7 степенна система за обратна осмоза с TDS метър

Каталожен номер: 3716

4.61 до 5 / 41 гласа
(6 Ревюта)
439.00 лв.

Този продукт не е в наличност. Изберете друг артикул от нашия каталог.

Система за обратна осмоза с TDS метър -най-добра конфигурация на много атрактивна цена. Системата е оборудвана с мембрана за обратна осмоза, минерализатор, йонизатор и TDS метър. Водопроводната вода преминала през тази система е идеално чиста, добре структурирана, наситена с кислород и годна за пиене директно от чешмата. TDS метър тества едновременно входящата и филтрираната вода. 

При 7 степенната система за обратна осмоза водата се пречиства идеално от всички налични замърсявания. С трите предварителни филтъра водата се пречиства от утайки и хлор и се подготвя за финната филтрация с мембрана за обратна осмоза. Преминалата през осмотичната мембрана вода се събира в буферен съд. При отваряне на канелката за пречистена вода, водата от резервоара преминава през линеен филтър с активен въглен, минерализатор и йонизатор. Минерализаторът обогатява водата с полезните минерали. Йонизаторът активира и структурира водата.

Активираната с йонизатор вода - регулира кръвното налягане, метаболизма, киселинността на телесните течности в живия организъм, стимулира кръвообращението, храносмилането. Оказва благоприятно влияние върху нервната система, помага при изхвърляне на токсините от организма. Отрицателните йони неутрализират свободните радикали, ускоряващи стареенето на организма.

Включеният в системата TDS метър тества едновременно входящата и филтрираната вода. Повече информация за TDS метър може да прочетете тук.

Системата е готова за монтиране, гъвкави маркучи позволяват безпроблемното му поставяне във всяка точка на кухненски шкаф. Комплектът включва всичко необходимо за монтажа.

КАКВО ПЕЧЕЛЯ КОГАТО ПРЕЧИСТВАМ ВОДАТА СЪС СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА? 

  • лесен и неограничен достъп до чиста и здравословна вода;
  • спестявам пари – само 3-4 стотинки за литър съвършено чиста вода;
  • отстраняване на над 99.99% от вредните вещества: бактерии, вируси , тежки метали;
  • пречистване на водата - без никакви химикали;
  • вода без хлор - един от факторите предизвикващи алергии;
  • бърз и лесен монтаж;
  • евтина поддръжка - 4.80 лв. на месец;
  • край на тежките туби с вода от магазина;
  • екологично е - не се изхвърлят пластмасови бутилки;
  • може да се свърже с ледогенератора на хладилника.

Препоръчва се при предразположение към образуване на камъни в бъбреците и жлъчката.

Двойната батерия позволява ползването на водата в два варианта:

►чиста вода  

►слабоминерализирана трапезна вода.

И двата вида вода са наситени с кислород, което допълнително увеличава здравословните й свойства.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ВОДА ПРЕЧИСТЕНА СЪС СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА 

КАКВА Е ЦЕНАТА НА КОНСУМАТИВИТЕ И КОЛКО ЧЕСТО СЕ СМЕНЯТ ФИЛТРИТЕ?

Филтрите са стандартни и лесни за подмяна. Сменят се през 6 месеца.

I. Смяна, след първите 6 месеца (малка смяна):

►обикновен механичен филтър  FCPS 5 

 ►обикновен механичен филтър  FCPS 1 

►обикновен карбонов филтър FCCBL

►йонизатор S-L-FIR 

Предлагаме комплект филтри за малка смяна, в който включихме антибактериални механични филтри (FCPS AB), подобрен карбонов филтър FCCBL S и йонизатор AIFIR 200. Цената на комплекта57.80 лв.

II. Смяна, след 12 месеца (голяма смяна): към филтрите от първата смяна се добавят:

►линеен филтър с активен въглен AICRО 

►минерализатор   AIMRO

Компектът филтри за голяма смяна (с антибактериални механични филтри FCPS AB и подобрен карбонов филтър FCCBL S) е на цена 84.70 лв. 

Мембраната (66 лева или 46 лв в зависимост от избраната марка) се сменя през 2-3 години. Йонизаторът се сменя през 3-6 месеца и е на цена 37 лева.

  Системите за обратна осмоза на AQUAFILTER EUROPE се продават с 4 предварителни филтъра (2 броя механични филтри, 1 брой блок филтър от пресован активен въглен и 1 брой филтър с гранулиран активен въглен). Това е продиктувана от особености на различни видове пазари, на които присъства AQUAFILTER EUROPE. Корпусите за предварителни филтри (големи бели кани,  преди мембрана за обратна осмоза) са 3 на брой. Качеството на водопроводна вода в България обуславя използване на следните предварителни филтри в домашните системи за обратна осмоза в тази последователност:

  1. Механичен филтър с точност на пречистване 20 микрона. Поставя се в корпус с надпис SEDIMENT.
  2. Карбонов блок филтър. Поставя се в среден корпус с надпис CARBON.
  3. Механичен филтър с точност на пречистване 5 микрона. Поставя се в краен корпус с надпис CARBON.

Такива филтри предлагаме и като резервни при следващите смени.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА СМЯНА НА ФИЛТРИ В СИСТЕМИТЕ ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА

КОЙ МОЖЕ ДА МОНТИРА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА?

Системи за обратна осмоза най-често се монтират под кухненската мивка или на друго удобно за потребителя място. Чиста и годна за пиене трапезна вода се налива от отделна от кухненската батерия, която се поставя над кухненския плот. 

Монтажът на системата може да бъде извършен самостоятелно или от добър водопроводчик.

В гр. Пловдив тази услуга  се предлага от специалисти на фирма Павирани а в другите градове от нашите партньори.

При възникнали въпроси относно монтажа може да се обадите за съвет на телефон за безплатни консултации в горното поле на сайта.

От  тук може да изтеглите подробна  ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ  - СТАНДАРТНА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА   

Системата е подготвена за монтаж, който не е сложен. 

КАК СЕ ПРЕЧИСТВА ВОДАТА ПРИ 7 СТЕПЕННАТА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА? 

Седем етапа на пречистване и филтриране на водата.

I. Етап – подготвителен механичен филтър от полипропиленова пяна 5 микрона.
Отстранява неразтворени във водата твърди частици с размер над 5 микрона. Удължава живота на следващите филтърни патрони и по-специално на този от активен въглен.

 

II. Етап – филтър от пресован активен въглен.

Отстранява хлор и неговите съединения, както и част от органичните замърсявания. Необходим за предпазване на осмотичната мембрана от вредното действие на хлора и неговите производни. Пресованиятактивен въглен отделя по-малко прахови частици от гранулитраната му форма. Този филтър е активен 6 месеца от първото потапяне във вода или след обработване на 8000 литра вода.

III. Етап – механичен филтър от полипропиленова пяна 1 микрон.

Отстранява по-малки до 1 микрон наразтворени във водата частици. Предпазва осмотичната мембрана от прашинки от активен въглен евентуално отделени в предишния етап.

IV. Етап – осмотична мембрана 75 GPD.

Съществен етап от филтрирането. Основава се на принципа на обратната осмоза - най-прецизният метод за пречистване на водата. Осмотичната мембрана е с големина на порите от 0.001 микрона, малко по-големи от водната молекула. Затова през мембраната на практика преминава само вода. Технологичният прогрес позволява производство на мембрани отделяши механични и органични замърсявания, тежки метали, радиоактивни елементи. След преминаване през мембраната водата е чиста, без химически съединения, тежки метали и други вещества попаднали в нея като страничен продукт на цивилизацията. Мембраната ефективно отстранява химически вещества попаднали във водата от обработка на селскостопански площи с торове и препарати за растителна защита. Понеже филтрирането в тази фаза става много бавно, затова обработената на този етап вода се събира в буферен съд. Премахва 96-99% от всичките разтворени във водата субстанции както и всичките бактерии и вируси. 

Повече информация в тематаКАК РАБОТИ ОСМОТИЧНАТА МЕМБРАНА?

V.Етап - линеен филтър от най-висококачествен активен въглен от кокосови черупки. Отстранява летливи субстанции, придавайки на водата вкус на изворна вода. Избистря водата премахвайки остатъчни ароматни частици.

VI. Етап – минерализатор.

Обогатява пречистената вода с необходими за функциониране на човешкия организъм минерали, като магнезий, калций. Придава на водата качества на слабоминерализирана трапезна вода.

Количество добавени минерали: Ca - 28 mg/l 2+ Mg - 3,5 mg/l - OH - 9 mg/l 2- CO - 72 mg/l

VII.Етап - йонизатор AIFIR.  Използва инфрачервени лъчи в  далечен диапазон на вълната (FIR).  Разгражда  водните молекули на фини частици. Този процес  активира соматичните клетки,  стимулира кръвообращението и подобрява обмяната на веществата. Обхват на действие:  линейна поляризация на частици чиста вода посредством магнитно поле с цел подобряване  и поддържане на здравето. Променя физическите свойства на водата чрез използване на силно и  стабилно магнитно поле. Намагнетизирана вода има по-висок капацитет за разтваряне на кислород и по този начин подпомага метаболизма. Клиничните  тестовете потвърждават, че намагнетизирана от AIFIR вода предотвратява образуването на камъни в жлъчката и бъбреците, хипертония,  намалява нивата на мазнините в кръвта, предотвратява атеросклероза, укрепва имунната система. 

СХЕМАТА НА 7 СТЕПЕННА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА

СИСТЕМАТА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА С TDS МЕТЪР СЪДЪРЖА:

►две филтърни колони с филтърни патрони (FCPS5 , FCPS 20) от полипропиленови влакна;

►филтърна колона с филтърен патрон (FCCBL) от активен въглен;

►карбонов филтър (AICRO) с активен въглен от кокосови черупки;

►мембрана за обратна осмоза 75 GPD;

►минерализатор (AIMRO);

►йонизатор S-L-FIR;

►буферен съд;

TDS 81 метър;

►присъедителни маркучи;

►присъединителни фитинги;

►батерия за пречистена вода.

Комплектът включва всички необходими елементи за монтажа на системата.

МОЖЕ ЛИ СИСТЕМАТА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА СОНДАЖНА ВОДА ЗА ПИТЕЙНИ НУЖДИ?

Преди да бъде използвана за битови нужди сондажната вода трябва да се изследва за наличие на опасни микроорганизми и вредни замърсявания. Ако е установено наличие на болестотврорни бактерии най-добрият начин да бъдат елиминирани е UV дезинфекция. Ако изследванията не показват микробиологично замърсяване да се следи за поява в близост до сондажа на нови отходни ями, които могат да бъдат източник на зарази. 

При неустановено или отстранено микробиологично замърсяване системата за обратна осмоза може да се ползва за пречистване на питейна вода. Ако имате нужда от допълнителна консултация свържете се с нас на посочения телефон за консултации или на имейл адрес: pavirani.1@gmail.com

КАК ДА ИЗБЕРА НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ЗА МЕНЕ ФИЛТЪРНА СИСТЕМА ЗА ПИТЕЙНА ВОДА?  Тази статия ще Ви помогне да се ориентирате в богатия асортимент от системи за пречистване на водата за пиене.

Разполагаме с голям набор от резервни части за всичките нашите филтриращи системи. Всичките елементи на уредите за пречистване на вода могат да бъдат сменени с нови. 

Филтриращата система е произведена в Полша. Монтажът е лесен, може да бъде извършен самостоятелно или от квалифициран водопроводчик.

С ЦЕЛ ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА МИКРОБИОЛОГИЧНО ЗАМЪРСЯВАНЕ, РАЗОПАКОВАНИТЕ ФИЛТРИ И МЕМБРАНАТА ДА СЕ ПИПАТ С ДОБРЕ ИЗМИТИ РЪЦЕ. ПРЕПОРЪЧВАМЕ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕДНОКРАТНИ РЪКАВИЦИ.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ  - СТАНДАРТНА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:
►раб. температура от 2-45°C
►раб. налягане до 6 бара (препоръчително 2,5-4 бара)
►производителност 285 литра/денонощие
►размер: вис.55см; шир.15 см; дълб. 40 см.
►размер на буферния съд: вис. 40 см; диаметър 28см
►буферен съд 12 литра (вместимост на пречистена вода ок. 7 л)
 

ФИЛТРИТЕ СЕ СМЕНЯТ:

►механичните и активният въглен - през 6 месеца
►минерализатор - през 12 месеца
►йонизатор - през 3-6 месеца
►мембрана - през около 3 години

Системата да не се ползва за микробиологично замърсена или от неизвестен източник вода.

Коментари 6

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

Съотношението пречистена/отпадна вода най-много зависи от налягането на водата. Вторият важен фактор е температурата на водата. Оптималната температура, при която мембраната е с най-висока производителност е 32°C. Качеството на водата и налягането в резервоара също оказват влияние. Колкото е по-замърсена водата, толкова повече е отпадната вода. Количеството отпадна вода се увеличава с напълването на резервоара.

20.10.2020
Laura Willson
Edward Kourian

Здравейте. При тази мембрана какво е съотношението на осмотирана/отпадна вода?

20.10.2020
Laura Willson
Павирани ЕООД

Всичките инструкции са качени на сайта. Обикновено се разпечатват от наш служител и се прилагат заедно с изпратени уреди или системи. Извинявам се, че това не е станало във Вашия случай. Понеже на различни пазари са различни очаквания относно предварителни филтри в системи за обратна осмоза, затова от известно време Аквафилтер са решили във всичките системи за обратна осмоза да слагат 2 карбонови филтъра - единият е карбонов блок филтър, другият от гранулиран активен въглен. Препоръчвам Ви като предварителни филтри да използвате двата механични и карбонов блок филтър FCCBL. Другият карбонов филтър може да оставите като резервен.

28.01.2018
Laura Willson
Мишел Мишев

Здравейте. Закупих тази система, но в опаковката липсва инструкция за монтаж, което е меко казано безотговорно. Има доста компоненти насипани в пликчета, без да е указано кое за какво е. Също така ме интересуват местата на двата карбонови филтъра. Има ли значение кой на кое място ще бъде поставен. Моля, ако имате инструкция за монтаж, да ми я изпратите на посочения email.

23.01.2018
Laura Willson
Павирани ЕООД

1. Предлагаме такива помпи, които се монтират след първия механичен филтър в системите за обратна осмоза: http://pavirani.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0_%D0%B7%D0%B0_%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B0_%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82-873.html 2. Имаме и дигитален TDS-3 метър, който измерва проводимостта на водата: http://pavirani.com/%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD_tds_3_%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80-1723.html

20.10.2016
Laura Willson
Ivan Barakov

1.Предложете помпа за повишаване налягането на от водопровода за правилната работа на осмозата. 2.Предлагате ли лабораторен уред за измерване проводимостта на водата в микросименси.

20.10.2016

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top