система за обратна осмоза EXCITO-OSSMO - най-лесна смяна на филтри

Каталожен номер: 3590

4.59 до 5 / 46 гласа
(5 Ревюта)
423.50 лв.

Този продукт не е в наличност. Изберете друг артикул от нашия каталог.

При системата за обратна осмоза Excito Ossmo смяната на резервните филтри е много лесна благодарение на иновативната клик система. Системата много прецизно пречиства водата от всички намиращи се в нея ненужни и вредни съставки. Пречистената със системата водопроводна вода е вкусна и годна за пиене трапезна вода.

СПЕЦИФИКАЦИЯ НА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА EXCITO OSSMO (английски език)

 

ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА EXCITO OSSMO

КАКВО Е ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА СИСТЕМАТА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА EXCITO OSSMO?

Системата за обратна осмоза  EXCITO OSSMO е много подходяща за пречистване на вода за питейни цели в домашни условия. Капацитетът на системата е достатъчен да задоволява ежедневните нужди за чиста питейна вода (пиене, приготвяне на бебешки млека и каши, готвене, измиване на плодове, зеленчуци, месо)за цялото семейство. Водата се пречиства много прецизно и  много бавно, затова първо се събира в буферен съд. Това осигурява чиста вода в момент на нужда. Системата не може да пречисти цялата ползвана от домакинство вода, не е и необходимо водата да се пречиства толкова добре за пране, миене на съдове и др.

С КАКВО Е РАЗЛИЧНА СИСТЕМАТА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА EXCITO OSSMO?

Смяната на филтрите при системата за обратна осмоза Excito Ossmo е много по-лесна отколкото при традиционните системи за обратна осмоза. Благодарение на клик системата филтрите се сменят изключително лесно, само с едно завъртане. Този начин на подмяна на филтрите е много по-хигиеничен. Съдържанието на филтрите е капсулирано и те са предпазени от замърсяване. Също така при сваляне на филтрите не се получава изтичане на вода от системата. 

Висококачествeна техника за филтриране на вода е от решаващо значение за всяко домакинство. Здравословният начин на живот зависи от храната и още в по-голяма степен от чистотата на приемана вода. Замърсената вода създава предпоставки за редица животозастрашаващи заболявания. Решението на проблема със замърсената вода е домашна система от филтри за пречистване на вода от реномиран производител. Пречистената със системата вода е чиста, здравословна и свободна от химикали. С големи възможности за пречистване на вода филтриращите системи на Аквафилтер предлагат отлична защита на цялото семейство  и помагат в поддържка на добро здраве.
Aquafilter клик завиващи се патрони са толкова лесни за обслужване! Гарантирано ще сте доволни от качеството на пречистената със системата за обратна осмоза Excito Ossmo вода!

 

ЗАЩО НЕ БИВА ДА СЕ КУПУВАТ ЕВТИНИ ФИЛТРИ ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА ЗА ПИЕНЕ?

Избягвайте евтини, от неизвестни производители  филтри за пречистване на вода предназначена за пиене. Компонентите на филтрите, които не са сертифицирани и съответно изследвани за контакт с питейна вода могат да съдържат вредни за човешкия организъм съставки. Такива филтри могат да причинят проблеми вместо да осигурят чиста питейна вода. 

Както системите така и филтрите на Aquafilter притежават сертификати на независими европейски и американски организациизации, удостоверяващи тяхната безопасност при филтрация на вода предназначена за пиене .

 

ОТЛИЧИТЕЛНИ ЧЕРТИ НА ФИЛТРИРАЩАТА СИСТЕМА EXCITO OSSMO

  • филтрите се поставят и свалят чрез завъртане на  1/4 от оборота, 
  • смяната на филтрите е много по-лесна отколкото при традиционните системи
  • при подмяна на филтри няма изтичане на вода и други замърсявания
  • двойни О-пръстени за предотвратяване на течове от филтрите
  • нано сребъна технология BACINIX ™ осигуряваща антибактериална защита
  • компактни размери позволяващи монтаж в шкафчето под кухненска мивка
  • системата може да се закачи на стената на шкафчето, като лесно може да бъде откачена за удобна подмяна на филтри
  • лесна поддръжка
  • четири етапа на филтрация
  • достъпна цена
  • системата е фабрично тествана
  • лесна за инсталиране 
  • системата е оборудвана с модерна батерия и всички необходими за монтажа аксесоари,
  • готова за инсталиране
  • произведена в ЕС
  • произведена от FDA CFR-21 одобрени материали

ФИЛТРИРАЩАТА СИСТЕМА ОБРАТНА ОСМОЗА EXCITO OSSMO СЪДЪРЖА:

  • механичен филтър за вода AIPRO-1M-TW 1 микрон;
  • карбонов филтър за вода FCCBL-S-TW с активен въглен;
  • мембрана за обратна осмоза TFC-70F-TW RO ;
  • комбиниран антибактериален, карбонов минерализращ водата филтър FCCM-TW;
  • буферен съд от полипропилен;
  • присъедителен фитинг 1/2";
  • батерия за пречистена вода.

Комплектът включва всички необходими елементи за монтажа на системата.

ЕТАПИ НА ФИЛТРАЦИЯ ПРИ СИСТЕМАТА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА EXCITO OSSMO

1. Механично пречистване на водата.

Механичният филтър AIPRO-1M-TW пречиства водата от твърди частици - песъчинки, мътилка, утайки, ръжда с големина над 1 микрон. Сменя се през 6 месеца.

2. Филтър с активен въглен и специална смола предназначена за питейна вода.

Екструдиран карбонов блок филтър  FCCBL-S-TW пречиства водата от хлор, органични съединения. Понижава концентрация на йони на тежки метали, пестициди и др. Подобрява вкусът и ароматът на водата. Сменя се през 6 месеца.

3. Мембранно пречистване - осмотична мембрана.

Осмотичната мембрана TFC-70F-TW  (70 GPD), 0.0001 микрона. Полу-пропусклива мембрана прецизно елиминира тежки метали (олово, живак, кадмий, арсен и др.), флуор, пестициди, вируси, бактерии, цисти, соли и всички вредни налични във водата субстанции. Поряди това, че преминаването на чистата вода през мембраната е много бавно се налага тя да се събира в специален резервоар за съхранение, който е включен в комплекта. Сменя се през 2-3 години.

4.Минерализиращ, антибактериален пост филтър с активен въглен.

Карбонов минерализиращ филтър от гранулиран активен въглен от кокосови черупки FCCM-TW добавя във водата необходимите минерали, отстранява летливи вещества, подобрява вкусът и ароматът на водата. Сменя се през 6 месеца.

Всичките филтри в системата са изработени от материали сертифицирани и одобрени за пречистване на вода предназначена за консумация.


 

 

 

 

 

 

 

 

КОЛКО ЧЕСТО СЕ СМЕНЯТ ФИЛТРИТЕ В СИСТЕМАТА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА EXCITO OSSMO?

Механичният филтър AIPRO-1M-TW, карбоновият филтър за вода FCCBL-S-TW и минерализращият водата филтър с активен въглен FCCM-TW се сменят през 6 месеца. 

Осмотичната мембрана TFC-70F-TW се подменя през 2-3 години.

СИСТЕМА ЗА ОБРАТНА ОСМОЗА EXCITO OSSMO В КОМПАКТНА КУТИЯ

Филтрите и осмотичната мембрана във фитриращата система Excito Ossmo са подредени в кутия с компактни размери. От задната страна на кутията има отвори, с помощта на които системата може да бъде окачена на страничната стена на кухненското шкафче под мивката или на друго избрано от потребителя място. Капакът на кутията може да се сваля. Филтрите се сменят само с едно завъртане. Системата е оборудвана с резервоар и батерия за чиста вода, както и с всички други необходими за монтажа части.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

►работна температура от  +2 до +45ºC;

►работно налягане макс. 4 бара, мин. 2.8 бара;

►размер  399 x 90 x 345 (мм);

►размер на буферния съд 400 x 280 (мм);

►pH на входящата вода макс. 11, мин. 2;

►съдържание на желязо във входящата вода макс. 0.2 ppm;

►TDS (Total Dissolved Solids) < 1800 ppm;

►присъединяване  1/2" (присъединителят е включен в комплекта). 

Коментари 5

Laura Willson

Laura Willson
Павирани ЕООД

Системата Excito Ossmo теоретично може да пречисти 280 литра вода на денонощие. На практика са ок. 200л/24 часа. Пречистената вода се събира в съд под налягане. Дебитът на водата е ок. 1-1,5л/мин. Зависи от налягането в резервоара, което трябва да бъде 0,5 бара. Не предлагаме системи за обратна осмоза, които могат да осигурят дебит от 60л/час. Такъв дебит може да бъде постигнат с RO мембрана 400 GPD. Предлагаме система за нанофилтрация, която може прецизно да пречисти водата както го прави обратна осмоза. Разликата между двете системи е, че при нанофилтрация се запазват полезните минерали.

08.09.2017
Laura Willson
емил абрашков

Здравейте, Интересува ме много дебита на система за обратна осмоза EXCITO-OSSMO Не го намирам никъде, а ми трябва система която да дава около 60л/час

31.08.2017
Laura Willson
Павирани ЕООД

Резонен коментар. Освен на сайта отговарям на авторите на коментарите и по имейла. На Г-н Иван Иванов изпратих отговор на имейла, но проуснах да го публикувам на сайта. Благодаря Ви Г-н ИВАНОВ, че ми обърнахте внимание. Ето и отговорът:Здравейте, търся си система за пречистване с обратна осмоза и гледам преджложенията Ви. 1. EXCITO-OSSMO е с 4 степенно пречистване но след филтъра с активен въглен и смола не трябва ли да има механичен, в случай че се отделят частици от активният въглен - така теоретично би било по добре за живота на осмотичната мембраната? Филтърът FCCBL-S-TW в EXCITO-OSSMO е обработен по начин, който не позволява отделяне на прашинки активен въглен. Този филтър, за разлика от FCCBL в стандартната 6 степенна система, не се промива преди поставяне на мембраната.2. И смяната на филтрите на 7 степенната система да кажем толкова ли много е по-трудно от тази? Този въпрос е много относителен. По принцип смяната на филтрите в стандартните системи не е трудна. Смяната на филтрите в EXCITO-OSSMO пък е изключително лесна, затова препоръчвам тази система на клиентите, за които е много важно смяната на филтрите да може да се направи с най-малко усилия. 3. Също така самите филтри са доста по-скъпи от тези на 7 степенната система (производителя е еднакъв) - какво е обяснението - различни материали или повече цикли на работа на филтрите на тази система? Трите предварителни филтъра, както и мембрана за обратна осмоза в стандартните системи представляват филтърни патрони, които се поставят във филтърни корпуси. Производството на тези филтърни елементи е по-евтино, отколкото капсуловани филтри с резба за присъединяване и обезпечителни оринги в EXCITO-OSSMO. И при двата вида системи се препоръчва смяната на филтри да се извършва през 6 месеца.4. За 7 степенната система пък примерно не ми харесва че трябва да се слага минерализатор, това задължително ли е или примерно може да се пропусне или да се сложи да кажем още един с активен въглен от кокосови черупки. Седмият филтър при 7 степенната система е йонизаторът. Минерализаторът е шестият филтър в 6 и 7 степенните системи. Не препоръчвам да бъде премахван. Освен, че минерализира водата той повишава нейното pH. Батерията за пречистената вода е двойна, може да ползвате водата след минерализатор или без да минава през него.Относно йонизатора, може да го ползвате, но може да минете и без него. 5. Може ли примерно да се вземе да се замени вместо 5 микрона механичен - 1 микрон да кажем? Да, може да се замени механичен филтър 5 микрона с 1 микрон.6. Коя система за обратна осмоза е най-добрата и гъвкавата Ви?Най-гъвкава е стандартната 6 степенна система за обратна осмоза. При желание може да се добавят допълнителни филтри. Филтрите са по-евтини отколкото тези на EXCITO-OSSMO. Оригиналните механични филтри при първата смяна може да бъдат заменени с антибактериални механични с наносребърна технология.Също така, при първата смяна карбоновият блок филтър FCCBL може да се смени с подобрен карбонов FCCBL S. Най-продавана е 6 степенната стандартна система за обратна осмоза на Аквафилтър. Тази система, освен, че е с евтини консумативи, може да бъде надграждана. Ако съвсем лесната смяна на филтри не е приоритет за Вас препоръчвам да се спрете на нея.

21.11.2016
Laura Willson
ИВАНОВ

Наистина резонни въпроси на които за съжаление няма отговор, това автоматично ме отказва да закупя която и да било филтрираща система. Липсата на подръжка и елементарния отговор на зададен въпрос могат да бъдат най-лошата реклама на най-перфектния продукт.

19.11.2016
Laura Willson
Иван Иванов

Здравейте, търся си система за пречистване с обратна осмоза и гледам преджложенията Ви. Тази тук е с 4 степенно пречистване но след филтъра с активен въглен и смола не трябва ли да има механичен, в случай че се отделят частици от активният въглен - така теоретично би било по добре за живота на осмотичната мембраната? И смяната на филтрите на 7 степенната система да кажем толкова ли много е по-трудно от тази? Също така самите филтри са доста по-скъпи от тези на 7 степенната система(производителя е еднакъв) - какво е обяснението - различни материали или повече цикли на работа на филтрите на тази система? За 7 степенната система пък примерно не ми харесва че трябва да се слага минерализатор, това задължително ли е или примерно може да се пропусне или да се сложи да кажем още един с активен въглен от кокосови черупки. Може ли примерно да се вземе да се замени вместо 5 микрона механичен - 1 микрон да кажем? Коя система за обратна осмоза е най-добрата и гъвкавата Ви?

15.07.2016

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top