати до 60%.

 

 

КАК  РАБОТИ  ОМЕКОТИТЕЛЯТ  ЗА ТВЪРДА ВОДА?

Процесът на омекотяване на водата се състои в замяна на отговорните за твърдостта на водата калциеви и магнезиеви йони с натриеви. Този обмен възниква по време на преминаването на водата през намиращата се в уреда йонообменна смола. След изчерпването на смолата тя се регенерира с разтвор на сол. Процесът е изцяло автоматичен. Честотата на регенерациите зависи от твърдостта на водата и използваното количество.

Работата на уреда се управлява  от електронен програматор RX.  Действието на програматора RX се основава на съвременната технология на въртящи се керамични дискове. Двата диска са направени от висококачествена керамика устойчива на износване и корозия. Тази технология гарантира  дългогодишна безаварийна работа на пргораматора. Замърсяванията не се отлагат върху  керамичните елементи  и те не се събират в програматора. Програматорът е предпазен от прах и други замърсявания с допълнителен капак.

 

НАСТРОЙКИ НА ОМЕКОТИТЕЛЯ ЗА ТВЪРДА ВОДА SLIM RX 10

Омекотителят за вода Slim RX 10 е настроен за най-често установявана във водопроводна вода в България твърдост на водата 18 немски градуса. При тази твърдост омекотителят автоматично извършва регенерации на йонообменна смола през 1.5 м3 

Уредът е програмиран за отложена регенерация по дебит, което означава, че регенерацията ще започва в 2 часа през нощта и след потребление на 1,5м3 вода. Когато апаратът омекоти 1.5 м3 вода по-рано през деня, омекотителят изчаква до 2 часа през нощта и по това време започва регенерация на йонообменна смола. Ако такива са параметрите на входящата вода и 2 часа през нощта е удобно за потребителя време при монтажа на омекотителя се сверява само актуално време. Омекотителят може да бъде настроен и за други параметри, за което помагаме с консултации по телефона. Инструкция за монтаж в раздела: КЪДЕ И КА СЕ МОНТИРА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА  ВОДА С RX ПРОГРАМАТОР?

 

КАКВА Е ЦЕНАТА НА КОНСУМАТИВИТЕ И КАК СЕ ПОДДЪРЖА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА  ВОДА?

Поддръжката на уреда е лесна и се състои в допълване на таблетирана сол в резервоара и подмяна на предварителния механичен филтър за вода. Един чувал  таблетирана сол - 25 кг е на цена 24.90 лева. Това количество е достатъчно за около 2 до 3 месеца за едно четиричленно семейство (зависи от потреблението на водата). Парите за таблетирана сол се спестяват от икономия на перилни и почистващи препарати. При пране с мека вода е препоръчително перилните препарати да се използват много пестеливо. Почистването на плочките, мивките, душовете, тоалетните чинии е безпроблемно когато няма варвикиви отлагания. Не се налага използване на скъпи, агресивни и вредни за здравето препарати. Цената на  омекотител за вода е несравнимо ниска спрямо ползите, които носи - чиста и мека вода.

 

БЕЗОПАСНОСТ И УДОБСТВО ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

►Двойно предпазване от наводнение – в програматора и чрез преливник на вода в канализацията.

►Предпазител за  въздух в системата.

►Байпас с регулиране твърдостта на водата.

►Предпазване от попадане на замърсена  вода в инсталацията .

 

КЪДЕ И КАК СЕ МОНТИРА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА  ВОДА С RX ПРОГРАМАТОР?

За да обезпечи мека вода в целия дом омекотителят за твърда вода се монтира на входа на водопроводната инсталация, след водомера.  Монтажът е лесен и може да бъде извършен от квалифициран  водопроводчик.  Необходим е достъп до канализацията и ел. захранване.  ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ 

 
ВАЖНИ ЗАБЕЛЕЖКИ ПРИ МОНТАЖА НА ОМЕКОТИТЕЛИТЕ ЗА ТВЪРДА ВОДА С RX ПРОГРАМАТОР:
 
Датчикът за отчитане на количеството на омекотената вода да се вкара в гнездото на байпаса.

 

КОНСТРУКЦИЯ  НА  УРЕДА ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ НА ТВЪРДА ВОДА SLIM RX 10 

Ефективност и надеждност това са основните предимства на  омекотителя за вода Slim RX 10.

Омекотител за твърда вода Slim RX 10 е произведен в Полша.

АКО НЕ СТЕ СИГУРНИ КОЙ МОДЕЛ ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА ВОДА Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС ОБАДЕТЕ СЕ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ НА ТЕЛЕФОНА ПОСОЧЕН НАЙ-ОТГОРЕ НА САЙТА. ЗАПИТВАНЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ И ПО ИМЕЙЛА ИЛИ ЧРЕЗ ФОРМУЛЯРА ЗА ВРЪЗКА С НАС В КОНТАКТИТЕ.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

►програматор -  RX 636 B+B

►количество смола - 10 литра

►вид смола - Ixonol (производител Pure Resin)

►компактен корпус

►размери  (см) -  22,5 х 44 х 65 шир./дълб./вис  (см) 

►обем на резервоара за сол - 15 кг

►размер на резервоара за смолата 8 х 17 инча

►захранване - 220-240V/50-60Hz

►напрежение -  12V/1000 mA

►консумация на енергия по време на регенерация - 5W

►консумация на енергия в покой - 0W

►присъединяване 1” външна резба

►работна температура от  + 2 до +45 ⁰C

►работно налягане  от 1,8 до 6 бара

►среден разход на сол за 1 регенерация - 2,1 кг

►времетраене на 1 регенерация  - 2 часа

►фабрично монтиран байпас

►максимален дебит 1,2 м3/час 

►производителност - 0,45 м3/час (зависи от твърдостта на водата);

►спад на налягане 0,1 бара

 

Омекотителят за вода Slim RX 10​ предлага 5 опции за регенерация:

►регенерация по дебит – отложена

►регенерация по дебит – незабавна

►регенерация  интелигентна (пести сол) – отложена

►регенерация  интелигентна (пести сол) – незабавна

►регенерация по време

Вид  регенерация  - Down flow

 

Максимално потребление на вода между регенерациите при различна твърдост на входящата вода:

►при 18 ⁰dH  - 1,5 m3

►при 23 ⁰dH – 1,2 m3

►при 33 ⁰dH – 0,9 m3

 

Характеристики на управляваща глава RX:

►керамични дискове;

►контрол на процеса – по дебит или време;

►отложена или незабавна регенерация;

►показател на цикъла на работа;

►функция на ръчна промяна на работния цикъл;

►автоматичен блокаж на бутоните;

►цифров панел с LCD екран;

►постоянен контрол на параметрите на уреда;

►24 часова поддръжка на паметта  в случай на спиране на ел. захранването;

►лесно обслужване и надеждност;

►байпас с възможност за смесване на водата в комплекта.       

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top