UV лампа за вода 1,4 м3/час Viqua S5Q - PA/2

Каталожен номер: 3687

4.65 до 5 / 26 гласа
(13 Ревюта)
592.00 лв.

Този продукт не е в наличност. Изберете друг артикул от нашия каталог.

Ултравиолетов стерилизатор за микробиологично пречистване на вода за битови нужди Sterilight Silver S5Q - PA/2. Унищожава намиращите се във водата бактерии и вируси, без да променя химическите й свойства. Обеззарязава водата разрушавайки DNK na бактерии, вируси и други микроби. Висока производителност -  1,4м3/час. Подходящ за дезинфекция на сондажна вода. Повече информация в блога, в раздел : UV стерилизация  Този стерилизатор е спрян от производство. 

 

ПРЕДИМСТВА НА UV СИСТЕМА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ВОДА:

►99.9% резултатност при дезинфекцията на водата;
►живот на лампата - 8000 часа (около 1 година);
►физико-химическите свойства на водата не се променят при ползването на стерилизатора;

ХОРИЗОНТАЛЕН ИЛИ ВЕРТИКАЛЕН МОНТАЖ?

UV стерилизатор за вода Sterilight S5Q - PA/2 може да бъде монтиран както хоризонтално, така и вертикално. При хоризонталният монтаж трябва да се остави лек наклон за обезвъздушаване. За предпочитане е вертикалният монтаж.

МОЖЕ ЛИ ЖИВОТЪТ НА UV ЛАМПАТА  ДА БЪДЕ УДЪЛЖЕН С ИЗКЛЮЧВАНЕ НА ЛАМПАТА КОГАТО ВОДАТА НЕ МИНАВА ПРЕЗ НЕЯ?

Животът на лампата е една година. Не се препоръчва изключване на лампата, тъй като през това време намиращите се в корпуса микроорганизми ще се размножат и след повторното включване на лампата може да не бъдат напълно унищожени. Честото включване и изключване ускорява  износване на лампата. 

КАК РАБОТИ UV ЛАМПА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ВОДА?

За изкуствено образуване на ултравиолетови лъчи се използват газови излъчватели. В кварцова тръба (кварцов кожух) се поставят живачни пари. Възбудени с електрически заряд живачните пари излъчват лъчи със определен спектър, които унищожават намиращите се във водата микроби. 

Ултравиолетовото излъчване е 4 вида UV-A, UV-B, UV-C и вакумно UV. Диапазонът на излъчване между  240 и 280 nm е от  UV-C вид. Именно това излъчване унищожава микробите. Дължината на вълната при UV стерилизатор за вода Sterilight S5Q - PA/2 е 253.7nm.

При правилно определен дебит, дължината на вълните UV-C 253.7nm, отстранява 99,9% от микроорганизмите.

БЕЗОПАСНО ЛИ Е ИЗПОЛЗВАНЕТО НА UV ЛАМПА ЗА ОБЕЗЗАРЯЗАВАНЕ НА ВОДА ЗА БИТОВИ НУЖДИ?

Конструкцията на стерилизатора не позволява на лъчите да преминават през корпуса му и това го прави подходящ за домашна употреба. Лампата с нажежаема жичка е поместена в кварцова тръба и не влиза в контакт с вода. Стерилизаторът е безопасен и лесен при употреба. По естествен и натурален начин унищожава до 99.98% от намиращите се във водата вируси и бактерии. Не влияе отрицателно върху вкусовите и химико-физическите параметри на водата. Това е най-добрият метод за дезинфекция на вода за питейни нужди.

КАКВА Е ГАРАНЦИЯТА ЗА ПЪЛНО УНИЩОЖАВАНЕ НА БАКТЕРИИ И ДРУГИ МИКРООРГАНИЗМИ?

Качеството на водата е много важно за оптималното действие на Sterilight S5Q - PA/2.  Водата захранваща стерилизатора трябва да отговаря на следните параметри:

  1. Най-малко 75 % пропускливост на UV лъчите;
  2. Твърдост на водата по-малка от 120мг/л (7 немски градуса);
  3. Съдържание на желязо по-малко от 0,3 мг/л;
  4. Съдържание на манган по-малко от 0,05 мг/л.

При тези параметри гаранцията за пълно унищожаване на всички намиращи се във водата микроорганизми на практика е почти 100% - включително и коли бактериите. 

Бистротата на водата се постига лесно с монтиране на механични филтри за вода  За твърда вода предлагаме щирок набор от домашни уреди за омекотяване на вода.

Ако твърдостта на водата е по-малка от 120 мг/л (7 dH) стерилизаторът ще бъде ефективен при своевременно почистване на кварцовия предпазващ кожух. Ако водата е по-твърда препоръчва се монтиране на омекотител за твърда вода преди стерилизатора. Правилна подготовка на водата е много важна за постигане на желани резултати.

ПРИЛОЖЕНИЕ: ЦЯЛОСТНО МИКРОБИОЛОГИЧНО ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА. ПОДХОДЯЩА ЗА СОНДАЖИ И КЛАДЕНЦИ.

СХЕМАТА НА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА UV ЛАМПА КЪМ ВОДОПРОВОДА ПРИ НАЛИЧИЕ НА ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ВОДА

ИНСТРУКЦИЯ ЗА СМЯНА НА UV  ЛАМПАТАСМЯНА НА UV ЛАМПА В STERILIGHT SQ-PA

ВИДЕО ИНСТРУКЦИЯ ЗА СМЯНА НА UV ЛАМПАТА

РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЗА UV СИСТЕМА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ S5Q-PA 

Частите се доставят по заявка, ако не са налични в онйлайн магазина ни. 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

►производителност 1.4 м3/час

►работна температура  от +2 до +40ºC

►мощност 30W

►мощност на лампата 25W

►максимално налягане 8.62 бара

►размери 53.3 см х 6.4 см - диаметър (21''/2.5")

►Flow Rate(95% UVT eol)

►присъединяване 3/4" MNPT

►захранване 220/50 V/Hz

►тегло 3.6 кг

Резервни части:

  • Лампа S463RL
  • Кварцов кожух QS-463
  • Ballast BA-ICE-S

US Public Health(16mJ/cm²): 41.6 lpm(11.0 gpm)(2.5 m³/Hr)

VIQUA Standard(30mJ/cm²): 22.7 lpm(6.0 gpm)(1.4 m³/Hr)
NSF/EPA(40mJ/cm²): 17.0 lpm(4.5 gpm)(1.0 m³/Hr)

 

 

 

Коментари 10

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

Да, цената е за целия комплект, който включва контролер и UV излъчвател.

05.07.2020
Laura Willson
Григор Григоров

Здравейте, контролера и лампата включени ли са в комплекта или трябва да се поръчат отделно ?

05.07.2020
Laura Willson
Павирани ЕООД

UV стерилизаторите унищожават всички намиращи се във водата бактерии, включително и коли формите. Условиете е водата да е бистра, което лесно и евтино се постига с механични филтри за вода. Sterilight S5Q - PA/2 е добър избор при потребление 1 м3 на ден.

11.09.2015
Laura Willson
Неделчо Неделчев

Здравейте, имам следния въпрос. Ефективни ли са тези стерилизатори за дезинфекциа на колиформи.Имам нужда от подобно устройство за еднофамилна къща с потребление на вода около 1 кубик на ден.ПоздравНед

09.09.2015
Laura Willson
Николай Трендафилов

Уважаеми всички, Току що поръчах и платих UV стерилизатор Sterilight S5Q - PA/2. В какъв вид пристига стоката и има ли към пратката документация описваща тех. данни, начина на инсталирани и добрите практики при експлоатацията й. В сайта на производителя пише че кварцовият цилиндър и UV лампата пристигат опаковани отделно и трябва да се монтират. Ако това е вярно има ли ръководство как става това? Въобще искам да знам какво трябва да приема в офиса на куриера! Поздрави, Н.Трендафилов

20.10.2014
Laura Willson
Павирани ЕООД

S2Q-PA с дебит 0.7м3 на час и присъединяване 1/2\" е на цена 496 лева.

10.10.2014
Laura Willson
Николай Трендафилов

Предлагате ли стерилизатор S2Q-PA с по-малък дебит и колко струва?

06.10.2014
Laura Willson
Павирани ЕООД

UV стерилизатор за вода Sterilight S5Q - PA/2 може да бъде монтиран както хоризонтално, така и вертикално. За предпочитане е хоризонталният монтаж. При хоризонталния монтаж трябва да се остави лек наклон за обезвъздушаване. Животът на лампата е една година. Монтирането на магнитен вентил не удължава живота на лампата. Честото включване и изключване ускорява нейното износване.

06.10.2014
Laura Willson
Николай Трендафилов

Здравейте всички, Може ли да се монтира стерилизатора хоризонтално в сондажната шахта, където е филтъра за твърди частици и хидрофора (пресостат и разширителен съд)? Ако се монтира стерилизатора с магнитен вентил, как ще се разбере кога лампата е за смяна? Поздрави, Н. Трендафилов

03.10.2014
Laura Willson
Павирани

Здравейте, 1. По принцип монтажт на лампата е вертикален. 2. За да може лампата да се включва автоматично с пускането на водата е необходимо да се монтира магнитен вентил. Предлагаме такива вентили с присъединяване 3/4 цола (колкото и лампата) на цена 100 лева. 3. За обслужване на лампата е необходим байпас. Успешен ден.

02.09.2014

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top