омекотител за твърда вода Ocean RX 10

Каталожен номер: 3710

4.73 до 5 / 22 гласа
(8 Ревюта)
760.00 лв.

Този продукт не е в наличност. Изберете друг артикул от нашия каталог.

Омекотител за твърда вода Ocean RX 10 подходящ за малки апартаменти, парни бани, отоплителни инсталации и други обекти с малко потребление на вода. Номинална производителност 0.7м3/час. Максимален дебит 1.2 м3/час. Компактен, автоматичен удобен и полезен уред за мека вода.

 

АВТОМАТИЧЕН, КОМПАКТЕН ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА ВОДА OCEAN RX 10

Омекотитеят за вода е оборудван с:

►автоматичен контролер RX63B-3

►LCD дисплей

►компактен, висококачествен корпус от полиетилен

►устойчив на корозия и подсилен със стъклени влакна резервоар за йонообменна смола

►качествена йонообменна смола с висока способност на отстраняване на калциеви и магнезиеви йони

►байпас на смесване на твърда и обработена вода 

►присъединяване към водопроводна инсталация 1 цол

 

Автоматичен апарат за омекотяване на твърда вода Ocean RX 10 с компактни размери позволяващи монтаж на ограничена площ. Номинална производителност  0.7 м3 / ч (гаранция за пълно омекотяване на вода) и максимален дебит 1,2 м3/час. Основната задача на уреда за омекотяване на вода е от водата да се премахнат отговорни за твърдостта й калциеви и магнезиеви соли.
В пластмасов корпус е поместена бутилка с йонообменна смола, върху която е закрепена контролираща процеса на омекотяване на водата глава RX. Управляващата глава (програматорът, контролерът) е защитена с пластмасов капак. Електронен дисплей на програматора показва текущия режим на работа на омекотителя, продължителността на работния цикъл, и останалото до следващата регенерация количество вода. Бутилката за йонообменна смола е направена от устойчив на корозия и химикали материал.
Байпасът се използва за точен контрол на твърдостта на пречистената вода. Той дава възможност за смесване на омекотена с необработена вода. Също така позволява омекотителната инсталация да се монтира перпендикулярно или успоредно на главата.

 

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ ОМЕКОТЯВАНЕ НА ТВЪРДАТА ВОДА?

Варовикът от твърдата вода образува неприятни петна по плочките, душ кабината, батериите. Котленият камък се отлага по нагревателите на бойлера, пералнята, кафе машината, чайника и други уреди. Бялото пране посивява, а цветните дрехи загубват яркостта си.Тези недостатъци на твърдата вода са най-забележими. Влиянието на хлорирана твърда вода върху човешкия организъм е още по-вредно. Измита с твърда вода коса е суха, безжизнена, трудна за разресване и оформяне на прическа. Състваките на сапуна и други препарати за личната хигиена се свързват с минералите от твърдата вода и запушват порите на най-големия човешки орган - кожата. Кожните алергии много често се оказва, че са предизвикани от твърда и хлорирана вода. Меката и пречистената с омекотителя вода значително облекчава, а често елиминира алергичните симптоми. Кожата и косата стават гладки, меки и хидратирани. При употреба на мека вода в домакинствеото значително намалява нуждата от употреба на почистващи, перилни препарати и средства за лична хигиена. Това също в значителна степен ограничава възможните алергични реакции към тях. Всичко това оправдава и възстановява направената инвестиция, а удобството и ползите надминават очакванията. 

При закупуване на омекотител за твърда вода подаряваме тестер за твърдост на водата.

 

ПРИНЦИП НА ДЕЙСТВИЕ НА ОМЕКОТИТЕЛЯ ЗА ТВЪРДА ВОДА OCEAN RX 10

При преминаване на водата през бутилка с йонообменна смола отговорни за твърдостта на водата каций и магнезий се заменят с натрий. Този процес изхабява смолата и тя трябва периодично да бъде регенерирана. Регенерацията на смолата се извършва с промиване на същата с разтвор на сол. Честотата на регенерациите зависи от твърдостта на водата и количество омекотена вода. Фабрично зададено време за регенерация на смолата е 2 часа през нощта и може да бъде променено в зависимост от нуждите на потребителя. По време на провеждане на регенерация водата може да се ползва, но няма да бъде омекотена. Самият процес на омекотяване на водата и регенерация на смолата е изцяло автоматичен.

 

КАКВИ КОНСУМАТИВИ СА НУЖНИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ОМЕКОТИТЕЛЯ ЗА ТВЪРДА ВОДА OCEAN RX 10?

Тъй като йонообменната смола се регенерира със солев разтвор, необходимо е веднъж в месеца да се провери количество изразходвана таблетирана техническа сол и при необходимост да се допълни. Цената на един чувал (25 кг) таблетирана сол  е 24.90 лв. Това количество е достатъчно за около 2 месеца (при средно статистическо потребление в едно домакинство). 

Преди уреда за омекотяване на вода се поставя механичен филтър за вода. Този филтър може да бъде за еднократна употреба (3.30 лв) или за многократна употреба (от найлонова мрежа, която може да бъде измивана при замърсяване). 

 

 

КЪДЕ И КАК СЕ МОНТИРА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА  ВОДА С RX ПРОГРАМАТОР?

За да обезпечи мека вода в целия дом омекотителят за твърда вода се монтира на входа на водопроводната инсталация, след водомера.  Няма изискване омекотителят да се постави непосредствено след водомера. Това може да стане и на друго удобно място. Уредът се инсталира там, където има нужда от мека вода. При по-големи апартаменти, с 2 щранга, това може да стане само на едното място. Според законните разпоредби омекотител за вода не може да бъде монтиран преди водомера. 

Монтажът е лесен и може да бъде извършен от квалифициран  водопроводчик.  Необходим е достъп до канализацията и ел. захранване.  ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ 

 
ВАЖНИ ЗАБЕЛЕЖКИ ПРИ МОНТАЖА НА ОМЕКОТИТЕЛИТЕ ЗА ТВЪРДА ВОДА С RX ПРОГРАМАТОР:
 
АКО НЕ СТЕ СИГУРНИ КОЙ МОДЕЛ ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ТВЪРДА ВОДА Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС ОБАДЕТЕ СЕ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ НА ТЕЛЕФОНА ПОСОЧЕН НАЙ-ОТГОРЕ НА САЙТА. ЗАПИТВАНЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ И ПО ИМЕЙЛА ИЛИ ЧРЕЗ ФОРМУЛЯРА ЗА ВРЪЗКА С НАС В КОНТАКТИТЕ.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

►размери  (см)     32 x  55 х 67 (шир, дълб., вис.)

►минимална дълбочина за монтаж при странично свързване (с байпас и присъединяване към водопровода) 60 см;

►минимална дълбочина за монтаж при задно свързване (с байпас и присъединяване към водопровода) 70 см;

Към височината на омекотителя да се предвиди разстояние от мин. 15 см за отваряне на капака при добавяне на сол.

►работно налягане от 1.5 до 6 бара;

►работна температура  от +4 до +49°C;

►обем на смолата        10 литра;

►захранване  230 V / 50-60 Hz;

►адаптер 12V AC/ 500 mA;

►консумация на енергия по време на регенерация - 5W

►консумация на енергия в покой - 0W

►присъединяване 1 цол външна резба;

►управление - електронно, контролер RX63B-3

►регенерация – напълно автоматична, Downflow;

►разход на сол по време на регенерация - ок.2,1 кг;

►ByPass - да – с автоматично минаване на водата по време на регенерация;

►производителност номинална  0,5 м3/час ;

максимален дебит 1.2 м3/час;

►среден йонообменен капацитет 52 (m³x°f)

►обем на резервоара за сол  20 кг;

►размер на бутилка със смолата  10 х 17 инча;

►спад на налягане 0,1 бара

Максимално потребление на вода между регенерациите при различна твърдост на входящата вода:

►при 18 ⁰dH  - 1,5 m3

►при 23 ⁰dH – 1,2 m3

►при 33 ⁰dH – 0,9 m3

 

Характеристики на управляваща глава RX:

►керамични дискове;

►контрол на процеса – по дебит или време;

►отложена или незабавна регенерация;

►показател на цикъла на работа;

►функция на ръчна промяна на работния цикъл;

►автоматичен блокаж на бутоните;

►цифров панел с LCD екран;

►постоянен контрол на параметрите на уреда;

►24 часова поддръжка на паметта  в случай на спиране на ел. захранването;

►лесно обслужване и надеждност;

►байпас с възможност за смесване на водата в комплекта.      

 

Омекотителят за вода Ocean RX 10​ предлага 5 опции за регенерация:

►регенерация по дебит – отложена

►регенерация по дебит – незабавна

►регенерация  интелигентна (пести сол) – отложена

►регенерация  интелигентна (пести сол) – незабавна

►регенерация по време

Вид  регенерация  - Down flow

Коментари 8

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

Предполагам, че под срока на годност имате предвид след колко време ще се наложи подмяна на йонообменна смола. Няма еднозначен отговор на този въпрос, понеже това зависи от честотата на регенерациите, а тя зависи от твърдстта на водата и потреблението. Най-рано смолата може да се наложи да бъде подменена след 10 години, но обикновено издържа 15 години. Когато се наложи подмяна на смолата ще можем да съдействаме. Омекотителите за вода стават все по-популярно в българските домакинства, което означава че след 15 години ще има достаъчно специалисти, които да подменят смолата. Консумативът - таблетирана сол винаги имаме на склад. 25 кг струва 24.90 лв и е като свързан продукт.

03.02.2016
Laura Willson
П,Величкова

Какъв е срокът на годност на омекотител за твърда вода Ocean RX 10 и къде се продават консумативите за регенерация? Поздрави!

02.02.2016
Laura Willson
Павирани ЕООД

При консумация на вода 3-4 м3/ месец подходящ ще бъде омекотител с 10 литра смола. При него реалният разход на сол е ок. 10 кг/месец (при твърдост на водата 15-18 немски градуса) или 15 кг/месец (при твърдост на водата 20-22 немски градуса). Когато водата е много твърда, над 20-22 немски градуса, не препоръчваме да се монтира малък омекотител с 10 литра смола. Разходът на сол ще бъде много голям и регенерациите ще се правят много начесто. Освен това на практика установихме, че малките омекотители трудно могат напълно да омекотят толкова трърда вода. В този случай по-добър вариант е този омекотител с 17 или 20литра смола. При всички случаи преди омекотителя се поставя механичен филтър за пречистване на твърди частици - песъчинки, мътилка и др. Предлагаме такива филтри на цена 21.90 лв с присъединяване 1/2, 3/4 и 1 цол. Това е цена за комплект включващ филтърно тяло, планка, ключ и филтриращ елемент. Филтриращият елемент за подмяна е на цена 3.30 лв и се подменя когато се замърси. Това лесно може да се провери тъй като филтърното тяло е с прозрачен корпус.

10.12.2015
Laura Willson
Николай Гочев

Водата в района е много твърда - с. Калотина и с. Беренде извор - западна България. Къщата е с една тоалетна и баня, обитава я един човек, има и перална машина. Груба консумация 3-4 куб. метра вода на месец. Няма механично пречистване на водата. Моля посочете ми оптимална като цена система за пречистване и омекотяване на вода с цена на консумативите и периоди за сменянето им.

09.12.2015
Laura Willson
Павирани ЕООД

При правилно определен дебит предлаганите омекотители за твърда вода напълно отстраняват от водата калцивеи и магнезиеви йони, които са отговорни за нейната твърдост.

28.10.2015
Laura Willson
Павирани ЕООД

Относно въпроса кой модел от всичките омекотители за твърда вода е подходящ за апартамент с 2 бани, кухня и вана. В този случай гаранция за пълно омекотяване на вода дават йонизаторите с 25 или 30 литра смола. Такива са Ocean Clack 30, Ocean Maxi 25 BNT, Logix New Line 30. За определяне вида омекотител подходящ за апартамент или къща е важно освен броя на точките на ползване на водата и числото на живущите. Ако еновременно няколко човека ползват баня, кухненска мивка и други използващи вода приспособления омекотител с по-малко смола може да не смогне в достатъчна степен да премахне твърдост на водата. При по-малко обитатели (3-4) в описаният по-горе апартамент може да се монтира и омекотител с 20 литра смола, например Slim Clack 20. При това положение ако апартаментът се насели с повече души капацитетът на омекотяването може да не е достатъчен. За по-голяма точност за определяне капацитета на омекотяването е важна и степента на твърдост на водата. При много твърда вода количеството смола в омекотителя е желателно да бъде повече.

28.10.2015
Laura Willson
Ива Петрова

Здравейте, интересува ме дали тази машина премахва изцяло твурдостта на водата? Важно е за нашето производтсво, моля за потвърждение. Благодаря, Ива

27.10.2015
Laura Willson
Ивелин Русев

Кой модел ми е подходящ за апартамент в който има вана ,кухня,две бани.

27.10.2015

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top