душ слушалка с филтър за вода FHSH5

Каталожен номер: 3627

4.51 до 5 / 37 гласа
(11 Ревюта)
35.00 лв.

Този продукт не е в наличност. Изберете друг артикул от нашия каталог.

Душ слушалката с филтър за вода е оборудвана със специален филтриращ патрон премахващ до 99% от вредния хлор и до 85% от пестицидите. Отстранява от водата вредните йони на тежки метали. Препоръчва се за пречистване на вода за къпане на бебета и хора с чувствителна и сконна към алергии кожа. 

 СПЕЦИФИКАЦИЯ (английски език)

ДУШ ФИЛТЪРЪТ ЗНАЧИТЕЛНО ОБЛЕКЧАВА НЕПРИЯТНИТЕ СЪРБЕЖИ ПРИ ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА.  

►подобрява много състоянието при кожните алергии, пърхот;

►носи облекчение за суха кожа, раздразнени очи и лигавици;

► здрава, естествено хидратирана и подмладена кожа, по-мека и лесна за прическа коса;

►защитава белия дроб, кожата, косата от агресивното влияние на хлора във водата.

КОГА СЕ ПРЕПОРЪЧВА УПОТРЕБАТА НА ДУШ ФИЛТЪР?

Пречистване на водата за къпане на бебета е от голямо значение. Кожата на новородените е много нежна. Хлорираната вода оказва изключително негативно влияе върху бебешкия организъм. В днешно време много хора страдат от кожни алергии и пърхот. Оказва се, че често виновникът е хлорираната вода. Ако след душ кожата Ви сърби, усещате я суха филтрирането на водата за къпане е правилно решение.

КОЛКО ЧЕСТО СЕ НАЛАГА СМЯНАТА НА ПАТРОНА?

Филтрите най-често се сменят през 2-3 месеца. Ресурсът им е ок.2500 лтра (зависи от качеството на водата).  2 броя резерви филтри са на цена 7.90 лева.

КАК СЕ МОНТИРА ДУШ ФИЛТЪРЪТ?

Филтърът се поставя в дръжката на душ слушалката. Присъединяването на слушалката е стандартно 1/2". Съществуващата душ слушалка се развива и на нейното място се навива тази с филтъра. При това не са нужни специални инструменти.

Душ слушалката е с три степени за регулацията на водната струя.

КАКВА Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА КОЖНИТЕ АЛЕРГИИ?

Ако след къпане усещате, че кожата Ви е опъната и сърби, това може да се дължи на хлорираната вода. Хлорът се използва за дезинфекция на водата, убива намиращите се в нея микроби. Той е много агресивен и при по-чувствителните хора е  причина за кожни алергии, суха кожа, чуплива коса и за други не толкова видими проблеми. Хлорът от водата лесно преминава през отворените от топлата вода пори в цялото тяло. Опасни за здравето хлорни изпарения, отделяни по време на горещ душ изключително лесно атакуват през разширените от топлата вода пори, нахлуват чрез дишането в белия дроб, дразнят лигавиците на носа, очите и устата. Системното използване на филтъра осигурява небходимата защита на Вашата кожа, коса и бял дроб.

ХАРАКТЕРИСТИКИ:

►елиминиране на активния хлор от водата;

►отстраняване на пестициди;

►бърз и лесен монтаж;

►намаляване количеството на тежки метали - живак, кадмий, арсен, олово;

►премахва лоша миризма от водата;

►съвременен дизайн;

►икономичен и екологичен патрон.

Бактериостатичните свойства на душ филтъра гарантира намиращата се в патрона KDF® смола. 

ВНИМАНИЕ: ФИЛТРИРАНЕТО НА ВОДАТА НАМАЛЯВА ДЕБИТА. ПРИ МНОГО НИСКО НАЛЯГАНЕ СТРУЯТА НА ВОДАТА ПРЕЧИСТЕНА С ДУШ СЛУШАЛКАТА МОЖЕ ДА БЪДЕ НЕДОСТАТЪЧНА.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

►присъединяване ½‘‘ (външна резба)

►работна температура от +2 до +60ºC

►уплътнение EPDM

►дължина     26,5 см

►диаметър на главата 10,5 см

►тегло ок.0,5 кг

Коментари 10

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

Отговорът на производителя по въпроса за наличие на хлор във водата преминала през филтъра в душ слушалката е: намиращите се във филтъра съединения свързват свободен хлор във водата, при което образуват калциев хлорид, който не се асимилира от човешкия организъм. Калциевият хлорид за разлика от свободния хлор не е в състояние да уврежда кожата, косата и други части на тялото. Да, при тестове за наличие на хлор с капки или таблетки той се открива, но е под формата на безвреден калциев хлорид, а не като свободен хлор.

19.05.2016
Laura Willson
Павирани ЕООД

Г-н Лефтеров се е обадил и по телефона, информирах производителя и отправих запитване за възможната причина при теста за нивото на хлора да няма разлика между входящата и изходящата вода. Ще питам и за съдържанието на филтърните патрон. Предполагам, че ако не е търговска тайна ще ми дадат тази информация, за да я поместя на сайта.

11.05.2016
Laura Willson
Антон Лефтеров, д.т.н.

Душът изобщо не премахва хлора от водата, протичаща през него. Който не вярва, може да тества изтичащата през него вода с коя да е от многобройните таблетки за тестване на хлора в плувните басейни. Очевидно патроните му са БОКЛУК. Затова никъде не се дава описание за съдържанието им.

11.05.2016
Laura Willson
Павирани ЕООД

Филтрите не могат да се поставят в обикновени душ слушалки. Дръжката на тези слушалки е куха и се развива за да може в нея да се сложи филтърът.

17.03.2016
Laura Willson
Нели

Здравейте, бих искала да попитам дали филтрите за пречистване са разработени единствено за тези два вида душ слушалки или поставянето им е възможно и в обикновени такива. Благодаря

15.03.2016
Laura Willson
Павиран ЕООД

Дебитът на водата при вземане на душ варира в широки граници от 3-4 до 10 литра в минута. Флтърът в душ слушалката намалява дебита, което способства за по-добро пречистване на водата. Да, филтърът е малък, но е специално разработен за целта. Естествено, както всяка технология и тази има своите ограничения и този патрон няма как на 100% да отстрани от водата хлора и другите вещества. Посочените в описанието на продукта данни са дословно преведени от техническата спецификация на производителя. Все пак по-добре да се направи нещо по въпроса отколкото нищо. С филтър поставен в душ слушалка пречистването на водата за къпане е много лесно и удобно.

03.11.2015
Laura Willson
Ангел

Здравейте! Благодаря Ви за отговора! Въпросът ми основно бе свързан с това, дали ще е толкова толкова ефективен филтъра и съответно качеството на пречистване, имайки предвид средния дебит за 1 минута (7-10 литра) и малкия размер на патрона (количеството активен въглен). До колкото ми е известен принципът на работа на филтрите с активен въглен, такова количество сорбент може да предложи 90% пречистване на хлор и пестициди за около 0,5л. вода / мин (в най-добрия случай). :)

30.10.2015
Laura Willson
Павирани ЕООД

Дебитът на душ слушалата пряко зависи от налягането на водата във водопроводната мрежа. Производителят на продукта не посочва дебита на душ слушалката. Както е упоменато в информация за продукта, при преминаването на водата през филтъра, който се намира в дръжката на слушалката, има спад в налягане. При ниско налягане на водата във водопровода струята може да бъде недостатъчна за комфортно изплакване.

26.10.2015
Laura Willson
Ангел

Здравейте, Какъв е филтриращия дебит в минута?

23.10.2015
Laura Willson
Павирани

Да комплектът душ слушалка + един брой филтър е на цена 22 лева. Резервните филтри се продават по 2 броя в комплект и струват 6.90 лева за комплект.

13.05.2014

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top