омекотител за твърда вода Ocean Maxi 25 BNT

Каталожен номер: 3810

4.83 до 5 / 12 гласа
Напишете мнение
980.00 лв.

Този продукт не е в наличност. Изберете друг артикул от нашия каталог.

Oмекотител за твърда вода Ocean Maxi 25 BNT предназначен за апартаменти или къщи обитавани от 3 - 5 човека. Монтиран на входа на водопроводна инсталация осигурява мека вода в целия дом. Автоматичният програматор BNT 1650 (Fleck) управлява процеса на регенерацията на йонообменна смола. Изключително лесни настройки.

ИНСТРУКЦИЯ НА ПРОГРАМАТОРА BNT 165

 

ПРИЛОЖЕНИЕTO НА OМЕКОТИТЕЛЯ ЗА ТВЪРДА ВОДА OCEAN MAXI BNT 25

Омекотителят за твърда вода Ocean Maxi BNT 25 е предназначен за премахване на твърдостта на водата в къщи, ресторанти, автомивки, локални парни инсталации и навсякъде където има нужа от мека вода. Омекотителите на вода гарантират измерими икономически и здравословни ефекти. Омекотяването на водата се осъществява чрез отстраняване на компонентите, причиняващи твърдост на водата. Такива са калций и магнезий. При омекотяване на водата калциеви и магнезиеви йони  (отговорни за твърдостта на водата) се заместват с натриеви йони. Това се извършва когато водата преминава през йонообменна смола. Когато ресурсът на йонообменната смола се изчерпани, тя се подлага на регенериране с разтвор на сол.

 

ПРЕДИМСТВАТА НА ПРОГРАМАТОРА BNT 1650

Управляващата глава (контролер, програматор) BNT 1650 контролира работата на омекотителя. Програматорът BNT 1650 е разработен специално за нуждите на домашни уреди за обработка на вода. Отличава със солидна, опростена и здрава конструкция. Това гарантира дългосрочна и безпроблемна работа на целия уред за омекотяване на водата Ocean Maxi BNT 25. Качеството на изработка, функционалност и добър външен вид са отличителните черти на програматора BNT 1650. При производството на контролери BNT 1650 се прилагат най-добрите практики на американската компанията Fleck. Препоръчваме омекотители  с управляващата глава BNT 1650 като много добра алтернатива на RX глави и другите програматори на реномирани производители.

Управляващата глава BNT 1650  е оборудвана с байпас, позволяващ бързо демонтиране на омекотителя от водната система и смесване на омекотената с необработената вода. Със смесването на омекотена с неомекотена вода може да се регулира степента на твърдост на водата в желаните от потребителя граници. Байпасът е с блокаж на присъединителните връзки. Светещият LCD дисплей показва текущото време и количеството вода оставащо до следващата регенерация.

 

НАСТРОЙКИ НА ОМЕКОТИТЕЛЯ ЗА ТВЪРДА ВОДА Ocean Maxi BNT 25

Омекотителят Ocean Maxi BNT 25 е настроен за омекотяване на вода с твърдост 18 немски градуса. В този случай регенерациите ще се провеждат след омекотяване на 3,8 м3 вода, като уредът ще изчаква до 2 часа през нощта. Ако Вашата вода е с друга твърдост или 2 часа през нощта не е подходящо за Вас време за провеждане на регенерация на йоообменна смола омекотителят може да бъде настроен за други подходящи параметри. Тези настройки могат да бъдат извършени от нашите специалисти преди изпращане на уреда.

 

 

ПРЕДИМСТВАТА НА ОМЕКОТИТЕЛЯ ЗА ВОДА Ocean Maxi BNT 25 

►надежден, безавариен програматор BNT 1650, копие на Fleck

►лесно, съобразено с нуждите на домашните омекотители за вода програмиране

►изключително лесно обслужване

►включен в комплекта байпас позволява употреба на вода по време на регенерация

►автоматичен режим на регенерация на йонообменна смола (след преминаване на определено количество вода)

 

ПРЕИМУЩЕСТВАТА И ИКОНОМИИ НА МЕКАТА ВОДА

 

 

►котленият камък не се отлага по нагревателите на бойлера и пералнята, не запушва дюзите на кафе машини. Това значително удължава живота на тези и други домашни уреди. 

►меката вода не изсушава кожата, предпазва от пърхот и алергии. Хигиената на тялото с меката вода позволява използване на минимално количество шампоани и душ гелове, с което се спестяват пари и същевременно  рискът от алергии причинени от тези препарати значително намалява.

►почистването не повърхностите, които са в постоянен контакт с меката вода (плочки, батерии, душ кабини) е лесно и не изисква употреба на агресивни препарати. 

►изпирането на дрехите с меката вода се извършва с много малко количество препарати, при което бялото пране остава снежно бяло, а цветните дрехи се запазват живи и ярки.

►чисти без котлени отлагания нагреватели на уредите оползотворяват по-икономично ел.енегргията.

►няма неприятни и трудни за премахване варовикови отлагания 

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

►програматор -  BNT 1650

►количество смола - 25 литра.

►вид смола -  високопроизводителна йонообменна смола  Ixonol (производител Pure Resin)

►размери  (см) -  32 х 55 х 114 шир./дълб./вис

►обем на резервоара за сол - 80 кг

►размер на резервоара за смолата (инч) -  9 х 35

►захранване - 220-240V/50-60Hz

►консумация на енергия - 9 W

►работна температура от+ 2 до +49 ⁰C

►работно налягане - 1,8-6 бара

►среден разход на сол за 1 регенерация - ок. 3,6 кг

►фабрично монтиран байпас.

►консумация на енергия по време на регенерация 9 W;

►вид  регенерация  - Down flow

►присъединяване 1” външна резба BSP

►спад на налягане 0,3 бара

►производителност 0,95 м3/час

►максимален дебит 1,8 м3/час

Потребление на вода между регенерациите при различна твърдост на входящата вода:

15 ⁰dH - 4.66 m3

20 ⁰dH – 3.5 m3

30 ⁰dH – 2,33 m3

Характеристики на управляваща глава BNT 1650:

►надеждност и безаварийност;

►автоматична регенерация;

►отложена или незабавна регенерация;

►лесно обслужване;

►байпас с възможност за смесване на водата в комплекта.       

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top